Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@14:12:15 GMT

اسکار زیر سایه خورشید

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۰۴۱۶

اسکار زیر سایه خورشید

بدون شک امسال یکی از ویژه‌ترین مراسم اسکار برگزار خواهد شد. بحران جهانی کرونا تأثیراتش را بر صنعت سینما گذاشته که دامنه آن از تولید تا اکران و نمایش را دربرمی‌گیرد و همه اینها بر فرآیند و ساختار اسکار از شرایط انتخاب فیلم‌ها یا شیوه برگزاری تأثیر خواهد گذاشت.

 از جمله اینکه مثل سال‌های قبل شرایط متداول نمایش فیلم‌ها چه در اکران داخلی چه در نمایش‌های بین‌المللی وجود ندارد و این می‌تواند یک محدودیت تازه برای راهیابی فیلم‌ها به رقابت اسکار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ضمن اینکه با توجه به بحران کرونا و بلاتکلیفی اکران فیلم‌ها، هیأت انتخاب هم با تصمیم دشوارتری مواجه است. با این حال درباره چند فیلم گمانه‌زنی‌هایی صورت گرفته و می‌گیرد که به احتمال زیاد از بین همین فیلم‌ها یکی از آنها به عنوان نماینده ایران برای اسکار معرفی خواهد شد. ضمن اینکه یکی از شروط مهم پذیرش و موفقیت فیلمی در اسکار حضور گسترده و موفقیت‌آمیز آن در اکران‌های جهانی و جشنواره‌های بین‌المللی است که از این حیث شانس فیلم «خورشید» مجید مجیدی بیش از بقیه است. گروه خورشید به موفقیت چشمگیری تاکنون در عرصه بین‌المللی نرسیده اما حضورش در جشنواره ونیز یک برگ برنده برای این فیلم نسبت به فیلم‌های دیگر است. حضور این فیلم در جشنواره تورنتو که قبل از اسکار برگزار خواهد شد نیز امتیاز دیگری برای این فیلم ایجاد می‌کند. ضمن اینکه مجیدی چهره شناخته‌شده‌تری برای آکادمی اسکار نسبت به دیگر فیلمسازان رقیب است و در گذشته نیز دست‌کم برخی آثارش به اسکار راه یافته. اگرچه اکران داخلی این فیلم هنوز محقق نشده و فرصت کمی وجود دارد تا این اتفاق بیفتد. اهمیت اکران داخلی به این دلیل است فیلم‌هایی که به عنوان نماینده رسمی کشورها در شاخه اسکار بهترین فیلم بین‌المللی اسکار ۲۰۲۱ انتخاب می‌شوند باید در فاصله زمانی بین اول اکتبر ۲۰۱۹ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ (۹ مهر ۱۳۹۸ تا ۱۱ دی ۱۳۹۹) در کشور مبدأ اکران شده باشد. از سوی دیگر فیلم‌ها برای اینکه در رقابت اسکار شانس بیشتری داشته باشند باید از پخش جهانی مناسبی برخوردار باشند و در سینماهای کشورهای دیگر بخصوص سینماهای قاره امریکا نمایش‌هایی را داشته باشند و یا نسخه‌ای از آنها به دست اعضای آکادمی برسد تا درنهایت آرای بیشتری را برای حضور در ده فیلم اولیه بخش اسکار بین‌المللی (با نام پیشین اسکار فیلم غیرانگلیسی زبان) داشته باشند. یکی از دلایل موفقیت دو فیلم جدایی نادر از سیمین و فروشنده در اسکار به دلیل اکران‌های موفق داخلی و بین‌المللی و البته موفقیت و جوایزی بود که به‌دست آورده بود. در میان فیلم‌هایی که شانس معرفی شدن آنها برای اسکار بیشتر است می‌توان به فیلم‌های «شنای پروانه»، «جنایت بی‌دقت»، «درخت گردو»، «روز صفر» و «آتابای» اشاره کرد که اگرچه فیلم‌های خوبی هستند اما امتیاز و شرایط مقدماتی پذیرش در اسکار در آنها نسبت به فیلم «خورشید» کمتر است. مسأله، مقایسه کیفی این آثار نیست و چه بسا خیلی‌ها تمام چند فیلم دیگر را بهتر از فیلم خورشید بدانند اما مسأله این است که ببینیم کدامیک از فیلم‌ها با توجه به شرایطی که اسکار دارد و با رجوع به تجربه سال‌های قبل، شانس بیشتری برای پذیرش و موفقیت در اسکار دارد. گرچه با توجه به وضعیت فیلم خورشید در جشنواره ونیز به موفقیت آن در اسکار امید زیادی نمی‌توان داشت اما به نظر می‌رسد شانس راهیابی به بخش رقابتی فیلم‌های غیرانگلیسی زبان برای خورشید بیشتر باشد و این دست‌کم فرصتی است تا سینمای ایران بتواند نماینده‌ای در اسکار امسال داشته باشد.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بین المللی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۰۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند

ایتنا - بر اساس آمار و ارقامی که به‌تازگی گردآوری شده است، هفت کشور اکنون تقریبا تمام برق مورد نیازشان را از منابع انرژی تجدیدپذیر تولید می‌کنند.
آلبانی، بوتان، نپال، پاراگوئه، ایسلند، اتیوپی و جمهوری دموکراتیک کنگو بیش از ۹۹.۷ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از انرژی زمین‌گرمایی، آب، خورشید یا باد تولید کرده‌اند.

علاوه بر این، داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) و آژانس بین‌المللی انرژی تجدیدپذیر (IRENA) نشان داده است که ۴۰ کشور دیگر‌ــ از جمله ۱۱ کشور اروپایی‌ــ در سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ دست‌کم ۵۰ درصد برق مصرفی‌شان را با استفاده از فناوری‌های انرژی تجدیدپذیرتولید کرده‌اند.

پروفسور مارک جیکوبسون، استاد دانشگاه استنفورد که این داده‌ها را منتشر کرده است، گفت: «ما به فناوری‌های معجزه‌‌‌آسا نیاز نداریم.»

«ما باید با برقی کردن همه چیز و تامین برق از باد، آب و خورشید (WWS)، که نسیم دریا، فوتوولتایی خورشید، برق خورشیدی متمرکز، الکتریسیته زمین‌گرمایی، برق‌آبی اندک و برق‌آبی گسترده را شامل می‌شود، انتشار کربن را متوقف کنیم.»

پروفسور جیکوبسون همچنین متذکر شد سایر کشورها مانند آلمان نیز قادرند برای بازه‌های زمانی کوتاه از برق ۱۰۰ درصد تولیدشده از منابع تجدیدپذیر استفاده کنند.

آماری که آژانس بین‌المللی انرژی در ژانویه سال جاری منتشر کرد نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، بریتانیا ۴۱.۵ درصد برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیر تولید کرد‌ــ که ۱۰.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.

در اسکاتلند، فناوری‌های انرژی تجدیدپذیر معادل ۱۱۳ درصد مجموع برق مصرفی کشور در سال ۲۰۲۲ را تولید کردند.

کلر مک، مدیرعامل اسکاتیش رینیوبلز (Scottish Renewables)، آن زمان گفت: «این ارقام رکوردشکن نقطه عطف مهمی در مسیر اسکاتلند به سوی انتشار کربن صفر محسوب می‌شود، و پتانسیل عظیم منابع انرژی تجدیدپذیر ما در سطح جهانی را به‌روشنی نشان می‌دهد.»

در حالی که تولید برق اسکاتلند در قبضه انرژی باد است، پژوهشگران پیش‌بینی می‌کنند که انرژی خورشیدی در دهه‌های آتی انرژی غالب در تامین برق جهان خواهد بود. 

در سال‌های اخیر با افزایش میزان بهره‌وری سلول‌های خورشیدی، که در اصل با به‌اصطلاح «ماده معجزه‌آسای» پروسکایت ارتقا پیدا کرد، پیشرفت‌های قابل‌ملاحظه‌ای صورت گرفته است.

هزینه‌های تجاری نیز کاهش پیدا کرده است، که سبب شد دانشمندان دانشگاه اکستر و کالج دانشگاهی لندن سال گذشته مدعی شوند که انرژی خورشیدی به «نقطه اوج بازگشت‌ناپذیری» رسیده است که آن را به منبع اصلی انرژی جهان تا سال ۲۰۵۰ تبدیل خواهد کرد.

بر اساس یافته‌های مقاله این پژوهشگران در سال ۲۰۲۳، که در نشریه نیچر کامیونیکیشنز (Nature Communications) منتشر شد، پیشرفت‌های فناوری و اقتصادی به این معنی است که گذار به انرژی پاک فقط دست‌یافتنی نیست، بلکه اجتناب‌ناپذیر است.

پژوهشگران در این تحقیق نوشتند: «به‌دلیل مسیر فناوری که سیاست پیشین باز کرد، نقطه اوج خورشیدی بازگشت‌‌ناپذیر ممکن است گذشته باشد، مرحله‌ای که انرژی خورشیدی، بدون سیاست‌های اقلیمی بیشتر، به‌تدریج بر بازار انرژی جهانی غلبه می‌کند.»

«انرژی خورشید در دسترس‌ترین منبع انرژی موجود روی کره زمین است، و در چرخه‌ای از سرمایه‌گذاری‌های فزاینده، جذابیت اقتصادی‌اش به‌سرعت رو به افزایش است.»

دیگر خبرها

  • خورشید را هرگز از این زاویه ندیده‌اید/ فیلم
  • موفقیت داور خوزستانی در یک دوره بین‌المللی
  • هفت کشور جهان تمام برق مورد نیاز را از منابع تجدیدپذیر تامین می‌کنند
  • جشنواره «صدای پای خورشید» در همدان
  • فیلم| حمایت جانانه بازیگر زن برنده اسکار از جنبش دانشجویی آمریکا
  • ساخت یک شعله سه بعدی از سیاهچاله با استفاده هوش مصنوعی
  • عکس/سایه آزادی آمریکایی!
  • اعلام برنامه های دهه کرامت در هرمزگان/ جشن های زیر سایه خورشید درهرمزگان+عکس
  • هرمزگان میزبان ۳۰۰ برنامه بزرگداشت دهه کرامت
  • هفدهمین کاروان زیر سایه خورشید در مسیر استان سمنان