Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@10:39:25 GMT

معرفی پکیج تصفیه فاضلاب، کاربرد و مزایا

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۴۳۲۸

معرفی پکیج تصفیه فاضلاب، کاربرد و مزایا

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، امروزه با گسترش شهرنشینی یکی از مشکلاتی که جوامع انسانی با آن دست به گریبانند دفع فاضلاب است. در حالت کلی به آب هایی که پس از استفاده انسان تولید می شوند و شامل آلودگی های خطرناک برای محیط زیست هستند فاضلاب گفته می شود. فاضلاب ها انواع مختلفی دارند که فاضلاب انسانی، فاضلاب بهداشتی و فاضلاب صنعتی از آن جمله هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید برای شما هم سوال باشد که اصلاً چه نیازی به تصفیه فاضلاب داریم؟ تصفیه فاضلاب دو مزیت عمده دارد که اولین آن جلوگیری از تخریب محیط زیست و گسترش بیماری های واگیردار است و دومین مزیت تصفیه فاضلاب امکان استفاده مجدد از آب های تصفیه شده در بخش صنعت و کشاورزی و مبارزه با خشکسالی است.

برای حل مشکل دفع فاضلاب راهکارهای متفاوتی وجود دارد که بهترین روش استفاده از پکیج های تصفیه فاضلاب صنعتی و بهداشتی است. گروه صنعتی مهاب به عنوان بزرگترین تولید کنندگان انواع پکیج های تصفیه فاضلاب و انواع تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب افتخار این را دارد تا خدمتگزار شما هموطنان عزیز باشد. در ادامه به بررسی کاربرد و انواع پکیج های تصفیه فاضلاب می پردازیم.

پکیج تصفیه فاضلاب چیست؟

در حالت کلی به مجموعه تجهیزات و دستگاه هایی که برای حذف آلاینده های فیزیکی، شیمیایی و … از فاضلاب استفاده می شود پکیج تصفیه فاضلاب می گویند. این پکیج ها با توجه به نوع آلاینده های موجود در فاضلاب دارای بخش های مختلفی هستند. فاضلاب ورودی به پکیج پس از عبور از هر بخش و حذف آلاینده های آن در نهایت به سطح مطلوبی از کیفیت می رسد که امکان استفاده مجدد از آب به دست آمده در بخش صنعت و کشاورزی و یا ورود آن به طبیعت فراهم می شود. کیفیت آب خروجی از پکیج ها بسته به نوع مصرف مورد نیاز متغیر می باشد به همین دلیل تجهیزات استفاده شده در پکیج ها با یکدیگر متفاوت است.

پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی

به فاضلابی که از صنایع و کارخانه های مختلف تولید می شود و ممکن است بسیار زیان آور باشد فاضلاب صنعتی می گویند که با توجه به نوع محصولات تولیدی کارخانه نوع آلاینده های موجود در فاضلاب متفاوت است. وجود پکیج تصفیه فاضلاب در کارخانجات باعث می شود این کارخانه ها بتوانند از پساب خود دوباره در خط تولید استفاده نمایند. امروزه هزینه های گزاف انتقال آب از کانال های انتقال آب شهری به شهرک های صنعتی و یا ساخت تصفیه خانه های بزرگ آب در جهان موجب آن گردیده است دولتمردان از طریق وضع قوانین سختگیرانه ای کارخانجات را موظف به خرید و یا ساخت پکیج تصفیه فاضلاب صنعتی نمایند.

فاضلاب های تولید شده در صنایع مختلف به دو دسته کلی تقسیم می شوند؛

۱ –فاضلاب های با خاصیت بیو شیمیایی که مواد تشکیل دهنده آنها مواد عالی تجزیه پذیر بوده که فاضلاب صنایع غذایی، دامداری، صنایع لبنی، فاضلاب های بهداشتی، رستوران ها، آشپزخانه ها از آن دسته می باشند.

۲ –فاضلاب های شیمیایی که اجزای تشکیل دهنده آنها عموماً مواد شیمیایی تجزیه ناپذیر می باشند که عمدتاً در صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، نساجی، صنایع فولاد، سیمان، کاشی سرامیک شاهد این نوع فاضلاب هستیم.

مهم ترین عواملی که باعث تمایز بین فاضلاب انسانی و فاضلاب صنعتی می شود عبارتند از؛

* خاصیت خورندگی بیشتر

* اسیدی یا بازی بودن (میزان ph بالا یا پایین)

* احتمال وجود مواد شیمیایی مختلف

* احتمال وجود موجودات زنده و میکرو ارگانیسم کمتر

مراحل تصفیه فاضلاب صنعتی

۱. تصفیه مقدماتی: جداسازی اشیا و مواد جامد بزرگ برای جلوگیری از آسیب رساندن به سیستم تصفیه فاضلاب. در این قسمت از صفحات تسمه ای و محفظه شنی برای حذف این مواد جامد معلق استفاده می شود.

۲. تصفیه اولیه: در این بخش مواد ریز شناور در آب و ساکن شونده مانند مانند مواد جامد و مواد عالی تصفیه می شوند. حدود ۸۰ درصد مواد این مواد جامد و ۳۰ درصد از BOD در این مرحله حذف می شوند. مواد ته نشین شده در کف مخزن جداسازی رسوب می کند و به صورت لجن پردازش و تصفیه می شود.

۳. تصفیه ثانویه یا بیولوژیک: مواد حل شده در آب به وسیله تصفیه اولیه قابل جداسازی نیست. تصفیه ثانویه در واقع تبدیل مواد آلی محلول در فاضلاب به میکرو ارگانیسم های زنده وتصفیه آنها با استفاده از ته نشینی می باشد. روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب اغلب شامل انواع سیستم های لجن فعال، برکه های تثبیت، لاگون های هوادهی یا فیلترهای چکنده می باشد.

۴. تصفیه پیشرفته: فاضلاب خروجی از مرحله ثانویه شرایط لازم برای دفع به محیط زیست را دارد. از اینرو در بسیاری از تصفیه خانه ها، تصفیه فاضلاب تا مرحله ثانویه انجام میگیرد. ولی اگر بخواهند از آب تصفیه شده در صنعت مجدداً استفاده کنند مرحله دیگری موسوم به تصفیه پیشرفته انجام میگیرد تا ناخالصی ها تا حد مورد نیاز کاهش یابد. این مرحله شامل فرآیندی به نام ضد عفونی (مانند کلر، ازن، نور UV) است که برای از بین هرگونه میکروب نامطلوب استفاده می شود.

تصفیه فاضلاب در صنایعی که دارای فاضلاب با آلودگی زیاد فیزیکی، شیمیایی، آلی و میکروبی می باشند ضروری است. با توجه به کمیت و کیفیت فاضلاب تولیدی در هر صنعت، میزان آلودگی فاضلاب، استاندارد تخلیه پساب تصفیه شده و نوع فرآیند تصفیه فاضلاب می توان از انواع سیستم تصفیه فاضلاب صنعتی استفاده نمود.

گروه صنعتی مهندسی مهاب به عنوان یکی از شرکتهای معتبر در صنعت تولید تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب صنعتی میتواند پاسخگوی نیازهای صنایع مختلف در زمینه تصفیه انواع پساب صنعتی باشد. اطلاعات بیشتر و کامل در سایت www.mahaab.com قابل مشاهده است.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

کد خبر 5038725

منبع: مهر

کلیدواژه: تصفیه خانه فاضلاب تصفیه فاضلاب تصفیه خانه کسب و کار گروه خودروسازی سایپا صنعت خودروسازی تولید داخلی ایران خودرو بانک قرض الحسنه مهر ایران بانک گردشگری سرمایه گذاری چاپ کتاب بانک ملی ایران ایران کیش شیرآلات گروه صنعتی ایران خودرو تصفیه فاضلاب صنعتی پکیج تصفیه فاضلاب فاضلاب ها مواد جامد پکیج ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۴۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند

رزیتا ضیائی، کارشناس تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آن؛ با اشاره به اینکه کمبود ید یکی از مشکلات اصلی سلامت در جهان است، اظهار کرد: کمبود ید و اختلالات ناشی از آن از سال‌ها پیش یکی از مشکلات تغذیه‌ای در ایران بوده است. 

وی افزود: براساس آمار موجود در سال 1368، حدود 20 میلیون نفر از مردم کشور ما در معرض کمبود ید قرار داشتند که با توجه به پیامدهای زیان‌بار بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی آن، پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید در اولویت مداخلات نظام سلامت کشور قرار گرفت و به همین منظور «یددار کردن نمک های خوراکی» به عنوان راهکاری اصلی در نظر گرفته شد و کارخانجات تولید کننده نمک موظف به افزودن ید به نمک های خوراکی شدند که حاصل 25 سال تلاش و پیگیری وزارت بهداشت در این زمینه، کاهش شیوع گواتر از 68 درصد به 5.6 درصد بوده است.

ضیائی با بیان اینکه ید یک ماده مغذی ضروری است که باید از طریق مواد غذایی به بدن برسد، گفت: حیاتی ترین نقش ید در بدن، شرکت در ساختمان هورمون‌های تیروئیدی است. این هورمون‌ها در رشد و تکامل جسمی و عصبی، عملکرد طبیعی مغز و سیستم عصبی، حفظ دمای بدن، تولید انرژی و سوخت و ساز تاثیر دارند. 

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه ید به طور طبیعی در آب و خاک وجود دارد و ید مورد نیاز بدن، عمدتا از سبزی ها و گیاهانی که روی خاک حاوی ید کاشته شده اند تأمین می شود، ادامه داد: اگر خاک منطقه‌ای مانند کشور ما دچار کمبود ید باشد، محصولات غذایی آن منطقه نیز از نظر این ماده مغذی فقیر خواهند بود و حتی مصرف مداوم آن‌ها نیز نمی‌تواند نیاز بدن به ید را برطرف کند. 

وی با بیان اینکه میزان ید مورد نیاز بدن بسیار کم است، افزود: بدن انسان روزانه 150 میکروگرم ید نیاز دارد که بهترین منابع غذایی ید، غذاهای دریایی، به ویژه آبزیان ساکن آب‌های شور هستند. البته به دلیل مصرف کم این غذاها در رژیم غذایی، ید مورد نیاز بدن تأمین نمی‌شود.

ضیائی افزود: کمبود ید، عوارضی مانند افزایش خطر سقط جنین در مادر باردار، اختلال رشد مغز جنین، ناشنوایی و اختلال در تکلم، تولد نوزاد مبتلا به عقب ماندگی شدید جسمی و مغزی، کم کاری تیروئید، گواتر و مهم‌تر از همه اختلال در قدرت یادگیری و افت تحصیلی، خستگی و کاهش کارایی را دارد.

وی در خصوص بهترین راه پیشگیری از کمبود ید گفت: افزودن ید به مواد غذایی همان فرآیندی است که از آن تحت عنوان «غنی سازی» نام برده می‌شود و مناسب‌ترین گزینه در میان مواد غذایی برای افزودن ید، نمک است، زیرا هم ارزان قیمت است و هم اینکه معمولا هر روز توسط تمام افراد جامعه مورد استفاده قرار می گیرد. بر این اساس، بهترین و ساده ترین راه برای پیشگیری از کمبود ید، استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده می باشد.

ضیائی گفت: نمک دریا دارای ناخالصی‌هایی است و به همین دلیل نباید آن را مصرف کرد. نمک چه به صورت استخراج از معادن سنگ نمک و چه استخراج از آب دریا و دریاچه ها حاوی ناخالصی های فراوان فلزی و غیر فلزی است. سولفات کلسیم یا گچ از جمله ناخالصی‌های غیر‌فلزی نمک دریا است که همرنگ نمک بوده و به راحتی قابل تشخیص نیست. 

وی افزود: ناخالصی های فلزی نمک ناچیز است اما عوارض نامطلوبی همچون سرطان و مسمومیت های کشنده و آسیب به کلیه و کبد دارد. همچنین نمک‌های تصفیه نشده اغلب حاوی فلزات سنگینی نظیر سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک هستند و بر این اساس، ضرورت دارد این ناخالصی‌ها طی فرآیند «تصفیه» از نمک جدا شده تا نمک نهایی از لحاظ وجود ناخالصی به حد استاندارد و مطلوب برسد.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: نمک‌های صنعتی، صادراتی و سنگ نمک فاقد ید بوده و برای مصارف خوراکی و حتی خیساندن برنج توصیه نمی شوند. سنگ نمک علاوه بر اینکه فاقد ید است، به دلیل انواع ناخالصی‌ها و آلودگی‌ها نباید مورد مصرف خوراکی قرار گیرد و همه افراد خانواده، از کودک و بزرگسال، باید نمک تصفیه شده یددار مصرف کنند همچنین مصرف زیاد نمک یددار هم می‌تواند موجب اختلالات فراوانی از جمله افزایش فشار خون شود و به طور کلی، مقدار مصرف روزانه نمک باید کمتر از 5 گرم (حدودا به اندازه یک قاشق مرباخوری) باشد که این مقدار باید از تمام مواد غذایی روزانه تامین شود.  

ضیائی در خصوص افرادی که مبتلا به پرکاری تیروئید هستند، گفت: این افراد در استفاده از نمک‌های یددار تصفیه شده برای به حداقل رساندن میزان ید مصرفی، باید نمک را در ابتدای پخت به غذا اضافه کنند و به هنگام غذا خوردن از نمکدان استفاده نکنند، همچنین قرار دادن نمک در معرض هوای آزاد و نور خورشید سبب از بین رفتن ید آن می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملکرد فیلتر ممبران در دستگاه تصفیه آب
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • «نمک دریا» ناخالصی‌های فلزی و غیرفلزی دارد/ نمک‌های صنعتی و سنگ نمک فاقد ید هستند
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • افتتاح تصفیه‌خانه فاضلاب کارخانه فرآوری کشمش در ملایر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • افزایش چهار برابری دبی تصفیه خانه فاضلاب یزد با ورود روان آب‌ها
  • 0 تا 100 ایستگاه پمپاژ فاضلاب؟ تجهیزات و قیمت | مزایا و نکات مهم در انتخاب