Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، تربیت کودکان همواره یکی از موضوعاتی بوده که در بین کارشناسان مورد بحث واقع می‌شد. دیدگاه‌های مختلف باعث می‌شد نظریه‌های گوناگونی برای تربیت فرزندان ارائه شود. برخی دیدگاه‌ها از دین سرچشمه می‌گرفت و برخی از سوی غربیان وارد کشور شده است.

این موارد در تک تک شهرهای کشور وارد شده و به مهد کودک‌ها رسوخ پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گاهی آنقدر آش شور می‌شد که صدای همه را در می‌آورد. به عنوان نمونه می‌توان به آموزش شنا در مهد کودکی در بجنورد اشاره کرد؛ البته به صورت مختلط.

این اتفاق اردیبهشت ماه سال گذشته رسانه‌ای شد و واکنش‌های فراوانی را در پی داشت. اجرای سند ۲۰۳۰ یکی از موضوعاتی بود که آن زمان ذهن کارشناسان و فعالان فرهنگی را به خود مشغول کرد.

ذهن کودکان در معرض آسیب است

الهام عرفانی، دانشجوی رشته علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی و از فعالان فرهنگی استان است که در گفتگو با مهر در این خصوص گفت: این قبیل اتفاقات هر روز در مهدهای کودک بجنورد اتفاق می‌افتد اما برخی از آنها رسانه‌ای می‌شود و مدتی مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی افزود: البته آن موضوع بسیار زننده و کم تکرار بود اما مواردی که در مهدهای کودک اتفاق می‌افتد باعث می‌شود آرام آرام اذهان کودکان نسبت به مسائل جنسیتی بی تفاوت شود.

عرفانی تصریح کرد: بسیاری از موضوعاتی که هم اکنون در مهد کودک‌ها به کودکان آموزش داده می‌شود خلاف اصول تربیت اسلامی است؛ به عنوان نمونه یکی از اصلی‌ترین عوامل سرگرمی کودکان آهنگ و رقص است که با اصول دینی و فرهنگ ایرانی سازگاری ندارد.

تذکرات چندباره امام جمعه بجنورد نسبت به آموزش در مهد کودک‌ها

پس از آموزش شنا و آب بازی در بین کودکان بجنوردی به صورت مختلط، امام جمعه بجنورد نیز به ماجرا ورود کرد و نسبت به این موضوع واکنش شدیدی نشان داد. حجت الاسلام و المسلمین یعقوبی در این خصوص گفت: به مسئولان آموزش و پرورش استان در جلسه خصوصی تذکرات لازم ارائه شد.

وی افزود: هر جا که هنجارشکنی و ناهنجاری در استان صورت بگیرد آن دسته از مدیرانی که مسئولیت دارند وظیفه رصد و نظارت را هم عهده‌دار هستند تا دیگر شاهد چنین حرکاتی نباشیم.

نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی پیش از این نیز بارها نسبت به اهمیت توجه به مهد کودک‌های بجنورد تذکر داده بود. به عنوان مثال وی در دی ماه سال گذشته اظهار کرد: باید با خودسازی جامعه را به جامعه‌ای سالم و صحیح تبدیل کرده و به‌وسیله آن، پلکان آخر که تمدن قرآن است را تشکیل دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: در این راستا باید تربیت قرآنی را از همین مدارس و کودکستان‌ها شروع کنیم تا به قله بلند قرآنی برسیم و سیاست، اقتصاد و فرهنگمان با قرآن تنظیم شوند.

وی افزود: در این راستا باید از همین دوران کودکی قرآن را در جان نونهالان و دانش آموزان حاکم کرده و نقش ببندیم؛ زیرا وقتی انسان در دوران کودکی به قرآن نزدیک می‌شود سرمایه وجودی‌اش با قرآن شکل می‌گیرد و شخصیتی قرآنی پیدا خواهد کرد.

همچنین امام جمعه بجنورد پیش تر نیز گفته بود: دشمن سعی دارد باورهای ما را تغییر دهد و این اقدام را از مهد کودک‌ها آغاز کرده.

وی افزود: باید راه‌های نفوذ و رخنه دشمنان در تربیت کودکان گرفته شود.

مربیان از سواد تربیتی برخوردار نیستند

اما این تذکرات هیچ گاه مورد توجه واقع نشد تا در نهایت اتفاقات نامناسبی در مهد کودک‌ها رقم خورد. این موضوع را مربیان مهدها نیز تأیید می‌کنند. مریم سلطانی فر که یک مربی با سابقه است در گفتگو با مهر گفت: بسیاری از مهدهای کودک استان توجهی به مسائل آموزشی و تربیتی ندارند و صرفاً هدفشان گذشتن وقت است.

وی افزود: عموم مربیان مهد کودک‌های بجنورد از سواد تربیتی برخوردار نیستند و بیشتر آموزه‌های خود را به کودکان ارائه می‌دهند؛ حال می‌خواهند این آموزه‌ها چند کلمه انگلیسی باشد یا یک بازی و ریاضی.

رشد خلاقیت در بین کودکان شوخی است

سلطانی فر در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در این خصوص که مربیان برای افزایش خلاقیت کودکان برنامه‌ای دارند یا خیر، لبخندی می‌زند و می‌گوید: خلاقیت؟ نهایت خلاقیت مربیان این است که یک کاردستی را از اینترنت مشاهده کنند و از کودکان بخواهند آن را در منزل و یا مهد درست کنند.

این مربی مهد کودک بیان داشت: خیالتان راحت؛ برنامه خاصی در مهدکودک‌ها اجرا نمی‌شود.

برنامه‌ای برای تربیت کودک در مهد کودک نیست!

از این مربی کودک در خصوص آموزش سندهای غربی در مهدکودک‌ها نیز پرسیدیم و پاسخ داد: بعید می‌دانم به صورت برنامه‌ریزی شده این اتفاق رقم بخورد اما آنچه واقعیت دارد آن است که سرگرم کردن کودک با آهنگ و آواز و رقص ساده‌تر است؛ نیازی به تخصص هم نیست. درگیر کردن فکر کودک با بازی‌های فکری قطعاً وقت و انرژی بیشتری می‌طلبد اما اگر یک آهنگ در مهد کودک اجرا شود، تمام کودکان مشغول می‌شوند.

وی در پایان گفت: اصلی‌ترین مسئله مهد کودک‌ها نبود برنامه مشخص برای آموزش و تربیت کودکان است.

مجبورم به مهد کودک اعتماد کنم

در ادامه گزارش به سراغ خانواده‌ها رفتیم تا حرف آنها را نیز بشنویم. مادران دغدغه تربیت صحیح فرزند خود را داشتند اما چاره‌ای جز اعتماد به مهد کودک‌ها نمی‌یافتند. این موضوع را خانم سهرابی راد در گفتگو با مهر عنوان کرد و ادامه داد: آیا فرزند خودم را به مهد کودک نفرستم؟ چه می‌دانم در مهد کودک‌ها چه می‌گذرد؟ هر روز هم که نمی‌توانم بروم مهد و بازدید کنم.

وی افزود: پسرم را امسال به پیش دبستانی فرستاده‌ام و سعی کردم محلی را انتخاب کنم که مربیانش را اندکی می‌شناسم و فکر می‌کنم چاره‌ای جز اعتماد ندارم.

این مادر دل نگران تصریح کرد: فرای مسائل تربیتی امسال مسائل بهداشتی نیز نگرانی بیشتری را به وجود آورده؛ هر چند تعداد کودکان حاضر در مهد کودک کم است اما باز هم بچه هستند و از رعایت پروتکل‌ها چیزی نمی‌دانند.

کرونا امسال مهد کودک‌ها را از رونق انداخته است. خراسان شمالی ۲۲۹ مهد کودک دارد که عموم آنها از کرونا آسیب دیده‌اند. عدم استقبال خانواده‌ها در این شرایط از مهد کودک‌ها باعث شده تعدادی زیادی از آنها به سمت تعطیلی نیز پیش روند و این موضوع باعث ایجاد یک مشکل دیگر شده.

هزینه برای هیچ و پوچ

برخی مهد کودک‌های فعال به دلیل پایین بودن تعداد کودکان، از خانواده‌های داوطلب مبلغ بالاتری نسبت به سال‌های گذشته درخواست کرده‌اند. موضوعی که خانواده‌ها از آن شاکی بودند. خانم ساحتی در این باره به خبرنگار مهر گفت: این مهد کودک نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد شهریه بیشتری درخواست داشت و علت آن را تعداد کمتر کودکان عنوان کرد.

وی افزود: اگر مهد کودک‌ها به دلیل کرونا آسیب دیده‌اند دیگر مشاغل نیز همینطور هستند؛ چرا ما باید این هزینه را بپردازیم؟ هر چند فعلاً مجبور شده‌ایم و اکثر آن را پرداخته‌ایم.

این مادر اضافه کرد: در صورتی که آموزش مناسبی به فرزندم داده می‌شد مشکلی با این مبالغ نداشتم اما اکنون می‌دانم برای هیج و پوچ باید هزینه بدهم.

این آموزش‌ها در بیشتر مهد کودک‌ها نامشخص است. برنامه‌ای که به خانواده‌ها ارائه می‌شود عموماً اجرا نمی‌شود و این موضوع شکایت والدین را به دنبال دارد.

مهم‌تر از آن اینکه حتی اگر برنامه‌ها نیز اجرا شود خروجی آن مشخص نیست. اینک تمام مهد کودک‌ها به شکل دل خواه آموزش‌ها را برنامه‌ریزی می‌کنند و این اعمال سلیقه باعث شده آسیب‌های ریز و درشتی به کودکان و خانواده‌ها وارد شود.

کد خبر 5038441

منبع: مهر

کلیدواژه: مهد کودک آموزش و پرورش خراسان شمالی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش امام جمعه بجنورد ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا گرگان کرمانشاه دفاع مقدس دفاع مقدس جنگ تحمیلی خطبه های نماز جمعه شهرکرد اربعین 99 مهد کودک ها مهد کودک مهد کودک خانواده ها تربیت کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۱۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • فیلم | کلنگ بیمارستان مادر و کودک بجنورد بر زمین خورد
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟