Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-02@22:55:06 GMT

دیپ فیک؛ ترفندی خطرناک برای تحریف واقعیت

تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۰۶۸۴۲

دیپ فیک؛ ترفندی خطرناک برای تحریف واقعیت

به گزارش «تابناک»، تلفیق تصاویر و فیلم‌های موجود با منبع مورد نظر ویدئویی به نحوی صورت میگیرد که گویی ترکیب هر دو تصویر یا هر دو فیلم یکی است و در یک صحنه رخ می‌دهد. این ترکیب پیچیده به طور مثال می‌تواند یک فرد یا افراد را به گفتن چیز‌ها و یا انجام اقداماتی نشان دهد که هرگز در واقعیت رخ نداده اند. چنین فیلم‌های جعلی می‌تواند بدین شکل ایجاد گردند که حضور شخصی را در فیلم‌های غیر اخلاقی نمایش دهند به طوری که هرگز فرد در آن فیلم حضور نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویدئو‌ها حتی می‌توانند تصویر فرد را در رویداد‌های سیاسی و مجرمانه از جمله صحنه‌های قتل، سرقت و ... قرار دهند.

اما هولناک‌ترین بخش دیپ فیک Deepfake آنجاییست که قربانی آن‌ها نه فقط مشاهیر بلکه سیاستمداران را مورد هدف قرار می‌دهند.

نرم افزار‌های دیپ فیک Deepfake ساخته شده اند و این نوع از دستکاری‌های ویدیویی نه تنها به راحتی در دسترس است، بلکه هر روز سخت‌تر و سخت‌تر می‌توان آن‌ها را به عنوان تصاویر جعلی تشخیص داد.

تنها شانسی که وجود دارد، اینست که با نهایت دقت تصاویر خود را در اینترنت محفوظ نگه داشته؛ البته با وجود احاطه شدن توسط شبکه‌های اجتماعی متعدد و درخواست حساب کاربری برای انجام کوچکترین کار‌ها، نرم افزار‌های جاسوسی، اشیای هوشمند و پیچیده شدن فن آوری، پایین بودن سطح آگاهی مردم، حفاظت از اطلاعات به نظر دشوار می‌آید.

هانی فرید یکی از محققان دارتموث فعال در زمینه دعاوی حقوقی رسانه‌ای، در خصوص ریشه کن کردن مواردی همانند  deepfakes گفته:”همه تصاویری که از خودتان در اینترنت قرار داده اید، به دلخواه خودتان بوده و شما آزادانه این کار را انجام داده اید. هیچ شخصی شما را وادار به انجام آن نکرده، حتی تصاویری که از شما به سرقت رفته – خود شما موجب آن شده اید. ”

این بخشی از گزارش ویژه وب سایت CNET است که به بررسی مزایا و معایب تشخیص چهره می‌پردازد.

Deepfake نمایانگر نوعی متفاوت و مخرب‌تر از تشخیص چهره مرسوم کنونی است. روش مرسوم حال حاضر، نقش مهمی در زندگی تان ایفا می‌کند: بوسیله همین فناوریست که می‌توانید تمام عکس‌های یک دوست خاص را در Google Photos پیدا کنید. همچنین می‌توانید صورت خود را اسکن نموده و بدون نیاز به کوچکترین دانشی، چهره اسکن شده را در یک فروشگاه یا کنسرت قرار دهید.

بر خلاف بسیاری از سیستم‌های تشخیص چهره، که اساسا ویژگی‌های چهره شما را به یک کد منحصر به فرد برای رایانه تبدیل می‌کند، نرم افزار‌های Deepfake به منظور تخریب هویت فرد بکار میروند و حتی مجال پرسیدن ندارید، این حقیقت محض است. این سناریوی کابوس است نه فقط برای از بین بردن زندگی شما، بلکه برای دستکاری ادراک عمومی از سران کشورها، مدیران ارشد قدرتمند یا نامزد‌های سیاسی.

Deepfake چگونه کار می‌کند؟

فناوری دیپ فیک Deepfake، شکل و حالات نقاط مختلف چهره انسان را از طریق دوربین‌ها کشف کرده و به طرز کاملا باورپذیری چهره همان انسان را جعل کرده و می‌تواند او را در حال حرکت، سخنرانی و هر حالتی که فکر کنید قرار دهد. یک عروسک خیمه شب بازی دیجیتالی که در محیط‌های دیگر، بازتولید می‌شود. هوش مصنوعی همانند سوختی است که توسعه Deepfake، را سرعت بخشیده؛ اما این فقط یک فناوری است، که باید از طریق قوانین و دستورالعمل‌هایی مربوط به اسکن تصاویر چهره کنترل گردد.

متأسفانه، ظهور deepfakes پس از بیشتر از یک دهه اشتراک گذاری تصاویر شخصی در شبکه‌های آنلاین آغاز شده تا جایی که دیگر، تقریبا تصاویر تمام چهره‌ها روی اینترنت است؛ حتی دور ماندن از دید عموم، مانع از تلفیق  Deepfake نخواهد شد؛ امروزه این امری اجتناب ناپذیر است و هر کسی در جهان در معرض آن قرار دارد: شما در تصاویر و فیلم‌های دوستانتان قرار دارید، موبایل هایتان با قفل تشخیص چهره کار می‌کنند، تماس‌های تصویری برقرار میکنید، ویدئو کنفرانس می‌گذارید و بوسیله روش‌های مختلف به طور ناخواسته تصویر چهره تان را در اینترنت به اشتراک می‌گذارید.


جعل چهره

اگرچه دیپ فیک Deepfake در حالت و اشکال مختلفی و نه فقط برای چهره وجود دارد و حتی سایر اندام بدن انسان و اشیا را نیز می‌تواند تغییر دهد. ما در اینجا فقط به جعل چهره می‌پردازیم:

 


جابجایی یا جعل چهره شاید در نوع سرگرم کننده آن جالب باشد، اینکه چهره فردی لاغر را روی فردی چاق قرار داده یا چهره کودک را روی بدن فرد بزرگسال گذاشته ممکن است خنده دار به نظر آید. اما رفته رفته با قویتر شدن نرم افزار‌ها و پیدایش هوش مصنوعی‌ها، حفره‌های سیاهی پیدا شدند؛ جابجایی چهره برای برخی اشخاص به کابوس تبدیل شد، Deepfake، گریبانگیر سلبریتی‌ها شد و آن‌ها را در فیلم‌های غیر اخلاقی و یا در حالت‌های  نامتعارفی جعل کرد و نمایش داد که حتی خودشان به سختی می‌توانستند باور کنند که این ویدئو‌ها جعلی است. از معروفترین قربانی‌های Deepfake می‌توان به بازیگران سرشناسی همچون اسکارلت یوهانسون و جنیفر لارنس اشاره کرد همچنین در ویدئویی نیز اوباما را در حال سخنرانی نشان می‌دادند که هم تصویر هم صحبت‌های وی جعلی بود، پس از مدتی طی شکایت‌های متعددی که صورت گرفت، در برخی از وب سایت‌هایی که پیشتر جابجایی چهره برای سرگرمی به کار می‌رفت ممنوع شد.


دیپ فیک Deepfake چگونه ایجاد می‌شود؟

از آنجاییکه Deepfake با روش یادگیری ماشین کار میکند، جهت جعل چهره، Deepfake به داشتن چند صد تصویر از حالات مختلف چهره هدف نیاز دارد. به منظور جابجایی چهره؛ مجموعه داده‌های چهره هدف و ویدئو مقصد مورد نیاز است و این یکی از دلایلی است که اشخاص معروف و سیاستمداران بیشتر در خطر هستند و با سادگی با جستجویی سریع در اینترنت می‌توان تمام داده‌های مورد نیاز را بدست آورد.

بهترین روش حفاظت در برابر Deepfake، بستگی به خود شما دارد که آیا می‌خواهید عکس خود را از دید عموم حفظ کنید و یا آن را در اینترنت به صورت امن نگه دارید.

شاید تجمیع صد‌ها تصویر از زوایای مختلف سبب ایجاد تصویری بسیار با کیفیت شود، اما نبود این تعداد تصویر و زوایا نیز، باز هم می‌تواند مورد استفاده  Deepfake قرار گیرد با روش‌هایی همانند کشیدن تصاویر و فریم‌های چندگانه می‌توان شکاف‌ها را پر کرد. برنامه Everytime آیفون تصویری که تهیه می‌کند، حداقل ۳۰ فریم در ثانیه ضبط می‌شود.

به هر حال برخی Deepfake‌ها آنقدر هوشمند شده اند که کیفیت و کمیت مورد نظر تصاویر را می‌توانند بدست آوردند. به خصوص اگر زوایای صورت و چهره‌ها با ویدیو مقصد مورد نظر هماهنگ شود و اگر هم نباشد ممکن است ویدئو و تصاویر مقصد را با مبدا هماهنگ کنند.


راهکار مقابله با دیپ فیک Deepfake

البته نمی‌توان راهکار‌هایی به طور کامل امن برای مقابله با Deepfake‌ها پیدا کرد حتی تصاویر بسیار کوچک هم با نرم افزار‌هایی قابل بهبود هستند. ولی برای اشخاص عادی توصیه می‌شود حدالامکان از ارسال بی مورد تصاویر در شبکه‌های اجتماعی خودداری کنند و یا در عکس‌ها و فیلم‌های کسانی که نمی‌شناسند حضور نیابند یا اگر ناچارند صورت خود را به نحوی دور از دید دوربین نگه دارند.

حتی “هانی فرید” به افراد مشهور خصوصا سیاستمداران گفته است:” هنگامی که با اطرافیان خود صحبت می‌کنید، هر چند وقت یک بار و فقط یک لحظه دستتان را در مقابل چهره خود قرار داده  تا از خودتان در برابر اینگونه تهدید‌ها محافظت بعمل آورید”

البته این روش او موثر واقع نشد؛ نسبت سرعت و تعداد فریم‌های عکاسی بسیار بالا رفته و نمی‌تواند راهکار مطمئنی برای اشخاص مشهور محسوب گردد.


تهدید دیپ فیک Deepfake چه قدر جدی است؟

اما تهدید deepfakes، واقعا تا چه حد پیچیده و جدی است؟ اگر در آینده اعتقاد به این پیدا کنیم که اکثر ویدئو‌ها جعلی هستند پس به چه چیز می‌توانیم اعتماد کنیم. تفاوت میان دروغ و درستی چگونه قابل تشخیص خواهد بود؟

هانی فرید می‌گوید: “مردم باید آگاه باشند که این چیز‌ها وجود دارند …، اما باید درک کنند که ما با فناوری همراه هستیم، و اینکه چه چیزی می‌تواند و چه چیزی نمی‌تواند جعلی باشد. ”،  “مردم ممکن است یکباره خشمگین شوند و شروع به دیوانگی کنند. اما باید بتوانند این احساسات را کنترل کرده و سطح شناخت خود از اشخاص دور و برشان بالا ببرند به جای اینکه به ویدیو‌ها و تصاویر جعلی اکتفا کنند. ”


آیا Deepfakes مهمترین تهدید در آینده خواهد بود؟

بله واقعیت دارد Deepfakes خطرناک است و ممکن است به نوعی تهدیدی جدی برای اشخاص مشهور، سیاستمداران و یا حتی مردم عادی به شمار آید. ولی این فقط Deepfakes نیست که باید از آن ترسید، تهدید‌های بزرگتر دیگری هستند که اکثریت مردم عادی را نیز هدف قرار داده اند. همین دو سال اخیر بود که موضوع حفظ حریم شخصی توسط فیسبوک و گوگل به شدت زیر سوال رفت و به دنبال آن باگ امنیتی فیستایم اپل و برنامه‌هایی که بر روی موبایل‌ها خواسته و ناخواسته نصب می‌شوند و تمام اطلاعات و فعالیت‌های کاربران را با اهداف تجاری یا سوء استفاده‌های دیگر رصد میکنند. فن آوری‌ها به سرعت پیشرفت می‌کنند و به راحتی میان مردم منتشر می‌گردند؛ اما هنوز قوانین جامع و کاملی برای نحوه استفاده از آن‌ها وجود ندارد، هنوز حتی قانونگذاران هم اطلاعات جامعی در خصوص دستگاه‌هایی که میان مردم عرضه می‌شود ندارند. پس deepfake تنها دغدغه نخواهد بود.



اشخاصی که واکنش خشمگینانه‌ای در قبال موضوع دیپ فیک Deepfake از خود نشان دادند بدین خاطر بود که چهره خود را در فیلم‌های غیر اخلاقی دیدند؛ اما سوال این است چرا جوامع غربی که خودشان هم از این مسائل ضربه می‌خورند باز هم باید به ساختن اینچنین محتوایی ادامه دهند و اینجاست که بحث اصلی مطرح می‌شود، تکنولوژی فقط ابزار است این انسان‌ها هستند که چگونگی استفاده از آن‌ها را تعیین می‌کنند. تهدید‌ها همیشه وجود داشته اند، اما با پیدایش فناوری شکل آن‌ها تغییر کرده و سرعت و وسعت بیشتری پیدا کرده اند. در هر صورت قطع به یقین نمی‌توان با تمام تهدید‌ها مقابله کرد، ولی می‌توان حداقل آگاهی در مورد فن آوری‌هایی که استفاده میکنیم کسب کرده و در حفاظت از اطلاعات شخصی خود و افراد خانواده مان دقیق‌تر عمل کنیم.

 

منبع:  دیجی طور

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 علیرضا رزم حسینی پرسپولیس بندر دیلم دیپ فیک جعل عمیق انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 علیرضا رزم حسینی پرسپولیس بندر دیلم نرم افزار دیپ فیک Deepfake نرم افزار ها تشخیص چهره قرار داده جعل چهره تهدید ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۶۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران

«حشاشین» سریالی است که این روزها هم درباره محتوا و نوعِ ساختش صحبت می‌شود، هم کم‌کاری‌های مسئولین ذیربط برای ساخت اینگونه سریال‌ها و هم حذف از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی که به واسطه ورود ساترا اتفاق افتاد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این روزها سریالی به نام‌ «حشاشین» در کانون توجه منتقدان داخلی و خارجی قرار گرفته که در وهله اول نشان می‌دهد کشورهای منطقه  تأثیرگذاری تجاری، مالی و اجتماعی و فرهنگیِ ساخت سریال و فیلم را به خوبی درک کرده‌اند و شکل‌گیری برخی فستیوال‌ها و جشنواره‌های مرتبط در این زمینه و البته سرمایه‌گذاری گسترده در ساخت شهرک‌های سینمایی برای تولید پروژه‌های مشترک با کشورهای پیشرفته در صنعت سینما مشهود است.

البته نکته جالب توجه اینجاست که این کشورها ساخت سریال  با محور تاریخ کشورهای مختلف همسایه خود علاوه بر ساخت سریال براساس اسطوره‌های تاریخی خود را دستور کار  قرار داده‌اند و جای تردید نیست تمدن کشورمان ایران نیز دستمایه برخی از این تولیدات شده است، روزی غربی‌ها با فیلم «300» دست به کار می‌شوند و تاریخ ایران را به گونه‌ای دیگر (تحریف‌آمیز) روایت می‌کنند و امروز هم «حشاشین»  متولد می‌شود. 

این سریال چند نکته انتقادی را به وجود آورد؛ اول کم‌کاری مسئولین امر را نشان می‌داد که همتی برای سااخت سریال‌های تاریخی و پرتره وجود ندارد و سال‌ها باید منتظر بمانیم تا سریالی اصطلاحاً‌ در قالب الف ویژه به سرانجام برسد حال آنکه کشورهای دیگری در جهان عرب همچون دست‌اندرکاران «حشاشین» با کمترین زمان چنین سریال با کیفیت ساختاری را ارائه دادند. در وهله دوم اما این سریال به تحریف تاریخی پرداخته که اگر کماکان مسئولین امر به وعده و وعید ادامه دهند و خبری از کار عملیاتی نباشد این تحریفات در ذهنِ نسل جدید به واقعیت‌های تاریخی تبدیل می‌شود. 

شاید وقت آن رسیده  که ساخت سریال‌های فاخر درباره میراث ملموس یا ناملوس ایران را برنامه‌ریزی کنیم تا مبدأ این شخصیت‌ها با چهره‌ای غیرواقعی در ذهن مخاطبان خارجی یا حتی داخلی کشورمان تثبیت نشوند.

زیرسوال بردن تاریخ با "حشاشین"، تلنگر جدی به سریال‌سازان

نکته دیگر انتشار گسترده آن در کشور ایران که به واسطه پلتفرمِ در نمایش‌خانگی و شبکه‌های اجتماعی اتفاق افتاد نیازمند ورودِ ساترا بود که چند روزی است هیاهوی آن برپا شده است. پس از ورودِ ساترا و حذف آن از پلتفرم‌های نمایش‌خانگی برخی ساترا را به خاطر این ورود محکوم و بخش عمده‌ای دیگر این ورود را تحسین کرده‌اند. 

اما مشخص نیست چرا عده‌ای  اصرار دارند چنین سریال‌هایی در سطح گسترده‌ای پخش شود و نسل جدید خصوصاً نظاره‌گر چنین تحریفات تاریخی در آثار نمایشی باشد. البته نباید این انتقادها را هم نادیده بگیریم که چرا به جای این همه سریالِ آپارتمانی، زودبازده و حتی تاریخی معطوف به دوران قاجاریه، به فکرِ ساخت آثار نمایشی که بتواند تاریخ ایران را روایت کند،‌ نیستیم که «حشاشین‌ها» جزو برنامه‌های کشورهای خارجی است حتی تاریخ و قهرمانان و واقعیت‌هایش را از آنِ خود کنند و روایتگرِ اصلی این اتفاقات، آنها باشند.

به دنبال اعلام ممنوعیت پخش سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها و حذف این مجموعه نمایشی از نمایش‌خانگی، پیمان جبلی رئیس صداوسیما هم درباره پخش نشدن این سریال در ایران واکنش نشان داد: «ساترا مسئولیت دارد تا جلوی پخش محتوای تحریف شده که به درک اجتماعی لطمه می‌زند و افکار عمومی را منحرف می‌کند را بگیرد. سریال حشاشین براساس واقعیت نیست، بلکه تحریف تاریخ است و ساترا برای پخش آن به سکوها تذکر داده و سکوها هم حذف کردند.»

چرایی ممنوعیت را البته چند روزِ گذشته مسئولین ساترا هم اعلام کردند که «پخش سریال های خارجی در پلتفرهای داخلی پس از انتشار مورد بررسی قرار می‌گیرند و اصطلاحاً سریال‌های خارجی مشمول ممیزی پسینی هستند، به همین دلیل انتشار سریال مصری «حشاشین» از امروز توسط معاونت پایش و نظارت ساترا براساس رای و نظر شورای صدور مجوز ساترا ممنوع اعلام شد.

سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تأیید نیست.»

هرچند این سریال در نگاه اول سعی کرده روایتی از زندگی حسن صباح و ترکان سلجوقی و فرقه اسماعیلیه را به تصویر بکشد، اما به شکلی ناشیانی این روند تاریخی را بدون درنظر گرفتن فواصل معنادار میان دوران زندگی شخصیت اصلی با برخی شخصیت‌های مطرح شده  مثل عمر خیام و خواجه نظام الملک را بهم  مرتبط کرده که می‌تواند نقطه عطف شکل‌گیری سئوالی باشد که اصولاً؛ چرا باید کشور دیگری تاریخ ما را آنهم کاملاً ناشیانه روایت کند؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • ساترا مسئولیت دارد جلوی محتوای تحریفی را بگیرد
  • علت ممنوعیت سریال مصری حشاشین؛ تحریف تاریخ ایران
  • «حشاشین» سریالی بر اساس تحریف تاریخ است
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • هشدار درباره وضعیت پرسپولیس و استقلال
  • تحریف صهیونیستی نام خلیج فارس + سند
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • نسبت به حق‌آبه مردم کهگیلویه و بویراحمد بی‌مهری شد
  • چه زود زنگ خطر برای استقلال و پرسپولیس به صدا درآمد؟/ رفتارهای خریداران این دوتیم ،غیرحرفه ای است