Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه سینما  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته هفتاد و هفتمین قسمت از برنامه سینمایی «هفت» با حضور امیرسیدزاده و محمدهادی میرشمسی (کارشناس)، ساسان سالور، اصغر نعیمی (کارگردان و تهیه کننده فیلم سینمایی هایلایت)، بهرام عظیمی و امیر مهران (کارشناس و کارگردان مستند نهنگ سفید) روی آنتن شبکه سوم سیما رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولین میزگرد این هفته برنامه با حضور امیر سیدزاده (تهیه کننده) و محمدهادی میر شمسی (استاد دانشگاه و حقوقدان) برگزار و درباره قانون کپی رایت و قاچاق فیلم صحبت شد.

محمدهادی میرشمسی گفت: کپی رایت شاخه‌ای از حقوق مالکیت فکری است که شروع آن از سده ۱۸ میلادی است. ۱۸۸ کشور به کنوانسیون برن ملحق شده اند. از کشور‌های همسایه ایران، تاجیکستان به این سازمان جهانی ملحق شده، ولی ایران هنوز ملحق نشده است. در سطح ملی قانون حمایت از حقوق مولفان وجود دارد که در سال ۱۳۴۸ مصوب شد، ولی هنوز به روز نشده است. بعد از سال ۱۳۴۸ در سال ۱۳۵۲، ۱۱ ماده به آن اضافه شده  و از لحاظ کارشناسی امید داشتیم در مجلس قبلی به تصویب برسد. الان این قانون در کمیسیون‌های مختلف در حال بررسی است، ولی امید زیادی به پیگیری آن ندارم. کپی رایت شاخه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد؛ اینکه بخواهیم به یک اتفاق نظری برسیم سخت است. متاسفانه یک اهتمام جدی برای این موضوع وجود ندارد. اگر ما فرایند الحاق ایران را به مقررات کپی رایت در نظر بگیریم، در اواخر دولت احمدی نژاد لایحه‌ای برای پیوستن ایران به کنوانسیون «برن و رم» که در واقع مکمل هم هستند، در دست بررسی بود اما دوباره به فراموشی سپرده شد. بحث حمایت از هنر در اولویت دولتمردان ما نیست.

امیر سیدزاده هم در ادامه اظهار کرد: متاسفانه متولیان فرهنگی ما دغدغه فرهنگی ندارند. با گذشت چهل سال زیر ساخت‌های فرهنگی در جامعه وجود ندارد و هنرمندان به عنوان مظلوم‌ترین قشر متضرر می‌شوند. ما قانون قاطعی در زمینه کپی رایت نداریم. حدود ۱۲ کشور به این قانون نپیوسته اند که ایران جزو آنهاست. منافع نپیوستن به این قانون از پیوستن آن برای برخی افراد در کشور بیشتر است. در بخش خصوصی و بخش دولتی هم برخی دست‌های پشت پرده به قاچاق آثار هنری کمک می‌کنند. متاسفانه هنرمندان هیچ وقت به عنوان یک صنف صنعتی دیده نشده اند. نهایت قاچاق آثار یک جریمه نقدی مختصر است. 

میزگرد دوم برنامه هفت درباره فیلم سینمایی «هایلایت» بود. ساسان سالور درباره مشکلات اکران هایلایت گفت: ما از سال ۹۷ تلاشمان برای اکران عمومی فیلم بود. با اکران آنلاین به فیلم ما ضربه زده شد؛ چون مدیوم فیلم برای سینماست. ما زیرساخت‌ها را فراهم نکرده ایم و برای اکران آنلاین آماده نبودم.

اصغر نعیمی تهیه کننده این فیلم ادامه داد: وقتی یک فیلم به دغدغه‌های شخصی من نزدیک‌ است، آن را می‌سازم و وقتی اکران نشود، حس می‌کنم فرزندم در خانه حبس شده است. نمایش آنلاین فیلم مقداری از آن دغدغه‌ ما را کم کرده، ولی کافی نیست. هایلایت از فیلم‌هایی است که برای پرده سینما ساخته شده؛ اینکه این فیلم بدون اینکه رنگ پرده را ببیند آنلاین اکران شد، مقداری ناراحت کننده بود.

در میز انیمیشن این هفته هفت، امیر مهران انیمیشن ساز با بهرام عظیمی به گفتگو پرداخت.

بهرام عظیمی درمورد «نهنگ سفید» گفت: معتقدم کار‌های ما خیلی خوب است، اما نهادی که کار را تولید می‌کند آن را به خوبی در جشنواره‌های جهانی پخش نمی‌کند.‌ ای کاش این مشکل بر طرف شود.‌ ای کاش قبل از هر فیلم سینمایی در سینما یک فیلم انیمیشن پخش شود تا مردم بیشتر این انیمیشن‌ها را ببینند و با آن مانوس شوند.

امیر مهران کارگردان نهنگ سفید در ادامه اظهار کرد: نکته مهمی که در این کار برای من وجود داشت، این بود که تمام این سال‌ها به تاثیرات جنگ فکر می‌کردم و این تاثیرات را لمس کرده ام. قصه من خیلی ساده است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فیلم سینمایی سینمای ایران برنامه هفت کپی رایت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۵۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز

ایسنا/البرز دادستان عمومی و انقلاب چهار باغ با اعلام اعمال قانون در ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی در معرض تغییر کاربری غیرمجاز، گفت: ۱۲ ویلای در حال ساخت تخریب شد.

به گزارش ایسنا، شاپور صفری روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت با بیان اینکه مقابله با تغییر کاربری‌های غیرمجاز در حوزه قضایی چهارباغ در سال جدید با جدیت بیشتری در حال پیگیری است، گفت: با اعلام جهاد کشاورزی شهرستان مبنی بر تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۷۵ هکتار، اقدامات قانونی برای مقابله در همان مراحل ابتدایی اجرایی شد.

دادستان عمومی و انقلاب چهارباغ با اعلام اینکه این تغییر کاربری‌ها در روستای «قوهه» بخش مرکزی در حال وقوع بود اضافه کرد: با حضور نماینده دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان، مدیریت جهاد کشاورزی، عوامل نیروی انتظامی، یگان امداد، کلانتری‌های تابعه و با همکاری شهرداری چهارباغ و ادارات خدمات رسان برق و گاز نسبت به اجرای تبصره۲ ماده ۱۰ قانون مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی اقدامات مقتضی به انجام رسید.

وی ارزش اراضی‌ که از تغییر کاربری آن جلوگیری شده را نزدیک به ۳۴۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و در خصوص ۱۶۰ قطعه اعمال قانون شده متذکر شد: در خصوص دیوارکشی غیرمجاز ۱۶۰ مورد، ویلا و بنای غیرمجاز در حال ساخت ۱۲ مورد، دپوی مصالح ۵۰ مورد، استخر ۹ مورد، محوطه سازی ۴۵ مورد، اقدامات قانونی انجام شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • «شیعه مدیون قال صادق هاست»
  • «شیعه مدیون قال صادق‌هاست» در تهران اکران شد
  • باید با روحیه جهادی، پیوسته دغدغه رفع مشکلات مردم را داشته باشیم
  • ابطال بخشنامه مدیران میانی گمرک با رای دیوان عدالت اداری
  • ایران؛ کثرت فرهنگی و وحدت سیاسی
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • دستگیری ۴ اراذل اوباش سابقه دار در جویبار
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟