Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@02:30:15 GMT

آری به صلح و نه به جنگ در قره باغ

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۳۰۹۷۸

آری به صلح و نه به جنگ در قره باغ

به گزارش ایرنا، اگر این روزها در حوالی شهرستان اصلاندوز در شمال غربی استان اردبیل باشید؛ صدای توپ و خمپاره های جنگی از آن سوی مرزهای ارس شنیده می شود. از کوه ها و تپه زارهای نوار مرزی اصلاندوز که مشرف به منطقه کوهستانی قره باغ است؛ به عینه می توان نمایش خونین نبرد در قره باغ را مشاهده کرد. نیازی نیست برای دیدن صحنه های فجیع درگیری و آوارگی انسان ها به صفحات تاریخ رجوع کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینجا در مرز ایران و آذربایجان و در اطراف رود ارس، انگار برگ تاریخ ورق تازه ای می خورد و منازعه دیرپای جمهوری آذربایجان و ارمنستان بار دیگر اوج گرفته و بار دیگر بر سر مناقشه قره باغ وارد نزاع مستقیم و خونین شده اند.

تکرار تاریخ در قره باغ

به راستی پرسش در اینجاست که چرا تاریخ تکرار می شود و شاهد خشونت های دوره ای در قره باغ و مناطقی از این دست در سایر نقاط جهان هستیم. آیا انسان ها فراموش کار هستند. جان و نفس انسان ها که در همه آیین الهی ارزشمندترین چیز است؛ چرا بی جهت قربانی می شود. به تعبیر فلسفی و نگاه هابزی (هدف وسیله را توجیه می‌کند)، واقعا انسان گرگ انسان است. ایا هنوز جوامعی هستند که در وضعیت  طبیعی به سر می برند و هنوز وارد قرارداد و سامان اجتماعی مدنی نشده اند. سوالهایی از این دست زیاد مطرح است و پاسخ بدان ها چندان سهل و آسان نیست. آنچه که با قطعیت می توان گفت؛ انسان موضوع انسان است و بشر با تمام شگفتی های دانش هنوز خودش را ماهیت وجودی اش را نشناخته است. به عنوان یک انسان، وقتی اخبار جنگ را در گوشه ای دیگر از کشورمان می شنویم و خبرها پر از خشونت، آوارگی و بمباران های هوایی است؛ احساس نگرانی می کنیم و می گوییم آیا هنوز صلح و دموکراسی جایی در پسینه ذهنی بشر باز نکرده است. بشر که اینهمه تاوان سخت و طاقت فرسا در ادوار تاریخ از جهل، تعصب، خودبینی و خودمحوری رهبران دیکتاتورش، داده و چشیده؛ هنوز درس عبرت نگرفته است. آیا آن طور که باید و شاید، مفهوم صلح انسانی و دوستی و برادری در میان جامعه انسانی با این طیف از امکانات رسانه ای، همه گیری اینترنت، جهانی شدن حقوق بشر و دموکراسی، تقویت سازمان های صلح طلب بین المللی، شکل جا نیفتاده است. چه میزان باید درس و عبرت آموخت و برای همیشه از شر جنگ و درگیری خلاصی یافت و به زندگی امن و آرام در کنار همدیگر فارغ از جنسیت، نژاد و قومیت  دست یافت.

کنترل بحران قبل از عمیق تر شدن آن

امروز وضعیت در قره باغ، یک شرایط تمام عیار جنگی را دارد و جامعه بین المللی صرفا به نظاره نشسته و تنها کارکردش، اعلام مواضع و صدور اخطاریه و بیانیه است. قدرت های مهم منطقه ای و فرامنطقه ای نباید از فاجعه های انسانی در یمن، سوریه و لیبی درس بگیرند که ادامه بحران و جنگ به نفع هیچ کشوری نیست. مطابق نظریه های مدیریت بحران، هر بحرانی نقطه شروع، گسترش، نزول و پایان را دارد. بحران ها در نقطه شروع به راحتی قابل جمع شدن هستند اما هر چه زمان بگذرد و بحران صیقل بخورد؛ به همان نسبت خشونت عمق یافته و امکان کنترل بحران نیست. از سوی دیگر وقتی بحران ادامه دار می شود؛ بر تعداد مداخله گران بیرونی افزوده می شود. این خود  بر پیچیدگی و خشونت آمیز شدن بحران کمک می کند. از این جهت باید توجه داشت که بحران قره باغ اکنون در مرحله شروع است و باید این بحران را در همان نطفه اول اش خاموش کرد. این مسئولیت در وهله اول بر دوش همسایگان منطقه بحران زده است. ایران و روسیه اصلی ترین کشوری هستند که در صورت افزایش خشونت ها در قره باغ، دچار پیامدهای جدی، امنیتی و در مرحله بعدی جمعیتی خواهند شد. نگرانی اصلی به موضوع گسترش موضوع آوارگی مربوط می شود. از منطقه قره باغ گزارش های ضدو نقیضی در خصوص هدف قرار گرفته شدن، غیر نظامیان به گوش می رسد و به خصوص در شهر گنجه، چندین خانه در اثر حملات هوایی و بمبارانی تخریب یافته اند. نتیجه منطقی این حملات، چیزی جز گسترش مساله آوارگی انسانی و به راه افتادن سیل پناهندگان نیست. همجواری نزدیک این منطقه با جمهوری اسلامی ایران، می تواند اولین مقصد این پناهندگان و آوارگان جنگی باشد. برای همین است که باید حساسیت ها به خاموش کردن آتش خشونت در قره باغ از سوی کشورمان بیش از گذشته باشد. البته طی این مدت دستگاه دیپلماسی کشورمان ابتکار عمل مناسبی در خصوص حل بحران در قره باغ نشان داده است. اما باید این ابتکار عمل به نتیجه موثر و مطمئنی برسد. دعوت از سران دو کشور به تهران با هماهنگی دو قدرت مهم دیگر ذی نفع در این بحران یعنی ترکیه و روسیه می تواند راه حل مناسبی برای نزدیک ساختن دیدگاههای طرفین برای حل نهایی بحران باشد.

برچسب‌ها منطقه قره‌باغ جمهوری آذربایجان ارمنستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منطقه قره باغ جمهوری آذربایجان ارمنستان منطقه قره باغ جمهوری آذربایجان ارمنستان اخبار کنکور قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۰۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، وضعیت ساختمان‌های ناایمن، پرخطر وبحرانی منطقه ۱۲ با حضور مهدی بابایی رئیس کمیته ایمنی شورای اسلامی شهر تهران، وحیدرضاانارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲، مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهرتهران، معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۲، دبیر ستاد مدیریت بحران و شهرداران نواحی ۱،۲،و ۳ در شورای اسلامی شهر تهران بررسی شد.

در این جلسه ضمن ارائه گزارش در خصوص تعداد اماکن ناایمن و پرخطر در این منطقه، اهتمام بر ایمن سازی و تعیین تکلیف وضعیت ساختمان‌های نا ایمن و بحرانی اولویت دار در دستور کار قرار گرفت.

وحید رضا انارکی محمدی با تاکید بر حساسیت موضوع ساختمان‌های نا ایمن و نگرانی‌های مردم مبنی بر خطرآفرین بودن این ساختمان‌ها گفت: با توجه به فرسوده بودن بافت منطقه ۱۲ نسبت به سایر مناطق شهر، تاکنون بیش از ۴۰ جلسه کمیته ایمنی تشکیل شده و رفع ایمنی ساختمان‌ها و نوسازی بافت فرسوده از دغدغه‌های مدیریت شهری منطقه است.

وی با اشاره به اولویت ایمن سازی مجتمع‌های مسکونی ناایمن، با توجه به جدی بودن امنیت جان شهروندان یادآور شد: این مهم در دستور کار شهرداری است و با برگزاری جلسات هیأت امنایی و صدور اخطاریه و ارائه آموزش و در همکاری با سازمان آتش نشانی اقدامات لازم از سوی شهرداری انجام می‌شود.

وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه ایمن سازی منطقه ۱۲ با محدودیت‌های میراث فرهنگی و اوقاف مواجه است، گفت: می‌بایست بر اساس برنامه اقدام جامع مشترک، و بهره مندی از نظرات مشاوران، برنامه ایمن سازی منطقه ۱۲ را گام به گام و بر اساس اولویت‌های مهم جلو ببریم که متأسفانه به علت عدم همکاری این سازمان‌ها و در برخی موارد کسبه، در مورد ایمن سازی ۵ سرای ناایمن اقدامی نشده است.

مهدی بابایی نیز با تاکید بر اهمیت هم افزایی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران و سازمان آتش نشانی در خدمت رسانی به شهروندان گفت: بازوان اجرایی مدیریت شهری در مبحث بحران اعضای ستاد بحران می‌باشند که کمیته‌های ایمنی را در مناطق تشکیل می‌دهند که ارزیابی‌های ماهیانه از نواحی به منظور ایمن سازی ساختمان‌های پرخطر باید با صدور اخطاریه و در مرحله آخر قطع انشعابات مالکین را ملزم به رعایت ایمنی کرد.

وی با تاکید بر لزوم نظارت و تداوم پیگیری همه جانبه نهادهای متولی در خصوص رسیدگی به ساختمان‌های ناایمن، بر تعیین تکلیف ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ در نیمه اول سال تاکید کرد و افزود: با مشخص شدن مختصات و نوع ناایمنی و بحران، نهاد قضائی در کنار دستگاه‌های اجرایی برای ضمانت اجرای رفع ناایمنی ساختمان‌ها در این مناطق مشارکت و تمهیدات لازم اتخاذ خواهد شد.

مدیر عامل سازمان آتش‌نشانی شهر تهران همچنین در این نشست، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در ۱.۵ سال اخیر و با کمک دستگاه قضائی و پای کار آمدن دادستانی تهران، تمامی مالکان ساختمان‌های پرخطر و بحرانی دعوت و تذکرات و اخطارهای لازم را دریافت کردند که در نهایت خروجی این پیگیری و تلاش‌ها، کاهش تعداد ساختمان‌های ناایمن است.

کد خبر 6096001

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری برخط کشور در قشم
  • جانمایی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • بحران آب در مغان جدی است
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • خطرناک‌ ترین استان در بحران فرونشست
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • بحران غذادهی غیراصولی به سگ‌های بلاصاحب ادامه دارد