Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، زهره گره مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه بیان کرد: بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در ایران بشمار می‌روند.

او افزود: شعار امسال سازمان بهداشتی "با تمام وجود از سلامت قلب مراقبت کنید حامل این پیام است که با تدبیر، اثرگذاری و همدلی از سلامت قلب خود، خانواده و جامعه مراقبت کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه ادامه داد: هدف از روز جهانی قلب سالم این است که افراد بدانند چگونه می‌توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنند. این روز درواقع شروع برنامه و فعالیت‌هایی است که باید در طول سال ادامه یابد.

نداشتن علامت بیماری قلبی دلیل بر سلامت قلب نیست

گره عنوان کرد: اولین گام برای داشتن یک قلب سالم شناخت عوامل خطری است که قلب را تهدید می‌کنند. پزشکان معتقد هستند هر چه میزان کلسترول بد یا LDL در خون شما بالاتر باشد و تعداد بیشتری از عوامل خطرزا را داشته باشید به همان اندازه در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارید.

او تاکید کرد: افرادی که از قبل مبتلا به بیماری قلبی بوده‌اند در معرض خطر بیشتری برای وقوع یک حمله قلبی مجدد هستند.

بیماری‌های قلبی عروقی به سن و جنس خاصی اختصاص ندارد

مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: بعضی افراد به دلیل داشتن یک یا چند عامل خطر مستعد ابتلا به بیماری‌ قلبی  هستند لذا اطلاع از عوامل خطر در افراد دارای این عوامل، می‌تواند به طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی عروقی کمک کند.

عوامل خطر ارثی با اکتسابی هستند

گره  تاکید کرد: عوامل خطر به عواملی گفته می‌شود که احتمال ابتلا به یک عارضه یا بیماری را افزایش دهد. این عوامل به دو دسته عوامل خطر ارثی یا ژنتیکی و عوامل خطر اکتسابی تقسیم‌بندی می‌شوند.

او افزود: عوامل خطر ارثی عواملی هستند که فرد با آن‌ها به دنیا می‌آید و قابل‌تغییر نیستند، ولی با تغییر سبک زندگی و مراقبت‌های بهداشتی درمانی می‌توان از میزان تاثیر این عوامل کاست.

کارشناس مسئول مبارزه با بیماری‌های غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه  گفت: : عواملی مانند سابقه خانوادگی سکته قلبی در پدر یا برادر قبل از ۵۵ سالگی و یا مادر و خواهر قبل از ۶۵ سالگی، حداقل یکی از اعضای درجه‌یک خانواده (پدر، مادر، خواهر، برادر) بیماری فشارخون بالا داشته باشند و یا مبتلابه دیابت نوع دوم است یا افرادی که حداقل یکی از اعضای درجه‌یک خانواده آن‌ها اختلالات چربی خون شامل HDL پایین و LDL بالا دارند، سالمندان ۶۰ سال و بالاتر و زنان پس از سن یائسگی در گروه افراد در معرض خطر عوامل ارثی یا ژنیتکی قرار می‌گیرند.

گره عنوان کرد: عوامل خطر اکتسابی به نوع فعالیت‌ها و رفتار‌هایی که در زندگی انتخاب می‌کنیم و انجام می‌دهیم بستگی دارند و با تغییر شیوه زندگی و مراقبت پزشکی قابل‌حذف یا کنترل هستند.

او ادامه داد: مصرف دخانیات، افراد دارای اضافه‌وزن و چاقی، افراد دارای رژیم غذایی نامناسب (مصرف غذای پرچرب، پرانرژی، پرنمک، مصرف کم میوه و سبزی) و افرادی که بدون سابقه بیماری در افراد درجه‌یک خانواده، مبتلابه فشارخون بالا هستند دارای عوامل خطر اکتسابی هستند.

مسئول مبارزه با بیماری‌های شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: مردان با HDL کمتر از ۴۰ و زنان با HDL کمتر از ۵۰ (بدون سابقه بیماری در افراد درجه‌یک خانواده)، افرادی که بدون سابقه فامیلی LDL بالا دارند، افرادی که تحت‌فشار‌های روانی (استرس) هستند، افراد با فعالیت بدنی ناکافی، افراد دارای فشارخون بالا ازجمله افراد در معرض خطر سکته قلبی محسوب می‌شوند.

گره گفت: با ترک سیگار، کنترل وزن، داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک بدنی، کنترل فشارخون و چربی‌های خون و مدیریت استرس‌ها می‌توان عوامل خطر اکتسابی را کنترل کرد.

او بیان کرد: شهروندان عزیز برای اطلاع از میزان خطر بروز بیماری قلبی عروقی با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی موردسنجش و بررسی از سوی مراقب سلامت قرار می‌گیرند و آزمایشات اولیه برای آن‌ها رایگان انجام می‌شود.

عوامل خطر ارثی یا ژنتیکی و عوامل خطر اکتسابی بیان کرد: اطلاعات حاصل از این بررسی‌ها به شما و پزشکتان کمک خواهد کرد تا با روش‌های پیشگیری و درمانی و رفع عوامل خطر بیماری‌های قلبی عروقی و با انتخاب شیوه زندگی سالم بتوانید به قلب خود نیرو بخشیده و سلامت آن را تضمین کنید لذا افراد بالای سی سال برای انجام مراقبت‌های اولیه قلب سالم به مراکز خدمات جامع سلامت محل سکونت خود مراجعه کنند.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری قلبی قلب سالم عوامل خطر مصرف دخانیات بیماری های قلبی درجه یک خانواده افراد دارای معرض خطر قلبی عروقی سلامت قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۶۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»

سومین رویداد «هم مسیر اتیسم» با مشارکت وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک و انجمن اتیسم ایران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته رویداد «هم‌مسیر اتیسم» در تهران و همچنین رشت و بندر ماهشهر با حضور بیش از 1500 نفر در رویداد هم‌مسیر اتیسم شرکت کردند. در این رویداد گروه‌های مختلف جامعه در حرکتی نمادین،  با بزرگسالان اتیسم و خانواده‌هایشان هم قدم شده تا اتیسم را بیشتر شناخته و متعهد شوند تا آن را به دیگران نیز معرفی کنند.

خانواده‌های اتیسم با سپری کردن سال‌ها سختی و مشقت در کنار فرزند خود با این اختلال دست و پنجه نرم می‌کنند و خستگی‌ناپذیر در این مسیر گام برمی‌دارند، بی‌آنکه مدال یا خط پایانی در

کار باشد. مادری ناراحتی و اضطراب خود را از بزرگ شدن فرزندش با آینده‌ای که سراسر ابهام است، بیان می کند و پدری که تنها تمامی بار زندگی را کنار دو فرزند اتیسم بدون مادر به دوش می‌کشد؛ لازم است در جامعه‌ای آگاه زندگی کنند تا نگاه‌های خیره، تذکرها و... دردی بزرگ‌تر نشود.

اتیسم اختلال پیچیده‌ای است که تشخیص آن با مشاهده فرد امکان‌پذیر نیست. این اختلال باعث می‌شود تا فرد نتواند با خود و دیگران ارتباط برقرار کند و به‌طور کلی دنیای متفاوتی داشته باشد. به همین علت، ممکن است بسیاری در جامعه، برخورد مناسبی با این افراد دارای اتیسم نداشته باشند. این اختلال تا آخر عمر با افراد می‌ماند و در بزرگسالی، وضعیت برای این افراد سخت‌تر هم می‌شود.

سعیده صالح غفاری، مدیرعامل انجمن اتیسم ایران با اشاره به این موضوع که رویداد هم مسیر اعلام درخواست توجه جدی حاکمیت و جامعه به طیف اختلال اتیسم است، گفت: امروز هم قسم می‌شویم  که سال 1403، سالی برای توجه جدی و هم خواهی تمامی دستگاه‌ها برای بزرگسالان اتیسم و خانواده‌ها باشد. خانواده‌های اتیسم با حضور موثر می‌توانند آگاهی مردم را بیش از گذشته افزایش داده و بستر مناسبی برای دیده شدن مطالبات باشند.

وی در ادامه به بیان مشکلات افراد بزرگسال دارای اتیسم پرداخت و گفت: بزرگسالان اتیسم نیاز دارند تمامی حقوقی که یک شهروند بهره‌مند است را دارا باشند. حقوق شهری و شهروندی، بهداشت و درمان،  ورزش و تفریح و مهارت و اشتغال و نهایتا نگهداری موقت و شبانه روزی این افراد نیازمند فضایی هستند که حس کنند آن فضا برای آن‌هاست و نگاه خیره‌ای آن‌ها را دنبال نمی‌کند. متاسفانه هنوز هیچ متولی برای رسیدگی به نیازهای بزرگسالان اتیسم وجود ندارد. از ریاست محترم جمهور قول گرفتیم تا صدای خانواده‌های اتیسم شنیده شود.

مدیرعامل انجمن اتیسم گفت: ما برای تدوین برنامه ملی اتیسم جلسات مکرر داشتیم تا همه ارگان‌های ذیربط وظایف خود را در قبال اتیسم بشناسند.

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در پایان از تمامی حامیان اتیسم و رویداد هم‌مسیر تشکر و ابراز امیدواری کرد که آینده روشنی در انتظار اتیسم خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دستگیری عوامل نزاع خیابانی در میاندوآب
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • پزشکان می‌گویند آسانسورسواری عمر را کوتاه می‌کند؛ جایگزین استفاده از راه‌پله!
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • استفاده از آسانسور عمر شما را کوتاه می‌کند!
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • لزوم توجه جدی به بزرگسالان اتیسم / برگزاری سومین رویداد «هم‌مسیر اتیسم»