Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان-پیش خرید گسترده واکسن‌های کرونا توسط کشورهای غربی، آسیب‌هایی را متوجه دیگر کشور‌ها وملت‌های جهان کرده است.

خبرگزاری میزان - بیانیه هشدار آمیز اخیر سازمان ملل در خصوص توزیع عادلانه واکسن کرونا و عدم بهره مندی جمعیت فقیر و آسیب پذیر جهان از این واکسن، به وضوح نشان می‌دهد که پیش خرید گسترده واکسن‌های کرونا توسط واشنگتن و اتحادیه اروپا، چه آسیب‌هایی را متوجه دیگر کشور‌ها وملت‌های جهان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، کشور‌های ثروتمند جهان در صدد استفاده از ثروت و قدرت خود برای توزیع انحصاری واکسن کرونا هستند.

سازمان ملل که ظاهرا از ابتدای همه‌گیری بیماری کووید۱۹ همواره بر توجه ویژه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا در کشور‌های فقیر تاکید کرده، کشور‌های ثروتمند جهان را به مشارکت مالی در این زمینه فراخواند.

هشدار معنادار دبیر کل سازمان ملل


دبیر کل سازمان ملل در جریان نشستی مجازی خواستار «تزریق فوری» ۱۵ میلیارد دلار از سوی کشور‌های ثروتمند برای تامین نیاز مالی موجود جهت پیش خرید واکسن بیماری کووید۱۹ و توزیع آتی آن در بین کشور‌های فقیر شد.

به گزارش یورونیوز، ساز و کاری برای همکاری‌های بین المللی در این خصوص پیش از این تحت نظارت و حمایت سازمان جهانی بهداشت ایجاد شده تا اطمینان حاصل شود که کشور‌های پیشرفته و توسعه‌ یافته روش‌های درمان، تست و واکسن بیماری را به انحصار خود در نمی‌آورند.

این در حالی است که مکانیسم یاد شده که از آن به عنوان «اکت-اکسلراتور» ACT-Accelerator یاد می‌شود تاکنون تنها ۳ میلیارد از ۳۸ میلیارد دلار اعتبار لازم برای کمک به کشور‌های فقیر جهت مقابله با همه‌گیری بیماری کووید۱۹ را تامین کرده است.

سازمان ملل مدعی شده است که با تامین مابقی اعتبار مورد نیاز در این زمینه قرار است تا پایان سال آینده میلادی دو میلیارد دوز واکسن، ۲۴۵ میلیون دارو و شیوه درمانی و ۵۰۰ میلیون کیت تشخیص یبماری کووید۱۹ تهیه و در اختیار کشور‌های فقیر قرار داده شود.

اما سوال اصلی اینجاست که چرا چنین اتفاقی رخ داده است؟! به راستی دلیل اصلی عدم تامین منابع مالی مکانیسم یاد شده (اکت –اکسلراتور) چه بوده است؟ پاسخ این سوال را می‌توان در بخشی دیگر از گزارش اخیر شبکه یورونیوز جست و جو کرد «آمریکا و اتحادیه اروپا تاکنون بیش از دو میلیارد دوز واکسن را از چند تولید کننده پیش خرید کرده‌اند؛ بدین ترتیب صرف نظر از نتایج آزمایشات بالینی جاری، شهروندان آمریکایی و اروپایی نخستین دریافت کنندگان واکسن خواهند بود.»


وقتی اروپاییان ژست نیکوکاری می‌گیرند!


منابع غربی گزارش داده اند که کشور‌های مشارکت کننده در ساز و کار ویژه سازمان ملل، از وعده حمایت مالی مضاعف خبر داده اند.

بر این اساس کشور آلمان قرار است جدا از ۶۷۵ میلیون یورویی که پیش‌تر برای این منظور اختصاص داده ۱۰۰ میلیون یورو دیگر نیز بپردازد.

انگلیس نیز اعلام کرده غیر از ۲۵۰ میلیون پوند، ۲۵۰ میلیون پوند دیگر را به مشارکت در این برنامه بشردوستانه اختصاص خواهد داد.

مقامات سازمان ملل تاکید دارد درخواست مشارکت بیشتر از کشور‌های ثروتمند به این دلیل ماهیت «فوری» به خود گرفته که مسئولان نهاد‌های سازمان ملل متحد در تلاش برای نهایی کردن سفارش‌های واکسن نزد تولید‌کنندگانی هستند که پیش‌تر قرارداد‌های متعددی با کشور‌های پیشترفته برای توزیع میلیارد‌ها دوز واکسن امضا کرده‌اند.


همان گونه که از گزارش‌ها پیداست، کشور‌هایی مولد بحران موجود، آن هم از طریق پیش خرید واکسن‌های تولید شده یا در حال تولید در آزمایشگاه‌ها و مراکز تولید دارو در دنیا بوده اند، هم اکنون سعی دارند نقش بازیگران دلسوز را ایفا کنند!

به عبارت بهتر، کشور‌های اروپایی در حال کمک کردن به سازمان ملل برای مواجهه با بحرانی هستند که خود (با همراه آمریکا) ایجاد کرده اند.


ساز و کاری که غرب آن را بر هم زده است


همان گونه که اشاره شد، ساز و کار تهیه و توزیع بین‌المللی واکسن کووید۱۹ موسوم به «کوواکس» Covax، مکانیسمی زیر مجموعه (ACT-Accelerator) است که تاکنون ۱۶۷ کشور به آن پیوسته‌اند؛ از این میان ۹۲ کشور در دسته کشور‌های با درآمد کم و متوسط دسته بندی شده‌اند که قرار است به صورت رایگان واکسن دریافت کنند.

«کوواکس» از نظر مالی توسط «بیل و ملیندا گیتس» تامین مالی می‌شود و تاکنون برای دریافت ۵۰۰ میلیون دوز با دو پروژه تولید واکسن قرارداد امضا کرده است.

یکی از پروژه‌ها توسط شرکت داروسازی بریتانیایی «آسترازنکا» و با همکاری دانشگاه آکسفورد در حال اجراست و دیگری را شرکت آمریکایی «نواواکس» در دست اجرا دارد.

«بیل گیتس»، بنیانگذار شرکت مایکروسافت، در نشست مجازی سازمان ملل یاد آور شد که کشور‌های با درآمد پایین و متوسط که نیمی از جعیت جهان را نمایندگی می‌کنند در این مرحله قادر به واکسینه کردن ۱۴ درصد از ساکنان خود خواهند بود.

کاملا واضح است که پیش خرید واکسن‌های کرونای تولید شده در جهان از سوی آمریکا و بازیگران اروپایی، آنها را به منبع توزیع کننده واکسن کرونا در جهان تبدیل خواهد کرد.

نکته جالب توجه اینکه آمریکا حتی ظاهر ماجرا را نیز حفظ نکرده و اعلام کرده است که در برنامه جمعی تهیه و توزیع واکسن کرونا در جهان مشارکت نمی‌کند!

از زمان آغاز تلاش‌های جدی در شرکت‌های دارویی و تحقیقاتی جهان در خصوص تولید واکسن کرونا، بسیاری از کارشناسان هشدار داده بودند که باید مانع از رایزنی‌های پشت پرده و غیر انسانی دولت آمریکا و برخی دولت‌های اروپایی با این شرکت‌ها (و انعقاد قرارداد‌های پیش خرید واکسن کوید-۱۹ با آنها) شوند.

اکنون، دولت‌های آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه باید مسئولیت ناشی از عدم توزیع متوازن واکسن کرونا در جهان را بپذیرند.

پیش خرید واکسن کرونا توسط این کشورها، تنها طرح مشترک کشور‌های عضو سازمان ملل متحد را ناکارآمد ساخته است، بلکه منجر به تقسیم بندی شهروندان دنیا، بر اساس فاکتور‌های ثروت و قدرت شده است.

بدون شک، آنچه رخ داده با کار ویژه‌ها و وظایف و تعغهدات سازمان ملل متحد همخوانی ندارد.

اکنون، «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل باید به جای درخواست از کشور‌های ثروتمند بابت تعهد پذیری حداقلی در قبال سایر کشور‌های دنیا، از آنها بابت پیش خرید واکسن کرونا به صورت یکجانبه و تبدیل کردن واکسن کووید۱۹ به مولفه و ابزاری برای اعمال سلطه و فشار خود بر دیگر کشورها، به صورت رسمی توضیح خواسته و متعاقبا زمینه را برای بازخواست حقوقی آنها فراهم کند.

آیا سازمان ملل به این وظیفه حداقلی خود عمل خواهد کرد؟!

 

انتهای پیام/

برچسب ها: سازمان ملل کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرونا سازمان ملل کرونا کشور های ثروتمند پیش خرید واکسن کشور های فقیر واکسن کرونا سازمان ملل کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۰۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه فاش کرد که انتظار می‌رود چندین کشور اتحادیه اروپا تا پایان ماه مه، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.

بورل در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در ریاض، عربستان سعودی، گفت: ما واقعاً می‌خواهیم کشور فلسطین را به رسمیت بشناسیم.

پیش از این، اسپانیا و ایرلند متعهد شدند که حمایت بین المللی را برای به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور مستقل تضمین کنند، در حالی که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت که به رسمیت شناختن یکجانبه کشور فلسطین "یک دستاورد برای حماس" است.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین ضمن درخواست از جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل متحد، تأکید کرد: ما برای دستیابی به حل و فصل سیاسی و تجمیع غزه و کرانه باختری در یک کشور مستقل فلسطین تلاش می‌کنیم.

پس از گذشت ۲۰۵ روز از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرو می‌رود.

رژیم اسرائیل طی این مدت دستاوردی غیر از قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهاد‌های امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم صهیونیستی این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۲۰۵ روز نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • تلاش ماکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته‌ای مستقل
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: اعضای اتحادیه اروپا در ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند