Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله عباس کعبی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفتگو با خبرنگار مهر درباره گفته های اخیر رئیس جمهور پیرامون جنگ اقتصادی و تحریم و ارتباط شرایط اقتصادی فعلی با عدم تصویب FATF اظهار داشت: جنگ اقتصادی و تحریم اقتصادی آمریکا، ریشه در مقاومت و پیشروی ملت ایران به سمت تحقق آرمان های امام و شهدا و حرکت به سمت عدالت و پیشرفت دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راه عبور از تحریم اقتصادی و راه مقابله با جنگ اقتصادی استحکام درون زای انقلاب اسلامی بر پایه نهضت خودکفایی و خودباوری، عملیاتی نمودن سیاست های اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی، رونق کسب و کار، جهش تولید، رونق تولید، داشتن برنامه جامع برای استفاده از ظرفیت ها و منابع خدادادی و طبیعی است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: متاسفانه یکی از اشتباهات راهبردی در این دولت، گره زدن حل مشکلات اقتصادی مردم به قراردادهایی با بیگانگان و به ویژه عبرت نگرفتن از تجربه تلخ برجام است و تعجب من این است که چرا دولتمردان از تجربه تلخ برجام عبرت نمی‌گیرند. راه درست در این شرایط این است که دشمن را در تحریف حقایق شکست دهیم تا جلوی جنگ اقتصادی و تحریم را بگیریم.

وی تاکید کرد: دولت باید برای احیای ظرفیت ها و امکانات منابع مادی، ثروت ها و سرمایه های ملی در جهت تامین مصالح و ارائه خدمات عمومی تلاش و برنامه ریزی کند و همچنین دولت باید دنبال ایجاد فرصت های برابر و بدون تبعیض برای عموم مردم در جهت مشارکت در تولید و احیای منابع و ثروت های ملی باشد. دولت باید با طراحی دقیق و مدیریت عادلانه بیت المال، بودجه و منابع عمومی را به ویژه در جهت حمایت از اقشار ضعیف و تأمین حداقل های معیشتی مردم و رفع فقر و محرومیت پیش ببرد.

آیت الله کعبی با بیان اینکه دولت باید با پرهیز از اسراف و توجه به صرف بودجه در کارهایی که اولویت دارد از بیت المال و منابع عمومی صیانت کند، گفت: دولت باید به قوه قضاییه برای مبارزه با فساد، انحراف و تبعیض ناروا نسبت به بیت المال و اجرای قاطع حکم الله در بازگشت اموال و منابع عمومی خصوصا بخشی که از طریق خصوصی سازی های بی رویه به تاراج برده شده است توجه نماید. خصوصی سازی نباید به رهاسازی تبدیل می‌شد و دولت باید به سمت و سوی ایجاد فرصت های اشتغال و کار براساس حق عموم مردم در بهره مندی عادلانه از منابع و امکانات عمومی حرکت کند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، اضافه کرد: دولت باید به فکر تامین، افزایش و رشد درآمدهای عمومی با اصلاح نظام مالیاتی و عوارض بر پایه عدالت مالیاتی، شفافیت مالیاتی، الزام آوری و تأثیرگذاری اجتماعی، حسابرسی، نظارت و دادرسی عادلانه مالیاتی حرکت کند. دولت همچنین باید اقتصاد دانش بنیان را احیا کند و از این بستر برای رشد و تعالی کشور استفاده کند و تعجب من این است که چرا مسائل جنگ اقتصادی و تحریم را به دشمنی که خودش طراحی کرده تا کار را به اینجا برساند، ربط می دهند. برجام از طرف دشمن تجربه شد و تجربه تلخ برجام هم فراروی همه دولت مردان جهت گرفتن عبرت است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: جنگ روانی همراه با تحریم اقتصادی باعث نابسامانی اوضاع شده است و به نظر من بالاتر از تحریم اقتصادی، بی‌برنامگی اقتصادی از یک طرف و نداشتن سامانه ملی اسراف بر بازار و طرح رونق کسب و کار باعث شده است که به تحریم ها دامن زده شود. خصوصا اینکه در جنگ روانی برخی به مقوله تحریف حقایق توجه نمی کنند و ممکن است همسو با طراحی دشمن حرف بزنند که نباید این کار را بکنند.

کد خبر 5040005 طیبه بیات

منبع: مهر

کلیدواژه: رهبری رهبری رهبری اقتصاد مقاومتی ایران آیت الله کعبی قوه قضاییه هیئت دولت برجام مجلس خبرگان رهبری ایالات متحده امریکا مجلس شورای اسلامی دفاع مقدس صحن مجلس حسن روحانی چهل سالگی دفاع مقدس حجت الاسلام حسن روحانی ایالات متحده امریکا محمد باقر قالیباف سعید خطیب زاده هفته دفاع مقدس علیرضا رزم حسینی ایران اسحاق جهانگیری محمدجواد ظریف جنگ اقتصادی و تحریم تحریم اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۸۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور از انتشار گزارش ملی مشارکت مردمی و فرهنگ اقتصادی ایرانیان مبتنی بر جدیدترین داده‌های پژوهشی و پیمایشی در مرکز رصد فرهنگی کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمد اصغری در این رابطه توضیح داد: در این گزارش جامع، نگرش ایرانیان به وضعیت رفاهی جامعه، درک طبقاتی، عدالت اقتصادی، کار و سرمایه‌گذاری، دولت و بازار، مالیات، حمایت از تولید داخلی، رفاه و تجمل، سرمایه‌گذاری خارجی، اعتماد و امید اقتصادی پرداخته شده است.

وی افزود: این گزارش بر اساس جدیدترین داده‌های پیمایش‌های ملی و افکارسنجی‌های معتبر درباره مسائل اقتصادی تدوین شده و تلاش بر این بوده تا نگاهی روشن و قابل اتکاء از وضعیت نگرش‌های اقتصادی مردم ایران ارائه شود.

اصغری گفت: مهم‌ترین محورهای این گزارش ملی، شامل مواردی همچون اهمیت کار و تلاش فردی در فرهنگ عمومی، ارزش کار تولیدی در فرهنگ ایرانیان، کاهش سوددهی کار تولیدی در نگرش عمومی، حمایت هنجاری از تولید داخلی، نگرش مثبت به مالیات و نگرش منفی به شیوه مالیات‌گیری، اهمیت اقتصاد دولتی در نگرش مردم، اعتماد و مشارکت اقتصادی و در نهایت تحلیل وضعیت امید اقتصادی ایرانیان است.

مدیر مرکز رصد فرهنگی کشور، اظهار کرد: توجه به داده‌های نگرشی در حوزه اقتصادی می‌تواند ما را از دام کلیشه‌ها رها کند، به عنوان مثال با وجود کلیشه‌ای چون «تنبلی ایرانیان»، «دلال منشی ایرانیان» و امثال آن، اما داده‌ها نشانگر این است که کار و تلاش اقتصادی در فرهنگ عمومی ما ریشه دارد.

وی تاکید کرد: گفته می‌شود که با کاهش ارزش تولید و کار مولد، افراد مایل‌اند که کمتر کار کنند و بیشتر پول دربیاورند، حال از راه‌های واسطه‌گری، سوداگری، خرید ارز و طلا و زمین، سفته‌بازی و ... اما داده‌ها نشان می‌دهند که فرهنگ عمومی هنوز هم به‌ لحاظ اخلاقی از کار مولد و تلاش حمایت می‌کند. در یک پیمایش ملی در زمستان سال ۱۴۰۲ نیز اکثریت افراد معتقدند که برای کسب درآمد باید کار و تلاش کرد.

اصغری ادامه داد: با وجود آنکه روحیه و هنجار کار تولیدی در فرهنگ عمومی قوی است، اما داده‌های پیمایشی نشان می‌دهد تعداد زیادی از مردم معتقدند که پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران ابتدا دلالی و سپس تجارت از طریق واردات و صادارت است. همچنین فعالیت تولیدی صنعتی از نظر فقط ۱۰ درصد از افراد پرسودترین فعالیت اقتصادی در ایران است.

این پژوهشگر حوزه فرهنگ با اشاره به اینکه بین نگرش و عمل مردم در حوزه اقتصادی شکاف وجود دارد، اظهار کرد: مردم کار تولیدی و تلاش فردی را با اهمیت می‌دانند، اما در عمل انگیزه برای کار تولیدی و مشارکت واقعی اقتصادی پایین است. مردم به لحاظ هنجاری از کالای ایرانی و صنعت داخلی حمایت می‌کنند، اما رفتار خریدشان بیشتر بر اساس کیفیت کالا و قدرت خریدشان است و اگر کالای ایرانی با کیفیت باشد آن را می‌خرند.

وی با تاکید بر اینکه در چنین شرایطی نقش دولت پررنگ می‌شود، بیان کرد: داده‌های پیمایش‌های ملی نشانگر اهمیت زیاد نقش دولت در تنظیم و توسعه اقتصاد کشور در ذهنیت مردم است. بر اساس برخی نظرسنجی‌ها، چیزی حدود ۸۰درصد مردم با دخالت دولت در امور اقتصادی موافق‌اند و دیدگاه عمومی این است که دولت‌ها باید در زمینه‌سازی، نهادسازی و برنامه‌ریزی اقتصاد دخالت داشته باشند. 

وی گفت: داده‌های ملی ما نشان می‌دهد که بیش از دو سوم از مردم معتقدند دولت باید بر قیمت کالاها و دستمزد کارگران نظارت داشته باشد و به فقرا با یارانه هدفمند کمک کنند. همچنین بیش از نیمی از مردم بر این باورند که اداره کارخانه‌ها باید به دست دولت باشد.

بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی کشور اصغری در پایان افزود: توجه به داده‌های فرهنگی در حوزه اقتصاد می‌تواند به زمینه‌سازی برای تحقق منشور سال ۱۴۰۳ و پیشبرد مشارکت مردمی در تولید بیانجامد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • افشاگری روحانی درباره دلایل ردصلاحیتش
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟