Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-30@16:33:21 GMT

فقط ۲ درصد بهبودیافتگان کرونا پلاسما اهدا کردند

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۴۵۸۷

بشیر حاجی بیگی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:از اول اردیبهشت امسال تا ۱۰ مهر ماه ۱۰ هزار بهبود یافته کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد هشت هزار واحدپلاسما اهدا شده است.

وی ادامه داد: در این مدت بیشترین میزان اهدای پلاسما بهبودیافتگان کرونا در استان های تهران، خوزستان، اصفهان، مازنداران، خراسان رضوی، آذربایجان غربی وکرمانشاه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: میزان اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا در مقایسه با آمار مبتلایان بسیار کم است، نیاز است که بهبودیافتگان برای نجات جان بیماران مبتلا به کرونا پلاسما اهدا کنند.

وی خاطر نشان کرد: بهبودیافتگان پلاسما ۲۸ روز بعد از بهبودی می توانند پلاسما اهداکنند و بنابراین از بهبودیافتگان پلاسما می خواهیم با توجه به اینکه با گذر زمان میزان پادتن تولیدی در خون آنها کاهش می یابد و دو ماهه ابتدای بعد از بهبودی بهترین زمان ممکن برای اهدای پلاسما است، برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند و به یاری هموطنان بیمار بشتابند.

حاجی بیگی اعلام کرد: در تهران بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسما می توانند به مرکز انتقال خون استان تهران واقع در خیابان وصال شیرازی و مرکز نوآوری سازمان انتقال خون جنب  برج میلاد مراجعه کنند و به کمک مبتلایان به کرونا بشتابند.

وی اعلام کرد: در حال ورود به موج سوم کرونا هستیم و پیش بینی می شود با توجه به اینکه هوا سردتر می شود و همین طور میزان شیوع آنفلوآنزا نیز بیشتر خواهد شد، نیاز به اهدای پلاسما بهبودیافتگان و ذخیره آن برای درمان مبتلایان نیز بیشتر خواهد شد بنابراین نیاز است که بهبودیافتگان بیشتر برای اهدای پلاسما اقدام کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه پلاسمای بهبود یافتگان کرونا اکنون به عنوان یک درمان در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: با گذشت چند ماه از شیوع کرونا و با توجه به افزایش میزان شیوع ویروس در ماه‌های اخیر، تقاضا از سوی بیمارستان ها برای دریافت پلاسمای بهبود یافتگان افزایش یافته و باید تامین این تقاضا محقق شود.

شرایط اهدای پلاسما، همانند شرایط اهدای خون است

حاجی بیگی تصریح کرد: شرایط اهدای پلاسما همانند شرایط اهدای خون است، همه بهبود یافته‌ها شرایط اهدای پلاسما را ندارند و سن اهدا باید بین ۱۸ تا ۶۰ سال باشد و این در حالی است که میانگین سن مبتلایان به ویروس کرونا بستری شده در بیمارستان ها ۴۵ تا ۵۰ سال است.

وی ادامه داد: بانوانی که سابقه زایمان دارند ممکن است پلاسمای آنها برای استفاده بیماران مبتلا به کرونا عوارض داشته باشد، اما پلاسمای این بانوان برای تولید دارو می تواند مناسب باشد. بنابراین استفاده از پلاسمای این افراد برای مصرف مستقیم بیماران ممنوع است، از این رو این گروه از بانوان از اهدای پلاسما برای مصرف مستقیم در بیماران معاف هستند. اما خانم هایی که سابقه بارداری ندارند یا مجرد هستند و همچنین آقایان بین سنین ۱۸ تا ۶۰ سال برای اهدای پلاسما در اولویت هستند.

همه بهبود یافتگان شرایط اهدای پلاسما را ندارند

وی تصریح کرد: برخی مبتلان بهبود یافته کووید۱۹ نیز دارای فشار خون، دیابت یا برخی علایم دیگر هستند و شرایط اهدای پلاسما را ندارند، باید دقت کرد که شرایط اهدای پلاسما مانند شرایط اهدای خون است.

سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: بهبود یافتگان کرونا اطمینان خاطر داشته باشند که اهدای پلاسما بعد از بهبودی به هیچ عنوان سیستم ایمنی بدنشان را تضعیف نخواهد کرد و با اطمینان خاطر برای نجات بیماران و اهدای پلاسما اقدام کنند.

وی ادامه داد: بهبودیافتگان کرونا به شرط داشتن شرایط لازم (همانند شرایط اهدای خون) و نیز گذشت۲۸ از بهبودی می توانند به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کنند. از آنها ۵۰۰ سی سی پلاسما گرفته می‌شود، پلاسمای اهدایی آنها فریز و بعد از غربالگری و تست سلامت ذخیره می‌شود و به مراکز درمانی که درخواست کننده این پلاسما برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا باشند ارسال می شود و در اختیار آنها قرار می گیرد.

وی تاکید کرد: اهداکنندگان خون و همین طور پلاسما اطمینان داشته باشند که سازمان انتقال خون بر اساس آخرین استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمان‌های انتقال خون جهان، همه نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت می کند. همه مراکز انتقال و اهدای خون و تمام تجهیزات این مراکز در کشور در حال حاضر و همیشه، ضد عفونی و استریل می شوند. اهدا کنندگان با اطمینان خاطر خون و پلاسما اهدا کنند.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: بهبودیافتگان کرونا شرایط اهدای پلاسما برای اهدای پلاسما سازمان انتقال خون شرایط اهدای خون اهدای پلاسما بهبود یافتگان یافتگان کرونا مراکز انتقال پلاسما اهدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۴۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک مرکز نیکوکاری در یزد به آزادی زندانیان

طاهره سلمانی نجف آبادی یکی از اعضاءهیئت امناء مرکز نیکوکاری مهر کوثر پردیسان یزد که منطقه اسکان را در استان یزد را زیر نظر داشته و به افراد نیازمند این محدوده کمک میکند، با حضور در دفتر ستاد دیه استان یزد مبلغ ۸۰ میلیون ریال معادل ۸ میلیون تومان را جهت مشارکت در آزادی یک زندانی غیر عمد اهدا کرد.

این بانوی نیکوکار در خصوص این اقدام خدا پسندانه گفت: مرکز نیکوکاری مهر کوثر پردیسان یزد از سال ۱۳۹۷ آغاز به کار کرده و در زمینه‌های تامین جهزیه، تهیه بسته‌های کمک معیشتی، تامین دارو برای افراد بیمار و …. فعالیت نموده و در این نوبت نیر به نیت خشنودی قلب آقا امام زمان (عج) مبلغی را جهت مشارکت در کار آزادی زندانیان جرائم غیر عمد به ستاد دیه استان اهدا کردیم.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • کمک مرکز نیکوکاری در یزد به آزادی زندانیان
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت
  • حل برخی مشکلات اهدای خون در شهرستان‌های استان یزد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • ۴۲ درصد جمعیت شهر قم تحت پوشش شبکه فاضلاب است
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری