Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری فارس، شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به دبیری مهدی عظیمی‌میرآبادی امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا، در دو زمان برگزار می‌شود. بخش نخست همزمان با هفته دفاع مقدس (۳۱ شهریور تا ۶ مهرماه) شامل بخش‌های «مدافعان سلامت»، «جشنواره جشنواره‌ها» و انتخاب استانیِ بخش «فیلمسازان بسیجی» و«نشان رسول» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اختتامیه این بخش که هفته گذشته شاهد اختتامیه آن بودیم، نکوداشت ۵ سینماگر فقید: زنده‌یاد خسرو سینایی، زنده‌یاد هادی مشکوة، شهید حسین فهیمی، زنده‌یاد همایون‌رضا عطاردی و زنده‌یاد غلامرضا جنت‌خواه دوست برگزار شد.

 

 

همچنین سه سینماگر شاخص آثار دفاع‌مقدسی شامل: جمال شورجه (کارگردان)، جمشید هاشم‌پور (بازیگر) و محسن علی‌اکبری (تهیه‌کننده) مورد تقدیر قرار گرفتند. جایزه ویژه و نشان شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت به دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اهدا شد. نخستین «نشان رسول» هم به مجید انتظامی آهنگساز شاخص سینمای دفاع مقدس تعلق گرفت.

در بخش «جشنواره جشنواره‌ها»، فرید فرخنده‌کیش؛ تهیه‌کننده نماهنگ «حلول» دیپلم افتخار بهترین نماهنگ، امیر مهران؛ تهیه‌کننده فیلم پویانمایی «شهر خاموش» دیپلم افتخار بهترین پویانمایی، عمار خطی؛ تهیه‌کننده فیلم کوتاه «تمام مریم‌ها» دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی، عباس ایمانیان؛ تهیه‌کننده فیلم مستند کوتاه «نامه‌ای از دمشق»، دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند کوتاه، مرتضی شعبانی؛ تهیه‌کننده فیلم «زنانی با گوشواره‌های باروتی» دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند بلند و منوچهر محمدی؛ تهیه‌کننده فیلم سینمایی «بازمانده» دیپلم افتخار بهترین فیلم سینمایی را دریافت کرد.

همچنین در بخش «مدافعان سلامت»، دیپلم افتخار بهترین موشن‌گرافیک به پویا رئیسی برای کارگردانی «مجموعه موشن گرافیک کرونا»، دیپلم افتخار بهترین نماهنگ مدافعان سلامت به مهاجر توحیدپرست؛ تهیه‌کننده نماهنگ «یه روزی دوباره»، دیپلم افتخار بهترین پویانمایی برای تهیه‌کنندگی و کارگردانی پویانمایی «منجی (The Saviour)» به آرجون موخرجی از کشور هند، دیپلم افتخار بهترین مستند کوتاه بخش مدافعان سلامت به فیلم مستند کوتاه «در خلوت شب» و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی به محسن مشرقی؛ تهیه‌کننده فیلم کوتاه «ملاقات آخر» اهدا شد.

 

 

بخش دوم جشنواره فیلم مقاومت که با هفته بسیج (یکم تا هفتم آذرماه) مقارن شده است، بخش‌های «سینمای ایران و جهان»، «سیدالشهدای مقاومت»، «روایت قلم»، «نقد و پژوهش تحلیل» و انتخاب برگزیدگان ملی «فیلمسازان بسیجی» را شامل می‌شود.

امیر نصیربیگی رئیس سازمان بسیج هنرمندان با اشاره به برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در شرایط ویژه، تاکید کرد جلوه‌ای از ایثار که در سال‌های دفاع مقدس متبلور شده بود، در ماه‌های اخیر و به همت کادر درمان دوباره متجلی شده است. 

درباره این رویداد و ویژگی‌های شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با امیر نصیربیگی رئیس سازمان بسیح هنرمندان گفت‌وگو کردیم. او همزمان دبیری شانزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت را هم بر عهده دارد و به دلیل همزمانی با جشنواره فیلم مقاومت، جشنواره تئاتر مقاومت را از ششم تا دهم آذر ماه برگزار می‌کند.

نصیربیگی معتقد است: بحث دفاع مقدس و ارزش‌های ایثار و شهادت نباید به فراموشی سپرده شود. باید بتوانیم حرف‌ها و تفکراتی که در آن دوران به یک شکل جهادگونه اجرایی شد را منتقل سازیم. به همین جهت، هنرمندان بسیجی نباید محدود به یک بخش باشند، چراکه بسیج محدود به یک بخش یا قشر خاص نیست.

مشروح این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانیم:

 

 


* مرحله شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به صورت آنلاین و تحت تاثیر کرونا برگزار شد. به نظرتان این شیوه برگزاری چه تاثیری روی این دوره داشت؟

خیلی از هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر بطور یقین دوست داشتند در فضایی کاملاً آرام و با حضور میدانی موثر این جشنواره برگزار شود و اصلا یکی از جذابیت های جشنواره همین است. اما متاسفانه با توجه به شیوع ویروس منحوس کرونا و به تبع آن مشکلاتی که برای همه کشورها ایجاد کرد به ناچار باید تغییری در رویه اجرایی جشنواره ایجاد می شد شاید به تعبیری این ویروس محدودیت هایی را برای جشنواره ایجاد کرد اما از سوی دیگر زمینه‌ای شد برای بهره گیری از بستر فضای مجازی و انتقال معانی و مفاهیم در بستر این فضا و تجربه جدیدی شد که متولیان امر تصمیم گرفتند تا از بستر این فضا به شکل بسیار ویژه استفاده کنند و بخش عمده‌ای از جشنواره در این فضا برگزار شود که امیدوارم بازخوردهای خوب و مطلوبی داشته باشد.

دریافت قریب به ۲۰۰۰ اثر در بخش «فیلمسازان بسیجی» مؤید و خود گویای بضاعت و ظرفیت بالای هنرمندان بسیجی است

* بخش فیلمسازان بسیجی برای نخستین بار به صورت مستقل و در این ابعاد برگزار می‌شود. متقاضیان حضور در این بخش از همه استان‌ها، آثار خود را بدون محدودیت سال ساخت ارسال کردند و نهایتاً در بخش فیلم بلند ۶۰ اثر، فیلم کوتاه ۴۲۹ فیلم، در بخش مستند ۸۷۹ اثر، بخش فیلمنامه ۳۴۶ اثر، پویانمایی ۱۴۶ فیلم و در بخش نماهنگ نیز ۳۸۲ فیلم به دبیرخانه جشنواره ارسال شد. بضاعت بخش «فیلمسازان بسیجی» را چطور دیدید؟ حضور و علاقه و استقبال راضی کننده بود؟

بخش فیلمسازان بسیجی امسال بسیار خوب طراحی شده است، البته در دوره‌های قبل هم دوستان تلاش کردند بخش فیلمسازان بسیجی باشد اما شکل و رویه امسال بسیار خوب است؛ البته حقیقتا باید بیشتر از این نیز به این بخش به عنوان سرمایه‌های ارزشمند کشور توجه کرد. البته برخی محدودیت‌های مالی اجرای جامع و موسع این بخش را مانع شد اما با همه موارد، بخش بسیار موثری بود و ارسال قریب به ۲۰۰۰ اثر در این بخش مؤید و خود گویای بضاعت و ظرفیت بالای هنرمندان بسیجی است.

سازمان بسیج هنرمندان برابر منشور کاری خود موظف است زمینه جذب هنرمندان رشته های مختلف هنری و ادبی به ویژه فیلم را تسهیل کند

* با توجه به وضعیت تولید و اکران فیلم دفاع مقدس و مقاومت در سینمای ایران سازمان بسیج هنرمندان چه نقشه راه یا برنامه‌ای برای حمایت از تولید چنین آثاری دارد؟

سازمان بسیج هنرمندان برابر منشور کاری خود موظف است زمینه جذب هنرمندان رشته های مختلف هنری و ادبی به ویژه فیلم را تسهیل کند و تدارک ببیند تا هنرمندان عزیز در قالب شبکه هنری و ادبی بسیج فعالیت‌های تخصصی خود را ادامه دهند. همچنین در مسیر فعالیت ارتقاء توانمندی‌های علمی و عملی هنرمندان نیز باید مورد نظر قرار گیرد و تا حد امکان از تولیدات آموزشی و تجربی حمایت لازم را داشته باشد. 

اما تولید حرفه‌ای به صورت متمرکز در بنیاد روایت فتح و در قالب انجمن‌های مختلف پیش‌بینی شده است که امید می‌رود در سایه تعامل نفرات ویژه از طریق بسیج هنرمندان معرفی و تولید آثار هنری و ادبی صورت گیرد.

 

 

آثار مرحوم ملاقلی‌پور هر کدام نگاهی جدید به مسئله روز را ترسیم می‌کنند و سینمای او چراغ راهنمایی برای یافتن مسیر سلوک و رسیدن به حقیقت نهایی است

* بخشی از جشنواره امسال «نشان رسول»، ادای دین به رسول ملاقلی پور بود. سینمای او چه جایگاهی در سینمای دفاع مقدس و انقلاب دارد؟

جایگاه مرحوم رسول ملاقلی‌پور در سینمای دفاع مقدس جایگاه رفیع، ارزشمند و قابل دفاع است. هنرمندی که به نوعی زبان گویای دوران خویش بود. هنرمند متعهد و با دغدغه که هیچ گاه نقد را وسیله تخریب قرار نداد و صرفا از نقد برای بالندگی، رشد و عدالت بهره جست.

آثار مرحوم ملاقلی‌پور هر کدام نگاهی جدید به مسئله روز را ترسیم می‌کنند و سینمای او حقیقتاً برای نسل جوان امروز حرف‌های بسیاری دارد. آثار رسول چراغ راهنمایی برای یافتن مسیر سلوک و رسیدن به حقیقت نهایی است.

 

 

* بخش مهم دیگر «مدافعان سلامت» و تکریم کادر درمان بود که در آثار فیلمسازان استانی به این بخش توجه ویژه شده. تاثیر بخش «مدافعان سلامت» در ثبت این حماسه چقدر است؟

«ایثار» واژه‌ای است که این روزها دوباره با تلاش و همت کادر خدوم درمانی کشور بازمعنا شد. کادر پزشکی و درمانی که حقیقتا چون دفاع مقدس اینک در عرصه ای دیگر برای خدمت رسانی از هرچه تعلق داشتند گذشتند تا همنوعان و هموطنانشان آسوده باشند، از جان نترسیدند و چیزی طلب نکردند و خیلی بسیاری از این مدافعان عرصه سلامت کشور غریبانه آسمانی شدند و رفتند. حال وظیفه تک تک ما به ویژه هنرمندان عرصه فیلم و سینماست که از این ایثار روایت‌های نابی را در قالب آثار هنری به صورت هنرمندان برای آحاد مختلف جامعه بیان کنند و ادای دینی کرده باشند به این تلاش و حضور شبانه روزی و این گونه فدای همنوع شدن و یقین این بخش در جشنواره اقدام بسیار موثری بود برای بیان رشادت ها و ثبت خاطرات و حماسه های مدافعان سلامت کشور.

«ایثار» واژه‌ای است که این روزها دوباره با تلاش و همت کادر خدوم درمانی کشور بازمعنا شد و وظیفه تک تک ما به ویژه هنرمندان عرصه فیلم و سینماست که از این ایثار روایت‌های نابی را در قالب آثار هنری بیان کنیم

 

 

* در بخش دوم جشنواره مقاومت بخش «سیدالشهداء مقاومت» بزرگداشت سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی را خواهیم داشت. سازمان بسیج هنرمندان چه برنامه‌ای برای این بخش دارد؟

یکی از نمادهای عینی مقاومت سردار شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی است که لرزه بر پیکره استکبار جهانی انداخته و نویدبخش مسلمانان و آزادی خواهان جهان است. شهید حاج قاسم سلیمانی به تعبیر رهبر عظیم الشأن «نمونه‌ برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی(ره) بود، او همه‌ عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بی‌وقفه‌ او در همه‌ این سالیان بود.با رفتن او به حول و قوه‌ی الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد.»

سازمان بسیج هنرمندان در همه جشنواره‌های ملی و تولیدات هنری توجه به شخصیت شهید سلیمانی را با اولویت در دستور کار قرار داده است تا همه پرچمدار مکتب سلیمانی باشیم

حال همه هنرمندان وظیفه داریم در این بخش بصورت ویژه حضور یافته و برای وجود نازنینی که همه عمرش وقف اسلام و انقلاب بود، تلاش کرده و آثار فاخر و در تراز جهانی تولید کنیم و همه پرچمدار مکتب سلیمانی باشیم. سازمان بسیج هنرمندان نیز در همه جشنواره‌های ملی و تولیدات هنری این مسئله را با اولویت در دستور کار قرار داده و امیدوارم با استعانت از خداوند متعال و به مدد نفس‌های با برکت شهدای انقلاب و اسلام به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی در این عرصه نیز توفیق همراهمان باشد و آنچنان که رهبر بزرگوارمان فرمودند هنر امروز ما هنر مقاومت است نه تسلیم و سازش.

پس همه هنرمندان بویژه هنرمندان بسیجی باید تلاش کنند آثاری فاخر و در تراز کیفی برتر با موضوع مقاومت که راه شهید حاج قاسم سلیمانی بود و کلید پیروزی انقلاب بر ایادی کفر و استکبار جهانی تولید و ارائه کرده و پیام انقلاب شکوهمند اسلامی را به همه مسلمانان و آزادیخواهان جهان صادر کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دفاع مقدس بسیج هنرمندان امیر نصیربیگی سیدالشهداء مقاومت جشنواره هنر مقاومت شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم مقاومت دیپلم افتخار بهترین فیلم سازمان بسیج هنرمندان حاج قاسم سلیمانی فیلمسازان بسیجی تهیه کننده فیلم هنرمندان بسیجی مدافعان سلامت مستند کوتاه هنری و ادبی جشنواره ها فیلم کوتاه ملاقلی پور فیلم مستند دفاع مقدس بخش فیلم زنده یاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۹۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی با حضور وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معلمان نمونه کشور که ظهر امروز به‌مناسبت گرامیداشت روز معلم در بهارستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز به جامعه معلمان کشور گفت: همین بس که امام (ره) درباره معلمان فرمودند «معلمی شغل انبیاء است» و به ما به زبان عمیق، دقیق و حکیمانه و برخاسته از فرهنگ اهل بیت (ع) آموختند که باید قدر معلمان را بدانیم و در قبال آنها انجام وظیفه کنیم.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه انصافاً شهید مطهری (ره) یک متفکر و یک معلم بود، عنوان کرد: شهید مطهری (ره) معلمی متفکر بود و با گذشت بیش از ۴۰ سال از شهادت ایشان، هنوز وقتی حرف از اندیشه و تفکر می‌زنیم، نام شهید مطهری (ره) به ذهن متبادر می‌شود از این رو مصداق کلام حضرت امام (ره) که فرمودند معلمی شغل انبیاء است، همچنان شهید مطهری (ره) است که معلم تراز انقلاب اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز همه ما در هر بخشی از کشور که قرار داریم باید قدردان معلمان بوده و نسبت به حفظ جایگاه و منزلت آنها کوشا باشیم، یادآور شد: امروز روز یاد و ذکر معلم است؛ روزی که باعث می‌شود در طول ۳۶۵ روز سال که درگیر و دار مسائل دیگر هستیم، از غفلت خارج شده و به این موضوع اهمیت بدهیم.

وی در ادامه با بیان اینکه وقتی به زندگی خود نگاه می‌کنم، تأثیر چند معلم را در آن مشهود می‌بینم، عنوان کرد: نقش پدر و مادر در جایگاه خود ارزشمند است اما وقتی به گذشته خود می‌نگرم می‌بینم معلمی که در مقطع ابتدایی داشتم تا چه حد نسبت به آموزش ما حساسیت داشت یا معلم دیگری در مقطع راهنمایی تأثیر زیادی در شکل‌گیری پایه زندگی من داشت و هر دو معلم من هنوز هم در قید حیات هستند و از آنها به نیکی یاد می‌کنم.

قالیباف با یادآوری مشکلات تحصیل در زمان کودکی خود که باید از روستا به شهر می‌رفت و معلم نیز از شهر دیگری برای تدریس می‌آمد، گفت: قبل از انقلاب بود که معلم ریاضی مدرسه راهنمایی ما چند نوبت در سال با خودروی شخصی‌اش برای زیارت ما را به مشهد می‌برد و همین توجهات او بود که تأثیر زیادی در زندگی ما داشت.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه کار جهادی را نیز از معلم دیگرم آقای عزت الله دهقانی که زمانی هم نماینده بودند (نماینده حوزه انتخابیه تربت جام، در مجالس اول و دوم و حوزه انتخابیه درود و ازنا، در دوره هشتم) یاد گرفتم، عنوان کرد: آقای دهقانی از همان دوران قبل از انقلاب ما را به اردوهای جهادی می‌برد و ما تمام ماه‌هایی که در محل زندگی خود بودیم به جمع‌آوری امکانات و تجهیزاتی برای کمک به مناطق محروم می‌پرداختیم تا زمان اردو فرا برسد.

وی افزود: همین شد که زمان زلزله طبس توانستیم گروهی را جمع کرده و به یاری زلزله زدگان بشتابیم. معلم ما در تمام لحظات، اول در بخش تربیت و بعد در حوزه آموزش در کنار ما بود.

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه روحیه تلاش و اخلاص است که معلمان را نامدار می‌کند، اظهار داشت: پایه‌های زندگی‌ام به واسطه نقش معلمانم رشد و پیشرفت کرد؛ از این رو معتقدم آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است.

وی افزود: می‌گویند آموزش و پرورش مهم‌ترین جای کار فرهنگی است اما باید گفت مهم‌ترین جای فرهنگ‌سازی است که شامل مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره می‌شود؛ به این معنا که همه بخش‌های اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه من به‌عنوان خدمتگزاری که از روستا به اینجا رسیده‌ام بر این باورم که نسبت به آموزش و پرورش غفلت شده است، تأکید کرد: بارها گفته‌ام اگر می‌خواهیم حکمرانی به درستی انجام شود، کیفیت آموزش و تربیت باید خوب باشد و اگر کشوری پیشرفته و حل مشکلات اقتصادی را می‌خواهیم باید یک دهه به‌صورت جدی به آموزش و پرورش توجه کنیم و زنجیره یک نسل که وارد دبستان شده و از دبیرستان خارج می‌شوند را مدیریت کنیم؛ اگر همین یک نسل به درستی تربیت شود می‌تواند در کشور تحول ایجاد کند.

رئیس مجلس در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه معلمان می‌توانند کشور را متحول کنند و از قبال آن می‌توانیم به یک نظام الگو برسیم، اذعان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید برنامه‌ریزی و الگوسازی کنیم؛ برای این الگوسازی نیز لازم است به آموزش و پرورش توجه کنیم.

وی در ادامه با بیان اینکه به دلیل اهمیت آموزش و پرورش معتقدم باید به این وزارتخانه توجه شود، گفت: جای تأسف دارد که وزارتخانه‌ای با این اهمیت و به این بزرگی حدود ۲۰ وزیر و سرپرست در طول ۱۶ سال به خود دیده در حالی که مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند.

قالیباف با یادآوری زمانی که در شهرداری تهران حضور داشت، گفت: زمانی قصد داشتیم سیستم شهرسازی را تغییر داده و طرح تحول آن را بنویسیم که ما بعد از ۸۵ ماه قادر شدم این کار را انجام دهم در حالی که پیش از من حداکثر عمر یک شهردار تهران ۱۸ ماه بود. من هم اگر تنها ۱۸ ماه در شهرداری بودم نمی‌توانستم تحول بنیادی ایجاد کنم.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه علیرغم کمبود معلم نباید به سمت استخدام بی‌ضابطه برویم، گفت: تأکید کردم اگر معلم کم است باید هر سال ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر معلم از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شوند تا این کمبود جبران شود و تنها مسیر استخدام معلم باید دانشگاه فرهنگیان باشد البته این دانشگاه هم مشکلات ریشه‌ای دارد که باید اصلاح شود و این مجلس است که باید موضوع را به درستی درک کرده و مسیر اصلاح را فراهم کند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه وقتی حرف از اراده ملی می‌زنیم یعنی همه ظرفیت‌ها باید پای کار باشند و از آن استفاده کنیم، بیان داشت: گاهی پول داریم اما وقت نداریم با این حال باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود به نفع آموزش و پرورش تصمیم گیری کنیم.

قالیباف در ادامه اضافه کرد: پیشنهاد روشن من در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم و جلسه سران نیز همین بود که معلمی بعد از ۳۰ سال خدمت هنگامی که زمان بازنشستگی او فرا می‌رسد می‌تواند بازنشسته شود و پاداش بازنشستگی خود را نیز ظرف ۳ ماه دریافت کند اما می‌تواند ۵ سال دیگر بماند و به فعالیتش ادامه دهد و حقوق ماهیانه خود را دریافت کند و این ۵ سال زمانی است که ظرفیتی از معلم‌های جوان از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل می‌شوند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به همراهی وزیر آموزش و پرورش نسبت به موضوع استخدام از طریق افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و ادامه به کارگیری معلمان بازنشسته به مدت ۵ سال، عنوان کرد: ما می‌توانیم طی این ۵ سال به دانشگاه فرهنگیان رسیدگی کرده و از ظرفیت‌های خروجی آنجا استفاده کنیم چنانچه زمانی که در ناجا بودم هم همین کار را کردم.

وی در ادامه با اشاره به اقدامی که زمانی برای استخدام نیرو در ناجا انجام داده بود، یادآور شد: زمانی که در ناجا بودم از درجه دارانی که سنی از آنها گذشته بود استفاده کردم تا ظرفیت نیروهای پلیس جوان از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. در طول این زمان نیز با ساخت دانشگاه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع، دانشکده پلیس را تبدیل به دانشگاه کردیم؛ همچنین دانشجویانی از سایر رشته‌های دانشگاه‌های دیگر را جذب کرده و آموزش ۳ ماهه‌ای به آنها در حوزه‌های الکترونیک، نظامی، حقوق و غیره داده شد و از این رو ظرف ۹ ماه توانستم خروجی خوبی بگیرم.

قالیباف اضافه کرد: در نهایت این نیروهای جوان را به صورت تک نفره به کلانتری‌های مختلف نفرستادیم بلکه به صورت گروهی به یک کلانتری اعزام شدند و به این شکل توانستند در آنجا تحول ایجاد کنند و سیستم کلانتری از پایه اصلاح شد. امروز ظرفیت مادی هم در اختیار ظرفیت انسانی است که در آموزش و پرورش فعالیت دارند، از این رو باید تلاش کنیم با این رویکرد از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه خداوند به شما توفیق داده که حوزه آموزش و پرورش را برای خدمت انتخاب کرده‌اید، گفت: زمانی که در سپاه مشغول فعالیت بودم می‌گفتم پاسداری شغل نیست بلکه عشق است؛ چنانچه معلمی هم عشق است و بار سنگینی بر دوش ماست. مطمئن باشید اگر برای خدا گام بردارید، قطعاً خداوند نیز از شما در حوزه مادی و معنوی گره‌گشایی خواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه گاهی تصمیمات ما با تبدیل یا تأخیر است حتی اگر درست باشد، عنوان کرد: با این حال به‌عنوان خدمتگزار و خادم مردم که امروز در مجلس شورای اسلامی قرار دارم، با اطمینان می‌گویم انصافاً با آموزش و پرورش همراهی کرده و تلاش دارم افزایش کیفیت آموزش و تربیتی را دنبال کنم. حتماً دوستان برنامه پنجساله هفتم را مطالعه کنند که حدود ۱۵ حکم در حوزه آموزش و پرورش در آن وجود دارد و نسبت به تحقق این امور پیگیری خواهیم داشت.

قالیباف در ادامه تأکید کرد معتقدیم اجرای مردمی‌سازی که رهبری آن را برای تولید بیان کردند در هیچ کجا اولویتی بیشتر از مدرسه ندارد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه کیفیت و عدالت را در کنار هم مهم دانست و افزود: اگر کیفیت نباشد و فقط دنبال عدالت باشیم، در واقع نابرخورداری را به‌صورت عادلانه تقسیم کرده‌ایم که معنا ندارد از این رو همه جامعه باید با هم به کمک معلم بیایند. در همین زمینه انجمن اولیاء و مربیان فلسفه وجودی دارد که باید بستر آن را گسترش داد.

وی در ادامه با بیان اینکه مدرسه، مسجد، محله، منزل و مجازی پنج ظرفیتی هستند که می‌توانند کشور را از پایه متحول کنند، گفت: اگر این چرخه به درستی بچرخد، تعلیم و تربیت در این چرخه گسترش می‌یابد. بستر ظرفیتی اولیاء و مربیان نیز در همین قسمت از آموزش و پرورش مهم است و باید فعالیت کند. در کنار آن باید زیرساخت‌های محله را درست کرده و ارتباط مردم با مسجد را نیز برقرار کنیم.

قالیباف در ادامه تصریح کرد: وقتی قادر نیستیم مشکل را به مسأله تبدیل کنیم و افرادی را نداریم که این مسائل را حل کنند، مشکلات باقی می‌مانند از این رو باید مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و افرادی را تربیت کنیم که این مسائل را برطرف کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند امام ما امام تحول بودند و ما در گام دوم انقلاب نیازمند این تحول هستیم؛ امروز پرچمدار و جلودار این تحول، آموزش و پرورش است.

کد خبر 6094672 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • کلنگ‌زنی ۶۰واحد مسکن مددجویی در چهارمحال و بختیاری توسط سپاه
  • از پوستر رویداد ملی «وعده صادق در آئینه هنر» رونمایی شد
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • مکتب شهید مطهری انقلاب را از انحراف مصون نگه داشت
  • قالیباف: آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است
  • آموزش و پرورش پرچمدار تحول در کشور است
  • مگر ما مرده باشیم که یکی از این خانواده به‌دست داعش شهید شوند
  • واکنش حاج قاسم سلیمانی به یک تصمیم در فصل پنجم سریال پایتخت : مگر ما مرده باشیم که خانواده ایرانی سالم به ایران برنگردد (فیلم)
  • رونمایی از پوستر رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر