Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری در آغازین روزهای شیوع ویروس ناشناخته کرونا شبهات زیادی در خصوص مشترک بودن این ویروس بین انسان و دام مطرح بود، از این رو دامپزشکان همچون پزشکان و کادر درمان تحت فشار فکری و جسمی فراوان قرار گرفتند.

اهمیت این شغل از یک طرف و فرا رسیدن روز دامپزشک از طرف دیگر بهانه‌ای شد تا به سراغ دامپزشک ساروی با بیش از دو دهه تجربه و سابقه کاری برویم و پای صحبت‌هایش بنشینیم، و سوالاتی که در ذهن اکثر مردم در حوزه کار دامپزشکی وجود دارد را مطرح کنیم، در ادامه گفت‌وگوی ما با  دکتر اصغر خلیلیان عمرانی دامپزشک خبره ساروی را می‌خوانیم؛

*کار دامپزشکی را با هدف محرومیت‌زدایی پیش می‌برم

من یک دامپزشک با حدود ۲۳ سال سابقه کاری از شهر ساری هستم، پروانه اشتغال در کلینیک دارم و رئیس بیماری‌های دامی در اداره دامپزشکی استان مازندران هستم، مدت‌ها است که اداره دامپزشکی کار درمان را به بخش خصوصی واگذار کرد و  دولت تنها نقش نظارتی دارد، طبق دستورالعل با همکاری بسیج سازندگی در قالب محرومیت‌زدایی اقداماتی در حوزه دامی انجام می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*ارائه خدمات رایگان به دامداران در مناطق محروم

فارس: از اقدامات‌تان در مناطق محروم بگویید؟ دقیقا چه کار می‌کنید؟

خلیلیان: ما در اداره دامپزشکی ضمن شناسایی مناطق محروم به دام‌های افراد کم درآمد و بی‌بضاعت خدمات رایگان اعم از ویزیت رایگان، سم‌پاشی، واکسیناسیون و داروی رایگان می‌دهیم، به این صورت که صفر تا صد کار با خودمان است، به عنوان مثال؛ به کنترل بیماری‌های همچون انگل که فراوانی زیادی دارد کمک می‌کنیم.

فارس: در خصوص سگ‌های ولگرد اقدامات خاصی انجام می‌دهید؟

خلیلیان: همان‌طور که می‌دانید کار جمع‌آوری سگ‌های ولگرد داخل شهری بر عهده شهرداری و در بخش روستاهایی جمع‌آوری وظیفه دهیاری‌ها است، چنانچه نیاز به واکسیناسیون یا درمان داشته باشند ما اعلام آمادگی خواهیم کرد.

*نجات گاوی که تنها دارایی یک پیرزن بود

فارس: در بهترین دوران کاری‌تان چه خاطره‌ای در ذهن دارید؟

خلیلیان: اگر بخواهم از اتفاقی خوشاید براتون بگویم، از سفرم با نیت ارائه خدمات رایگان به روستایی دور افتاده خواهم گفت، که در بدو ورودم خواسته شد تا به درمان گاوی بپردازم که تقریبا جانش از دست رفته بود، این گاو تنها دارایی یک پیرزن بود که بعد از زایمان به دلیل کمبود کلسیم به اغما رفته بود، زمانی که به نزدیک گاو رسیدم فردی را با چاقوی در دست مشاهده کردم که می‌خواست گاو را حلال کند...

به او گفتم به من ۲ دقیقه مهلت بده و دست نگهدار! تشخیصم کمبود کلسیم بود بیماری تب شیر گرفته بود درمان را شروع کردم سرم را وصل کردم و به گاو لگدی زدم ناگهان از جا پرید، کمی گذشت تا سرحال شد همه همسایه‌ها و آن پیرزن صدای سلام و صلوات سر دادند، پیرزن دستش را بلند کرد و برایم دعای خیر کرد، همانجا گفتم چقدر دامپزشکی رشته خوبی است!

*کرونا دامداران را ترساند

فارس: تغییرات شغلی‌تان در دوران شیوع کرونا را بازگو کنید؟

خلیلیان: در بحث کرونا اوایل مردم می‌ترسیدند که از دام کرونا بگیرند یا دام‌هایشان مبتلا شوند، وظیفه ما ویزیت کردن و رفع مشکلات بوده و هست در حال حاضر نیز در حال تست سل و تب مالت حدود ۵ هزار گاو در روستاهای ساری هستیم، چرا که شیر و فرآوردهای دامی که وارد بازار می‌شوند باید از سلامت برخوردار باشند، البته الان در بسیاری از مناطق تعداد دام کم شده است.

فارس: مشکلاتی که یک دامپزشک با آن مواجه هست چیست؟

خلیلیان: کمبود تجهیزات و امکانات تنها چیزی است که می‌تواند یک دامپزشک را محدود کند، با وجود کمبودها ما با یک یرو بخش چهاردانگه و دودانگه را با بیش از ۱۰۰ روستا زیر پوشش قرار دادیم، به‌کارگیری نیروهای جدید قطعا تاثیرات مثبتی در بازدهی کار ما دارد.

*از دامداری که غذایش نان و ماست است پول نمی‌خواهم

فارس: شده بابت درمان حق الزحمه‌ای دریافت نکنید؟

خلیلیان: راستش را بخواهید من شغلم را دوست دارم، نتیجه کار خوب باشد کافی است، از طرفی وقتی وارد روستایی می‌شوم، دامداری را می‌بینم هیچ ندارد و تنها با دام امرار ومعاش می‌کند، غذایش نان و ماست است، چرا باید چیزی طلب کنم، گرچه خودمان شاید ماه‌ها حق ماموریت دریافت نکردیم ولی مشکلات دامداران بیش از ما بوده و جا دارد که حمایت شوند.

دامدار هزار و یک مشکل دارد درگیر کارهای مختلف است، در حال حاضر بحث گرانی علوفه مطرح است، اگر دولت قیمت نهاده‌های دامی و علوفه را پایین بیاورد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، بحث دیگر افزایش چند برابری قیمت واکسن است امیدواریم دولت کاری کند تا شاهد شکوفایی در بخش تولید شیر و گوشت باشیم.

*لزوم آگاه بودن دامداران/ بچه‌های ما سرنگ را زمین بگذارند کار تمام است

فارس: آقای دکتر چه توصیه‌های بهداشتی به دامداران دارید که کار شما و هزینه‌ای آنها را کمتر کند؟

خلیلیان: اینکه دامداران با آگاهی کار کنند مهم است، دامداران باید در بحث بیماری با اداره دامپزشکی به بخش خصوصی یا همان کلینیک‌های دامپزشکی مراجعه کنند.

فارس: وضعیت دامداران شهر ساری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

خلیلیان: ۴۵۰ روستا در ساری داریم که البته بازدید میدانی از همه این موارد سخت است، از طرفی ۴۰۰ بیماری مشترک بین حیوان و انسان داریم، به جرات می‌گویم  کافی است بچه‌های ما چند ماه سرنگ را به زمین گذاشته و واکسیاسیون نکنند کل شهر به انواع بیماری مبتلا خواهند شد، چرا که بخشی از تغذیه ما از دام است.

فارس: حرف آخر...

خلیلیان: شعار ما دام سالم انسان سالم است  افزایش آگاهی مردم و بودجه دامپزشکی ضرورت دارد.

به گزارش فارس؛ این دامپزشک فعال و خیرخواه یکی از دامپزشکان دلسوز در استان ما است که بیش از نیمی از عمرش را صرف کمک به دامداران و ادامه حیات دام و طیور کرده است، همه خواسته‌اش حمایت دولت و آگاهی دامداران است که امیدواریم محقق شود.

انتهای پیام/۸۶۰۴۸/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: ویزیت و درمان رایگان کمک به دامداران مازندران کمک به دامداران مازندران اداره دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۲۹۷۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان مازندران - منطقه نوشهر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: دامداران از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع خودداری کنند.

در این اطلاعیه آمده است:
از کلیه مرتعداران و دامداران استان مازندران درخواست می‌شود در عمل به تکالیف قانونی خود با مامورین منابع طبیعی همکاری کرده و موجبات پایداری و سلامت مراتع و رونق بخشی به تولید را فراهم کنند.

بدین منظور رعایت موارد ذیل الزامی می‌باشد:

۱_ از کوچ و چرای زودرس دام در مراتع اجتناب گردد.


۲_ از چرای دام مازاد و بیش از ظرفیت مندرج در پروانه چرا و طرح مرتعداری جدا" خودداری گردد.


۳_ دامدارانی که فاقد پروانه چرای دام می‌باشند به هیچ وجه حق تعلیف و گسیل نمودن دام به مراتع را ندارند.

کلیه دامداران و فرزندان آنها که از مزایای خروج دام از جنگل بهره‌مند شده اند، حق استفاده از مراتع را ندارند.

عدم رعایت موارد فوق توسط دامداران تخلف محسوب شده و در صورت مشاهده و تکرار آن برابر ضوابط و مقررات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با افراد متخلف برخورد خواهد شد.

دیگر خبرها

  • خودداری از کوچ زودرس دام‌ها به مراتع
  • راز قتل پیرزن ۸۲ ساله در فارس برملا شد
  • برملا شدن راز قتل پیرزن ۸۲ ساله در آباده
  • ‌ برملا شدن راز قتل پیرزن با سرقت طلاجات در آباده
  • اعزام تیرانداز ساروی به مسابقات جام جهانی باکو
  • نقش‌آفرینی ورزشکاران بسیجی گوشه‌ای از افتخارات بسیج است
  • نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران 
  • توصیه پلیس در خصوص پیشگیری از سرقت احشام
  • بلده نور میزبان بزرگترین رزمایش جهاد دامپزشکی در مازندران
  • رزمایش دریایی شناورها، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس