Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور اعلام کرد: با زراعت چوب در سطح ۳۲۰ هزار هکتار اراضی مستعد می‌توان ۸۰ درصد مواد اولیه مورد نیاز صنایع چوب و کاغذ کشور را تامین کرد.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عادل جلیلی اظهار کرد: بر اساس طرح‌های مطالعاتی این مؤسسه، حدود ۹۲۵ هزار هکتار اراضی مستعد برای زراعت چوب در کشور شناسایی شده که البته نیازی به تمام این اراضی برای کشت نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که صنایع چوب و کاغذ کشور در صورت استفاده ۱۰۰ درصدی از ظرفیت‌های تولیدی شأن به ۱۸ میلیون متر مکعب چوب در سال نیاز دارند، افزود: با زراعت چوب در ۳۲۰ هزار هکتار اراضی، حدود ۱۲ میلیون متر مکعب چوب استحصال می‌شود.

جلیلی گفت: بخشی از چوب‌های مورد نیاز صنایع کشور به دلیل برخی ویژگی‌ها باید از خارج تأمین شود، اما ۸۰ درصد این نیاز از طریق زراعت چوب در داخل قابل تأمین است.

وی درباره جزئیات طرح‌های مطالعاتی این مؤسسه تحقیقاتی در زمینه زراعت چوب اظهار کرد: بر اساس طرح پتانسیل یابی زراعت چوب، زمین‌های مستعد که شرایط اکولوژی کشت چوب را دارند و در عین حال رقیب سایر محصولات استراتژیک نیستند در قالب چهار زیر پروژه شناسایی شده‌اند.

تبدیل خوزستان به قطب زراعت چوب

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور ادامه داد: نتایج حاصل از این پروژه‌ها نشان می‌دهد که در اراضی استان‌های شمالی گیلان و مازندران به دلیل میزان بارندگی، امکان زراعت چوب صنوبر به صورت دیم در سطح حدود ۶۷ هزار هکتار وجود دارد.

جلیلی افزود: در حاشیه‌های رودخانه‌های دائمی در شمال و شمال غرب کشور نیز ۱۹۸ هزار هکتار، در حاشیه ۱۰ کلان شهر مانند تهران، اصفهان، تبریز، اهواز و مشهد ۶۳ هزار هکتار با استفاده از پساب‌های شهری و فاضلاب و در خوزستان حدود ۵۹۷ هزار هکتار زمین مستعد برای زراعت چوب به ویژه اکالیپتوس در این استان شناسایی شده است. استان خوزستان می‌تواند به مهمترین قطب زراعت چوب کشور تبدیل شود.

وی درباره ارقام مورد نیاز زراعت چوب در کشور با توجه به کیفیت و سریع الرشد بودن آن گفت: این مؤسسه نزدیک به ۴۰ سال است که بر روی ارقام مختلف برای زراعت چوب در مناطق مختلف کشور تحقیق می‌کند و تاکنون برای هر منطقه، رقم جدید صنوبر معرفی کرده است که برخی از آنها هیبرید و برخی دیگر با منشأ داخلی و خارجی هستند.

عملکرد ۲ برابری ارقام جدید صنوبر

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور با اشاره به این که عملکرد تولید ارقام جدید صنوبر معرفی شده، دو برابر ارقام سنتی است، اظهار کرد: از ارقام سنتی صنوبر به طور میانگین بین ۱۰ تا ۱۵ متر مکعب چوب در هکتار در سال استحصال می‌شود در حالی که در ارقام جدید صنوبر این رقم بین ۲۵ تا ۳۵ متر مکعب چوب است.

جلیلی گفت: ما علاوه بر معرفی ارقام و گونه‌های جدید به دنبال ارائه روش‌ها و تکنیک‌های کاشت برای افزایش عملکرد و اقتصادی‌تر کردن زراعت چوب هستیم به طوری که یکی از روش‌های ارائه شده، بهره برداری کوتاه مدت دو ساله، سه ساله، چهار ساله و پنج ساله از درختان صنوبر است.

وی افزود: هر چقدر عمر درخت صنوبر بیشتر باشد، برای تولید کاغذ و هر چقدر صنوبر جوان‌تر باشد برای صنایع چوب مانند MDF مناسب‌تر خواهد بود.

جلیلی اظهار کرد: در بهره برداری‌های کوتاه، عملکرد تولید چوب در زمین‌های زراعی به ۴۰ تا ۴۵ متر مکعب در هکتار در هر دوره کاشت می‌رسد که برای علاقه مندان و سرمایه گذاران در این حوزه قابل توجه است.

وی در عین حال روش تلفیقی زراعت چوب با یکی از محصولات زراعی را از راهکارهای دیگر به منظور اقتصادی‌تر کردن تولید چوب عنوان کرد و گفت: در این روش کشاورزان می‌توانند قبل از آن که درختان بزرگ شوند و روی زمین سایه بیندازند، محصولات زراعی را بین ردیف‌های زراعت چوب، کشت کنند.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور درباره صنوبر کاری در کشور اظهار کرد: بر اساس نتایج طرح تعیین وضعیت موجود زراعت چوب که در این مؤسسه انجام شده است، در حال حاضر در ایران ۳۲ هزار هکتار صنوبر کاری به ویژه در استان‌های گیلان، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی توسط کشاورزان صورت گرفته است که در این سطح حدود ۱۶ میلیون متر مکعب چوب سرپا یا در حال رشد وجود دارد.

جلیلی با بیان این که طرح‌های مطالعاتی این مؤسسه تحقیقاتی در زمینه زراعت چوب با همکاری سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری منجر به تدوین طرح ملی توسعه زراعت چوب شده است، گفت: اجرای این طرح ده ساله علاوه بر اشتغال‌زایی برای ۱۵۸ هزار نفر، صرفه‌جویی ارزی زیادی برای کشور خواهد داشت.

وی طرح ملی توسعه زراعت چوب را اقتصادی و محیط زیستی دانست و گفت: این طرح در واقع یک نوع توسعه جنگل محسوب می‌شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور خواستار حمایت مسئولان از طرح ملی توسعه زراعت چوب در دوران اقتصاد مقاومتی در قالب پرداخت تسهیلات و بسته‌های تشویقی شد.

جلیلی خاطرنشان کرد: چنانچه طرح ملی زراعت چوب جدی گرفته شود، می‌توان این طرح ده ساله را ظرف پنج سال انجام داد و این امر علاوه بر ایجاد تحول در بخش کشاورزی و صنایع چوب و کاغذ در کشور به قطع قاچاق چوب نیز منجرمی شود.

کد خبر 447758

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زارعت چوب طرح زراعت چوب صنعت چوب صنعت کاغذسازی صنعت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق متر مکعب چوب زراعت چوب هزار هکتار صنایع چوب طرح ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۸۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی عباس زاده شامگاه دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران با اعلام اینکه ۱۲ درصد گوشت مرغ موردنیاز کشور در این استان تولید می شود، گفت: با توسعه زنجیره مرغ در مازندران، توان صادراتی این زنجیره در استان افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اینکه استان مازندران قطب تولید طیور کشور به شمار می رود و در همه عرصه های کشاورزی به عنوان نگین کشاورزی کشور مطرح است، تصریح کرد: زنجیره تولید مرغ یکی از زنجیره های مهم در استان مازندران به شمار می رود که قابلیت توسعه دارد.

وی با اشاره به اینکه زنجیره تامین گوشت مرغ روند رو به رشدی را سپری می کند، بیان کرد: مازندران از ظرفیت های بالقوه ای در حوزه تولید گوشت سفید برخوردار است به صورتی که بیش از ۵۰ درصد ظرفیت جوجه کشی کشور در مازندران واقع شده و بیش از ۲۷ درصد جوجه یک روزه کشور در استان مازندران تولید می شود.

عباس زاده با تاکید بر اینکه حدود ۱۲ درصد گوشت مرغ کشور در مازندران تولید می شود و این استان در تامین بخشی از نیاز مرغ پایتخت و استان های همجوار مشارکت دارد، عنوان کرد: در سالجاری با برنامه ریزی های صورت گرفته در جهت افزایش جوجه ریزی در کشور، ظرفیت تولید مرغ در این استان افزایش یافته است و به سمت صادرات گام برداشته شده است.

وی ابراز امیدواری کرد قابلیت صادرات و گسترش ارسال تولیدات به خارج از کشور در سال های آینده با حمایت های بیشتر روند پرشتاب تری را بگیرد.

کد خبر 6092500

دیگر خبرها

  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • ‌اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  •  اختصاص ۴۵ هزار هکتار زمین به طرح نهضت ملی مسکن در کشور
  • زنجیره تامین گوشت مرغ مازندران رو به رشد است
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟ + بخشنامه
  • چه داروهایی ارز ترجیحی می‌گیرند؟+بخشنامه
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود