Web Analytics Made Easy - Statcounter

در کنار بسیاری از محصولات معروف ایرانی از جمله زعفران، فرش، پسته، خاویار و ... نام دیگری نیز وجود دارد که البته کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ اسب اصیل ایرانی! - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،‌ در همه افسانه‌های کهن ایران می‌توان ردی از اسب ایرانی پیدا کرد. اسبی که گویی سراسر تاریخ ایران را تاخته و قصه‌ها و حماسه‌های بسیاری خلق کرده اما امروزه شمایل اساطیری‌اش کمرنگ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش شمار پرورش دهندگان نژادهای اصیل اسب ایرانی باعث شده است تا امکان شکل‌گیری بستر ورزشی-فرهنگی سوارکاری در حوزه تفریحات خانوادگی و بازار ارزآور آن از بین برود. این در حالی است که توسعه پرورش اسب ایرانی و گسترش ورزش سوارکاری چنان که نبی مکرم اسلام (ص) نیز بر آن تاکید کرده‌اند، در کشوری مثل ایران که ظرفیت‌ها و زیرساخت‌های کافی برای این کار دارد، می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد بستری جدید، ‌جذاب، ارزان و سالم برای تفریح خانواده‌های ایرانی باشد و از دیگر سو بازار ملی بزرگی را برای توسعه تولید و همچنین صادرات ایجاد کند.

در شرایطی که تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه ایالات متحده علیه ملت ایران از یک سو و بحران کرونا از سوی دیگر محدودیت‌هایی اقتصادی و اجتماعی ایجاد کرده و بسیاری از مراکز تفریحی از جمله سینماها، کنسرت‌ها، فوتبال و ... بازار عمومی خود را از دست داده‌اند، می‌توان جایگزین‌های مناسبی در این‌باره تبیین و تعبیه کرد. از این جمله می‌توان به ورزش‌ خانوادگی و مفرح سوارکاری اشاره کرد. اما سوارکاری هنوز با توجه به میانگین درآمدی خانواده‌های ایرانی تفریحی ارزان به حساب نمی‌آید. اما آیا می‌توان سوارکاری را به تفریحی و ورزشی ارزان برای خانواده‌های ایرانی تبدیل کرد؟

یکی از فعالان پرورش اسب‌های اصیل ایرانی، در این باره معتقد است: برخی از قوانین دست‌وپاگیر دولتی در حوزه توسعه تولیدات کشاورزی وجود دارد که باعث شده تا فعالان مزرعه پرورش اسب با مشکلاتی جدی در ادامه حیات خود روبرو باشند و امکان توسعه پرورش‌دهندگان عملا وجود نداشته باشد.

همتی با بیان این که هر مزرعه متوسط پرورش اسب اصیل ایرانی می‌تواند برای 40 تا 45 نفر به صورت مستقیم و برای 200 نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند، می‌گوید: توسعه این مزارع در اقلیم‌های متفاوت موجود در کشور می‌تواند دست‌کم 8 تا10 هزار شغل را به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کند.

به گفته او گسترش مزارع پرورش اسب و توسعه آموزش آن می‌تواند منجر به ارزآوری قابل توجهی برای کشور شود. زیرا اسب ایرانی به لحاظ سرعت و مقاومت توان بالایی دارند و در صورت پرورش مناسب می‌تواند با نژادهای خوب دنیا از جمله اسب‌های انگلیسی، اسکاتلندی و هلندی رقابت کند. این در حالی است که اسب اصیل ایرانی به لحاظ زیبایی نیز امتیازات قابل توجهی دارد.

این فعال حوزه با ابراز تاسف از کم توجهی نهادهای دولتی به اهمیت و مواهب بازارسازانه پرورش اسب ایرانی، ‌تاکید کرد: متاسفانه بسیاری از باشگاه‌های سوارکاری فعال در کشور اسب‌های مورد نیاز خود را از کشورهای خارجی وارد می‌کنند و در یک دهه اخیر حجم بزرگی از ارز برای وارد کردن اسب‌های پرورش‌یافته خارجی از کشور خارج شده است. علتش هم این است که مزارع پرورش اسب ایرانی در کشور ما پشت بروکراسی‌های اداری و تنگناهای قانونی دست‌وپاگیر گیر کرده‌اند و توان توسعه کسب‌وکار خود را ندارند و طبیعتا نمی‌توانند نیاز باشگاه‌ها و سایر مشتریان بازار را تامین کنند.

این فعال ادامه داد: ما نمی‌گوییم که دولت به ما وام بدهد یا حمایت خاصی کند، همین که موانع اضافی را از پیش پای تولیدکنندگان بردارد، کفایت می‌کند. بسیاری از هم‌صنف‌های ما در چهار، پنج سال گذشته کار تولیدی را رها کردند و وارد بازار ساخت و ساز و واسطه‌گری و ... شدند اما ما همچنان در حوزه تولید ماندیم و هم عمر و هم بخش قابل توجهی از سرمایه‌مان را در این سال‌ها از دست دادیم.

او با تاکید بر این که نگاه به توسعه تولید ملی باید همه‌جانبه باشد و در عمل موانع تولید از سر راه فعالان تولید ملی که افسران جبهه اقتصاد مقاومتی هستند برداشته شود، گفت: تا زمانی که باور تولید ملی در میان مسوولان اجرایی کشور نقش نبندد، نمی‌توان به رونق اقتصادی امید داشت.

همتی در پایان گفت: اگر سازمان‌ها و نهادهای دولتی فضای کسب‌وکار در این حوزه را تسهیل کنند، سوارکاری می‌تواند یک تفریح ارزان،‌ مهیج، سالم و خاطره‌انگیز برای خانواده‌های ایرانی باشد و همزمان به برطرف کردن بخشی از مشکلات اقتصاد کلان کشور از جمله بیکاری و تعادل ارزش پول ملی و ... کمک کند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: خانواده های ایرانی اصیل ایرانی اسب ایرانی پرورش اسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۹۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران

رئیس‌جمهور در سفر به سریلانکا با افتتاح سد و نیروگاهی که توسط مهندسان ایرانی در این کشور ساخته شده است، توان صادرات خدمات فنی - مهندسی کشورمان را اثبات کرد.

به گزارش ایسنا، رئیس‌جمهور کشورمان پس از پایان سفر خود به پاکستان،  به دعوت همتای سریلانکایی خود صبح روز چهارشنبه وارد این کشور شد. اولین برنامه رئیسی در این سفر افتتاح سد و نیروگاهی بود که توسط ایران در این کشور ساخته شده بود. سید ابراهیم رئیسی در بدو ورود به محل اجرای ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» در ۲۳۰ کیلومتری شرق پایتخت این کشور رفت و به همراه «رانیل ویکرمسینگه» رئیس جمهور سریلانکا، یکی از بزرگترین پروژه‌های صادرات خدمات فنی-مهندسی ایرانی را افتتاح کرد.

ابرپروژه «اومااویا» شامل دو سد به نام‌های «دایرابا» و «پوهولپولا»، نیروگاه آبی ۱۲۰ مگاواتی زیرزمینی، ۲۸ کیلومتر تونل‌های انتقال آب و دسترسی، سه شفت عمودی جمعاً به طول ۸۵۰ متر و ۲۳ کیلومتر خط انتقال برق است. پروژه‌ای که فرایند ساخت، نظارت و مشاوره آن تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است.

مراحل طراحی و ساخت این سد و نیروگاه توسط شرکت‌های ایرانی انجام شده است و یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی - مهندسی کشور در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق است. پروژه چند منظوره «اومااویا» سریلانکا به عنوان یکی از بزرگ ترین پروژه‌های حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در زمینه‌های سدسازی، انتقال آب و تولید برق محسوب می شود و نشان‌دهنده توان فنی و مهندسی کشور در حوزه ابزارهای مدیریت منابع آب از جمله شبکه آبیاری زهکشی، تونل‌ها و سد سازی است.

رویکرد دولت سیزدهم مبتنی بر توسعه دیپلماسی منطقه‌ای، از مهمترین راهبردهایی است که به ارتقای صادرات خدمات فنی - مهندسی کشور از جمله صنعت آب و برق کمک کرده است. تمامی فرایند ساخت، نظارت و مشاوره پروژه­ی منحصر به فرد و چند منظوره «اومااویا»  تماماً توسط شرکت ایرانی انجام شده و هزینه ساخت آن به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار توسط دولت سریلانکا تامین شده است.

در ادامه این سفر، رئیس‌جمهور کشورمان در کاخ ریاست جمهوری سریلانکا  مورد استقبال رسمی «رانیل ویکرمسینگه» قرار گرفت. در مراسم استقبال رسمی پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور و خوش‌آمد گویی فرمانده گارد تشریفات، روسای جمهور اعضای هیئت‌های عالی‌رتبه همراه را به یکدیگر معرفی کردند. همچنین در حین این مراسم به احترام هیئت ایرانی ۲۱ گلوله توپ شلیک شد.

سپس هیات‌های عالی دو کشور نشستی با یکدیگر برگزار کردند و ۵ سند همکاری در حوزه‌های «همکاری‌های فرهنگی، علمی، فنی، رسانه‌های گروهی و ورزش و جوانان»، «همکاری میان کتابخانه‌های ملی دو کشور»، «همکاری اتاق تعاون ایران و شورای ملی تعاون سریلانکا»، «همکاری‌های رسانه‌ای و جهانگردی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزارت رسانه، جهانگردی و هواپیمایی سریلانکا» و «همکاری در زمینه صنعت فیلم بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و شرکت ملی فیلم سریلانکا» امضا کردند.

در ادامه نشست خبری روسای‌جمهور ایران و سریلانکا برگزار شد. رئیسی در این نشست از آمادگی ایران برای ارتقای همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و تجاری، فرهنگی، گردشگری، علمی و فناوری خبر داد. رئیسی همچنین به موضوع فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد.

همچنین رئیسی در  نشست مشترک هیئت‌های عالی‌رتبه دو کشور اعلام کرد:« پیشنهاد می‌کنم کارگروه مشترکی با حضور وزرای مربوطه برای تسریع‌ در ارتقا روابط اقتصادی تشکیل شود. همچنین تشکیل منظم و مستمر جلسات کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی می‌تواند در ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری دو طرف بسیار موثر باشد.»

برنامه بعدی رئیسی حضور در مسجد جامع «کالپیتی» شهر کلمبو و دیدار و گفت‌وگو با نمازگزاران این مسجد بود. رئیسی نماز مغرب را نیز در این مسجد اقامه کرد. رئیسی در جمع نمازگزاران مسجد کالپیتی به آمادگی ایران برای ارتقای روابط با سریلانکا و همچنین مظلومیت مردم غزه در برابر اسرائیل اشاره کرد.

رئیسی پس از پایان سفر سه روزه خود به پاکستان و سریلانکا، بامداد پنجشنبه وارد تهران شد. او در مصاحبه‌ای در بدو ورود خود به تهران گفت: «ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی ـ مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معرفی برترین‌های روز دوم هفته سوم مسابقات سوارکاری گنبدکاووس
  • پروژه «اومااویا» سریلانکا، نماد توان صادرات خدمات فنی - مهندسی ایران
  • هیچ منع قانونی برای ثبت‌ نام دانشجومعلمان در طرح مسکن فرهنگیان وجود ندارد
  • افزایش همکاری‌های ایران و سریلانکا با افتتاح پروژه اومایا
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • کارشناس مسکن: هیچ جای دنیا مستأجران مثل ایران به حال خود رها ‌نشدند / معضل مستأجران می‌تواند مشکل امنیتی شود
  • برخورد قانونی پلیس کرمانشاه با اندک افراد هنجارشکن حوزه حجاب
  • احداث سد و نیروگاه اومااویا با توان مهندسی ایران
  • توجه جدی آموزش و پرورش اصفهان به استعداد دانشجو معلمان
  • اتصال بیمه‌های تکمیلی به سامانه‌های بیمه در راستای حذف کاغذبازی‌ها