Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، همزمان با نخستین روز از هفته جهانی فضا، مرکز یکپارچه‌سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی و آزمایشگاه ابوریحان بیرونی در پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی با حضور حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران و مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، یکی از راهبردهای اصلی این پژوهشگاه را توسعه زیرساخت‌های فضایی کشور دانست و گفت: در دنیای امروز، نیاز به فراهم کردن توسعه و ارتقای زیرساخت ها در کنار توسعه فناوری ها الزامی است.

وی با ابراز خرسندی از اینکه سامانه‌های پیشرانش برای ماهواره‌های در حال توسعه و همچنین در بلوک‌های انتقال‌مداری در پژوهشگاه فضایی ایران توسعه قابل توجه‌ای داشته است، از تجهیز مرکز یکپارچه‌سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی به عنوان یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های فضایی یاد کرد و افزود: در واقع راهبرد ماموریت‌های فضایی کشور و فشار توسعه فناوری سامانه‌ها، اصلی‌ترین دلیل تجهیز این مرکز بوده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، فراهم ساختن بستر مناسب و ایمن برای یکپارچه‌سازی و تست سامانه‌های فضایی که نیاز به تست‌های عملکردی و محیطی در شرایط خاص دارد را به عنوان هدف اصلی انجام این پروژه برشمرد.

صمیمی در خصوص تجهیز و راه‌اندازی آزمایشگاه ابوریحان نیز گفت: در راستای نقشه راه توسعه فناوری سامانه‌های پیشرانش فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران مدت زمانی است که توسعه تراسترهای شیمیایی با سطح تراست محدود را در دستور کار قرار داده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران توضیح داد: به منظور توسعه این محصولات فناورانه در شرایط ایمن و با ملاحظات استانداردهای فضایی، تجهیزات و زیرساخت‌های ویژه‌ای برای انجام آزمون‌های مختلف مورد نیاز است. 

وی اظهار داشت: آزمایشگاه تراسترهای فضایی ابوریحان بیرونی در پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی، به عنوان نخستین آزمایشگاه حوزه پیشرانش فضایی کشور شناخته می‌شود که موفق به اخذ گواهینامه ۱۷۰۲۵ ISO/IEC شده است. کسب این گواهینامه نشان از تعالی سیستمی انجام مأموریت‌های توسعه فناوری در حوزه پیشرانش فضایی دارد و در نوع خود پیشرفت مهمی در این مسیر به شمار می‌رود و هم اکنون با تجهیز این آزمایشگاه، قابلیت انجام انواع تست‌های توسعه‌ای و داده‌برداری در شرایط اتمسفریک و خلأ برای تراسترهای شیمیایی تک جزئی و دو جزئی فراهم آمده است.

صمیمی تشریح کرد: با توجه به اهمیت اندازه‌گیری نیروی پیشران، فشار و همچنین دما در عملکرد تراسترهای شیمیایی، دقت بالا در نحوه داده‌برداری و ثبت داده‌ها، بسیار حائز اهمیت است. از این رو، سکوی اندازه‌گیری نیروی پیشران در این آزمایشگاه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. با توجه به منحصر به فرد بودن این آزمایشگاه در کشور، علاوه بر ارائه خدمات به سایر پروژه‌های جاری پژوهشگاه فضایی ایران، این آزمایشگاه آمادگی ارائه خدمات به سایر پروژه‌های ملی در حوزه تراسترهای فضایی را دارد.

وی گفت: مرکز تجمیع و یکپارچه سازی سامانه‌های پیشرانش فضایی با نام شهدای علم و فناوری پژوهشگاه مزین شد.

کد خبر 5039622 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه فضایی ایران فناوری فضایی حسین صمیمی سامانه های پیشرانش فضایی ویروس کرونا تحقیقات علمی فناوری فضایی گوگل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری واکسن کرونا ایالات متحده امریکا شرکت دانش بنیان فناوری نسل 5 فیس بوک ایستگاه فضایی بین المللی خودروی برقی ماهواره هوش مصنوعی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران توسعه فناوری زیرساخت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، چین به تازگی تصاویر اولیه‌ای را که توسط ماهواره پرتو ایکس اینشتین گرفته شده است، منتشر کرده است.

این ماهواره که به افتخار فیزیکدان مشهور، آلبرت اینشتین به این نام نامگذاری شده است، توسط یک تیم از محققان چینی توسعه یافته و به کاوش‌های جذاب فضایی می‌پردازد.

تصاویر اولیه‌ای که توسط ماهواره انیشتین گرفته شده است، اطلاعات پرتو ایکسی از منابع فضایی مختلف را در اختیار می‌گذارد. این اطلاعات می‌توانند به محققان کمک کنند تا درک بهتری از ساختار و رفتار اجرام فضایی بدست آورند.

یکی از ابزار‌های روی کاوشگر، تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع است که از طراحی شبیه چشم‌های خرچنگ برخوردار است.

ماهواره انیشتین ابزاری حیاتی برای مطالعه‌های مرتبط با فیزیک فضا و سیارات است و قادر است تصاویر با کیفیت بالا از منابع فضایی مختلف را ارائه دهد. چین به عنوان یکی از کشور‌های پیشرو در تکنولوژی فضایی، با ارسال ماهواره‌ها و فعالیت‌های فضایی خود، نشان داده که با جدیت به دنبال بررسی عمیق‌تر جهان خارج از جو سیاره زمین است. این تلاش‌ها به دستیابی به دانش‌های جدید و پیشرفت‌های بزرگ در زمینه فیزیک فضا کمک می‌کنند.

در همین راستا چین نخستین دسته از تصاویر گرفته شده توسط ماهواره کاوشگر انیشتین (EP) را در یک انجمن مرتبط با پکن منتشر کرد.

این ماهواره نجومی که در ژانویه به فضا پرتاب شد، مجهز به تلسکوپ پرتو ایکس میدان وسیع (WXT) و تلسکوپ اشعه ایکس (FXT) است که می‌تواند به طور همزمان به رصد میدان گسترده و تصویربرداری متمرکز بر اشعه ایکس بپردازد.

شمار تصاویر منتشر شده از این ماهواره یازده عدد است که شامل مشاهدات اجرام نزدیک به مرکز کهکشان راه شیری، سیاه‌چاله کلان‌جرم شگف‌انگیز «ام 87» و بقایای ابرنواختر مرتبط با آن و برخی از تصاویر دیگر است.

ماهواره مذکور در مراحل بعدی طبق برنامه از پیش تعیین شده، به تکمیل آزمایش‌های درون مدار ادامه می‌دهد و همکاری داخلی و خارجی و اشتراک‌گذاری داده‌ها را تقویت و به رصد و تحقیقات نجومی کمک می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار
  • لوله‌سازی اهواز در مسیر توسعه صادرات
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد
  • قدرتمندترین موتور فضایی چین ۵۰۰ تن پیشرانش تولید کرد
  • افزایش حقوق و متناسب سازی آن، بیشترین سوال بازنشستگان در تماس با سامانه ۲۵۰۰
  • راه اندازی مجموعه آزمایشگاه های تحقیقاتی و پژوهشی در استان ها
  • رای شورای رقابت درباره تغییر خودروی ثبت نامی در سامانه یکپارچه
  • نخستین کاوش محققان ایرانی در عمق ۲ هزار متری دریای عمان
  • مرکز پژوهش فناوری و نوآوری شبکه‌های کوانتومی افتتاح شد
  • نخستین تصاویر اشعه‌ایکس از کاوشگر چشم‌خرچنگی