Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@04:11:11 GMT

ارز ۴۲۰۰ تومانی تولید را متوقف کرده است

تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۱۸۸۴۴

ارز ۴۲۰۰ تومانی تولید را متوقف کرده است

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، مفسده‌ها و رانت حاصل از ارز چند نرخی همواره در چند دهه اخیر مورد انتقاد کارشناسان بوده است اما همواره دولت مردان به استفاده از این روش به عنوان کوتاه‌ترین راه حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان داخلی تأکید داشته‌اند. دارو یکی از اقلامی است که همواره در لیست پرداخت ارز ترجیحی قرار دارد و حال بازار آن با تبعات این سیاست دست و پنجه نرم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبداللهی اصل استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیرکل اسبق دارو سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در این رابطه گفت: در ایران ما عادت داریم که کارها را با حداکثر تأخیر و با بیشترین هزینه انجام دهیم. پیش از این ما سه بار تجربه اختلاف نرخ ارز دولتی و آزاد را داشته‌ایم. سال‌های ۶۱، ۷۹ و ۹۱ از این جمله‌اند و در حال حاضر هم با این موضوع مواجهیم.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: در هر سه دوره قبلی مسئولین بعد از مقاومت و تحمیل هزینه‌های فروان به کشور پذیرفتند که این سیاست غلط را ادامه ندهند. ولی ظاهراً ما دوست نداریم از تجارب گذشته‌مان درس بگیریم و هر بار یک تجربه غلط را ادامه می­دهیم تا دیگر امکان ادامه آن را نداشته باشیم.

*مسؤولان از ایجاد تغییر واهمه دارند

وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی تقریباً دو سال است که مورد انتقاد بزرگان صنعت و اقتصاد، کارشناسان و حتی خود وزیر بهداشت، قبل از مهاجرت به وزارت بهداشت بوده است. همه این ارز را منشأ فساد اقتصادی، قاچاق معکوس و پیچیدگی فرایندهای اداری و مشکلات دسترسی بیماران به دارو و ضربه به صنعت البته از نوع غیر رانتی می‌دانند. با این وجود تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی همچنان ادامه دارد و معلوم نیست چه کسی حمایت فکری می‌کند و تصمیم می‌گیرد.

عبداللهی اصل با اشاره به بی‌خبری بسیاری از بزرگان و مسئولین از واقعیت‌های جامعه و مردم گفت: برخی تصمیمات با توجه به توهمات گرفته می‌شود. فلان مسئول واهمه دارد که در صورت آزادسازی ارز، فلان بحران یا فلان فاجعه اتفاق افتد که ناشی از عدم اشراف کافی به آن حوزه و عدم اعتماد به کارشناسان است. الآن ما به علت محدود کردن بازار دارو به ارز دولتی، امکان تخصیص و جابجایی را از دست می‌دهیم در حالی که بسیاری از بیماران مجبورند با گران­ترین ارز ممکنه و از مسیر قاچاق دارویشان را تأمین ­کنند و دولت به غلط اصرار به تداوم این وضعیت دارد.

*ارز ۴۲۰۰ تومانی فساد اداری به بار آورده است

 استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: توان کنترل قاچاق مرزی به صورت ۱۰۰ درصد وجود ندارد، و به سرعت داروهای وارداتی با ارز ۴۲۰۰ از کشور خارج و داروهایی که نتوانسته‌ایم ارز آن را تأمین کنیم یا در بروکراسی‌های اداری تأمین ارز گیر کردند به داخل قاچاق می‌شوند. متضرر اصلی این روند نیز بیماران هستند که به داروهای خود نمی‌رسند.

وی ادامه داد: وقتی اتاق بازرگانی، سندیکا و اتحادیه­های مرتبط با صنعت و بیماران همه معتقد هستند که این ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشتر مانع تأمین دارو است، باید این موافق ناپیدا را به مباحثه و محاکمه کشید.

مدیرکل اسبق دارو سازمان غذا و دارو در تشریح بیشتر مضرات سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: وقتی قرار است یک چیزی کوپنی و دولتی توزیع شود صد تا بگیر و ببند راه می­اندازند. مرز بسته می‌شود، قیمت بجای یک متغیر اقتصادی به یک متغیر حقوقی و کیفری تبدیل می‌شود، توزیع‌کنندگان کوپن و کارشناسان و مدیران مؤثر در توزیع دارای امضای طلایی می‌شوند، همه وزارتخانه‌ها و نهادهای دولتی و حاکمیتی دلسوز می‌شوند و می‌خواهند کنترل کنند و جلوی فساد احتمالی را بگیرند.

وی ادامه داد: وقتی این ارز آزاد شود منِ تولید­کننده به هر ابزاری مواد اولیه‌ام را می‌آورم و محصولم را تولید می­کنم. ولی الآن چون به امید این ۴۲۰۰ تومانی هستم و می­دانم بابت وجود این ۴۲۰۰ قیمت­ محصول اصلاح نمی­شود پس تولیدکننده ناچار به توقف تولید می‌شود.

*وزارت بهداشت با فضای واقعی جامعه فاصله دارد

عبداللهی اصل در خصوص وضعیت فعلی مواد اولیه دارو در کشور گفت: الآن موجودی انبارهای ماده اولیه بسیاری از شرکت­های داروسازی خالی هست. اگر هم تا الآن شرکت‌ها مقاومت کرده‌اند به خاطر حمایت‌های خوب سال‌های ۹۷ و ۹۸ بوده است که انبارهایشان را پر کردند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص مواضع وزارت بهداشت در رابطه با کمبودها گفت: الآن وزارت بهداشت بیشتر از تلاش برای تأمین دارو و رفع مشکل، به دنبال حاشا کردن کمبودها در بازار است. ولی بین فضای واقعی جامعه و وزارت بهداشت فاصله وجود دارد.

*خروج از بحران با حمایت بیمه‌ای از مصرف‌کننده

مدیرکل اسبق دارو سازمان غذا و دارو در ادامه با اشاره به تجربه خود در برخورد با این وضعیت و جایگزینی حمایت بیمه‌ای بجای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی اظهار کرد: دقیقاً این تجربه تکراری است. آن زمان وزارت بهداشت و رفاه با همدلی اول دولت توافق کردند به بیمه به عنوان پوشش دهنده اصلی هزینه‌های دارو با ابزارهای خود، مردم را پوشش دهند و یارانه دارویی ناشی از مابه‌التفاوت نرخ ارز از آن مسیر توزیع شد.

عبداللهی در پایان توان و کارآمدی بیمه‌های پایه و تکمیلی را بهتر از سال ۹۲ دانست و گفت: بیمه‌ها می‌توانند به سادگی برای حمایت از مردم با تغییر درصد پوشش هزینه‌های دارویی مابه‌التفاوت نرخ ارز را جبران کنند. و زنجیره تأمین را از این مفسده نجات دهند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: ارز دانشگاه علوم پزشکی تولید سلامت ارز ۴۲۰۰ تومانی وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۸۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه آبادان به سوددهی ۱۲هزار میلیارد تومانی رسید

به گزارش خبرنگار مهر به‌نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، جواد اوجی بعدازظهر روز گذشته، یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت در نشست هیئت دولت در گزارشی از فعالیت‌های پالایشگاه آبادان، با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۴ وزیر نفت وقت با اعلام زیان‌ده‌بودن این پالایشگاه گفته بود، دولت حاضر است آن را رایگان واگذار کند، گفت: با اقدام‌هایی که در دولت مردمی با تکیه بر توان سازندگان، متخصصان و پیمانکاران داخلی و به بهره‌برداری رساندن فاز دوم این پالایشگاه انجام شد، پالایشگاه آبادان امروز یکی از سودده‌ترین واحدهای تولیدی است که پارسال ۱۲ همت سودآوری داشته است.

وی با اشاره به رسیدن تولید بنزین در این پالایشگاه از روزانه ۸ میلیون لیتر در ابتدای دولت سیزدهم به روزانه ۱۵ میلیون لیتر، تولید گازوئیل از روزانه ۱۵ میلیون لیتر به ۱۹ میلیون لیتر و کسب رتبه نخست صادرات در بورس کالا و انرژی در سال ۱۴۰۲، تصریح کرد: تا ۲ ماه آینده واحد هیدرو کراکر این پالایشگاه نیز به بهره‌برداری می‌رسد و مابه‌ازای ارزی تولید گازوئیل یورو ۵ آن ۳ میلیون یورو دیگر افزایش خواهد یافت.

وزیر نفت همچنین با اشاره به افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولیدات و تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی تبریز، شازند، بندرامام، بوعلی و رازی، افزود: در طول فعالیت دولت سیزدهم، تعداد محصولات تولیدی این پالایشگاه از ۲۱ محصول در سال ۱۴۰۰ به ۳۴ محصول رسیده و با اقدام‌های انجام‌شده، تنها در سال گذشته ۱۳۰۰ فرصت شغلی ثابت و غیرثابت در این مجتمع ایجاد شد که امسال نیز ۶۰۰ نفر به نیروهای شاغل در پالایشگاه افزوده می‌شود و حداقل هزار نفر نیز در پیمانکاری‌های توسعه فاز ۳ آن مشغول فعالیت خواهند شد.

کد خبر 6097892 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • توصیه به مصرف آب چاه به جای آب معدنی اشتباه است
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته
  • واکنش سازمان غذا و دارو به توصیه به مصرف آب چاه
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • پالایشگاه آبادان به سوددهی ۱۲هزار میلیارد تومانی رسید
  • کشف اثر تاریخی، پیاده راه سازی در بافت مرکزی همدان را متوقف کرد
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • اطفای حریق پایگاه نظامی دیهل متال آلمان متوقف شد