Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور گفت: آشنایی و پایبندی رئیس جمهور به اصول و فروع دین در حد خوب بایسته است اما ضرورتی ندارد که رئیس جمهور در حد متکلم یا رتبه بالای حوزوی اطلاعات دینی داشته باشد، هر چند اگر داشته باشد بسیار خوب است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا؛ اخیرا مجلس شورای اسلامی در طرح «اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست‌ جمهوری» برای احراز شرط «رجل مذهبی» معیارهایی مانند «بهره‌مندی از اطلاعات لازم در حوزه اعتقادات و اصول دین و مذهب در حد اثبات حقانیت دین اسلام و مذهب تشیع» و «توانایی علمی در پاسخگویی به شبهات و تهدیدات در حوزه موضوعات دینی و مذهبی» را در نظر گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«سید محمد غروی»، عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور، در واکنش به اینکه آیا نیاز است که رئیس جمهور در سطح یک استاد حوزه علمیه از مباحث دینی مطلع باشد؟ به خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا گفت: در حوزه مباحث دینی، بحثی که برای رئیس جمهور ضرورت دارد این است که با مبانی و معارف دینی آشنا باشد و به آنها پایبند باشد به نوعی که بتواند در مباحث فرهنگی سرمایه‎گذاری کند، دقت بیشتری داشته باشد و با مشکلات فرهنگی برخورد کند.

این کارشناس مسائل دینی و مذهبی افزود: به عبارت دیگر رئیس جمهور، جمهوری اسلامی باید مبانی و معارف دینی را باید در حدی که در شأن نظام اسلامی است بداند اما اینکه بتواند به پاسخ شبهات مسلط باشد، به گونه‌ای که یک متکلم و فقیه می‌تواند پاسخ دهد، خوب است اما این جزو شایسته‌ها است نه بایسته‌ها.

غروی در ادامه با تاکید بر اینکه نیاز نیست رئیس جمهور در حد بسیار بالا به مباحث دینی مسلط باشد، تصریح کرد: آشنایی و پایبندی رئیس جمهور به اصول و فروع دین در حد خوب بایسته است اما ضرورتی ندارد که رئیس جمهور در حد متکلم یا رتبه بالای حوزوی، اطلاعات دینی داشته باشد، هر چند اگر داشته باشد بسیار خوب است.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه سراسر کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود در رابطه با اینکه نظام ریاستی به ساختار حکومت اسلامی نزدیک‌تر است و یا نظام پارلمانی؟ اظهار کرد: با توجه به اینکه دو مجلس نداریم و هر اندازه هم که سعی شود سطح نمایندگان در سطح بالایی قرار بگیرد، تحقق نمی‌یابد و یا اگر بخواهد تحقق یابد مشکلات جدیدی پیش می‌آید، اگر به همین نظام موجود خوب عمل کنیم، مناسب‌تر است. کمااینکه در مقایسه با نخست وزیر، رئیس جمهور پشتوانه مردم بیشتری می‌خواهد تا تاثیرگذارتر باشد.

غروی در پایان یادآور شد: نظام موجود از جهات مختلف قابل دفاع است و خطرات کمتری گریبان‌گیر آن است. درست است که مشکلاتی هم دارد اما نظام موجود مناسب‌تر، اصلح‌تر و واقع‌گرایانه‌تر است.4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: انتخابات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دین رئیس جمهور قانون رئیس جمهور در حد رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۷۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است، گفت: همه انتقادات وارده به اداره شوراها در همین مفهوم نهفته است که مجریان یا مسئولان سایر سازمان‌ها یا خود شوراها بر این مفهوم پایبند نیستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا جان‌نثاری امروز_ پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ در همایش رؤسای شوراهای اسلامی شهرستان‌های استان اصفهان ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: اگر به نظام جمهوری به دید تشکیلاتی نگاه کنیم، در مقایسه با همه نظام‌های جهان می‌بینیم که سایر کشورها بر اساس پادشاهی یا رأی مستقیم مردم یا مجلس و یا به‌صورت دیکتاتوری اداره می‌شود، اما حکمرانی در جمهوری اسلامی متفاوت است و مقامات با رأی مستقیم مردم انتخاب می‌شوند.

وی افزود: گفتمان جدیدی را تحت عنوان «مردم سالاری دینی» در دنیا اختراع کردیم و همین کلمه دینی چیزی است که دشمن از آن می‌ترسد؛ در دکترین جمهوری اسلامی عبارت مردم سالاری دینی یعنی همه امور در کشور از صفر تا صد در اختیار مردم است و مردم با معیارهای دینی خود ساختار سازی می‌کنند، بنابراین در چنین ساختاری دولت، مجلس، شوراها قاعده دارند با این حال اگر مردم سالاری به صورت دینی شکل گرفت کارآمدی بالایی خواهد داشت.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان با بیان اینکه شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است، گفت: همه انتقادات وارده به اداره شوراها در همین مفهوم نهفته است که مجریان یا مسئولان سایر سازمان‌ها یا خود شوراها بر این مفهوم پایبند نیستند؛ شوراها در ریزترین واحد کشور تا بزرگترین سطح تشکیلات حاکمیت به صورت مویرگی و قاعده‌مند وجود دارند تا جایی که در اقشار و صنوف هم شورا وجود دارد.

وی تاکید کرد: وظیفه شوراها این است که بدون تعارف آنچه در بطن جامعه می‌گذرد را به حکمرانان ارائه کرده و مطالبه گری کنند و در ادامه آنچه را که توسط حاکمیت انجام می‌شود را به مردم منتقل کنند، کارآمدی نظام را نشان دهند و سبد اقدامات نظام را سنگین کنند، اما در زمینه نشان دادن کارآمدی نظام ضعف‌هایی وجود دارد.

وی تاکید کرد: حلقه میانی باید مطالبات مردم را پیگیری کند، اما همین حلقه امور انجام شده را در سبد انقلاب به مردم منعکس نمی‌کند و جفا به جمهوری اسلامی می‌شود.

جان‌نثاری با اشاره به خدمات جمهوری اسلامی در حوزه راهسازی، بهداشت و درمان و عمرانی گفت: همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم، مراقب باشیم آن را با دست خود سوراخ نکنیم؛ ما باید از خدمات نظام در بین مردم دفاع کنیم، چرا که جریان‌های ضد انقلاب از این حفره‌ها علیه نظام استفاده می‌کنند؛ حفره‌هایی که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی‌های دو سال اخیر خود همواره بر آن تاکید داشته‌اند.

کد خبر 749978

دیگر خبرها

  • اعلام پذیرش دانشجویان و اساتید تعلیقی و اخراجی آمریکا، حرکتی هوشمندانه و انقلابی است
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیریه روستایی کشور با حضور معاون رييس جمهور/همت ۱۰۰ میلیارد تومانی خیرین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان + تصاویر
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند
  • شوراها حلقه میانی اصلی حاکمیت و مردم است / از خدمات نظام باید دفاع شود
  • معاون پارلمانی رئیسی: از مجلس آینده انتظار داریم همکاری خوبی با دولت داشته باشد؛ البته ما از مجلس فعلی هم راضی هستیم
  • پیگیر تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور به لرستان هستیم
  • امیدواریم مجلس یازدهم یکی دو لایحه مهم را قبل از رفتن تصویب کند/ هیچ تنشی میان دولت و مجلس نیست
  • تخصیص ۸۹ درصد اعتبارات سفر رئیس‌جمهور در حوزه راه و شهرسازی