Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی محیط زیست خراسان رضوی، تورج همتی اظهار کرد: توسعه زیر ساخت‌های گردشگری در تنها پارک ملی استان طی چند سال اخیر و دیگر اقداماتی که در محور توسعه تعاملات فرهنگی و اجتماعی منطقه اجرایی شده است، زمینه لازم را برای معرفی تندوره به عنوان ذخیره گاه بیوسفر به دفتر یونسکو و به دنبال آن مطرح شدن آن در جوامع بین المللی فراهم کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی معیشت پایدار منطقه را در گرو تغییر  رویکرد سنتی حفاظت به نگاه توسعه یافته برای کسب پذیرش جهانی بر مبنای مفهوم «انسان و کره مسکون» و بهره مندی از اقتصاد توریسم با تمرکز بر نقش جوامع محلی دانست و افزود: تا پایان سال گزارش مطالعات تندوره به عنوان نامزد چهاردهمین ذخیره‌گاه زیست کره با همکاری دانشگاه فردوسی مشهد برای بررسی و ثبت جهانی تدوین و به دفتر یونسکو ارائه خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه توسعه گردشگری در پارک ملی تندوره یک مدل عینی از تبلور توسعه پایدار در منطقه است که به شاخص‌های مطلوب بین المللی نزدیک است گفت: با تکیه بر بندظ ماده 38 قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی و اجتماعی در نظر است که حفاظت و بهره‌وری پایدار ناحیه تفرجی تنها پارک ملی استان به سرمایه‌گذاران دارای صلاحیت واگذار شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه در راستای تقویت جوامع محلی، مردم به عنوان سهام داران اصلی در این فرایند، نقش پر رنگی خواهند داشت گفت: بر این اساس، تمرکز بر توانمندسازی جوامع محلی و ارزیابی و شناسایی گونه های نادر گیاهی، جانوری و معرفی دیگر امتیازات این منطقه همچون ارزش های فرهنگی و مزیت‌های مشارکتی که شاخص های اساسی و پیش نیازهای این مهم هستند، خواهد بود.

همتی ادامه داد: پارک ملی تندوره حتی از شرایط لازم برای به اشتراک گذاری دستاوردهای پژوهشی و برخورداری از مزایای ذخیره گاه فرامرزی بدلیل همجواری با کشور ترکمنستان را دارد و با معیارهای موجود قطعا توانایی تحول آفرینی در صنعت توریسم را به دنبال خواهد داشت.

وی همچنین، بکارگیری سازه‌های سازگار با طبیعت و بوم‌گردی برای اسکان موقت گردشگران، تابلوهای تفصیلی برای معرفی گونه‌های شاخص حیات وحش و دیگر جاذبه‌های طبیعی، اکولاژ، بهسازی مسیرهای  دسترسی، سامانه های وحوش نگری، ایستگاه بازدید کنندگان و پایگاه درمانی و استقرار واحدهای نظارتی را از جمله زیر ساخت‌های اجرا شده در پارک عنوان کرد و افزود: ورکشاپ‌ها، سمینارها و آموزش های حضوری در قالب فرایند آگاهی سازی و مشارکت زیست بومی در دستور کارحوزه تخصصی این اداره کل است.

انتهای پیام/ 70068

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست مجلس شورای اسلامی خراسان رضوی یونسکو مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ذخیره گاه پارک ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۵۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه+فیلم
  • رهاسازی حقابه کامل تالاب‌های اقماری دریاچه ارومیه
  • شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند