Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@20:04:01 GMT

کاهش وزن مرغ‌ها در نتیجه کمبود نهاده‌

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۱۵۵۳۵

کاهش وزن مرغ‌ها در نتیجه کمبود نهاده‌

ایسنا/آذربایجان شرقی سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از کاهش وزن گوشت مرغ‌های پایان دوره خبر داد و گفت: به دلیل کمبود نهاده‌های مصرفی در جیره طیور به خصوص کنجاله سویا، بخشی از این نهاده‌ها یا مواد غذایی دیگری نظیر کنجاله کلزا و پودر گوشت جایگزین می‌شود و این موضوع سبب کاهش جزئی در وزن پایان دوره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

جاوید بهروزین در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص نحوه توزیع نهاده‌های دامی در بین بهره برداران، اظهار کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت مسئولیت ثبت سفارش و واردات نهاده‌ها را برعهده دارد، پس از انجام امور گمرکی و ترخیص نهاده‌ها این اقلام در اختیار جهاد کشاورزی قرار گرفته و از طریق سامانه بازارگاه نهاده‌های کشاورزی بین بهره برداران زیربخش دام و طیور توزیع می‌شود.

وی با بیان این‌که نمی‌توان مشکلات تامین نهاده‌های دامی کشور را در طی ماه‌های گذشته انکار کرد، گفت: در بحث تامین ارز موردنیاز برای ترخیص نهاده‌ها از گمرک مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود؛ البته اخیرا مقدار نهاده‌های تخصیصی افزایش یافته است که نشان می‌دهد بخشی از این مشکل رفع شده است.

وی ادامه داد: بر اساس سیاست‌های اتخاذ شده وزارت جهاد کشاورزی، اطلاعات تولیدی هر واحد مرغداری در سامانه سماصط درج شده است که بر این اساس نهاده موردنیاز هر مرغدار توسط شرکت پشتیبانی دام به صورت مستقیم در بازارگاه خود مرغدار بارگذاری می‌شود و یک مرغدار نهاده خود را بر اساس گله موجود و نیازش به صورت مستقیم از این طریق خریداری می‌کند.

بهروزین افزود: این روش توزیع برای تمامی واحدهای پرورش مرغ مادر گوشتی و واحدهای پولت و مرغ تخمگذار انجام می‌گیرد؛ برای واحدهای پرورش مرغ گوشتی نیز سهمیه‌هایی اختصاص داده می‌شود که صرفا در این مرغداری‌ها توزیع خواهد شد و از این طریق امیدواریم تا در روزهای آتی بخش دیگری از مشکلات و کمبودها جبران شود.

وی در خصوص میزان توزیع نهاده‌های دامی در استان، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱۸ هزار تن ذرت، نزدیک به ۵۴ هزار تن سویا و ۶۰ هزار تن جو از طریق سامانه بازارگاه بین تولید کنندگان دام و طیور استان توزیع شده است.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد نهاده‌های ذرت و سویای موردنیاز استان از طریق سامانه بازارگاه تامین شده و بین مصرف کنندگان توزیع شده است، البته برخی از واحدهای تولیدی، نهاده مورد نیاز خود را خارج از سامانه خریداری کرده‌اند که در جایی ثبت نشده و نمی‌توان در این خصوص آماری را ارائه داد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص مشکلاتی که کمبود نهاده‌های دامی در صنعت دام و طیور ایجاد می‌کند، گفت: معمولاً اگر در یک واحد تولیدی خللی در تامین جیره و نهاده ایجاد شود، مقدار تولید، اولین جایی است که این مشکل را نشان می‌دهد، مثلاً تولید شیر در گاوداری و یا تولید تخم مرغ و گوشت مرغ در مرغداری کاهش می‌یابد.

وی گفت: کمبود نهاده هم‌چنین موجب افزایش مصرف دارو در مرغداری، کاهش تولید تخم مرغ و کاهش وزن پایان دوره در واحدهای مرغ گوشتی می‌شود؛ بیش از همه نیز کمبود کنجاله سویا به عنوان منبع تامین پروتئین در جیره غذایی مرغ می تواند مقدار تولید را کاهش دهد.

وی ادامه داد: البته بخشی از این کمبود نهاده از طریق جایگزینی سایر مواد جبران می‌شود ولی این اقدام نیز در کاهش تولید بی تاثیر نخواهد بود.

بهروزین با بیان این‌که کمبود نهاده‌ها یک توفیق اجباری برای اجرای پروژه تولید "مرغ سایز" است، گفت: پروژه‌ تولید مرغ با وزن استاندارد یا همان «مرغ سایز» که در سال‌های گذشته آغاز شده، اکنون با توجه به شرایط جامعه، برای اجرای آن تاکید بیشتری می‌شود؛ عرضه مرغ در اوزان مناسب ضمن بهبود ضریب تبدیل غذایی، میزان مصرف نهاده‌ها به ازای تولید گوشت مرغ را کاهش خواهد داد.

وی افزود: مرغ‌ها در سایزهای مختلفی تولید می‌شوند که در برخی سایزها با کاهش ضریب تبدیل‌، میزان مصرف دان نسبت به تولید گوشت مرغ موجود کاهش می‌یابد، در نتیجه اگر این پروژه اجرا شود به مرور میزان استفاده از دان و نهاده کاهش خواهد یافت.

وی در خصوص تعداد واحدهای مرغداری در استان، اظهار کرد: ۲۴۰ واحد پرورش مرغ تخم گذار در استان وجود دارد که ۱۹۱ واحد با ظرفیت نزدیک به ۹ میلیون قطعه مشغول به تولید هستند و جوجه ریزی انجام می‌گیرد.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی ادامه داد: هم‌چنین ۶۰۹ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت ۱۰.۵ میلیون قطعه در استان وجود دارد که ۵۲۴ واحد از آن‌ها با ظرفیت بیش از ۹ میلیون قطعه فعال هستند.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی مرغ تخم مرغ مرغ سایز آذربایجان شرقی نهاده های دامی جهاد کشاورزی کمبود نهاده پرورش مرغ نهاده ها گوشت مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۵۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای گیلان؛ عدیل سروی زرگر در گفتگو با خبرنگار صداوسیما گفت: توزیع تخم نوغان در ۱۱ مرکز توسعه‌ی نوغانداری و ۸ اداره‌ی جهاد کشاورزی گیلان آغاز شده است.
وی اضافه کرد: نوغانداران برای دریافت تخم نوغان مورد نیاز خود، هرچه زودتر به مراکز توزیع در سراسر گیلان مراجعه کنند.
رئیس مرکز توسعه‌ی نوغانداری کشور با بیان اینکه پارسال ۱۳ هزار و ۵۰۰ جعبه‌ی تخم نوغان در گیلان توزیع شده بود، افزود:حجم جعبه‌های تخم نوغان امسال ۱۲ درصد بیشتر از پارسال است.
عدیل سروی زرگر قیمت هر جعبه تخم نوغان را ۲۸ هزار تومان اعلام کرد و گفت: این قیمت در سراسر کشور یکسان است.
وی اضافه کرد: سال گذشته هزار و ۷۲۲ تن پیله ی‌تر ابریشم در کشور تولید شد که گیلان با تولید ۵۱۰ تن سهم حدود ۲۹ درصدی این صنعت را به خود اختصاص داد.
رییس مرکز توسعه‌ی نوغانداری کشور همچنین از اتخاذ تدابیر لازم برای افزایش تولید قلمه و نهال درخت توت برای تامین نیاز نوغانداران در سراسر کشور از جمله گیلان خبر داد و افزود: علاوه بر تولید ۱۴۶ هزار اصله نهال توت در شرکت دامپروری سپیدرود، ۸۷۰ هزار قلمه‌ی توت هم درایستگاه‌های منابع طبیعی تولید و در اختیار نوغانداران قرار گرفته است.
رضا صورتی زنجانی، رییس مرکز تحقیقات ابریشم کشور نیز با تشریح روند تولید تخم نوغان در این مرکز گفت: تا سال ۱۴۰۱ حجم تولید تخم نوغان ایرانی تنها ۴ هزار و ۳۰۰ جعبه بود که این رقم پارسال به ۱۰ هزار جعبه افزایش یافت و اکنون برای تولید ۱۵ هزار جعبه ایی هدف گذاری شده است.
به گفته‌ی کارشناسان این حوزه هر ۲ و نیم کیلو پیله ی‌تر یک کیلو پیله‌ی خشک تولید و از هر ۲ و نیم کیلو پیله‌ی خشک هم یک کیلوگرم نخ ابریشم استحصال می‌شود.

دیگر خبرها

  • آغاز توزیع تخم نوغان در شهرستان شفت
  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • آغاز توزیع بیش از ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • مانور نظارت بر مراکز تامین، تولید و توزیع کالا‌های اساسی در شهرستان یزد
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • تابستان چقدر کمبود برق داریم؟