Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی دانش‌آموزان و کودکان، با توجه به افزایش روند یادگیری از راه دور، به دستگاه‌های دیجیتال، اعتماد بیشتری دارند و نوشتن سنتی و استفاده از قلم و کاغذ، به‌تدریج در حال منسوخ شدن است.

شواهد نشان داده است که عدم یادگیری دستخط، می‌تواند مانعی برای توانایی بهینه مغز در یادگیری و به خاطر سپردن باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروفسور آدری ون در میر از دانشگاه علم و فناوری نروژ(NTNU)، اظهار کرد: باید دستورالعمل‌هایی دراین‌باره تنظیم و اطمینان حاصل شود که کودکان به آموزش دستخط سنتی ادامه دهند.

این تحقیق، یافته‌های مطالعات قبلی را تایید می‌کند که کودک و بزرگسال، هنگام نوشتن با دست در مقابل استفاده از صفحه‌کلید، یادگیری بیشتری دارند و بیشتر از حافظه استفاده می‌کنند.

این بررسی، اولین تحقیق در نوع خود است که مزایای دستخط در بین کودکان را ارزیابی می‌کند. محققان از نوار مغزی (EEG) برای ردیابی و ثبت فعالیت‌های موج مغزی شرکت‌کنندگان با استفاده از کلاهکی با بیش از ۲۵۰ الکترود متصل استفاده کردند و دریافتند، زمانی که مغز فعال است، تکانه‌های الکتریکی را می‌توان با حسگرهای موجود در الکترود تشخیص داد.

استفاده از قلم و کاغذ، به‌اصطلاح قلابی به مغز می‌دهد تا خاطرات را آویزان کند. نوشتن با دست، فعالیت بسیار بیشتری را در قسمت‌های حسی حرکتی مغز ایجاد می‌کند، اما استفاده از صفحه‌کلید برای یادگیری حروف الفبا و تایپ کردن کلمات مشکل‌ساز خواهد بود.

محققان دریافتند، زمانی که شرکت‌کنندگان با دست می‌نوشتند، مغز آنان فعال‌تر در مقایسه با زمانی بود که تایپ می‌کردند. بسیاری از حواس با فشار دادن قلم روی کاغذ، دیدن حروف نوشته شده و شنیدن صدایی که هنگام نوشتن ایجاد می‌شود، فعال می‌شوند. این تجارب حسی، باعث ایجاد ارتباط بین قسمت‌های مختلف مغز شده و مغز را برای یادگیری آماده می‌کند که بهتر یاد بگیریم و بهتر به یادآوریم.

پروفسور ون در میر گفت: این یافته‌ها اهمیت کشیدن و نوشتن برای کودکان در سنین پایین و در مدرسه را نشان می‌دهد. وی بر این باور است که یادگیری دیجیتال، نکات مثبت بسیاری دارد، اما اصرار به نوشتن باید در یادگیری موردتوجه قرار گیرد.

با توجه به پیشرفت سال‌های گذشته در این مورد، این خطر در کمین آموزش است که یک یا چند نسل، توانایی نوشتن با دست را از دست بدهند. تحقیقات نشان داده است که این نتیجه، بسیار ناخوشایند خواهد بود. برخی از مدارس در نروژ، به‌طور کامل دیجیتالی شده‌اند و به‌طورکلی از آموزش دستخط، صرف‌نظر کرده‌اند. مدارس فنلاندی نسبت به نروژ، دیجیتالی‌تر شده‌اند و تعداد اندکی از مدارس، آموزش دستخط ارائه می‌دهند.

یادگیری نوشتن با دست، ممکن است که نیاز به زمان داشته باشد، اما برای کودکان، این مرحله(گاهی خسته‌کننده) مهم است. حرکات پیچیده دست و شکل دادن به حروف از چند جهت مفید است. اگر از صفحه‌کلید استفاده کنید، برای هر حرف از یک کلید استفاده می‌کنید، اما نوشتن با دست، مستلزم کنترل مهارت‌های حرکتی و حواس است و بسیار مهم است که مغز را هرچه بیشتر در حالت یادگیری قرار دهید.

مغز در هزاران سال، تکامل‌یافته است و این تحول باعث شده تا بتوانیم کارهایی را انجام دهیم و رفتار مناسبی داشته باشیم. برای اینکه مغز به بهترین شکل بتواند رشد کند، باید از آن برای بهترین کارها استفاده کنیم. باید از تمام حواس خود استفاده کنیم و تجربیات مختلفی داشته باشیم. اگر مغز را به چالش نکشیم، نمی‌تواند به پتانسیل کامل خود برسد و این موضوع بر عملکرد مدرسه نیز تاثیر دارد.

این مطالعه در مجله Frontiers in Psychology منتشرشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی دانشگاهی دست خط كودكان ابزارهای دیجیتالی نوشتن با دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۷۷۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ربات‌انسان‌نمای فوق سریع شما را حیرت‌زده می‌کند

در حالی که به نظر می‌رسد هر هفته یک ربات انسان‌نما به بازارعرضه می‌شود، هنوز از هیچ رباتی حرکاتی با سرعت یا دقت مدلی که شرکت چینی استیریبات(Astribot) منتشر کرده است، را ندیده‌ایم.

به گزارش ایسنا، عرصه حضور ربات‌های انسان‌نمای مجهز هوش مصنوعی در حال شلوغ‌تر شدن است. همین ماه گذشته، با دو پیشنهاد چشمگیر از شرکت اُپن‌ای‌آی(OpenAI) مواجه شدیم. یکی از آنها یک ربات لباسشویی تاشو از محققان نروژی شرکت ایکس‌وان(۱X) بود که مهارت‌های چشمگیر «لمس نرم» را نشان می‌دهد، و دیگری رباتی از محققان شرکت فیگور(Figure) که توانایی استدلال زبان طبیعی نسل بعدی را نشان می‌داد. سپس در این ماه، شرکت بوستون داینامیکس(Boston Dynamics) با مهارت حیرت‌انگیز تعبیه‌شده در ربات جدید اطلس(Atlas) خود ما را شگفت‌زده کرد و یوبی‌تک(UBTech) چین ربات سخنگو با لمس نرم خود به نام واکر ‌اس(Walker S) را معرفی کرد و این فهرست ادامه دارد.

به نقل از نیواطلس، ‌ اما ویدیوی جدیدی که به تازگی منتشر شده مهارت‌های یک ربات مجهز به هوش مصنوعی معروف به اس‌وان(S۱) را از یک شرکت نسبتا ناشناخته مستقر در سنژن به نام استیریبات(Astribot) را نشان می‌دهد. این ربات واقعا سریع و دقیق است و بر خلاف هر چیزی است که تاکنون دیده‌ایم.

به گفته شرکت استریبات، این ربات انسان‌نما می‌تواند حرکاتی را با حداکثر سرعت ۱۰ متر در ثانیه انجام دهد و بار ۱۰ کیلوگرمی را با هر بازوی خود حمل کند. البته این حقیقت که یک مرد بالغ از هر دوی این معیارها و سایر معیارهای استیریبات توانایی کمتری دارد، به هیچ وجه نباید باعث نگرانی باشد. آن‌طور که ویدیو نشان می‌دهد، این سرعت به اندازه‌ای است که می‌تواند یک سفره را از زیر مجموعه روی هم قرار گرفته‌ای از لیوان‌ها بیرون بکشد، بدون اینکه آنها بریزند.

این ربات نه تنها سریع است، بلکه فوق‌العاده دقیق است، از باز کردن و ریختن نوشیدنی، تراشیدن آرام خیار، چرخاندن ساندویچ در ماهیتابه و نوشتن متنی به صورت خوشنویسی از جمله توانایی‌های آن هستند. این ویدئو همچنین نشان می‌دهد که این ربات در تقلید حرکات انسان بسیار ماهر است، به این معنی که باید یادگیرنده خوبی باشد.

البته این ویدئو چند سوال نیز برای ما ایجاد کرده است. آیا S۱ نیمه پایینی بدن نیز دارد؟ همه ربات‌های انسان‌نمایی که تاکنون دیده‌ایم ابزارهایی برای حرکت دارند، اما به نظر می‌رسد این یک ربات نسبتا ثابت است. ما همچنین کنجکاو هستیم که کمی در مورد تاریخچه و پشتیبانی استیروبات و احتمال اینکه S۱ در نهایت تولید شود بدانیم.

در حال حاضر، می‌توانیم از وبسایت این شرکت اطلاعاتی به دست آوریم که می‌گوید در سال ۲۰۲۲ در شنژن تأسیس شده، توسعه این ربات حدود یک سال طول کشیده و انتظار می‌رود تا اواخر امسال به صورت تجاری در دسترس قرار گیرد. این سایت همچنین نشان می دهد که شرکت مادر به نام Stardust Intelligence، توسط لای جی (Lai Jie)، که با آزمایشگاه رباتیک تنسنت (Tencent)، بایدو و دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ نیز کار می‌کرده، تاسیس شده است.

این شرکت همچنین بیان می‌کند که نام استیریبات از یک ضرب المثل لاتین باستانی گرفته شده که به معنای «سفر در سختی‌ها برای رسیدن به غبار ستاره‌ای» است که نشان دهنده برنامه بلند مدت شرکت و تعهد قاطعانه آن به توسعه و رواج فناوری ربات هوش مصنوعی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی
  • لازمه ساماندهی اصولی آبشوران تهیه نقشه دیجیتالی شهر کرمانشاه است
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چقدر وام بدون ضامن پرداخت شد ؟
  • ۱۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام خارج شد
  • این ربات‌انسان‌نمای فوق سریع شما را حیرت‌زده می‌کند
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • (ویدئو) اشکان خطیبی در اروپا: دیگر توانایی کار کردن ندارم
  • تأثیرگذاری رسانه‌ها در عصر کنونی بیش از ابزارهای جنگی است