Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با بررسی تحلیلی و تجربی رفتار کششی پارچه های دوجداره و خمش کامپوزیت‌های پایه سیمانی ، به تقویت سازه های مقاوم در برابر زلزله و استفاده آنها در صنایع مختلف بپردازند. 

وحید قربانی دانش آموخته  دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح « بررسی تحلیلی و تجربی رفتار کششی پارچه های دوجداره و خمش کامپوزیتهای پایه سیمانی تقویت شده با آن» گفت: ایران از نظر زمین  شناسی به دلیل قرار گیری در کمربند لرزه  خیز آلپ-هیمالیا فعال است و طبق برآوردها حدود ۸ درصد از زمین  لرزه‏‌های دنیا و حدود ۱۷ درصد از زلزله  های بزرگ دنیا در فلات ایران رخ می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  
وی افزود: بنابراین، ساخت سازه‌‏های مقاوم در برابر زلزله در ایران و همچنین تمامی دنیا امری مهم و ضروری  به شمار می رود. 

قربانی با بیان اینکه در کنار مقاوم سازی سازه‌‏ها، سبک‌سازی آن‏ها نیز مقوله ای است که بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: بتن و فلز دو عنصر اصلی ساخت و ساز هستند و استفاده از آن‏ها اجتناب ناپذیر است؛ حال آنکه مواد پایه سیمانی به طور ذاتی ترد و شکننده هستند و در هنگام قرارگیری در مقابل بارها به شدت شکسته می‌‏شوند، بنابراین لازم است از این نظر تقویت شوند. 

وی با تاکید بر اینکه در صدد برآمدیم تا از ظرفیت بالای منسوجات برای حل مشکل ساخت و ساز استفاده کنیم، بیان کرد: ابتدا منسوج دوجداره که حالت فضایی سه ‏بعدی دارد با روش‏‌های تحلیلی و ریاضی مورد بررسی قرار گرفت و سپس از آن‏ها در تقویت و همچنین بالا بردن ظرفیت کرنشی مواد پایه سیمانی استفاده کردیم. 

قربانی با بیان اینکه یکی از ویژگی‏‌های طرحی که اجرا شد بررسی همزمان تحلیلی و تجربی سازه ساخته شده بود؛ به عبارتی آزمونه‏‌های پایه سیمانی تقویت شده با پارچه دوجداره ساخته و مورد آزمون‌‏های مکانیکی تجربی قرار گرفت، بیان کرد: به طور موازی از روش‏‌های تحلیلی پایه‏ای مانند روش مکانیک شکست برای بررسی سازه استفاده کردیم که نتایج تجربی و تئوری بسیار به هم نزدیک بودند و قابلیت اطمینان بالایی داشتند. 

به گفته این محقق، همچنین در هنگام اجرای بخش‏‌های تجربی، علاوه بر تولید آزمونه‏‌ها در قالب آزمایشگاهی، به اجرای طرح در پروژه‌‏های صنعتی بزرگ نیز فکر کردیم و توانستیم آنرا در مساحت کوچکی اجرایی کنیم. 

وی ادامه داد: در قالب کوچک هم نتایج موفقیت آمیز بود و مشخص شد که طرح قابلیت تجاری سازی را دارد.  

قربانی ادامه داد: به دلیل اینکه از مواد معمولی در این سازه استفاده کردیم بنابراین در تجاری سازی محصول مشکلی به وجود نمی آید. 

مجری طرح « بررسی تحلیلی و تجربی رفتار کششی پارچه های دوجداره و خمش کامپوزیت‌های پایه سیمانی تقویت شده با آن» تاکید کرد: با توجه به اینکه این کار برای اولین بار صورت می‏‌گرفت، استاندارد و آیین‌‏نامه‌‏ای برای ساخت و انجام آزمون‏‌ها، چه در بخش پارچه و چه در بخش کامپوزیت وجود نداشت و مطالعات بسیاری انجام شد تا نمونه‏‌های ساخته شده از نظر علمی و صنعتی قابل پذیرش باشند کار را بسیار مشکل می‏ کرد.  

وی با بیان اینکه نتیجه طرح انجام شده در صنایع ساخت و ساز و عمران به طور مستقیم قابل استفاده است، بیان کرد: همچنین  استفاده از این سازه در زمینه معماری و ساخت سازه‌‏های منحنی نیز قابلیت بالایی برای استفاده دارد.  

قربانی تاکید داشت: به طور کلی  این سازه ها، از بعد علمی می‌‏تواند هر جایی که نیاز به تولید کامپوزیت پایه سیمانی است به کار گرفته شود. همچنین پارچه تولید شده در صنعت خودرو، هوا-فضا قابل استفاده است. 

وی با تاکید بر اینکه این طرح دو قسمت داشت، یکی تولید و تحلیل پارچه که به مهندسی نساجی و دیگری تولید و تحلیل کامپوزیت پایه سیمانی اختصاص داشت، گفت: بنا داریم از این سازه ها در تولید بتن‏‌های توانمند نیز استفاده کنیم.  

قربانی تصریح کرد: سازه تولید شده قابلیت استفاده در بخش‌‏های مختلفی مانند نمای ساختمان‏‌ها، کفپوش‌‏ها، دیوارهای غیرباربر و همچنین عایق صدا، ساخت سازه‌‏های منحنی مستحکم و... دارد. 

مجری طرح « بررسی تحلیلی و تجربی رفتار کششی پارچه های دوجداره و خمش کامپوزیت‌های پایه سیمانی تقویت شده با آن» با اشاره به ویژگی های طرح گفت:  افزایش مقاومت ماتریس پایه سیمانی، افزایش ظرفیت کرنشی ماتریس پایه سیمانی، تغییر حالت شکست ترد در ماتریس پایه سیمانی و جلوگیری از گسیخته شدن و تکه تکه شدن آن، ارزان و قابل دسترس بودن مواد مورد استفاده برای تولیدپارچه مورد استفاده، قابلیت اجرای آن در بتن‏‌های پیش ساخته و همچنین بتن ریزی‏‌های انبوه از ویژگی‌های این طرح محسوب می شود. 
وی ادامه داد: در کشورهای پیشرو مانند آلمان، آمریکا، فرانسه، ایتالیا و... پژوهش‌‏های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است. تنها نمونه مشابه این طرح در کشور آلمان اجرا شده که در سال 2017 صورت گرفته است که در آن از مواد با کارآیی بالا (الیاف شیشه و الیاف آرامید (کولار)) استفاده شده است.

قربانی افزود: اما در این طرح از مواد ارزان  بدون آسیب به محیط زیست استفاده شد؛ همین امر بازده نمونه داخلی را ۳۰ درصد بیشتر از نمونه خارجی کرد که متشکل از مواد گران قیمت نیز بود. 

قربانی با اشاره به مزیت های رقابتی طرح گفت: افزایش همزمان مقاومت و ظرفیت کرنشی، ارزان بودن مواد مورد استفاده، قابلیت اجرا در بتن‏های پیش ساخته که با قالب تولید می‏شوند و همچنین بتن‏ریزی‏های حجیم، اجرای ساده و هزینه پایین از مزیت های رقابتی طرح به شمار می روند. همچنین باید به این نکته اشاره کنم که  اساتید راهنمای این طرح علی اصغر اصغریان جدی،  هادی دبیریان  و استاد مشاور آن پروفسور علی ‏اکبر رمضانیان‌پور اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وحید قربانی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر مجری طرح محققان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۶۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران گفت: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، ظهر امروز _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ هم‌زمان با گرامیداشت هفته معلم طی مراسمی از اساتید برتر و نمونه دانشگاه علمی کاربردی فولادین ذوب آمل با حضور رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آمل تجلیل به عمل شد.

رضا لحمیان رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه دانشگاه علمی کاربردی مازندران همگام با سیاست‌گذاری کشور به عنوان یک دانشگاه مهارتی انجام وظیفه می‌کند، اظهار کرد: این دانشگاه بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "دانشجوی فارغ‌التحصیلی داشته باشیم و نتوانیم برای وی شغلی فراهم کنیم این ایراد کار در آموزش عالی ما است." اولویت کار را بر تدوین اشتغال دانشجویان مورد پذیرش خود قرار دارد.

وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود شش هزار و ۵۰۰ پذیرش دانشجو با تضمین اشتغال در سراسر کشور داشتیم که دانشگاه علمی کاربردی فذا ۳۵۰ دانشجو با تضمین اشتغال پذیرش داشته است، افزود: از دانشگاه علمی کاربردی مازندران استقبال خوبی شده به طوری‌که با رشد ۳۵ درصدی در جذب دانشجو روبه‌رو بوده‌ایم.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی مازندران دغدغه اصلی امروز خانواده‌های دانشجو را در زمینه اشتغال و تضمین آن مطرح کرد و گفت: این دانشگاه در این راستا یک درصد بیشتری را نسبت به سایر دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی نشان می‌دهد.

لحمیان با تاکید بر اینکه مازندران در سال گذشته از تبصره ۱۶ موفق به جذب ۴۰ میلیارد تومان برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان با سود چهار درصدی شده است، بیان کرد: این استان با دریافت این تسهیلات موفق به کسب رتبه اول نسبت به سایر دانشگاه‌های مازندران شد.

وی عنوان کرد: در شرکت فذا و دانشگاه فرهنگ و هنر آمل در بحث هنری نقطه عطفی خواهد بود که با وجود امکاناتی که در این مراکز علمی کاربردی و فرهنگ و هنر و در فارغ‌التحصیلان مهارت‌محوری هست از بسیاری دانشگاه‌های مازندرانی و حتی دانشگاه مادر بیشتر است.

محمدباقر لیمویی رئیس مرکز علمی کاربردی فذا در ادامه با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی فذا برگزار کننده بسیاری از آزمون‌ها بوده که به زودی AS به این مجموعه اضافه می‌شود، اظهار کرد: همچنین این مجموعه در حوزه فعالیت مدرسه مهارت در مراکز علمی کاربردی مازندران توانست با موفقیت ورود پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه در فعالیت این مدرسه مهارت، مجموعه آموزش‌هایی برای استخدام است که با عنوان هلدینگ حنام گسترش یافت، افزود: آخرین گام این شرکت قرارداد با شرکت چینی برای ساخت و تولید ماشین‌آلات کشاورزی می‌باشد؛ همچنین اضافه کردن سه شرکت صنایع غذایی به این مجموعه است.

لیمویی ادامه داد: در این مجموعه هلدینگ از سال گذشته بنیادی به نام نخبگان حنام راه‌اندازی شد که در شروع کلیه به جذب دانش‌آموزان کسب رتبه زیر دو هزار تجربی، زیر هزار ریاضی و زیر پانصد انسانی پرداخته و با پرداختی این دانش‌آموختگان تحت پوشش مجموعه فذا قرار دادند.

رئیس مرکز علمی کاربردی فذا گفت: برنامه‌های مفصلی در حال اجراست که به نوعی گامی برای نگهداری نخبگان این شهر در کشور است.

کد خبر 750176

دیگر خبرها

  • افزایش هفت درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷ درصدی تولید سیمان در خراسان جنوبی
  • رشد ۳۵ درصدی جذب دانشجو در دانشگاه علمی- کاربردی مازندران
  • تصویری از آلودگی کارخانه سیمان در دورود
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • نیروگاه برق خورشیدی برای مصارف سیمان دشتستان ایجاد شود
  • نگرانی اهالی گالیکش از آلودگی طبیعت کوه نیلکوه به لطف کارخانه سیمان