Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین نوشت: با دلاری‌شدن بازارها، این روزها بازار خودرو نیز شاهد ثبت قیمت‌هایی است که به‌نظر نمی‌رسد در صورت تداوم شرایط اقتصادی کنونی، روند رشد آن متوقف یا حتی تثبیت شود.

مشاهدات خبرنگاران همشهری، بیانگر تداوم سونامی رشد قیمت‌ها در بازار خودرو است. عبور قیمت پراید۱۱۱ از مرز ۱۴۵میلیون و رسیدن نرخ پژو۲۰۶ تیپ۲ به بیش از ۲۴۰میلیون تومان را در شرایطی شاهدیم که شیب افزایش قیمت در بازار خودروهای مونتاژی به‌مراتب بیشتر از خودروهای تولید داخل بوده؛ به‌نحوی که قیمت ساندرو استپ وی اتوماتیک به مرز ۶۰۰میلیون تومان رسیده و قیمت پژو۲۰۰۸ از مرز یک‌میلیارد تومان فراتر رفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افزایش قیمت‌ها موجب حذف خودروهای مونتاژی از سبد خرید طبقه متوسط شده است. در بازار خودروهای پرتیراژ داخلی نیز سیر صعودی قیمت‌ها موجب کوتاه ماندن دست مشتریان کم‌درآمد از خرید این خودروها شده است.

از کاهش عرضه تا افزایش قیمت 

آمارهای ارائه‌شده خودروسازان در سامانه کدال بورس از رشد ۱۰درصدی تولید خودروهای سواری داخلی در نیمه نخست امسال با رسیدن به تیراژ تولید بیش از ۴۰۵هزار دستگاه انواع خودروی سواری در ایران ‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو، نسبت به مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.

این آمارها نشان می‌دهد ایران‌خودرو با تولید ۲۰۸هزار دستگاه محصول تا پایان شهریور و رشد ۴۰درصدی تیراژ تولید، بیشترین افزایش تولید را به‌خود اختصاص داده اما تیراژ تولید خودروهای سواری در سایپا طی ۶ماه نخست امسال روندی نزولی داشته و دومین خودروساز ایران با تولید فقط ۱۵۰هزار دستگاه انواع خودرو در مقایسه با پارسال، ۱۲درصد کاهش تولید داشته است.

همچنین پارس‌خودرو تا پایان شهریور امسال ۴۷هزار دستگاه خودرو تولید کرده که در مقایسه با پارسال ۱.۳درصد کاهش تولید داشته؛ این روند، شکاف عرضه و تقاضا در بازار خودرو را تشدید کرده است. با توجه به وضع تولید و عرضه خودرو و عبور نرخ دلار از مرز ۳۰هزار تومان، به‌نظر نمی‌رسد بازار خودرو در نیمه دوم امسال به ثبات و آرامش برسد؛ مگر آنکه نرخ ارز تثبیت شود و تولید و عرضه خودرو افزایش یابد.

رشد هفتگی و روزانه قیمت خودرو

افزایش دوبرابری قیمت برخی خودروهای تولید داخل و رشد ۲ تا ۳ برابری نرخ خودروهای مونتاژی از ابتدای امسال تاکنون، چشم‌انداز قیمت‌ها را در بازار خودرو در طول نیمه دوم امسال تیره و تار کرده است.

یک کارشناس بازار خودرو با اشاره به نزول بورس می‌گوید: به‌نظر می‌رسد قیمت خودرو در بازار احتمالا بازهم افزایش خواهد یافت، البته افزایش قیمت‌ها به معنای رونق نیست، بلکه احتمالا بازار خودرو در ماه‌های آینده بیش از پیش راکد خواهد شد.

امیرحسین کاکائی رشد تولید و عرضه را پیش‌شرط بازگشت ثبات به بازار خودرو دانست و افزود: اگر با روی کار آمدن وزیر جدید صنعت، بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان پرداخت شود و تولید و عرضه رشد کند، شاید در ۶ماه دوم امسال، شرایط برای تثبیت قیمت‌ها در بازار خودرو فراهم شود.

منبع: الف

کلیدواژه: بازار خودرو تولید و عرضه افزایش قیمت قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۸۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله

یک کارشناس اقتصادی گفت: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نمی کند؛ این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تاثیر حراج سکه در کنترل قیمت‌ها بیان کرد: اگر هدف بانک مرکزی کاهش قیمت سکه بوده، باید توجه داشت که این کار یک مسکن موقت است برای تاثیر در قیمت؛ لذا این امر باید به‌طور مرتب انجام شود یا اینکه به تعدادی سکه عرضه شود که دیگر بازار اشباع شده باشد. البته همه این‌ها منوط به این است که نرخ ارز هم ثابت باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار کرد: قبلا برگزاری حراج‌ سکه برای این بود که طلا به سازندگان عرضه شود و آنها بتوانند زیورآلات تولید کنند، در مقایسه با زمانی که نفت فروخته می‌شد و بانک مرکزی طلا و دلار تحویل می‌گرفت و به بانک کارگشایی می‌داد که به سازندگان و تولیدکنندگان زیورآلات عرضه کند؛ این کار در میان‌مدت نمی‌تواند اثری داشته باشد که قیمت‌ها را بشکند و کسانی که سکه خریدند هم به امید سوداگری هستند یا اینکه دنبال حفظ ارزش پولشان  هستند.

بغزیان خاطرنشان کرد: تا زمانی که سوداگری است و بین ارز دولتی و غیر رسمی اختلاف وجود دارد، نباید انتظار داشته باشیم که ثبات اقتصادی ایجاد شود و طلا و دلار برای خرید واقعی باشند نه برای استفاده از فرصت‌ها و سوداگری؛ زیرا اختلاف ارز دولتی با بازار غیر رسمی جذاب است و با عرضه محدود هم نمی‌توان نرخ را شکست بلکه می توان در کوتاه مدت بر بازار اثر گذاشت و این امر را بارها آزمون کردیم؛ لذا باید این موضوع ریشه‌ای حل شود.

وی ادامه داد: برای مثال منطقی بود که در آستانه سفرهای نوروزی، میزان دریافت ارز مسافرتی را افزایش دادند که فرد تشویق نشود ارز را از بازار آزاد بخرد، اما تا زمانی‌که محدودیت باشد، هرچه هم سهمیه افزایش پیدا کند، از طرف دیگر صف ایجاد برای خرید ایجاد می شود و چون به اندازه تقاضا عرضه نمی‌شود، در حد همان چند روز التهاب بازار را کنترل می‌کند و این را نباید به‌عنوان یک برد در نظر گرفت.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: کاری که بانک مرکزی به‌درستی انجام می دهد، این است که با افزایش نرخ ارز در بازار غیر رسمی، نرخ مرکز مبادله تغییر خاصی نکرد. این نشان می‌دهد که بانک مرکزی بازیچه قرار نگرفته و وارد بازی بازارسازها نشده است. بازار آزاد می‌خواهد نرخ ارز مرکز مبادله را به سمت خودش بکشاند اما وقتی موفق نمی‌شود، کاهش پیدا می‌کند. سال گذشته نرخ دلار به ۶۰ هزار تومان رسید اما به ۵۰ هزار تومان برگشت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هم زمان با حضور شرکت جک در نمایشگاه خودرو پکن: 2 خودرو جدید کرمان موتور که امسال وارد بازار ایران می شوند مشخص شدند (+عکس ،اسامی و مشخصات)
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • روند کاهشی نرخ ارز درپی شکست بازار از مرکز مبادله
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول