Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار ضمن اشاره به اینکه فردا (۱۴ مهرماه) جلسه ای با حضور نمایندگان کشورهای همسایه برای تدوین برنامه ای به منظور مقابله با گرد و غبار برگزار می شود، گفت: وسعت کانون‌های خارجی گرد و غبار ۳۳۰ میلیون هکتار است که سالانه به‌طور میانگین ۱۵۰ میلیون تن غبارخیزی دارند.

علی محمد طهماسبی در گفت و گو با ایسنا ضمن اشاره به اینکه طی سه سال اخیر بودجه‌ای حدود ۳۷۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای مقابله با گرد و غبار اختصاص یافته است، اظهار کرد: از این‌ رو سازمان حفاظت محیط زیست طی این مدت تجربه خوبی در زمینه مدیریت کانون‌های گرد و غبار داخلی کسب کرده و بر این اساس پیگیری‌هایی در زمینه مدیریت کانون‌های گرد و غبار در خارج از کشور نیز انجام داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه وسعت کانون‌های داخلی گرد و غبار در کشور حدود ۳۴.۶ میلیون هکتار است، تصریح کرد: ما مطالعه‌ای روی کانون‌های گرد و غبار در خارج از کشور که غبار آن‌ها به سمت ایران حرکت می‌کند نیز انجام داده‌ایم و بر اساس آن وسعت این کانون‌ها ۳۳۰ میلیون هکتار برآورد شده است. این کانون‌های گرد و غبار خارجی به‌طور میانگین سالانه ۱۵۰ میلیون تن غبارخیزی دارند که بخش‌هایی از آن نیز وارد کشور ما می‌شود.

مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار ضمن اشاره به اینکه قصدداریم برنامه‌ای برای مقابله با گرد و غبار با مشارکت کشورهای همسایه ایران تدوین کنیم، گفت: به همین دلیل فردا (۱۴ مهر) جلسه‌ای در وزارت خارجه با سفیران کشورهای اطراف ایران برگزار می‌شود. نمایندگان کشورهایی از جمله عراق، سوریه، اردن، کویت، عمان، افغانستان، پاکستان و... در این جلسه حضور خواهند داشت علاوه بر این از نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی مستقر در ایران نیز دعوت شده است.

به گفته طهماسبی برای پیشبرد اهداف در زمینه کنترل و مدیریت کانون‌های گرد و غبار در منطقه، از کشورهایی که تجربه های موفقی در این زمینه داشتند از جمله چین، هند و ... نیز دعوت شده است تا در جلسه فردا حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر تدوین برنامه عمل منطقه‌ای برای مقابله با گرد و غبار، پیشنهاد ایجاد مرکزی برای مقابله با گرد و غبار منطقه خاورمیانه در کشور ایران را نیز بدهیم.

مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در ادامه در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا ما تاکنون در مدیریت کانون‌های گرد و غبار داخلی در کشور موفق بوده‌ایم؟ توضیح داد: از دیدگاه من هیچ وقت نمی‌توان یک کانون و منشا گرد و غبار را به صورت کامل از بین برد. از این‌رو باید اقداماتی انجام دهیم که میزان گرد و غبار به حد مجاز یا قابل قبول برسد.

طهماسبی در ادامه ضمن اشاره به اینکه از نظر من طی سه سال گذشته ما در مدیریت کانون‌های گرد و غبار در داخل کشور موفق بوده‌ایم، تصریح کرد: برای مثال شدت و تکرار روزهای غبارناکی در استان خوزستان بسیار کمتر از قبل شده است. درحال حاضر پوشش گیاهی در جنوب شرق اهواز در بیش از ۲۰۰ هزار هکتار بیش از ۴۰ درصد است.

مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار در پایان گفت: اگر اقدامات ما صرفا برای مهار کانون‌های گرد و غبار در داخل کشور باشد و کانون‌های خارجی را رها کنیم در کنترل و مدیریت گرد و غبار در کشور موفق نخواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کانون های گرد و غبار ستاد مقابله با گرد و غبار سازمان محیط زیست ایران خاورميانه مدیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار مدیریت کانون های گرد و غبار برای مقابله با گرد و غبار کانون های گرد و غبار ضمن اشاره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۷۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در مرکز رشد دانشگاه امام صادق (ع) حاضر شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، با تأکید بر ظرفیت اندیشه‌ورزانه دانشگاه امام صادق (ع) اظهار کرد: امسال شورای عالی انقلاب فرهنگی وارد چهلمین سال تشکیل خود می‌شود و در این دوران دبیران متعددی داشته و این شورا کارهای بزرگی را انجام داده است.

وی افزود: در حوزه علم و فناوری اسناد خوبی مصوب شده است. کار قرارگاهی و راهبردی در حوزه علم و فناوری تا حد زیادی موفق بوده است در این مسیر فقط سندبسندگی مدّنظر نبوده است بلکه مثلاً نقشه جامع علمی کشور را هدایت کرده است. سند هوا فضا، سند گیاهان دارویی و اسناد دیگر علم و فناوری از اقدامات خوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فناوری بوده است.

وی ادامه داد: در حوزه فرهنگ نیز اسناد خوبی از جمله نقشه مهندسی فرهنگی و سند دانشگاه اسلامی نوشته شده است و برش‌های استانی نقشه مهندسی فرهنگی تدوین شده است، در گذشته برش‌های استانی پروژه‌محور نبودند بلکه راهبردهای کلی را مطرح کرده بودند، به همین خاطر در دوره جدید این برش‌های استانی تکمیل‌تر شد و به زودی برش‌های استانی در همه استان‌ها تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه این شورا با چند کاستی مواجه است که نخبگان می‌توانند در برطرف کردن آنها به شورا یاری رسانند، گفت: انتظار مهم مقام معظم رهبری از شورای عالی انقلاب فرهنگی، قرارگاهی شدن آن است، این قرارگاه باید توانمند شود تا بتواند بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی را محقق کند.

استاد خسروپناه با طرح این سوال که قرارگاه یعنی چه؟ بیان کرد: جلسات متعددی با کسانی که تجربه کار قرارگاهی داشتند برگزار شد، هم‌اکنون می‌توانیم اعلام کنیم که الگوی کار قرارگاهی استخراج شده و به زودی به صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه می‌شود.

به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین می شود

وی با تأکید بر اینکه برای تدوین اسناد باید نظریه‌های مربوطه استخراج و مشخص شود، گفت: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی یاری برسانند. همچنین با هماهنگی که با مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته به زودی سیاست‌های کلان فرهنگی بر مبنای منظومه فکری مقام معظم رهبری تدوین خواهد شد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود الگوی حکمرانی در حوزه‌های مختلف را یکی از نقصیه‌های دیگر خواند و ادامه داد: اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در این زمینه به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

استاد خسروپناه بیان کرد: همچنین اساتید دانشگاه‌ها می‌توانند در استخراج منظومه فکری مقام معظم رهبری برای تدوین اسناد به شورای عالی انقلاب فرهنگی کمک کنند.

وی با تأکید بر توجه به حلقه‌های میانی گفت: ظرفیت‌های خوبی در حوزه‌های مختلف وجود دارد که باید زمینه ارتباط این افراد با شورای عالی انقلاب فرهنگی فراهم شود. همچنین باید برای چالش‌ها چاره‌اندیشی شود تا الگوی مناسبی برای مواجهه با آنها تعیین شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه همچنین به نظارت هوشمند نیاز داریم که در الگوی حکمرانی تعریف شود، دانشگاه‌ها نیز برای برنامه‌های خود باید سند اسلامی شدن ملاک عمل قرار دهند و براساس آن عمل کنند.

کد خبر 6092267

دیگر خبرها

  • پایان تدوین برنامه عملیاتی و تحولی رشد اقتصادی آذربایجان شرقی
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • دانشگاه‌ها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • دانشگاهها در اجرای برنامه‌ها سند دانشگاه اسلامی را ملاک قرار دهند
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • گرد و غبار آسمان شهرهای جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت