Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@23:15:26 GMT

۴۶۴ مگاوات به توان نیروگاه‌های حرارتی افزوده شد

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۳۰۱۳

۴۶۴ مگاوات به توان نیروگاه‌های حرارتی افزوده شد

مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت برق حرارتی گفت: ۴۶۴ مگاوات با اجرای طرح‌های رفع محدودیت‌های تولید در واحدهای قدیمی بخار به توان نیروگاه‌های موجود اضافه شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری شرکت تولید نیروی برق حرارتی ایران، «اسماعیل نمازی» افزود: از سال ۹۵ تاکنون با اجرای پروژه‌های ارتقای توان عملی واحدهای گازی یک هزار و ۵۶۵ مگاوات به توان تولید نیروگاه‌های حرارتی افزوده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن اشاره به افزایش دو هزار مگاواتی توان تولید نیروگاه‌ها با اجرای طرح‌های بهسازی و نوسازی، ادامه داد: این طرح‌ها در حالی با سرمایه‌گذاری ۴۲۷ میلیارد تومانی انجام شده که احداث یک نیروگاه جدید هزار مگاواتی نیازمند حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌‎گذاری است.

نمازی  افزود:‌ نیروگاه‌های حرارتی در کشور یا دارای توربین‌های بخار یا دارای توربین‌های گازی و یا سیکل ترکیبی (توربین گازی و بخاری) هستند؛ دو پارامتر ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط، در میزان توان خروجی توربین‌های گازی بسیار موثر است؛ به طوری که هرچه ارتفاع از سطح دریا بیشتر شود و دمای محیط افزایش یابد شاهد کاهش توان خروجی توربین خواهیم بود.

 مدیرکل دفتر فنی تولید شرکت تولید نیروی برق حرارتی خاطرنشان کرد: ظرفیت نامی یک توربین به معنای این است که این توربین در شرایط ایزو (یعنی در سطح دریا) و در دمای ۱۵ درجه سانتی‌گراد چه مقدار تولید برق دارد و حدودا هر ۱۰ درجه که دمای محیط نسبت به دمای ایزو افزایش می‌یابد، ۶.۵ تا ۷ درصد توان خروجی توربین را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: نمی‌توان در پارامتر ارتفاع از سطح دریا که محل واقع شدن نیروگاه است تغییری ایجاد کرد، اما می‌توان با خنک‌سازی هوای ورودی به توربین و کاهش اثر دمای بالای محیط، توان خروجی آن را بهبود داد. بدین منظور در چند سال اخیر با خنک ‌کاری هوای ورودی و تغییر زاویه پره راهنمای هوای ورودی به کمپرسور بخشی از توان از دست رفته نیروگاه‌های گازی در تابستان جبران شد.

نمازی با اشاره به افزایش دو هزار و ۲۹ مگاواتی توان تولید نیروگاه‌های حرارتی با اجرای طرح‌های بهسازی و نوسازی، گفت: برای احداث یک نیروگاه جدید هزار مگاواتی حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌‎گذاری نیاز است؛ ولی افزایش دو هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاه‌های کشور با اجرای پروژه‌های رفع محدودیت تولید و ارتقای توان نیروگاه‌های موجود تنها با سرمایه‌گذاری ۴۲۷ میلیارد تومانی انجام شده است.

وی تاکید کرد: براساس مصوبه هیات تنظیم بازار برق اگر نیروگاهی در زمینه اجرای خنک کاری هوای ورودی واحدهای گازی سرمایه‌گذاری کند، درآمد آمادگی آن در بازار برق با یک ضریب افزایشی پرداخت خواهد شد تا حداکثر ظرف پنج سال بازگشت سرمایه‌ اجرای پروژه صورت بگیرد.

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: نیروگاه حرارتی نیروگاه نیروگاه برق نیروگاه های حرارتی هزار مگاواتی هوای ورودی توان خروجی سطح دریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۳۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی

حمیرا ریگی اظهار کرد: برای اجرایی شدن ساخت نیروگاه خورشیدی با مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی برق ایران (سنا) نشستی برگزار و در خصوص چگونگی همکاری‌های مشترک در زمینه سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌های برق بحث و تبادل نظر شده است.

وی افزود: همچنین برای ساخت نیروگاه خورشیدی با هدف بهینه‌سازی و مدیریت انرژی در سازمان، مدیرعامل این شرکت سرمایه گذاری به همراه معاون بنیاد مستضعفان کشور و جمعی از مدیران ارشد بنیاد مستضعفان از پست برق ۲۳۰ کیلوولت و قطعه زمین ۶۲ هکتاری با کاربری ساخت نیروگاه تجدید پذیر(خورشیدی , بادی) واقع درسایت پتروشیمی، پست ها و شبکه توزیع برق و از پست اختصاصی ۶۳ به ۲۰ کیلوولت سازمان منطقه آزاد چابهار و زمین پیرامون آن به منظور بررسی فنی امکان ساخت نیروگاه خورشیدی و بادی بازدید کرده‌اند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزادچابهار ادامه داد: مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری نیروگاهی برق ایران (سنا) در جلسه ای با محمدحسن رئیسی جانشین مدیریت امور بهره برداری منطقه آزاد چابهار در محل پست برق نهالستان منطقه آزاد شرکت و در این نشست مشترک پس از تبادل اطلاعات و تشریح مسائل مربوط به تاسیسات و شبکه‌های انتقال و توزیع آب، برق و فاضلاب این سازمان تصمیماتی گرفته شد.

وی گفت: مقرر شده تا با مشارکت همدیگر در توسعه پست اختصاصی نهالستان از ۱۵ به ۴۵ مگاوات، ارزیابی و ممیزی خطوط انتقال و شبکه توزیع آب و برق سازمان اقدامات لازم صورت گیرد.

ریگی تصریح کرد: سرمایه گذاری و مشارکت در پروژه طراحی، تهیه، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری نیروگاه خورشیدی در سه فاز شامل ساخت ۲۰ تا ۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ضلع شمالی و غربی پست برق نهالستان، بررسی ساخت ۱۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در انتهای شهرک دی و بررسی ساخت نیروگاه خورشیدی در انتهای فاز ۲ کارگاهی توافق شده است.

وی بررسی فنی و تعویض هادی خط انتقال( فوق توزیع) ۶۳ کیلوولت از نیروگاه کنارک تا پست نهالستان، بررسی فنی ایجاد سامانه هوشمند سازی، تله متری به منظور کنترل و مدیریت پست‌های برق و ایستگاه‌های پمپاژ آب، بررسی فنی اقتصادی و تهیه و نصب کنتورهای هوشمند برق و بررسی فنی اقتصادی تأمین برق روشنایی معابر سازمان از طریق انرژی خورشیدی و توربین بادی را مورد تاکید و توافق طرفین عنوان کرد.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزادچابهار افزود: همچنین مقرر شد تا بررسی فنی اقتصادی تأمین برق بخشی از بار سازمان به صورت پایلوت از طریق ساخت نیروگاه (توربین) بادی و بررسی فنی ایجاد اتاق مونیتورینگ تاسیسات زیربنایی در دفتر مدیریت محترمه عامل سازمان و مدیریت بهره‌برداری صورت گیرد.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • عملیات اورهال نیروگاه‌های خلیج فارس و طوس انجام شد/ تأمین پایدار ۱۴۰۰ مگاوات برق در آستانه فصل گرما
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • رقم عجیب مصرف برق کولر‌ها در دوره گرم سال
  • پست برق ۱۶۰ مگاولتی قم آماده بهره‌برداری است
  • سرمایه‌گذاری ۱۸ همت در بخش معدن و صنایع معدنی آذربایجان شرقی
  • کشف ۸۰۰ مگاوات ماینر غیرمجاز/ ممنوعیت تبلیغ کولرهای گازی در کشور
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟