Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی‌که ستاد ملی مقابله با کرونا، صادرات هرگونه الکل و فرآورده‌های مرتبط با آن را به منظور تامین نیازهای داخلی ممنوع اعلام کرده بود، سازمان غذا و دارو در اقدامی غیرقانونی، مجوز صادرات اقلام ضدعفونی‌کننده به کشور عراق را صادر کرد!

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، درحالی‌که سال گذشته ستاد ملی مقابله با کرونا، به دلیل بحران تهیه الکل و ژل‌های ضدعفونی‌کننده هرگونه صادرات  این اقلام را ممنوع اعلام کرده بود اما سازمان غذا و دارو بی‌توجه به این دستورالعمل و نیازهای داخلی، طی مجوز شماره 28903/665 مورخ 31 خردادماه سال جاری با صادرات 50 هزار عدد انواع اقلام ضدعفونی کننده  با پایه الکل به کشور عراق موافقت کرده  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت وزارت بهداشت از صادرات غیر قانونی از صدور مجوز تا نامه به گمرک

بنابراین گزارش، اداره کل داروی سازمان غذا و دارو که در تاریخ مذکور و به درخواست شرکت دارویی "ایران دارو" مجوز صادرات 50 هزار عدد انواع اقلام ضدعفونی‌کننده با پایه الکل به کشور عراق را صادر کرده، شیوه حمایتی خود را ادامه داده و در تاریخ 20 شهریورماه سال جاری طی نامه‌ای غیرمعمول به مدیرکل گمرک، موافقت این اداره کل با ترخیص محموله فوق الذکر بدون استعلام از ستاد ملی مقابله با کرونا جهت صادرات به عراق را اعلام کرده است.

چه کسی صادرکننده مجوز را مجاب به صدور چنین مجوزی کرده است؟ 

هر چند این عمل غیر قانونی با ورود به موقع نهاد نظارتی و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان در تاریخ 30 شهریورماه فعلا متوقف گردید اما از نکات قابل توجه صدور این مجوز غیر قانونی ، حمایت اداره کل داروی سازمان غذا و دارو  از صادرات محموله ای است که الکل آن به صورت  سهمیه دولتی  و به منظور حمایت از مصرف کننده داخلی در اختیار شرکت دارویی قرار داده شده است و جای بسی تعجب است که صادرکننده مجوز،  به وضوح به این نکته واقف بوده است که آنچه را برای صادرات مجوز می دهد سهم مردم است نه محموله مضاعف قابل صادرات و اساسا هم اجازه صدور چنین مجوزی نداشته است!

اقلام  ضدعفونی‌کننده و دوراهی معنادار گرانی

درحالی‌که این روزها گرانی بی حد و حصر اقلام  ضدعفونی‌کننده یکی از عوامل نارضایتی مردم  است اما از سویی دیگر  وزارت بهداشت مدعی عرضه انبوه این اقلام است. پس با این ادعا می توان عدم کاهش قیمت  را یا بدلیل  عدم توازن عرضه و تقاضا دانست و یا اخلال گرانی که با گرفتن امضاهای طلایی  درصدد سوق دادن بازار مصرف  این کالای حیاتی از داخل به سمت خارج از کشور هستند!

اظهارات ضد و نقیض وزارت بهداشت/فاصله فاحش از شعار تا عمل

نیم نگاهی به بازار اقلام ضد عفونی کننده و رقابت ناسالم در بازار بواسطه تخصیص سودهای غیرمتعارف به عوامل توزیع و عرضه کنندگان نهایی  و اظهارنظرهای مقام های مسئول گویای آن است که از یک سو وزارت بهداشت مدعی عرضه انبوه است اما از سوی دیگر علیرغم این ادعا نه تنها هیچگاه قیمت این محصولات  در بازار مصرف کاهش نداشته بلکه عده ای به بهانه های واهی  به دنبال گران کردن این محصول نیز هستند. اقدامات ضد و نقیضی که  قطعا نتیجه ای جز ایجاد ابهامات فراوان در اذهان عمومی ندارد  چرا که فاصله شعار تا عمل بسیار فاحش است!  و صدور چنین مجوزهایی بر ابهامات نیز افزوده است.

جولان پایان ناپذیر متخلفان در سازمان غذا و دارو!

هر چند نمی توان اقدامات ایثارگونه غالب مدیران  و دست اندرکاران دستگاه سلامت از ستاد تا اجرا را نادیده گرفت اما متاسفانه  برخی افراد ذی نفوذ در سازمان غذا و دارو با دور زدن قوانین و کسب چنین مجوزهایی، منافع شخصی را بر منافع ملی ترجیح داده تا همچنان یک علامت سئوال در اذهان همگان بیش از پیش رخ نمایی کند و آن اینکه در سازمان مهم "غذا و دارو "چه کسانی به دنبال تخلف هستند و چرا جولان این سودجویان پایانی ندارد؟آیا مدیر کل دارو وزارت بهداشت پاسخ قانع کننده ای نسبت به صدور چنین مجوزی دارد؟!

گفتنی است اسنادی از نحوه تخصیص سهمیه الکل دولتی و توزیع آن در دست است که در گزارش‌های آتی به  آن پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/4076/

منبع: آنا

کلیدواژه: وزارت بهداشت سازمان غذا و دارو کرونا الکل ستاد ملی مقابله با کرونا اقلام ضدعفونی کننده سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت صدور چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۰۲۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسامی فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، روابط عمومی سازمان غذا و دارو در اطلاعیه‌ای فرآورده گیاهی قطره تقویت جنسی Desi Mumy، فرآورده‌های گیاهی سیلی بین Silibin، فرآورده گیاهی SATONiNE، فرآورده‌های perfecto و Vitomix و فرآورده تیزن مخلصه سعال حکیم مؤمن تبریز را به دلیل نداشتن مجوزهای بهداشتی غیرمجاز و تقلبی معرفی کرد.

در این اطلاعیه همچنین محصولاتی چون چای گیاهی لاغری (گیاهان شفابخش)، فرآورده معجون فاقد مجوز Lukaci Epimediumlu، شربت گیاهی تری تراپیست (مدبرغدیر) و فرآورده پودر گیاهی بهنوشان ۲ از سوی اداره کل فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو غیرمجاز شمرده می‌شوند.

روابط عمومی سازمان غذا و دارو در ادامه با اعلام اینکه این معرفی اسامی به قصد مبارزه با ارائه محصولات غیر مجاز در سطح عرضه صورت می‌گیرد؛ از افرادی که محصولات نامبرده را در مراکز فروش مشاهده می‌کنند خواست که معاونت‌های غذا و داروی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور و نیروی انتظامی را مطلع سازند تا نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام لازم را به عمل آورند.

شماره تلفن ۶۶۴۶۲۰۲۶ روابط عمومی سازمان غذا و دارو، جهت دریافت مشخصات مکان‌های عرضه فرآورده‌های غیرمجاز اعلام شده است.

کد خبر 6089650 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • اعلام اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز
  • اعلام اسامی چند فرآورده سلامت فاقد مجوز از سوی سازمان غذا و دارو
  • سازمان غذا و دارو اعلام کرد؛ اسامی فرآورده‌های سلامت بدون مجوز
  • اعلام اسامی تعدادی از فرآورده های سلامت فاقد مجوز
  • اسامی فرآورده‌های گیاهی درمانی غیرمجاز اعلام شد
  • اسامی فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز اعلام شد
  • اسامی تعدادی از فرآورده‌های سلامت فاقد مجوز
  • اعلام فرآورده‌های گیاهی درمانی غیر مجاز
  • کودکان و نوجوانان کدام کشور رکورددار سوء مصرف الکل هستند؟
  • انگلیس رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان