Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید غلامرضاامیری با اشاره به تدوین کتاب شناسنامه لشکر ۱۶ قدس گیلان به همت ستاد کنگره شهدا، گفت: در واقع این کتاب شروع ورود به پژوهش‌های دیگر است، پژوهش‌های دیگر می‌تواند نبرد نگاری و پرداختن به جزئیات هر نبرد که شامل حماسه‌ها، تصاویر حماسی و معرفتی از جنگ است، باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید غلامرضاامیری در گفتگو با خبرنگار 8دی، با اشاره به شناسنامه یگانی لشکر ۱۶ قدس گیلان در خصوص محتوای آن گفت: این کتاب که کارمشترک مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس ستاد کل سپاه و ستاد کنگره ۸۰۰۰ شهید استان گیلان است، شامل چهار بخش است که در بخش اول، تحت عنوان مشخصات کلی لشکر ۱۶ قدس گیلان ، به مشخصات کلی یگان شامل تاریخ تأسیس، دلایل انتخاب نام یگان و خاستگاه استانی یگان پرداخته‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در بخش دوم، مأموریت تیپ ویژه قدس در کردستان مورد بررسی قرار گرفته شده، در باره بخش سوم این اثر گفت: بخش سوم شناسنامه لشکر ۱۶ قدس مربوط به رزمندگان گیلان در لشکر ۲۵ کربلا و همچنین یگان ها و تیپ های دیگر است.

رئیس ستاد کنگره شهدای گیلان ادامه داد: ازجمله این فرماندهان گیلانی که غالبا در لشکر ۲۵ کربلا مسئولیت داشتند میتوان به اردشیر رحمانی، مهدی خوش سیرت، یعقوب یوسفی، گداعلی خوش روش، محمدرضا حامدی، حمید رجبی مقدم، هامون محمدی، احمد ذبیحی، سیروس عالم، سید محمود فرمانبر، حسین املاکی، جعفر روستا، سید صادق شفیعی، حجت الله حیدری، اسماعیل تقی لو، محمد تقوا زاده، احمد دنیامالی، میرحسین میرصالحی، مهدی قربانی، محمدحقی، نادر مشتاق و رمضانعلی طالبی اشاره کرد.

وی در توضیح بخش چهارم شناسنامه گفت: این بخش مربوط به عملیات‌های آفندی یگان در دوران دفاع مقدس و تعداد و به تفکیک، اطلاعات مربوط به هر عملیات شامل مراحل عملیات، محورهای عملیات، مشخصات فرماندهی و مسئولین واحدها و تیپ‌ها و گردان‌های یگان در آن عملیات و همچنین لیست تجهیزات یگان و آمار تلفات و خسارات و غنائم در قالب جداولی ارائه شده است.

رییس ستاد کنگره ۸۰۰۰ شهید گیلان گفت: در این بخش، نویسنده به کمک اسناد و مدارک موجود در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس و همچنین اسناد موجود در گنجینه ستاد کنگره ۸۰۰۰ شهید استان گیلان، به شرح اجمالی عملیات یگان می‌پردازد.

امیری با بیان اینکه ابلاغ مأموریت، آماده‌سازی واحدها قبل از عملیات، طرح مانور عملیات یگان و وضعیت یگان در آستانه عملیات و حرکت به سمت نقطه رهایی نیز از خصوصیات بخش چهارم کتاب است اظهار کرد: در این بخش به شرح عملکرد یگان در حین عملیات و پاتک‌های دشمن و چگونگی مقابله با آن و درنهایت تثبیت منطقه عملیاتی و نتایج عملیات پرداخته می‌شود.

وی ادامه داد: نویسنده به فراخور هر عملیات در قالب بخش ضمائم، اسناد، نقشه‌ها، کالک و عکس‌هایی که به هر عملیات مربوط است را ارائه کرده است.

امیری از شناسنامه یگانی لشکر ۱۶ قدس به‌عنوان یکی از پژوهش‌های اساسی جنگ در استان یاد کرد و گفت: این کتاب، بستری برای بسط و گسترش پژوهش‌های یگانی و به‌ویژه پرداختن به نبردهای هر یگان که سراسر درس و حماسه و معرفت است، می‌باشد.

وی به برخی از محدودیت‌هایی که در مسیر نگارش شناسنامه‌ها، کار را دشوار می‌کند، اشاره و عنوان کرد: در نگارش شناسنامه، برخی مواقع چون افراد مختلفی در دوره‌های مختلف، در یگان مذکور مسئولیت داشتند، روایت‌های مختلفی از یک رویداد وجود دارد. از طرفی می‌بینیم در اسناد مطالبی ثبت‌شده ولی درصحنه عملیات اتفاق دیگری افتاده است، به همین علت پایه و سند قرار دادن اسناد یا راویان و فرماندهان کار کارشناسانه و سختی است.

رییس ستاد کنگره شهدای گیلان ادامه داد: گاهی نیز در بعضی اوقات با کمبود اسناد و مدارک مواجه بودیم و اسناد بعضاً نابود شده‌اند؛ بنابراین پرداختن و جستجو کردن همه اسناد و پیدا کردن همه سوژه‌ها و پرداختن به آن، کار سخت و زمان‌بری می‌شود.

وی در خاتمه با بیان اینکه این کتاب آغازی است برای پرداختن به حوزه‌های دیگر دفاع مقدس در یگان لشکر ۱۶ قدس گیلان، گفت: درواقع شناسنامه پایلوت شروع ورود به پژوهش‌های دیگر است، پژوهش‌های دیگر می‌تواند اطلس یا نبرد نگاری و پرداختن به جزئیات هر نبرد که شامل حماسه‌ها، تصاویر حماسی و معرفتی از جنگ است که در شناسنامه مدنظرمان نیست ولی مجری یا پژوهشگر بعد از ورود به شناسنامه در مراحل بعدی می‌تواند نبرد آن یگان را هم بنویسد.

گفتنی است رزمندگان لشکر ۱۶ قدس گیلان در طول هشت سال دفاع مقدس، در بیش از ۱۱ عملیات آفندی و ده ها مأموریت پدافندی با ایثار و فداکاری نقش قابل‌توجهی در حماسه‌سازی‌ها ایفا کردند؛ شناسنامه‌های یگانی، به معرفی اجمالی یگان و بررسی عملکرد کلی یگان و واحدهای آن در عملیات‌های دوران دفاع مقدس می‌پردازد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: لشکر ۱۶ قدس گیلان پژوهش های دیگر ستاد کنگره دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۹۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، همزمان با سالگرد عملیات بیت المقدس در تاریخ دهم اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱، مصاحبه ای از سرتیپ بازنشسته توپخانه و ستاد «مسعود بختیاری» از نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران، افسر عملیاتی قرارگاه کربلا از طراحان عملیات بیت المقدس(عملیات آزادسازی خرمشهر) در خصوص نحوه طرح‌ریزی، اجرای و در نهایت موفقیت عملیات بیت‌المقدس در سایت جماران منتشر شد.

در بخش ابتدایی این گفتگو امیر بختیاری توضیحاتی درباره نقش ارتش در مدیریت جنگ پرداخته و می گوید؛« مدیریت صحنه جنگ را ارتش بر عهده داشت. به این دلیل که در آن زمان هنوز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انسجام سازمانی پیدا نکرده بود. اساساً سپاه به عنوان فرماندهی کل تشکیل نشده بود و به صورت سپاه شهری با وظیفه انتظامی عمل می‌کرد. آقای ابوشریف و مرتضی رضایی که هر دو به فرماندهی سپاه منصوب شدند، اساساً معتقد به جنگیدن سپاه با دشمن خارجی نبودند و اعتقاد داشتند که سپاه وظیفه دیگری دارد. اما تعدادی دیگر که از فرماندهان سپاه که عمدتاً متعلق به استان خوزستان بودند مثل آقای شمخانی، سردار رشید، احمد غلامپور و شهید احمد سوداگر اعتقاد داشتند که سپاه باید در جنگ برون مرزی نیز شرکت کند. غرض این بود که بگویم در سال اول جنگ مدیریت صحنه بر عهده ارتش است، زیرا نیروهای سپاه هم فاقد سازمان و هم فاقد تجربه هستند.»

خبرآنلاین در بازنشر این گفتگو در رسانه خود، این بخش از اظهارات امیر بختیاری را محور تیتر خود قرار داده و سهوا نام آقای محسن رضایی را به جای مرتضی رضایی آورده بود، که به این وسیله از این اشتباه سهوی عذرخواهی می کند.

متن کامل این گفتگو با تیتر «امیر سرتیپ بختیاری: در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت /گروه‌های چپ به ارتشی‌ها تهمت‌های ناموسی زدند» را بخوانید.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901285

دیگر خبرها

  • مردم قم با پیکر ۲ شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • مردم قم با دو شهید گمنام دفاع مقدس وداع می کنند
  • اجرای عملیات رنگ‌آمیزی جداول میانی خیابان دفاع مقدس
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • توضیح درباره یک خبر از دوران دفاع مقدس و محسن رضایی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • اختتامیه‌ی جشنواره‌ی ملی «افتخار من» همزمان با سراسر کشور در گیلان