Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-30@19:37:36 GMT

کنایه زهرا شجاعی به سخنگوی شورای نگهبان

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۲۷۰۹۳

کنایه زهرا شجاعی به سخنگوی شورای نگهبان

زهرا شجاعی، فعال سیاسی اصلاح طلب، در پاسخ به سوالی درباره آن که هربار که صحبت از اصلاح قانون انتخابات و تعریف رجل سیاسی می‌شود، وعده وعید‌هایی هم درباره زنان داده می‌شود. اخیرا هم آقای کدخدایی گفتند که شاید رئیس جمهور آینده یک زن باشد؛ اما این اتفاق ۴۰ سال است که نیافتاده و موانع کار کجاست؛ گفت: اگر بخواهم به صورت نظری و تئوریک به سوال پاسخ بدهم باید به حکومت و امارت زنان اشاره کرد که همانند قضاوت کردن توسط آنان را خلاف شرع دانسته و می‌گویند همانطور که زنان نمی‌توانند قضاوت کنند، وارد حکومت هم نمی‌توانند شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع بعدا از سوی فق‌های نواندیش رد شد و بعد از انقلاب اسلامی نیز زنان مسئولیت‌های قابل توجهی را بر عهده گرفتند. هرچند که این قبول مسئولیت از سوی زنان با اعتراضات برخی‌ها رو به رو شد.
تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی؛ یکی از شرایط ریاست جمهوری زنان است

فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان آنکه یکی دیگر از شرایط رئیس جمهوری زنان، تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی است، بیان کرد: بنابر اصل ۱۱۵ قانون اساسی این کلمه برای مردان تفسیر شده است در حالی که در ادبیات دینی رجل به معنای شخصیت به کار رفته است. به طور مثال در یکی از آیه‌های سوره جمعه رجال به معنی شخصیت است. در آیات دیگر نیز از واژه «رجل» استفاده شده است؛ مانند آیه ۳۷ سوره نور «رِجَالٌ لَا تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّه» و آیه ۴۶ سوره اعراف «وَعَلَی الْأَعْرَافِ رِجَالٌ یَعْرِفُونَ کُلًّا بِسِیمَاهُمْ» که در این آیات نیز به معنای شخصیت است و نه مرد بودن. مضاف بر این علم رجال، علم شناسایی راویان احادیث بوده و در کتاب‌های رجالی نام زنان برای راوی حدیث امده است

شجاعی ادامه داد: در مذاکرات قانون اساسی در مجلس خبرگان هم بحث بر سر این موضوع زیاد بود که عده‌ای می‌گفتند مردان بنویسم و شهید بهشتی واژه رجال را پیشنهاد می‌دهند. برخی موانع فرهنگی هم برای رسیدن زنان به ریاست جمهوری وجود دارد.
امیدوارم انگیزه آقای کدخدایی، جذب مشارکت در انتخابات نباشد

وی افزود: با این وجود امیدوارم انگیزه آقای کدخدایی از بیان این سخن جذب مشارکت و حضور مردم در انتخابات نباشد و ریشه فکری و واقعی داشته باشد. لازمه آن هم این است که قبل از انتخابات تفسیر شورای نگهبان از رجل سیاسی مشخص شود تا خانم‌ها مطئمن شوند که این فقط یک بازی نبوده و سوءاستفاده ابزاری از آنان نمی‌شود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب درخصوص آنکه زنان در فضای سیاسی ایران می‌توانند رای بیاورند یا خیر، خاطر نشان کرد: اظهارنظر درباره رای آوردن خیلی زود است. فاز اول مشخص شدن تفسیر صحیح از رجل سیاسی است. فاز دوم ثبت نام زنان در انتخابات و فاز سوم معرفی و تبلیغات برای انتخابات است. رای آوردن هم مرحله آخر است و جامعه ما به این رشد فکری رسیده است که به استعداد و توانمندی مدیریتی زنان توجه کند.
زن ضعیف را به مرد قوی ترجیح نمی‌دهیم

وی در واکنش به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر آنکه زنان به خودشان هم رای نمی‌دهند؛ گفت: من اعتقادی به صحبت ندارم و این توپ انداختن در زمین زنان است. زنان نیمی از جمعیت جامعه هستند و در انتخابات، ملاک ویژگی‌ها و شاخص‌های افراد است. صرف زن بودن ملاک تایین کننده‌ای نیست، بلکه این موضوع در کنار تمامی شاخص‌ها و ملاک‌های یک فرد برای پست ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس قرار می‌گیرد. اگر زن و مرد تمامی این شاخص‌ها را داشتند آن زمان زن بودن ارجحیت پیدا می‌کند، اما زن ضعیف را به مرد قوی ترجیح نمی‌دهیم. زنان لایق و توانمند بسیاری شناسایی شده یا برخی هم خودشان نخواستند پا در عرصه سیاسی بگذارند. اما زنان از جهت بهره منده از سرمایه اجتماعی، تزریق امید به جامعه، وقت گذاشتن و پاکدستی و ... موفقتر هستند. البته این به معنای معصوم بودن زنان نیست، اما در مقایسه با مردان پاک دست بوده و کمتر وارد فساد شدند.

زهرا شجاعی در پاسخ به اینکه چهره مناسب برای ریاست جمهوری زنان در ایران چه کسی است؛ پاسخ داد: نمی‌توان الآن به این سوال پاسخ داد. زنان بسیاری هستند که در تعریف رجل سیاسی می‌گنجند، اما با توجه به فضای مسموم سیاست نمی‌توان در حال حاضر از آنان نام برد؛ زیرا بنای اعتراض نسبت به آنان باز می‌شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: زهرا شجاعی اصلاح طلبان رجل سیاسی انتخابات ریاست جمهوری پارسی خبر شورای نگهبان ریاست جمهوری رجل سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۷۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید

آفتاب‌‌نیوز :

این روزنامه نوشت: نویسنده و کارگردان «نون خ ۵» در این فصل توانستند طوری مشکلات و سختی‌های جامعه را در قالب داستان خود مطرح کنند که هیچ ممیز و ناظر پخشی نمی‌توانست دست به ممیزی و اصلاح این سریال بزند. کنایه به مدیران و مسئولان و حتی انتقادات تند در قالب خرده‌داستان‌ها و حتی اشارات سیاسی آنقدر در این سریال به چشم می‌آمد که می‌توان صد‌ها تحلیل و تفسیر فرامتنی سیاسی از آن داشت، اما آقاخانی آنقدر با ظرافت همه این انتقادات را در قالب طنز و شوخی مطرح کرد که مدیران صدا‌وسیما نتوانستند در مقابل آن مقاومت کنند و چنین انتقاداتی در قالب یک سریال پربیننده که بالاترین درصد تماشاگر را داشت روی آنتن تلویزیون رفت. از آن سو «نون خ ۵» اولین سریالی است که تا این اندازه روی حرکات موزون قومیت‌های مختلف تکیه کرده و آن‌ها را در یک مجموعه تلویزیونی به تصویر کشیده است.

اشاره به کند بودن سرعت اینترنت همزمان با امتحان میان استانی، مهمان شدن در بیغوله‌ها و اشاره به بیکاری و ورشکستگی مردم بلوچ، کنایه به لغاتی مانند زیرساخت، پیشرفت، پروژه و… نشان دادن مشکل کمبود سوخت در سیستان‌وبلوچستان، نبود امکانات پزشکی در این استان، به تصویر کشیدن وضعیت کولبرها، ضروری بودن دارو‌های کودکان سرطانی، بالا رفتن ناگهانی قیمت طلا و… ازجمله مسائلی بود که آقاخانی و وفایی با تیزهوشی و ریزبینی به بهترین شکل در «نون خ ۵» به نمایش آوردند بدون اینکه ممیزان بتوانند این بخش‌ها را دچار جرح و تعدیل کنند.

منبع: سایت برترینها

دیگر خبرها

  • نظارت ۹۹۰ نفر از شبکه مردمی ناظران شورای نگهبان در دور دوم انتخابات مجلس
  • زرنگ‌بازیِ سعید آقاخانی در نون‌خ ۵ که شاید متوجهش نشده‌اید
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • بسیاری از ناظران انتخاباتی فرهنگیان هستند
  • جلسه منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می‌شود
  • نشست همدلی و همفکری منتخبان مجلس دوازدهم برگزار می شود
  • زرنگ‌بازی سعید آقاخانی در «نون خ ۵»
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • دستگیری اعضای باند سرقت به عنف در بوئین‌زهرا