Web Analytics Made Easy - Statcounter

51 درصد مردم سیستان و بلوچستان روستانشین هستند و توسعه گردشگری روستایی می تواند سبب بهبود معیشت آن ها و افزایش ماندگاری و مهاجرت معکوس شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، سال 96 بود که سیستان و بلوچستان مقصد گردشگری ناشناخته ایران انتخاب شد، جاذبه های طبیعی، صنایع دستی، آثار باستانی پنج هزار ساله، سواحل زیبای اقیانوسی و روستاهای بکر با فرهنگ غنی سیستانی و بلوچ این استان را توانست در اندک زمانی در لیست مقصدهای جذاب گردشگران قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گردشگری روستایی مانند دیگر شاخه های گردشگری در پهناورترین استان ایران ناشناخته بود، روستاهایی که دارای آثار باستانی هزار ساله هستند و در کنار آن فرهنگ غنی، آداب و رسوم، صنایع دستی و غذاهای محلی دریچه ای نو از این صنعت را پیش روی استان قرار داده است.

51 درصد مردم سیستان و بلوچستان روستانشین هستند و همین امر لزوم توجه به روستاها را دوچندان می کند، زیرا بسیاری از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند.

15 مهرماه در تقویم ایران "روز ملی روستا و عشایر" نامیده شده است و با توجه به اینکه 51 درصد جمعیت سیستان و بلوچستان روستانشین هستند نیاز است که به این جوامع محلی بیشتر توجه شود و توسعه استان هم بر مدار روستاها قرار گیرد.

توسعه روستاها ماندگاری مردم را در پی دارد

ملک فاضلی نماینده مردم سراوان، مهرستان و سیب و سوران در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: توسعه روستاها می تواند مانع از مهاجرت روستانشینان به شهرها شود و در نتیجه از تخلیه روستاها جلوگیری می شود.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات موجود، فراهم نبودن امکانات در روستاهاست و همین سبب می شود نیروی توانمند برای دست یابی به شغل به شهرها مهاجرت کند و روستاها خالی از سکنه شود.

فاضلی بیان کرد: این در حالی است که اگر امکانات کافی در روستاها فراهم باشد علاوه بر درآمدزایی و توسعه روستایی این کانون های محلی حفظ خواهد شد و ماندگاری روستاییان را در پی دارد.
    گردشگری روستایی و حل مشکلات اقتصادی مردم
  مجتبی میرحسینی، معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این خصوص به خبرنگار ما بیان کرد: ایجاد اقامتگاه های بوم گردی با هدف آموزش و توانمندسازی جوامع محلی در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: حضور 51 درصد جمعیت سیستان و بلوچستان در مناطق روستایی و عشایری فرصت مناسبی است تا از منابع فرهنگی، طبیعی و تاریخی این نواحی به عنوان کالای فرهنگی در گردشگری روستایی استفاده و از این منظر برای ترسیم تصویر جدید سیستان و بلوچستان بهره برداری کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: ماهیت صنعت گردشگری اهمیت بر پایه حفظ و معرفی فرهنگ و تمدن، ایجاد اشتغال و درآمد، متنوع سازی اقتصاد و مشارکت اجتماعی با استفاده از منابع محلی است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان تصریح کرد: گردشگری روستایی با حل مشکلات اقتصادی مردم می تواند به توسعه روستاها کمک قابل توجهی کند.

فعالیت 82 اقامتگاه بوم گردی در روستاهای سیستان و بلوچستان

میرحسینی اظهار کرد: در حال حاضر 51 اقامتگاه بوم گردی در سیستان و بلوچستان فعال است و با افتتاح پروژه های جدید تا دهه فجر 82 مورد اقامتگاه بوم گردی در استان خواهیم داشت که همه آن ها در روستاها واقع شده است.

وی اظهار کرد: فلسفه تشکیل اقامتگاه بوم گردی این است که در کنار زندگی روستایی چند واحد را به اقامتگاه بوم گردی اختصاص دهیم، یعنی هسته و پوسته اقامتگاه به سمت سنتی و بر اساس همان شرایط بوده و فقط چند اتاق برای جذب گردشگر در نظر گرفته شده است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: در بیشتر اقامتگاه های بوم گردی، خانواده ها و فعالان گردشگری در روستاها در کنار جذب مسافر زندگی معمولی خود را انجام دارند و همین موضوع بر جذابیت گردشگری روستایی افزوده است.
 


افزایش مهاجرت معکوس و توسعه روستاها

این مقام مسئول گفت: لباس مردم سیستانی و بلوچ، موسیقی این خطه و دیگر تولیدات روستایی می تواند در جذب گردشگران موثر باشد، اما با این وجود مشکلات زیادی در زمینه کمبود زیرساخت ها در استان وجود دارد که باید برای رفع آن اقدام کرد.

میرحسینی افزود: با توجه به اینکه 51 درصد مردم سیستان و بلوچستان در روستاها حضور دارند با اجرای این طرح‌ها بهبود معیشت روستایی، درآمد زایی، ایجاد اشتغال در روستا و فعال کردن تولیدات روستایی و صنایع دستی می توان از مهاجرت روستاییان به شهرها کاست و افزایش مهاجرت معکوس می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان اقامتگاه بوم گردی گردشگری روستایی توسعه روستاها صنایع دستی مردم سیستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۰۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۱۰۰ میلیارد اخلال در نظام اقتصادی در زاهدان

فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از کشف ۱۰۰ میلیارد ریال اخلال در نظام اقتصادی توسط مامورین پلیس امنیت اقتصادی در زاهدان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، سردار دوستعلی جلیلیان اظهار داشت: با اشراف اطلاعاتی ماموران پلیس امنیت اقتصادی از وقوع یک مورد اخلال در نظام اقتصادی رسیدگی به موضوع در دستور کار قرار گرفت.

فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان افزود: ماموران با رصد تخصصی دریافتند اشخاصی به هویت‌های معلوم با سوءاستفاده از تعداد زیادی کارت سوخت خودروهای سنگین اقدام به اخلال در نظام اقتصادی کرده‌اند.

وی ادامه داد: در این راستا دو نفر متخلف دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی شدند که کارشناسان ارزش این تخلف را حدود 100 میلیارد ریال تخمین زدند.

انتهای پیام/

 

 

 

دیگر خبرها

  • شوراها رابط بین نظام، مردم و حاکمیت هستند
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • کارگران نمونه و کارفرمایان سلامت محور سیستان و بلوچستان تجلیل شدند
  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • ستاد اقتصادی نحوه مشارکت مردم را در توسعه استان تبیین کند
  • کشف ۱۰۰ میلیارد اخلال در نظام اقتصادی در زاهدان
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • روکش آسفالت ورفع ۷ نقطه پرتصادف محور‌های مواصلاتی سیستان و بلوچستان
  • حضور پررنگ صنایع دستی سیستان و بلوچستان در نمایشگاه اکسپو