Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@22:56:01 GMT

دسترسی به کانال قمرود میسر شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۲۰۶۵

دسترسی به کانال قمرود میسر شد

ایسنا/لرستان نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی گفت: با برش کانال قمرود دسترسی به آب انتقالی میسر شد.

محمد خدابخشی دوازدهم مهرماه اظهار کرد: فاز نخست پروژه آب‌رسانی به روستاهای زیان دیده از اجرای طرح قمرود در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی تصریح کرد: فاز نخست پروژه آب رسانی قمرود در سال‌جاری در حالی به بهره‌برداری خواهد رسید که پس از تلاش‌های مستمرم و وزیر نیرو و جمعی از مدیران کشوری و استانی سال گذشته کلنگ اجرای این طرح  به زمین زده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خدابخشی خاطرنشان کرد: حال این طرح بزرگ با قطع آب طرح قمرود و برش این کانال برای آبرسانی به روستاهای این شهرستان مرحله‌ای دیگر را برای تحقق یکی از خواسته‌های مردم پشت سر می‌گذارد و به افتتاح این طرح نزدیک‌تر می‌شویم.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس اضافه کرد: اما برای اجرای این طرح از دو تصفیه خانه، ۹ ایستگاه پمپاژ، ۳۱۵۰ متر مکعب مخزن و ۱۶۰ کیلومتر لوله خط انتقال آب با اقطار ۳۰۰_۵۰ میلیمتر استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: برآورد اولیه اجرای این طرح مطابق فهرست بهای سال ۹۷ معادل ۶۵۵ میلیارد ریال است که تامین اعتبار آن از محل صندوق توسعه ملی خواهد بود.

خدابخشی ادامه داد: جهت اجرای این طرح ۲۰ اولویت اجرایی تعریف شده که مطابق برنامه‌ریزی صورت گرفته، اولویت اول و دوم آن مراحل پایانی خود را می‌گذراند و برآورد آن معادل ۲۳ و ۲۱ میلیارد ریال است.

نماینده مردم الیگودرز در مجلس عنوان کرد: در اولویت اول و دوم اجرایی احداث تصفیه خانه، یک مخزن ۵۰ مترمکعبی آب خام، یک مخزن ۵۰۰ مترمکعبی آب پاک و ساخت ایستگاه‌های پمپاژ آن به همراه اجرای حدود هشت کیلومتر از خطوط انتقال مراحل پایانی خود را می‌گذرانند که باعث اتمام فاز اول آبرسانی تا پایان آبان ماه خواهد شد.

وی اظهار کرد: مرحله اول این پروژه تا آبان ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد که تعدادی از روستاهای الیگودرز را سیراب می‌کند و با احداث تصفیه خانه دوم نیز مشکل آب شرب تمامی ۹۹ روستا برطرف خواهد شد.

خدابخشی تصریح کرد: با تکمیل این طرح ۳۸ هزار نفر ساکن در روستاهای بخش‌های بربرود شرقی و غربی و بخش مرکزی الیگودرز از نعمت آب سالم بهره‌مند خواهند شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی شهرستانها مجلس شورای اسلامی محمد خدابخشی قمرود اجرای این طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۲۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی

به گزارش خبرگزاری مهر، یوسف غفارزاده با بیان اینکه افتتاح سد قیزقلعه‌سی به عنوان مهمترین طرح مرزی شمال غرب کشور با حضور آیت‌الله رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران و الهام علی‌اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان طی روزهای آینده صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: این طرح شامل توسعه سد مخزنی خداآفرین در ۱۹۶ کیلومتری پایین دست سد ارس با حجم ۱.۶ میلیارد مترمکعب، افتتاح سد بین‌المللی قیزقلعه‌سی و نهایتاً بهره‌برداری از کانال و شبکه پایاب به منظور آبیاری اراضی کشاورزی به وسعت ۷۴ هزار هکتار (۱۲ هکتار سهم آذربایجان‌شرقی و ۶۲ هزار هکتار سهم استان اردبیل) است که تماماً توسط دانش و توان فنی و مهندسی داخلی باز طراحی و اجرا شده است.

وی یادآور شد: احداث و بهره‌برداری از این پروژه علاوه بر تأمین آب اراضی شبکه پایین دست و رونق کشاورزی، اسباب توسعه اقتصادی منطقه و همچنین افزایش کیفیت محصولات کشاورزی و توسعه گردشگری را فراهم خواهد آورد.

غفارزاده با اشاره به دستاوردهای مهم اجرای این طرح به عنوان یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های آبیاری تحت فشار در منطقه گفت: اجرای این طرح موجب استفاده بهینه از منابع آب و خاک و تحقق حقابه‌های مرزی، تبدیل شیوه‌های سنتی کشاورزی به شیوه‌های مدرن و صنعتی و ساماندهی عشایر با افزایش درآمد خانوارها، ایجاد اشتغال برای ۴۰ هزار نفر و جلوگیری از مهاجرت و توسعه فعالیت صنایع جانبی و تبدیلی خواهد شد.

غفارزاده اضافه کرد: سد قیز قلعه‌سی در فاصله ۲۲۰ کیلومتری شمال شرقی شهر تبریز و در ۱۲ کیلومتری پایین دست سد مخزنی خداآفرین بر روی رودخانه ارس و در حد فاصل مرز جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای بهره‌برداری مشترک احداث شده است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی با اشاره به پیچیدگی فنی و اجرای تجهیزات هیدرومکانیکال این پروژه خاطرنشان کرد: این سد از نوع خاکی با هسته رسی به طول تاج ۸۳۴ متر و ارتفاع ۳۷ متر و ۲ واحد نیروگاهی ۴۰ مگاواتی با انرژی قابل استحصال سالیانه ۲۷۰ گیگاوات ساعت در دو طرف است.

غفارزاده خاطرنشان کرد: طراحی این سد براساس سیلاب ۱۰ هزار ساله معادل سه هزار و ۴۴۰ مترمکعب بر ثانیه بوده که از طریق مجاری تخلیه‌کننده تحتانی و سرریزهای رادیال گیت در طرفین در نظر گرفته شده است.

کد خبر 6098721

دیگر خبرها

  • تعطیل شدن پایانه قدیم شرق تهران تا پاییز سال جاری
  • شهرک زیتون و درخشانی گرمسار بهره‌مند از فیبرنوری مخابرات
  • پایانه قدیم شرق تهران نعطیل می‌شود/ جزییات
  • پایان کار پایانه شرق در تهرانپارس تا پاییز/ پایانه جدید خرداد افتتاح می‌شود
  • آغاز اجرای طرح زنجیره ارزش راهبردی ماهیان گرمابی خوزستان
  • اجرای طرح زنجیره ماهیان گرمابی و خاویاری در خوزستان
  • خط انتقال آب جدید شهر زاینده‌رود بهره‌برداری شد
  • بهره‌برداری قریب الوقوع از سد قیز قلعه‌سی
  • دسترسی بزرگراه همت غرب تا خرداد سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد
  • بهره برداری بیش از ۳۰۰ طرح محرومیت زدایی آبفای گیلان