Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا- با همه‌گیر شدن فناوری‌های واقعیت افزوده نگرانی‌ها در رابطه با داده‌های جمع‌آوری‌شده و حفظ حریم خصوصی کاربران بیش‌ازپیش فراگیر شده است. با همه‌گیر شدن فناوری‌های واقعیت افزوده نگرانی‌ها در رابطه با داده‌های جمع‌آوری‌شده و حفظ حریم خصوصی کاربران بیش‌ازپیش فراگیر شده است.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از  engadget، فیس‌بوک اخیرا از عینک هوشمندی جدیدی رونمایی کرد که البته فعلا در مراحل اولیه ساخت است و به سنسورها و میکروفون‌هایی مجهز شده است که می‌تواند به ضبط صدا، تصویر و حرکات چشم پوشنده آن بپردازد و هدف از انجام این کار کمک به دانشمندان در کشف نحوه عملکرد فناوری واقعیت افزوده در دنیای واقعی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
بااین‌حال افراد همچنان در استفاده از فناوری‌های واقعیت افزوده شک دارند و بر این باورند که حریم خصوصی آن‌ها ممکن است با انجام این کار خدشه‌دار شود. البته فیس‌بوک در مقاله خود که در پاسخ به این نگرانی‌ها ارائه کرده است اعلام کرده که تمامی جوانب حفظ حریم خصوصی را در نظر دارد. برای مثال هویت افراد با مات کردن تصویر آن‌ها مشخص نخواهد شد، تمامی‌ داده‌ها رمزنگاری می‌شوند و هیچ‌کدام از آن‌ها به‌منظور نمایش تبلیغات گوگل مورداستفاده قرار نخواهند گرفت.
 
بااین‌حال نگرانی‌ها به اینجا ختم نمی‌شود و حتی بنیاد مرز الکترونیکی (EFF) در پست اخیر خود اعلان کرده است که فناوری ردیاب چشمی که در واقعیت فزوده و واقعیت مجازی به کار می‌رود به تنها می‌تواند نحوه تفکر و احساسات ما را مشخص کند. افرادی که کنترل این داده‌های بیومتریک را در دست دارند می‌توانند به‌راحتی رفتاری خاص یا حتی احساسات انسان را پیش‌بینی کنند.
     
این کمپانی‌ها می‌توانند از ابن طریق از آسیب‌پذیری‌های احساسی مخاطبان خود سو استفاده کرده و استراتژی‌هایی را پیاده‌سازی کنند مقاومت در برابر آن‌ها سخت است. ترسناک‌ترین بخش ماجرا این است که اطلاعات به‌دست‌آمده پسوردها و کارت‌های اعتباری قابل تعویض میستند و در صورت افشای این اطلاعت آسیب‌های جبران‌ناپذیری به کاربران خواهد رسید.
 
علاوه بر این نگرانی‌ها از بابت کنترل دولت‌مردان بر حریم خصوصی افراد در محیط‌های عمومی نیز وجود دارد. این دسته از کمپانی‌ها می‌توانند به‌راحتی تغییرات زیادی را در جامعه ایجاد کرده و نحوه رفتار را در محیط‌های عمومی را تحت تأثیر قرار بدهند. آن‌ها باید در این زمینه بسیار بیشتر از الان شفاف باشند.
 
از طرف دیگر کمپانی فیس‌بوک در این رابطه تنها نیست و اپل و مایکروسافت نیز هرکدام به روش خود روی این فناوری نسل جدید کار می‌کنند. به همین دلیل نگرانی‌های یاد شده کاملا به‌جا هستند و این کمپانی‌ها باید در این رابطه پاسخ‌های درخوری برای اراده داشته باشند.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: حریم خصوصی فناوری پوشیدنی گجت فیس بوک حفظ حریم خصوصی واقعیت افزوده نگرانی ها داده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصه سنگلج به کجا رسید؟

اوایل اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ از تخریب ساختمان همجوار این بنای تاریخی، که در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده است، خبر داد و با توجه به لرزش‌هایی که هنگام تخریب به این تماشاخانه وارد شده و از آنجا که این بنا روی قنات قرار گرفته و پیش‌تر هم فرونشست داشته است، ادامه تخریب ساختمان کناری و به دنبال آن گودبرداری و ساخت سازه‌ای جدید را تهدیدی جدی برای تماشاخانه سنگلج اعلام کرد. از سویی، تخریب این ساختمان ظاهرا غافلگیرکننده بوده، چون آنطور که مدیر کل هنر‌های نمایشی گفته آنها تا پیش از عید پیگیر بودند تا آن ساختمان به این تماشاخانه واگذار شود.

کاظم نظری ـ مدیر کل هنر‌های نمایشی ـ نیز گفته بود: «شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است و برای چال‌برداری در این مکان باید از وزارت ارشاد و میراث فرهنگی مجوز بگیرد»، اما محسن سعادتی ـ معاون میراث فرهنگی استان تهران ـ به ایسنا گفت که «شهرداری پیش از تعطیلات نوروز از اداره کل میراث فرهنگی استان تهران استعلام گرفته بود و پاسخ به آن استعلام این است که طبق ضوابط حریم مصوب بافت سنگلج می‌توانند ساختمان را بسازند.»

معاون میراث فرهنگی استان تهران که به تازگی از تماشاخانه سنگلج و ساختمانی که در جوار آن تخریب شده، بازدید کرده است، اظهار کرد: ساختمان را شهرداری تخریب کرده و زمانی که از آن بازدید کردم درحال تخلیه نخاله‌ها بودند.

او در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود آنکه تماشاخانه سنگلج در فهرست آثار ملی ثبت شده و عرصه و حریم مشخص دارد، ساختمان همجوار آن تخریب شده و متعاقبا اجازۀ ساخت سازۀ جدید در عرصه و حریم آن داده شده است؟ گفت: مِلکی که تخریب شده است و برای آن استعلام گرفته شده بود، بنای تاریخی و میراث فرهنگی نبوده است. از طرفی، طبق ضوابط حریم، اگر یک بنای تاریخیِ ثبت‌شده داخل حریم مصوب دیگری قرار داشته باشد، مقررات و ضوابط آن حریم مصوب، ملاک خواهد بود. ساختمانی که تخریب‌شده در بافت تاریخی سنگلج بوده، پس ضوابط حریم این بافت شامل حال آن می‌شود. شهرداری استعلام گرفته و این موارد به آنها ابلاغ و تاکید شده است که ملاک باید ضوابط عمومی حریم مصوب باشد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران درباره اینکه براساس ضوابطی که میراث فرهنگی ابلاغ کرده است، ساختمان همجوار تماشاخانه سنگلج تا چند متر اجازه ساخت دارد؟ گفت: ساخت و ساز باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم بر حریم بافت سنگلج باشد، که سازه‌ها در حریم این بافت می‌توانند ۱۲ متر ارتفاع داشته باشند.

سعادتی در پاسخ به برخی اظهارت درباره ساخت ساختمانی ۲۰ طبقه در جوار تماشاخانه ثبت ملی سنگلج، اظهار کرد: از این موضوع اطلاعی ندارم. آنها باید مطابق با قوانین و ضوابط حاکم در بافت سنگلج این ساختمان را بسازند، که طبق این ضابطه می‌تواند تا ۱۲ متر باشد. در این مورد، ضابطه عمومی حریم مصوب ملاک عمل ما است.

معاون میراث فرهنگی استان تهران در پاسخ به نگرانی‌های تماشاخانه سنگلج درباره آسیب و خسارات احتمالی وارده به این بنای قدیمی، با توجه به لرزه‌هایی که هنگام تخریب ساختمان همجوار به آن وارد شده و خطراتی که از بابت تشدید فرونشست پیش‌بینی شده است، تاکید کرد: هنگام ساخت سازۀ همجوار نباید خسارتی به ملک ثبت ملی‌شده تماشاخانه سنگلج وارد شود و معیار‌های مهندسی و حفاری در حریم مصوب باید مدنظر قرار گیرد.

سعادتی در پاسخ به نگرانی‌هایی نسبت به عمق گودبرداری ساختمان جدید واحتمال ساخت طبقات بیشتر در زیر زمین که تماشاخانه سنگلج را در تهدید بیشتر قرار خواهد داد، گفت: درباره ساخت طبقات در عمق زمین اطلاعی ندارم. به هر حال میراث فرهنگی بازدید‌های مستمر خود را خواهد داشت تا مشکلی پیش نیاید. برای ما هم بنا‌های تاریخی که ثبت ملی شده‌اند خط قرمز هستند. میراث فرهنگی در کنار تماشاخانه سنگلج است و تا جایی که بتواند از آنها دفاع می‌کند.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • دستگاه تهویه همراه خصوصی به بازار عرضه می شود
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • رفع ۳۴ مورد تجاوز به حریم راه‌های شهرستان بروجرد
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • قصه سنگلج به کجا رسید؟
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف‌پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ساخته شد
  • دستگاه ذخیره انرژی انعطاف پذیر برای گجت‌های پوشیدنی ابداع شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • عکس| جدیدترین تصویر از سیدجواد هاشمی در کنار نوه‌اش