Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از بندرعباس، در جریان نشست ستاد اقتصاد مقاومتی به ریاست اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور در هرمزگان که هفته گذشته برگزار شد و رییس کل بانک مرکزی و وزرای راه و شهرسازی و جهادکشاورزی نیز در آن حضور داشتند، دکتر عبدالوهاب قاضی پزشک و فعال گردشگری در اظهارات جالب توجهی به بررسی چالش‌های متأثر از کرونا در حوزه گردشگری پرداخت و پیشنهاداتی را نیز مرتبط با این زمینه ارائه کرد که بدون شک توجه به آنها می‌تواند گام موثر و مثبتی در زمینه رفع مشکلات این بخش باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برگزیده‌ای از اظهارات عبدالوهاب قاضی در نشست ستاد اقتصاد مقاومتی در بندرعباس در ادامه می‌آید:

** صنعت گردشگری در جهان یک میلیارد نفر را به خود مشغول داشته است. 6درصد صادرات دنیا و 9 درصد تولید ناخالص داخلی مجموع کشورهای جهان را تشکیل می‌دهد بنابراین یک نیروی محرک اقتصادی قوی از نظر تولید درآمد، ارزآوری و اشتغال بشمار می‌رود.

** ایران از نظر اقلیم، آب و هوا، تاریخ، فرهنگ، گستره جغرافیایی، طبیعت و قیمت تمام شده خدمات گردشگری مزیت‌های رقابتی فراوانی با سایر نقاط دنیا دارد و اقتصاد کشور می‌تواند از این مزیت کم‌نظیر به عنوان موتور محرک توسعه اقتصادی بهره بگیرد.

 

** هرمزگان با در نظرگرفتن سواحل جزایر بیش از 1500 کیلومتر خط ساحلی دارد که این میزان بیش از دو برابر سواحل هلند و بیش از 5 برابر خط ساحلی سنگاپور است و این سواحل بکر در کنار جذابیت‌های بی‌نظیر موجود در جزایر خلیج فارس ظرفیت‌های بالقوه ما را در صنعت گردشگری نشان می‌دهد.

** صنعت گردشگری کشورمان که می‌تواند در دوران پساکرونا و یا دوران پس از کشف واکسن این بیماری، محرک اقتصادی عالی در جهت ایجاد اشتغال و کسب درآمد برای ایران و هرمزگان باشد، اکنون در آی‌سی‌یو به سر می‌برد و نیازمند مراقبت‌های ویژه تجویزی است.

** در حالی که بهترین فرصت گردشگری در هرمزگان در پیش روی ما قرار دارد و مردم عزیز کشورمان نیز به مسافرت نیاز دارند و دانش پزشکی نیز ثابت کرده که تغییر موقت نقطه جغرافیایی می‌تواند در قالب یک سفر به تغییر در احوال و افکار و احساس افراد منجر شود و بسیاری از بیماری‌های سایکوسوماتیک که تحت تأثیر افکار و احساس می‌شود را مهار کند لذا ضروری است تا پروتکل‌های ویژه سفر در کشور تدوین و با رعایت کامل آنها در قالب تورهای آموزش‌دیده و حرفه‌ای، این فرصت در کشور احیا شود که افراد بتوانند به سفر رفته و چرخ گردشگری کشور نیز به گردش درآید.

** فردا برای تجویز دیر است بلکه باید این نسخه را با رعایت کامل نظرات کارشناسی، اکنون پیچید.

** بررسی‌های به عمل آمده از کشورهای همسایه و همین طور برخی کشورهای اروپایی حکایت از آن دارد که دولت‌ها به طور مستقیم در حال کمک به صنعت گردشگری برای عبور از بحران کرونا در قالب بسته‌هایی نظیر کمک هزینه حقوق کارمندان، عدم دریافت سهم کارفرما در بیمه درمانی، بخشش‌های مالیاتی، بخشش عوارض شهرداری و اعطای تسهیلات ویژه بدون کارمزد با فرصت‌های تنفس دو ساله و ارائه تسهیلات برای خرید کالاهای داخلی هستند.

** اهدای تسهیلات سفر به کادر درمان نیز از دیگر اقدامات این کشورها در حمایت از صنعت گردشگری است.

** ضروری است تا کمیته ویژه‌ای به عنوان زیرمجموعه کارگروه جهش تولید که با دستور مقام معظم رهبری و تأیید سران قوا به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار می‌شود، تشکیل و با بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارهای کوتاه مدت، توسعه گردشگری دریامحور مبتنی بر بهره‌گیری از ظرفیت سواحل و جزایر استان هرمزگان در دستور کار قرار گیرد تا بتوان با تدوین دستورالعمل‌های ویژه‌ای، از فرصت 6 ماهه آبان 99 تا فروردین 1400 بهره برده و از تجارب این فرصت برای دیگر استان‌های کشور نیز بهره برد.

انتهای پیام/88055

منبع: فارس

کلیدواژه: ستاد اقتصاد مقاومتی هرمزگان بندرعباس گردشگری نشست با جهانگیری معاون اول رییس جمهور صنعت گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۰۹۹۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در جمع کارگران نخبه برگزیده در جشنواره امتنان با اشاره به مفهوم نخبگی محدود به قشر دانشگاهی نبوده و جامعه کارگری برجسته‌ترین نخبگان کشور را به خود دیده است، افزود: تلقی عموم جامعه از نخبگان، افرادی است که دانشگاهی هستند، در حالی‌که نخبه محدود به قشر خاصی از جامعه نبوده و جامعه کار و کارگری ما بهره‌مند از وجود افرادی است که با تلاش، خلاقیت و نوآوری خود مفهوم تازه‌ای به نخبگی بخشیده‌اند.

وی با تاکید بر این‌که می‌بایست تعریف و بیان جامعه از کارگر نخبه شفاف و تبیین شود، ادامه داد: در ادبیات و باور عمومی ما، کارگر کسی است که کار یدی و خدماتی انجامی می دهد، در حالی که عمده حاضران در این جمع از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و پژوهشگر هستند. پس یک مفهوم عمومی از کارگر داریم و یک مفهوم تخصصی اما به طور کلی تلقی و تعریف دقیقی از مفهوم کارگر وجود ندارد و کامل نیست

دهقانی با تأکید بر این‌که تشویق و سوق دادن همه جامعه به کارآفرینی، صحیح نیست، ادامه داد: اشتغال جامعه به مشاغل گوناگون در جامعه را می‌توان دو دسته دانست؛ دسته اول، اشتغال فرد کارآفرین و دسته دوم، افرادی که برای یک شرکت، سازمان یا صنعت کار می‌کنند. قبلاً هم بارها تأکید کرده‌ام که تشویق و سوق دادن همه افراد جامعه به کارآفرین شدن یک اشتباه بزرگ راهبردی است. کارآفرینی در نگاه اول یک مقوله شیک به نظر می‌رسد، اما تمام نیاز کشور را پوشش نمی‌دهد و لزوما به استعداد علمی ربط ندارد، بلکه ریسک‌پذیری بالا، تعاملات تجاری و ... را طلب می‌کند. در مقابل، افرادی هستند که خداوند استعدادهای دیگری را در اختیارشان قرار داده از جمله توانایی ایده‌پردازی، تحلیل و تفکر، تعمق و ریزبینی و بسیاری از ظرفیت‌های دیگر که تشویق چنین فردی به کارآفرین شدن، قطعا اشتباه است. بلوغ انسان این است که توانمندی خود را بشناسد و در موقعیت مناسب به کار ببندد.

وی افزود: وقتی به فردی کارگر نخبه اطلاق می‌کنیم، منظور ما افرادی است که از توانمندی و ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردارند و در مجموعه خود یک نیاز را بسته به توانمندی‌ها و استعدادهایشان تامین می‌کنند.

دهقانی با بیان این‌که بسط مفهوم نخبگی از محیط صرفاً آکادمیک و دانشگاهی به تمامی حوزه‌های نخبه‌پذیردر بنیاد ملی نخبگان به طور جدی دنبال می‌شود، ادامه داد: به دنبال بسط مفهوم نخبگی از محیط دانشگاهی هستیم. صرفا کسی که در دانشگاه است، نخبه شمرده نمی‌شود و سایر حوزه‌ها مانند صنعت، فرهنگ و هنر، مدیریت و کارآفرینی برخی از ساحت‌هایی هستند که با تدوین آیین‌نامه‌هایی در بنیاد ملی نخبگان، حوزه‌های جدید شناسایی و معرفی نخبگان خواهند بود.

رییس بنیاد ملی نخبگان با بیان این‌که نخبگان کارگری، پیش قراولان حوزه نخبگانی کشور هستند، ادامه داد: نوآوری چندین محیط دارد و در بسترهای مختلفی شکل می‌گیرد. نوآوری انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به نوآوری در فرآیندها، نوآوری در محصول، نوآوری های برافکن و نوآوری های بهبوددهنده اشاره کرد. نوآوری‌ها در بستر مناسب خود رشد می یابند. ‌مثلاً نوآوری های بهبود دهنده در فضای شرکت‌ها و مجموعه های صنعتی شکوفا می‌شوند. در یک محیط صنعتی و شرکتی، بهترین نوآوری‌ها و بهبودها به دست کسانی اتفاق می‌افتد که در آن محیط اشتغال دارند.

دهقانی با بیان این‌که ایده‌های نوآورانه و بهبود دهنده به دست نخبگان درون هر سازمان اتفاق می‌افتد، افزود: یکی از دلایلی که صنعت ما در برخی موارد نسبت به دانشگاه‌ها احساس خوب ندارد همین جا است. نوآوری در صنعت قیدها و الزاماتی دارد که فرد نخبه دانشگاهی ممکن است ممکن است با آن‌ها آشنا نباشد. همین باعث می شود که نوآوری دانشگاهی به تنهایی در بهبود صنعت کارآمد نیافتد؛ بنابرای نوآوری‌های درون سازمانی فقط توسط افرادی می‌تواند تأثیرگذار باشد که در آن سازمان فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به تدوین آیین نامه نخبگان درون‌سازمانی در همین راستا افزود: با توجه به اهمیت بالای نخبگان و متخصصانی که در دل صنعت فعالیت می‌کنند، امسال آیین‌نامه نخبگان درون‌سازمانی تدوین و اجرا خواهد شد. نخبه همان کارشناسی است که در یک صنعت، یک فرآیند را اصلاح می‌کند، یک محصول جدید ارائه می‌دهد، استانداردی را پیاده سازی می‌کند و صدها برابر هزینه‌ای که برای خودش می‌شود به آن صنعت سود می‌رساند، قطعاً مصداق نخبگی است و بر همین اساس، بنیاد ملی نخبگان برنامه دارد تا آیین‌نامه‌ای را با هدف حمایت از نخبگان درون سازمانی یا به اصلاح عام کارگران نخبه، تدوین و اجرا کند. معتقدم نگهداشت نیروی انسانی نخبه کار، نسبت به سایر حوزه ها ارجحیت دارد و امیدوارم دوره بعدی که این نشست برگزار می‌شود، فرآیند شناسایی ارزیابی و حمایت از نخبگان درون سازمانی و دیگر حوزه‌ها همچون نخبگان کارآفرینی و مدیریت، صنعت، فرهنگ، هنر و دیگر حوزه ها برقرار شده باشد.

کد خبر 6094322 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • آیین‌نامه حمایت از «نخبگان درون سازمانی» تدوین و اجرا می‌شود
  • ادامه موج گسترده مهاجرت پرستاران به کشور‌های خلیج فارس / در عمان حقوق یک پرستار ۶ برابر ایران است
  • ارائه توانمندی‌های گردشگری کردستان در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • تدوین برنامه جامع مدیریت گردشگری برای دزپارت خوزستان
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • تدوین برنامه جامع ‌مدیریت‌ گردشگری برای‌ «دزپارت» خوزستان
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل