Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی صبح امروز در جمع خبرنگاران با گرامیداشت یاد شهدا اظهار داشت: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و وضعیت اجتماعی شرایط مجلس با گذشته متفاوت است و نگاه جدیدی را شکل داده است.

وی بیان داشت: دولتی که ماه‌های پایانی خودش را طی می‌کند، مسیری را فراهم کرده که آن مسیر منتهی به شرایط کنونی کشور است، بخشی از این شرایط متاثر از فضای بیرونی و تحریم است و اینکه تحریم‌ها تاثیر خودش را گذاشته، شکی نیست، اما تاثیر آن شاید به 30 درصد هم نرسد اما بخشی به علت سوءمدیریت به ویژه در بخش اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر دولت نگاه عالمانه‌تر و جهادی در بخش اقتصادی داشت، بخش عمده‌ای از مشکلات امروز قابل مدیریت بود.

مذاکرات به اندازه سرسوزنی تاثیر نگذاشت

پورابراهیمی از مشکلات اقتصادی امروز کشور از جمله شوک‌های ارزی پی در پی سخن به میان آورد و تصریح کرد: امروز با صراحت اعلام می‌کنیم، بخشی از مشکلات اقتصادی کشور تحت تاثیر این است که رفع مشکلات ایران را در خارج کشور می‌دیدند که در قالب مذاکرات بود.

وی متذکر شد: مذاکرات به اندازه سرسوزنی تاثیر نگذاشت و امروز این را می‌بینیم که ادعای دشمن در قالب مذاکرات مطرح می‌شود و آمریکایی‌ها پیرامون مذاکراتی که گستاخانه از آن خارج شده‌اند چه مسائلی را مطرح می‌کنند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مردم می‌پرسند آیا رفع مشکلات امروز امکانپذیر است، خاطرنشان کرد: به عنوان کارشناس اقتصادی که سال‌ها در دانشگاه درس خوانده‌ام و درس داده‌ام، این را می‌گویم که با وجود خواست دشمن و فشارهای سنگین دشمن و تصمیمات غیرکارشناسی و ناکارآمد توسط دولت اما با اقداماتی که در دستور کار قرار گرفته بعد از روی کارآمدن دولت بعدی در سال آینده از گردنه سختی که آمریکایی‌ها ایجاد کرده‌اند، عبور می‌کنیم، زیرا ظرفیت اقتصادی نظام جمهوری اسلامی بسیار بالاست، اما از آنها استفاده نکرده‌ایم.

پورابراهیمی افزود: دشمن تمام تمرکزش را گذاشته تا مردم را از نظام مایوس کند و نظام را ناکارآمد جلوه دهد و این خیانت بزرگی است که کسی به جای اینکه نگاه فکری را مورد خطاب قرار دهد، بیاید و اصل نظام، مجاهدت‌های امام راحل و یاران ایشان و رهبری را زیرسئوال ببرد و گام دوم انقلاب باید همراه با بازنگری اقتصادی باشد و اقتدار اقتصادی نظام را داشته باشیم.

اصلاح ساختار بودجه 1400 اصلی‌ترین ماموریت کمیسیون اقتصادی

وی همچنین کسری بودجه در نظام اقتصادی کشور را یکی از دلایل شوک‌های ارزی خواند و تصریح کرد: دولت برای کسری بودجه باید برود، پول قرض بگیرد که این امر منجر به بروز مشکلات اقتصادی می‌شود.

این نماینده مجلس ادامه داد: اصلاح ساختار بودجه 1400 اصلی‌ترین ماموریت ما در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی است و 200 هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور داریم که برای اصلاح ساختار باید جلوی آن گرفته شود.

پورابراهیمی عنوان کرد: 20 میلیون نفر از جمعیت کشور جزو شش دهک درآمدی بودند که سهام عدالت به آنها تعلق نگرفت و در مجلس یازدهم به این بحث ورود کردیم و این در حالی‌ست که یک میلیون و 200 هزار نفر تحت پوشش کمیته امداد و 2 میلیون و 300 نفر تحت پوشش بهزیستی فاقد سهام عدالت هستند و بر اساس گزارش‌هایی که گرفتیم دولت هم سهام را دارد و امکان واگذاری هست و انشاالله که بتواند نهایی شود.

شفاف‌سازی درباره حواشی انتخاب وزیر صمت

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با اشاره به حواشی ایجاد شده پیرامون انتخاب رزم‌حسینی به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: وقتی بحث کنار گذاشته شدن آقای رحمانی از وزارت صمت مطرح شد، رئیس جمهور چند نفر را برای وزارت صمت مطرح کردند، اما این موضوع گفته شد که می‌خواهند رای ندهند تا وزیر پیشنهادی مورد نظر خودشان رای بیاورد، اما عرض می‌کنم زمانی که مدرس خیابانی برای وزارت صمت معرفی شدند برای معرفی برنامه‌ها به کمیسیون اقتصادی آمد و با توجه به توضیحاتی که داد، ما حمایت کردیم.

وی بیان داشت: بنابراین ما علاقمند بودیم، مدرس خیابانی رای بیاورد، اما رای نیاورد و بعد از آن آقای رزم‌حسینی مطرح شد که انصافا وی در کرمان و خراسان رضوی تلاش‌های زیادی کرده است و همچنین در پایان دوره دوم دولت و به‌ویژه در این شرایط اقتصادی نمی‌آید مسؤولیت قبول کند، اما رزم‌حسینی آمد و ما هم مانند بقیه وزرای دولت برنامه‌های ایشان را دیدیم و اظهارنظر کردیم.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه از رزم‌حسینی برای حضور در استان کرمان دعوت کرده‌ایم، ابراز داشت: اولویت های استان در بحث مطالبه از رزم‌حسینی این است که مواجهه با ظلم سنگین به مجموعه‌های معدنی در استان کرمان صورت گیرد زیرا ظرفیت‌های معدنی که باید اشتغال فراوانی ایجاد کند به دلیل مشکلات ناشی از عدم مدیریت وزارت صمت دچار مشکل است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بزرگترین ذخایر سنگ معدن را در استان داریم اما قیمتی که سنگ آهن از کرمان توسط مجموعه تصمیم‌گیری کشور از این حوزه خریداری می‌شود معادل یک دوم قیمت صادراتی آن در کشور است و قیمت محصولات فولادی 20 درصد بالاتر از صادرات است و مردم 15 تا 20 درصد گران‌تر می‌خرند.

پورابراهیمی گفت: سالانه 5 هزار میلیارد تومان فقط از یک معدن در استان کرمان صرف شرکت‌هایی می‌شود که در کشور دیده نمی‌شوند و فقط 9 درصد ظرفیت معدنی کشور اکتشاف صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه اولویت ملی ما از آقای رزم حسینی وزیر صمت همانی ست که در کمیسیون اقتصادی هم به وی گفتیم، ابراز داشت: تنظیم بازار و مدیریت بازار با اولویت کالاهای اساسی درخواست نخست ما از وزیر صمت است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار ساماندهی حوزه تجارت، رسیدگی به بحث‌های مربوط به صادرات  و تحول در ساختار مطالعات اکتشافات و صنایع معدنی توسط وزیر صمت شد.

وزیر صمت کرمان را تبدیل به قطب معدنی و صنعتی کشور کند

پورابراهیمی همچنین تبدیل استان کرمان به قطب صنعتی و معدنی کشور را اولویت استانی مطالبه از وزیر صمت خواند و تصریح کرد: باید اصلاح قیمت‌گذاری صورت گیرد و فولاد و مس اولویت اول ماست.

وی در بخش دیگری از سخنان خود دو خبر خوب را هم اعلام کرد مبنی بر اینکه بزرگترین محدودیت در توسعه استان کرمان که منابع آب بود بعد از سال ها پیگیری و چهار پنج سال تلاش در استان در قالب انتقال آب خلیج فارس به استان کرمان عملیاتی شد و خبر خوب دوم اینکه خط دوم انتقال آب با حضور وزیر صنعت و معدن و مدیران معدنی کلید می‌خورد و 2.5 برابر ظرفیت موجود فراهم می‌شود.

وی بیان داشت: برای اشتغال در استان کرمان ظرفیت‌های خیلی خوبی را جلو می‌بریم و این در شرایطی‌ست که در گذشته به اندازه سر سوزنی فولاد تولید نمی‌کردیم و امروز کرمان قطب فولاد کشور شده است و این مسیر حرکت برای توسعه اشتغال جوانان است.

پیش‌بینی ما این است که روند بازار بورس مثبت است

پورابراهیمی همچنین درباره بورس اظهار داشت: بازار سرمایه ما یک بازار ریسکی‌ست و بدون اینکه اطلاعات کامل به مردم داده شود شاهد بودیم مردم فوج فوج به سوی بورس آمدند بنابراین انتظار این بود که برای مردم اطلاع‌رسانی اولیه داشته باشیم.

وی تصریح کرد: به علت عدم نظارت دولت بر بازار سرمایه بعضی از سهام‌ها افزایش زیادی پیدا کرد و امروز باید اقداماتی انجام دهیم که از ضرر و زیان مردم جلوگیری شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: به طور متوسط 20 درصد ظرفیت تولید شرکت‌های بورسی نسبت به ماه گذشته و 80 درصد نسبت به سال گذشته افزایش ظرفیت تولید و فروش داشته‌اند و پیش‌بینی ما این است که روند بازار بورس مثبت است.

انتهای پیام/80019/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی کسری بودجه کرمان کمیسیون اقتصادی مجلس رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس مجلس شورای اسلامی استان کرمان وزارت صمت رزم حسینی وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۹۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس

به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، «اسدالله بادامچیان» دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در گفت‌وگو با مهر در خصوص اهمیت دور دوم انتخابات مجلس به خصوص در حوزه تهران، گفت: انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم نزدیک است و طبیعی است که این فرآیند بخشی از این مجلس است، زیرا در مجلس حتی یک نماینده هم موثر است و آن به این علت است که گاهی یک وزیر با یک رأی انتخاب می شود یا برعکس آن رأی نمی آورد و این موضوعی است که در گذشته اتفاق افتاده و شاهد آن بوده ایم.

وی افزود: بنابراین در دور دوم انتخابات حتی اگر یک نفر باقی مانده باشد، باید تلاش شود این یک نفر، فرد موثر، متخصص، کارشناس و مفید برای مجلس و مردم باشد؛ مخصوصاً اینکه در این دوره هم نظر مقام معظم رهبری به تحول در مجلس است تا مشکلات کشور حل شود.

این فعال سیاسی اصولگرا در ادامه با اشاره به برخی مشکلات کلان اقتصادی کشور، تاکید کرد: اگر ما مسأله ارز یا گرانی ها و تورم را داریم و ادامه دار است و حل نمی شود، اینها نیازمند آن است که مجلس مقتدر و قوی با یک پشتوانه مردمی شکل گیرد که در آن بتوانند هم سیاست های دولت را مورد بررسی و تایید یا نقد قرار دهند و هم اینکه در انتخاب وزرا و مسوولان ذی ربط دقت لازم را انجام دهند. در نتیجه اگر مسوولی توانمندی به خرج نداد، او را کنار بگذارند.

نقش مهم ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس

بادامچیان با اشاره به اهمیت ۴۵ کرسی باقی مانده مجلس دوازدهم، اذعان کرد: در سراسر کشور ۴۵ نفر برای مجلس باقی مانده که تعداد بالایی است و نقش این تعداد نماینده مسلماً در کارایی یا خدایی نکرده در ناکارایی مجلس موثر است، زیرا ملت اگر بخواهد مشکلات و مسائل آن حل شود، اولین انتخاب آنها، مسأله نمایندگان مجلس است تا با نظارت قوی مجلس این کار انجام شود.

نماینده ادوار مجلس بیان کرد: ان‌شاالله در دور دوم هم ملت ما حضور خوب و گسترده ای در انتخابات خواهند داشت که البته در تهران باید از بین ۳۲ نفر، ۱۶ نفر را انتخاب کنند.

وی افزود: یک نماینده مانند «مدرس» در مجلس می تواند آن همه کار کند و یک نماینده مثل «تدین» می تواند آن همه خیانت کند؛ بنابراین مهم اینجا است که بین این ۳۲ نفر عناصر آنچنانی که خدایی نکرده اهل خلاف باشند، نداریم ولی بالاخره میان این افراد باید توجه شود که کدام اصلح و شایسته‌تر هستند؛ لذا امیدواریم مردم ما، چه در تهران و چه در شهرستان ها محکم در این زمینه بایستند و انتخاب کنند.

بادامچیان با اشاره به فعالیت گروه های سیاسی در آستانه مرحله دوم انتخابات مجلس، گفت: طبعاً گروه های سیاسی نظرات خود را خواهند داد و ما هم در حزب موتلفه اسلامی ضمن دعوت مردم به حضور و مشارکت گسترده و انتخاب از بین این افراد که همه آنها بنا به تایید شورای نگهبان آمدند، توصیه می کنیم فردی که برای مجلس و گام دوم انقلاب، تمدن نوین اسلامی، جامعه نمونه اسلامی و برای دولت مناسب تر است، انتخاب شود.

تشریح اولویت‌های مجلس دوازدهم

دبیرکل حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه اولویت مجلس دوازدهم را چگونه ارزیابی می کنید، اظهار کرد: ما در حزب موتلفه اسلامی اعلام کردیم نماینده مجلس دوازدهم چهار اولویت اصلی دارد که اولین آن بودجه است، زیرا مسأله اصلی در کشور ما بودجه است؛ ضمن آنکه ثبات قیمت‌ها، موضوع آب و اصلاح نظام اداری نیز اولویت های دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بودجه باید به گونه‌ای تنظیم شود که از این وضع موجود خارج شود، چرا که در وضع موجود بودجه، تکالیف بودجه ای که بر اساس قانون گذاری یک ساله است و می تواند برای کشور مفید باشد، بایستی خارج شود و کل دریافت های دولت وارد بودجه شود و به خزانه نرود. در اصل قانون اساسی هم این است که کل دریافت و کل پرداخت های دولت در چارچوب ردیف های تعیین شده از طرف نمایندگان باشد. اگر این امر محقق شود، آن وقت مشکل سو استفاده، ریخت و پاش‌ها، حقوق نجومی و خرج های زائد از بین می رود.

نماینده ادوار مجلس ادامه داد: باید مشخص شود مثلاً فلان دستگاه در مورد فلان پروژه و کار چقدر زمان برای انجام وظیفه نیاز دارد و اگر این مبلغ عظیمی در اختیار آن سازمان قرار می گیرد، باید مشخص شود که برای چه موضوعی است؛ لذا این طور نباشد که صرفاً اعلام کنند فلان دستگاه به این مقدار پول نیاز دارد. بنابراین موردی که مهم است و باید در اولویت اول قرار گیرد، بودجه است.

مجلس پیگیر ثبات قیمت‌ها باشد

بادامچیان با اشاره به اولویت دوم در مجلس دوازدهم، اذعان کرد: اولویت دوم، مسأله ثبات قیمت ها است. دولت باید مجلس را موظف کند که حق گران کردن چیزی را ندارد. اگر این ثبات قیمت پدید آید، هم مشکلات اقتصادی حل خواهد شد، هم مسأله هزینه ها تنظیم می شود و هم اینکه تورم از بین می رود. رشد تولید و افزایش صادرات در ثبات قیمت ها است و این موضوعی است که به نمایندگان فراکسیون حزب موتلفه گفته ایم که در مجلس پیگیر آن باشند.

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به موضوع آب، بیان کرد: مسأله سوم کشور آب است. ما در کشوری بی آب نیستیم، اما کمبود آب داریم و می توانیم با یک مدیریت صحیح و با طرح جامع و علمی توزیع آب در کشور این مشکل را حل کنیم.

وی ادامه داد: اولویت چهارم برای مجلس مسأله نظام اداری است، نباید نظام اداری به گونه ای باشد که بگویند بودجه عمرانی نداریم چون بودجه جاری کل دریافتی های بودجه را می بلعد، بنابراین بودجه عمرانی باید تامین شود. از طرفی می توانیم با نظام کارفرمایی، کارگری و اداری و با ثبات اقتصادی مسائل را حل کنیم.

مجلس آینده را مجلس تحول می‌دانیم

بادامچیان اذعان کرد: برای مجلس دوازدهم چهار اولویت مهم داریم و اینکه من در حال حاضر می گویم برای این است که سایر نمایندگان هم بدانند؛ هرکدام با هر سلیقه سیاسی که هستند، هیچ اشکالی هم ندارد و باید به همه سلیقه ها احترام گذاشت زیرا همه فرزندان این کشور هستند، اما کاری کنند که مملکت به یک شکوفایی اقتصادی و تکامل برسد. به همین علت ما مجلس دوازدهم را مجلس تحول و تکامل می دانیم، نه مجلسی که وضع موجود گذشته را اداره می کند.

دیگر خبرها

  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • بوی گشایش ارزی از ریاض می‌آید
  • نقش ۴۵ نماینده باقیمانده بر عملکرد مجلس
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • افشای دلایل ردصلاحیت حسن روحانی در انتخابات
  • سکوت معنادار قالیباف بعد از پایان ضرب الاجل برای دولت رئیسی
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی از سوی شورای نگهبان
  • افشای دلایل رد صلاحیت حسن روحانی