Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: سیب بروجرد محصولی مرغوب است که در سال‌های اخیر به عنوان برند در داخل و خارج از کشور شناخته شده است، محصولی که این روزها روزگار خوشی ندارد و بدون داشتن بازار مشخص به حال خود رها شده است و در این میان کسی جز باغداران و تولید کنندگان ضرر نمی‌بینند.

همه ساله در اوایل پاییز فصل برداشت سیب بروجرد آغاز می‌شود اما به دلیل نبود بازار هدف، صنایع تبدیلی و سردخانه این محصول روی دست باغداران می‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برداشت ۶۸ هزار تن سیب از باغات لرستان

نبود بازار هدف، عدم وجود صنایع تبدیلی، نبود ظرفیت نگه داری و سردخانه، عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان و … مواردی هستند که انتظار می‌رود دست اندکاران توجه بیشتری به رفع مشکلات تولیدکنندگان در تمامی حوزه‌های کشاورزی و باغداری داشته باشند.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان اظهار داشت: امسال ۶۸ هزار تن سیب از باغات لرستان برداشت می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: ۸.۷ دهم سطح باغات و ۲۲.۳ دهم تولید باغات استان لرستان به سیب اختصاص دارد و لرستان از نظر سطح زیر کشت دارای مقام شانزدهم و به لحاظ تولید دارای مقام چهاردهم در کشور است.

تولید نیمی از محصول سیب لرستان در بروجرد

احمدوندی، ادامه داد: به خاطر اقلیم و آب و هوای خوب و خاک حاصلخیز شهرستان بروجرد، پیش‌بینی می‌شود امسال در سطح باغات شهرستان بروجرد بیش از ۳۵ هزار تن سیب برداشت شود که این مقدار تولید بیش از نیمی از سیب تولیدی استان لرستان است.

وی، درآمد هر هکتار باغ سیب را بین ۶۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: متوسط برداشت سیب در هر هکتار ۱۷ تن است اما در باغات شهرستان بروجرد از هر هکتار ۲۵ تن سیب برداشت می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی لرستان، به باغداران توصیه کرد که برای افزایش عملکرد خوب و پایدار در سطح باغات مسائل فنی باغداری خصوصاً تغذیه باغات، مبارزه با آفات و علف‌های هرز کف باغ و همچنین توصیه‌های کارشناسان باغبانی و ترویج را مورد توجه قرار دهند.

تولید ۲۷ هزار تن سیب پاییزه در بروجرد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بروجرد نیز با اعلام اینکه شهرستان بروجرد به عنوان قطب تولید سیب استان شناخته شده است، گفت: سطح باغات سیب شهرستان بروجرد هزار و ۸۵۰ هکتار است.

نباتی، گفت: از این میزان هزار و ۱۵۰ هکتار باغات پاییزه و ۷۰۰ هکتار سیب بهاره است.

وی، بیان داشت: از این سطح حدود ۳۵ هزار تن سیب تولید می‌شود که شامل ۲۷ هزار تن سیب پاییزه و ۸ هزار تن نیز سیب بهاره است.

ضرورت ایجاد سردخانه و صنایع تبدیلی

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد، متوسط عملکرد ارقام پاییزه را ۲۵ تن و ارقام بهاره را ۱۴ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: با توجه به دانش بومی کشاورزان منطقه در کنار آب و هوای خوب و اقلیم مناسب تا ۱۴۰ تن در هکتار برداشت نیز ثبت شده است.

نباتی، گفت: با توجه به استعداد شهرستان بروجرد در تولید سیب، افزایش ظرفیت و تعداد سردخانه برای نگهداری سیب و همچنین ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی ضروری به نظر می‌رسد.

وی، افزود: در این راستا مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بروجرد آمادگی خود را برای همکاری با ما سرمایه گذاران در این بخش اعلام می‌کند.

بنا بر این گزارش، ظرفیت سردخانه‌ای شهرستان بروجرد، حدود ۹ هزار تن است و این در حالیست که در این شهرستان ۱۰ هزار تن محصول سیب مازاد تولید می‌شود که یا باید به استان‌های دیگر و خارج از کشور صادر شوند و یا برنامه ریزی لازم برای ظرفیت سازی سردخانه‌ای در این شهرستان صورت گیرد.

کد خبر 5038437

منبع: مهر

کلیدواژه: بروجرد سیب درختی جهاد کشاورزی لرستان ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان کرمانشاه دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی شهرکرد خطبه های نماز جمعه اربعین 99 شهرستان بروجرد جهاد کشاورزی صنایع تبدیلی هزار تن سیب سطح باغات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۰۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، در مراسمی با حضور معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان، محمد رضا جابر انصاری به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و واحد خرم آباد معرفی شد.
محمدرضا جابرانصاری با دارا بودن دکترای تخصصی مدیریت دولتی، استادیار تمام وقت گروه مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی است که سوابقی ازجمله کارشناس امور مالی دادگستری بروجرد، مدیر طرح و برنامه و بودجه و مدیر امور اداری واحد بروجرد، مدیر گروه‌های آموزشی دکتری و کارشناسی ارشد مدیریت واحد بروجرد، رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری واحد بروجرد، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی واحد بروجرد، مشاور امور منابع انسانی معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی را در کارنامه دارد.
محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نامه‌ای جداگانه، از زحمات و تلاش‌های سیامک بهاروند رئیس سابق دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان و واحد خرم آباد قدردانی و برای وی آرزوی موفقیت کرد.

دیگر خبرها

  • برداشت ۷کیلوگرم زعفران در هر هکتار از مزارع لرستان
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد
  • اصلاح و نوسازی حدود ۶۵ هزار هکتار باغات میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری
  • معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • ۲ فوتی و ۲ مصدوم در تصادف محور بروجرد - اراک
  • ۶۴۰ هکتار از باغات چهارمحال‌ و بختیاری دچار سرمازدگی شدند
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین