Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-06@14:04:16 GMT

تکریم سالمندان از حرف تا عمل

تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۴۹۷۹۴۰

تکریم سالمندان از حرف تا عمل

گوش سالمندان طی دوره‌های مختلف از تکریم‌های گفتاری پر و لبریز است، آنچه که به چشمان‌شان نشاط و طراوت می‌دهد، تکریم عملی توام با حفظ شأن و منزلت‌شان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، دوره پیری و سالمندی، سرانجام محتوم و قطعی همه انسان‌هاست که خواهی نخواهی گریبان شما را نیز می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دوره، که پس از سه یا چهار دهه کار و تلاش و تجربه‌اندوزی و چشیدن سرد و گرم روزگار، فرد  به کسوت بازنشستگی نائل می‌آید، انتظار ندارد تا به گوشه عزلت و فراموشی سپرده شود، که بصورت منطقی نیز باید جامعه از انبان تجربه‌های سازنده او جامعه بهره‌مند شود و تکریم راستین در این نوع از برخورد با او خود را بنمایاند، که در جامعه ما چنین اتفاق نمی‌افتد و همین موضوع، راز اصلی افسردگی، پژمردگی و سپس سایش و فرسودگی و سرانجام از دست دادن چنین گوهرهای بی تکرار می‌شود.

الحمدلله تحت تاثیر داشته‌های فرهنگی بویژه تعالیم اسلامی، ما ایرانیان در فضای فهم ادراکی، قائل به تکریم و حرمت‌داری شدید سالمندان بویژه والدین خود هستیم، اما در فضای رفتاری  باید بپذیریم که در تکریم عملی سالمندان نتوانستیم آن‌چنانکه در شأن این بزرگواران است، به وظیفه خود عمل کنیم و این کوتاهی، در شئونات مختلف اجتماعی و فردی قابل مشاهده است و بیشترین نامهربانی در این زمینه را می‌توان در نظام دولتی و تامین اجتماعی سراغ آورد که اغلب، بدلیل عزت نفس و شخصیت والای سالمندان بازنشسته، این عدم توجه شایسته به آنان ناگفته باقی می‌ماند و همچنان این سرمایه‌های ارزشمند کشور دچار فرسایش و درگذشتند.

کشورهای پیشرفته، دارای تجربه گرانسنگی در بهره گیری و انتقال تجربه بازنشستگان در فرآیندهای تصمیم‌گیری و تربیت مدیران جوان هستند و از این مسیر، از بروز بسیاری از آسیب‌ها و خسارات جلوگیری کرده‌اند.

در این کشورها، علاوه بر استفاده از ظرفیت تجربه این سالمندان در بخش‌های مختلف و برقراری ارتباط فرهنگی بین نسل قبلی با نسل جدید، نشاط و طراوت و سرزندگی به بازنشستگان نیز از دستاوردهای چنین سیاست داهیانه است که به نسل جدید نیز امنیت روانی برای دوران بازنشستگی‌شان می‌دهد.
از عوامل مهم فرسایش در دوران بازنشستگی، احساس بی فایدگی و سربار بودن است. فردی که سال‌ها منشاء کار و تلاش و خدمت بوده، به یکباره از گردونه فعالیت و توجه خارج می‌شود و به او احساس پوکیتکی و بی‌خاصیتی دست می‌دهد که تحمل شرائط انتظار فرارسیدن مرگ، موجب دل افسردگی و استهلاک سریع و مرگ زودرس برای بازنشسته می‌شود.
 
ضمن آنکه مسائل مالی و اقتصادی، که در دوران بازنشستگی گریبان فرد را علی‌رغم افزایش هزینه زندگی و آمد و شدهای فرزندان و اقوام رخ می‌دهد، بر سطح دغدغه‌های او می‌افزاید بدون آنکه عزت نفس، اجازه گلایه و طرح و شرح مصائب را به او بدهد.
 
برای افزایش امید به زندگی این سرمایه‌های گرانقدر، که عملاً انتقال حس تضمین آینده به جوانان ونوجوانان است، باید در سطح کلان به برنامه‌ریزی راهبردی برای نقدکردن تجربه‌های سالمندان و تامین اقتصادی آنان و ارتقا جایگاه اجتماعی آنان پرداخت تا ضمن خروج از وضعیت ناگوار کنونی، وجود پیران و سالخوردگان در جامعه آنچنانکه در احادیث و روایات آمده، موجب نزول رحمت و برکات الهی برای کشور و جامعه شود.
 
بنابراین، بهترین تکریم سالمندان، که تصویری از فردای امروز جوانان و مدیران فعال کنونی هستند، چاره اندیشی موثر و اجرایی برای رفع معضلات این قشر فاخر در سطح بالای نظام اسلامی‌مان است که در واقع، خدمت به آینده فعالان کنونی کشور و امیدبخشی به آنان محسوب می‌شود.

محمد فاطمی

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۷۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۷هزار سالمند تحت حمایت کمیته امداد خراسان‌ جنوبی

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی گفت: ۱۷هزار و ۷۴۵ پرونده سالمندان تحت حمایت کمیته امداد استان به ۶۹ مرکز نیکوکاری واگذار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی گفت: 17هزار و 745 پرونده سالمندان تحت حمایت کمیته امداد استان به 69 مرکز نیکوکاری واگذار شد.
سیدرضا حسینی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کمیته امداد در راستای تحقق احکام برنامه ششم و به‌منظور بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌های موجود در بدنه مردمی،کوتاه کردن فرایند‌ها، تسهیل در ارائه خدمات، ارتقای کیفیت خدمات مددکاری، ارتقای کیفیت زندگی، بهبود خدمت‌رسانی به مددجویان سالمند (فقط حمایتی) در جهت استفاده از ظرفیت مراکز نیکوکاری در ارائه خدمت به محرومین، هم‌افزایی و برون‌سپاری پرونده‌های مددجویی سالمندان را نیز به مراکز نیکوکاری مددکاری واگذار کرده است.

وی هدف از این اقدام را بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی خیریه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برشمرد و تصریح کرد: خدمت‌رسانی بهتر و مطلوب‌تر، رفع مشکلات نیازمندان و تأمین نیازهای آنها و کوچک‌سازی و چابک‌سازی سازمان از دیگر اهداف واگذاری پرونده‌ها به مراکز نیکوکاری است.

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان جنوبی ادامه داد: ارائه آموزش‌های چهره به چهره و مؤثر در سبک زندگی، ارائه خدمات مطلوبتر به سالمندان، توانمندسازی خانواده‌های مستعد و افزایش رضایتمندی عمومی از برنامه‌های حوزه حمایت است. 4 هزار و 341 نفر معلم و استاد دانشگاه با ثبت‌نام در طرح اکرام، حامی 7 هزار و 39 فرزند ایتام و محسنین هستند. جامعه فرهنگی و معلمان در برابر پدیده‌های اجتماعی بی‌تفاوت نبوده و همواره در هدایت جامعه به‌سمت فعالیت‌های خیرخواهانه، نقش خود را به‌خوبی ایفا کرده‌اند.

به‌گفته وی بیش از 50 درصد حامیان معلم و استاد دانشگاه بیش از 5 سال حامی هستند که با کمک‌های نقدی و غیرنقدی خود می‌کوشند آینده‌ای روشن را برای فرزندان تحت‌تکفل رقم بزنند.

حسینی با اشاره به اینکه یکی از برنامه‌های مهم کمیته امداد ترویج فرهنگ خیر و احسان در جامعه است گفت: معلمان تربیت‌کننده نسل آینده هستند که به‌عنوان یک فرد نیکوکار می‌توانند در تربیت نسل آینده به‌عنوان انسان‌هایی نوع‌دوست و خیرخواه، کمک‌حال و یاریگر کمیته امداد در رسیدگی به امور نیازمندان باشند.

وی از معلمان و فرهنگیان به‌عنوان سفیران مهربانی یاد کرد و با قدردانی از آنان افزود: با تشویق و ترغیب معلمان هم‌اکنون یک‌هزار و 304 دانش‌آموز استان نیز در طرح اکرام ایتام مشارکت دارند.

انتهای پیام/252+

دیگر خبرها

  • جامعه کارگری باید مورد تکریم و احترام قرار گیرد
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • جلوی سقوط آزاد کاهش جمعیت گرفته شد
  • بیش از ۱۷هزار سالمند تحت حمایت کمیته امداد خراسان‌ جنوبی
  • شیب سقوط آزاد کاهش موالید کم شده | 76 هزار ماما داریم و فقط 7 هزار پروانه فعال مامایی
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه
  • راه خروج از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • رئیس کل سازمان نظام پزشکی عنوان کرد؛ اهمیت جایگاه مامایی در خروج از سیاه چاله جمعیتی
  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • تکریم فعالان قرآنی فراجا