Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان بهزیستی کشور از شتاب افزایش سالمندی در ایران خبر داد و گفت: براساس پیش‌بینی‌ها جمعیت سالمندان کشور در سال ۱۴۲۰ (۲۱ سال بعد) ۲ برابر می‌شود.

وحید قبادی‌دانا روز جمعه در گفت و گویی افزود: جهان در حال حاضر با بهبود مراقبت‌های بهداشتی اولیه و همچنین افزایش قدرت تشخیص و درمان بیماری‌ها شاهد کاهش مرگ و میر و افزایش امید به زندگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در سال ۲۰۱۹ میلادی از هر ۱۱ نفر در جهان یک نفر سالمند بود، یعنی جمعیت سالمندان ۹ درصد جمعیت دنیا را شامل می‌شد؛ اما با روند امروز پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۵۰ از هر ۶ نفر در جهان یک نفر سالمند باشد، به عبارت دیگر ۱۶ درصد از جمعیت دنیا را سالمندان تشکیل خواهند داد.

قبادی دانا اضافه کرد: در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار در تاریخ شمار افراد ۶۵ سال و بالاتر در جهان از شمار افراد زیر پنج سال بیشتر شد. در ایران نیز جمعیت سالمندی طی سال‌های اخیر رو به افزایش بوده است و در سال ۱۳۵۵، پنج درصد از جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دادند؛ در حالی که در سال ۹۸ این رقم به ۱۰ درصد جمعیت رسیده و ظرف ۴۲ سال جمعیت سالمندی ۲ برابر شده است.

وی تصریح کرد: براساس پیش‌بینی‌ها باردیگر در سال ۱۴۲۰ (۲۱ سال بعد) جمعیت سالمندان کشور دو برابر می شود این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان ۲ برابر شدن جمعیت سالمندی در طول بیش از ۱۰۰ سال اتفاق افتاده است بنابراین افزایش جمعیتی سالمندی در کشور ایران شتاب یافته است.

وی افزود: در ایران امید به زندگی در سال ۱۳۵۵ حدود ۵۷ سال بود که این نرخ در سال ۹۵ به ۷۵ سال رسید؛ همچنین براساس ترکیب جمعیت سالمندی، حدود ۷۲ درصد از سالمندان در مناطق شهری و ۲۷ درصد از این قشر در مناطق روستایی زندگی می‌کنند.

رییس سازمان بهزیستی یادآور شد: سهم سالمندان مرد بیش از سالمندان زن طی سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۸۵، بوده است اما از سال ۱۳۹۰ به بعد تعداد سالمندان زن بیش از سالمندان مرد شده و سالمندی الگوی زنان پیدا کرده است.

قبادی دانا گفت: در حال حاضر بیشترین درصد جمعیت سالمندی در بین استان‌ها در استان گیلان و پس از آن استان‌های مازندران و مرکزی در رتبه‌های دوم و سوم قرار گرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که کمترین درصد جمعیت ۶۰ ساله و بالاتر در بین استان‌ها مربوط به استان سیستان و بلوچستان است و بعد از آن، استان هرمزگان شاهد درصد جمعیتی کمتری از سالمندان است.

وی ادامه داد: در ارتباط با وضعیت اجتماعی سالمندان هم طبق آخرین سرشماری انجام شده، حدود ۷۲ درصد از سالمندان متاهل و حدود ۲۶ درصد از سالمندان بدون همسر هستند. در حالی‌که ۹ دهم درصد از سالمندان کشور هرگز ازدواج نکرده، تنها بودند و اکنون نیز تنها زندگی می‌کنند.

رییس سازمان بهزیستی همچنین یادآور شد: قشر اندکی از سالمندان نیز در حال حاضر در مراکز سالمندان بسر می‌برند./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: درصد از سالمندان جمعیت سالمندان سالمندان کشور جمعیت سالمندی درصد جمعیت ۲ برابر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۹۹۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان

دهلی، پایتخت هند، شهری ۳۳ میلیون نفری و سرشار از شگفتی‌های تاریخی در کنار زندگی مدرن است که جمعیت آن سریع‌تر از هر نقطه دیگری در جهان رشد می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، جهان از قرن چهاردهم میلادی شاهد افزایش جمعیت انسانی بوده و سرعت رشد جمعیت هشت‌میلیاردی فعلی نشان می‌دهد که این روند در دهه‌های اخیر شتاب گرفته است. در این میان بعضی از مکان‌ها بیشتر از سایرین تحت‌تأثیر رشد جمعیت قرار دارند.

بر اساس چشم‌انداز شهرنشینی جهانی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴، دهلی در شمال هند، شهری با سریع‌ترین رشد در جهان محسوب می‌شود که در سال‌های اخیر شاهد افزایش جمعیت و رشد اقتصاد خود بوده است. جمعیت این شهر در سال گذشته ۲.۷۳ درصد افزایش داشته و در حال حاضر حدود ۳۳.۸ میلیون نفر است. جمعیت دهلی در سال ۱۹۵۰ تنها ۱.۳ میلیون نفر بود. این شهر در سال ۲۰۲۴ شاهد نرخ رشد ۹ درصدی بود که بالاترین نرخ رشد در بین شهرهای جهان به‌شمار می‌رود. شهرهای دیگری که در سال ۲۰۲۴ رشد چشمگیری داشتند، بنگلور هند، شانگهای چین و داکا بنگلادش هستند.

شگفتی‌های دهلی

دهلی به‌عنوان یک شهر مستحکم در حدود سال ۱۰۵۲ تأسیس شد، با این حال آثار معماری این منطقه نشان می‌دهد که از ۳۰۰ سال قبل از میلاد میزبان انسان‌ها بوده، در نتیجه شهر میزبان مجموعه‌ای از ساختمان‌های تاریخی و منطقه‌ای خاص به نام دهلی قدیم (مملو از خیابان‌های پرپیچ‌وخم و باریک) است.

دهلی از سال ۱۹۱۱ جایگزین کلکته شد و عنوان پایتخت هند را از آن خود کرد. این شهر رنگارنگ و روح‌بخش غرق در تاریخ و در عین حال مملو از زندگی مدرن است. دهلی مجموعه‌ای شگفت‌انگیز از تاریخ، فرهنگ، آشپزی، تجارت و زندگی خیابانی را با مناظر و فعالیت‌های بی‌شماری برای بازدیدکنندگان خود ارائه می‌کند.

پایتخت هند در دید اول مکانی شلوغ و پر هرج‌ومرج به‌نظر می‌رسد، اما با کمی صبر می‌توان به بخش‌هایی از شهر رسید که تصاویری ظریف از زندگی روزمره و لایه به لایه باستانی آن را با بیش از دو هزار سال تاریخ آشکار می‌کند. غذاهای خیابانی این شهر، افسانه‌ای و گشت‌وگذار در خیابان‌های بخش قدیمی آن موجب شگفتی است، زیرا بازدیدکنندگان را با بناهای پنهانی مانند خانه میرزا غالب (شاعر افسانه‌ای اردو)، مسجد سر به فلک کشیده جاما (بزرگ‌ترین مسجد هند) یا خاری بائولی (بزرگ‌ترین بازار ادویه آسیا) مواجه می‌کند.

در ورای این تصویر زیبا، واقعیتی از زندگی روزمره بعضی از ساکنان نیز وجود دارد. دهلی به‌طور مشخصی دارای مشکل آلودگی هوا است و حتی در سال ۲۰۱۴ به‌عنوان آلوده‌ترین شهر جهان شناخته شد. در سال‌های پس از آن نیز در این لیست جای داشت. این شهر همچنین مناطق وسیعی از زاغه‌ها را در خود جای داده است و تصور می‌شود ۴۹ درصد از جمعیت روزافزون آن در خانه‌های موقت و مستعمرات غیرمجاز بدون هیچ‌گونه امکانات مدنی زندگی می‌کنند.

کد خبر 750992

دیگر خبرها

  • لحظه شیرین پیروزی نوشاد عالمیان برابر پینگ‌پنگ باز چهارم جهان / فیلم
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور
  • بهبود شرایط جوانی جمعیت در کشور/ از رشد موالید تا چند فرزندی
  • پیش بینی ایرانی ها از ۵ سال آینده کشور چیست؟ (+اینفوگرافی)
  • شهری شلوغ با بیشترین نرخ رشد جمعیت در جهان
  • ۸۰ درصد جمعیت اصفهان جزو جامعه کارگری هستند
  • سالمندان مبتلا به فشار خون بالا چه بخورند؟
  • پدری در فهرست فروش، عقل‌مان را از دست نداده‌ایم!
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان