Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: فارس در مسیر ارتباط شمال به جنوب کشور قرارگرفته و این انتظار در استان منطقی است که خط راه آهنی داشته باشد که بتواند نیازهای مسافری و باری کشور را برطرف کند و به‌عنوان مسیر ارتباطی سایر استان‌ها با جنوب کشور ایفای نقش کند.

فارس دارای توانمندی‌های بی‌شماری در حوزه‌های اقتصادی و کشاورزی است و صنایع مختلفی نیز در استان فارس فعالیت می‌کنند که تسهیل جابجایی کالا در این محور نیازمند وجود قطارهای باری است، فعالان اقتصادی امیدوارند که راه‌آهن استان فارس از بن‌بستی که در آن قرارگرفته خارج شود تا نیاز بنگاه‌های اقتصادی نیز برطرف شود زیرا قطارهای باری خطوط راه‌آهن استان فارس می‌تواند زمینه جابه‌جایی بیش از ۳ میلیون تن محصول را در سال فراهم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نباید این نکته را فراموش کرد که استان فارس در زمینهٔ خطوط حمل‌ونقل محصولات تولیدی دارای مشکلات متعددی است. در حوزه حمل‌ونقل هوایی، «کارگو» در استان فارس فعالیت مناسبی ندارد و حمل‌ونقل جاده‌ای نیز مشکلات متعددی دارد ازاین‌رو خطوط حمل‌ونقل ریلی می‌تواند مشکلات عدیده‌ای که در این حوزه وجود دارد را کاهش دهد.

یکی از پروژه‌هایی که می‌تواند خطوط ریلی استان فارس را از بن‌بست خارج کند و قطار توسعه را در ریل‌های این مسیر به حرکت دربیاورد، راه‌آهن اقلید- یزد است که این خط آهن می‌تواند شرایط مناسبی را برای حمل‌ونقل ریلی استان با اتصال به خطوط اصلی راه‌آهن کشور ایجاد کند.

رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور نیز ۹ مردادماه در سفر به استان فارس گفته بود که امسال استان فارس به یزد متصل و مثلث گردشگری در ایران ایجاد خواهد شد و دولت متعهد شده بالغ‌بر هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان در راستای ایجاد مسیر راه‌آهن میان استان فارس و یزد پرداخت کند.

کاهش ۵ ساعته مسیر شیراز- یزد

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: خط آهن شیراز- یزد می‌تواند نقش مؤثری در کاهش زمان و مسافت میان استان‌های فارس و یزد داشته باشد.

جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: راه‌آهن شیراز -یزد می‌تواند امکانات مختلفی را به استان فارس تزریق کند که مهم‌ترین این امکانات کاهش مسافت ارتباطی میان این دو استان است، همچنین ارتباط با خطوط ریلی سراسری کشور نیز با افتتاح این پروژه نصیب استان فارس خواهد شد.

او ادامه داد: اقدامات خوبی در راستای بهره‌برداری از این طرح در استان فارس صورت گرفته است، بااین‌حال باید نسبت به اولویت‌بندی فعالیت‌ها اقدام کرد تا اولویت‌های نخست استان در حوزه ارتباط با سایر مناطق کشور مغفول واقع نشود و محرومیت‌های استان نیز برطرف شد.

نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: واحدهای صنعتی استان فارس به‌خصوص شهر شیراز نیاز مبرم به خطوط ریلی دارند و راه‌آهن شیراز به‌تنهایی می‌تواند نیاز واحدهایی که در استان فارس در حال فعالیت هستند را برطرف کند که ازجمله این واحدها می‌توان به واحدهای تولید سیمان اشاره کرد.

جعفر قادری معتقد است که ایجاد خطوط ریلی تواند نقش مؤثری در توسعه اقتصادی منطقه داشته باشد و شرایط را برای بهبود اقتصاد استان نیز فراهم کند.

راه آهن اقلید-یزد جزو پروژه‌های اولویت دار در کشور است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس گفت: راه‌آهن اقلید- یزد ازجمله پروژه‌های اولویت‌داری است که در استان فارس توجه ویژه‌ای به آن شده و ریاست جمهوری نیز توجه ویژه‌ای به این طرح زیربنایی دارد.

محمود رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: راه آهنی اقلید یزد دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی است و این احتمال وجود دارد که تا اوایل سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری برسد؛ این در حالی است که تنها ۱۰ درصد از این مسیر در استان فارس قرار داشته و قسمت‌های که در استان واقع‌شده در حال انجام عملیات عمرانی است.

مسیر راه آهن اقلید به یزد بیش از ۲۷۰ کیلومتر است که بر اساس آخرین آمارها دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی است

وی ادامه داد: مسیر راه‌آهن اقلید به یزد بیش از ۲۷۰ کیلومتر است که بر اساس آخرین آمارها دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی بوده و امید است که تا سال ۱۴۰۰ و انتهای سال مالی ۱۳۹۹ به بهره‌برداری برسد.

معاون استاندار فارس در خصوص مزیت‌های این طرح زیربنایی نیز تأکید کرد: راه‌آهن اقلید-یزد دارای توانمندی‌های بسیار زیادی است که ازجمله این توانمندی‌ها می‌توان به جابجایی بیش از یک‌میلیون مسافر در سال از مبدأ استان فارس به مقاصد مختلف کشور اشاره کرد.

وی ادامه داد: این در حالی است که امکان جابجایی بار نیز برای این خط ریلی فراهم است به‌طوری‌که جابجایی محصولات خام و تولیدشده توسط صنایع مختلفی که در استان فارس فعالیت می‌کند ازجمله ویژگی‌هایی است که این خط راه‌آهن برای استان فارس فراهم می‌کند.

او ادامه داد: صنایع مختلفی در استان فارس وجود دارد که نیاز مبرمی به خطوط حمل‌ونقل ریلی داشته و دارند ازاین‌رو راه‌آهن اقلید می‌تواند نیازهای متعدد این واحدهای صنعتی را در راستای تأمین خوراک اولیه و محصولات تولیدشده برطرف کند تا شاهد صنعتی شدن بیشتر استان فارس در سال جهش تولید باشیم.

رضایی یادآور شد: راه‌آهن اقلید به یزد به‌گونه‌ای طراحی‌شده است که می‌تواند ارتباط خطوط ریلی استان فارس را با استان‌های اصفهان، یزد و هرمزگان برقرار کند و این‌گونه است که خطوط ریلی استان فارس به مراکز اصلی خطوط ریلی کشور متصل خواهد شد.

وی در خصوص مشکلات این طرح هم تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در این طرح وجود دارد عدم تأمین مالی مناسب بوده است ولی این پروژه به علت اینکه دارای ردیف بودجه ملی و ازجمله پروژه‌های اولویت‌دار استان و کشور است ردیف بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته‌شده است و امید است که با تأمین بودجه لازم برای این طرح به‌زودی به بهره‌برداری برسد.

سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف به تأمین اعتبار است

نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی گفت: رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور قول مساعدی در راستای تأمین اعتبارات لازم برای ساخت راه‌آهن اقلید به یزد داده است.

مسلم صالحی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: با توجه به اینکه راه‌آهن اقلید به یزد ازجمله پروژه‌های اولویت‌دار کشور است رئیس سازمان برنامه‌وبودجه نیز قول مساعدت در راستای تأمین اعتبارات لازم برای این پروژه را داده است و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مقررشده تا اعتبارات لازم به این طرح تخصیص یابد.

وی افزود: این پروژه در استان فارس و در شهرستان اقلید بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با توجه به تأمین اعتبارات لازم توسط دولت این احتمال وجود دارد که این پروژه به‌زودی مورد بهره‌برداری قرار بگیرد.

صالحی در خصوص میزان اعتبار لازم برای بهره‌برداری از این طرح هم تأکید کرد: با توجه به برآوردهای صورت گرفته می‌توان گفت که نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای به بهره‌برداری رسیدن این پروژه لازم است که رئیس سازمان برنامه‌وبودجه کشور بر تأمین اعتبارات لازم برای این طرح تأکید دارد.

وی تأکید کرد: با بهره‌برداری از این طرح شاهد خواهیم بود که فولاد اقلید نیز به‌عنوان یکی از صنایع پایین‌دستی فولاد می‌تواند مورد بهره‌برداری قرار بگیرد و زمینه رونق و جهش تولید را در شهرستان فراهم کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی نیز ۲۱ مردادماه در جریان بازدید از طرح‌های کنارگذر و تقاطع‌های ورودی و خروجی شهرستان ابرکوه و همچنین طرح ملی راه‌آهن یزد - اقلید، این مسیر ریلی به طول ۲۷۱ کیلومتر را یکی از طولانی‌ترین مسیرهای ریلی کشور توصیف کرد که جنوب غرب را به شمال شرق کشور متصل می‌کند.

خیرالله خادمی البته این را هم گفته بود که در حال حاضر گره‌هایی در مسیر وجود دارد که باید سریعاً برطرف شود.

آنچه مشخص است استان فارس نیازمند اتصال هر چه سریع‌تر به شریان‌های اصلی خطوط ریلی کشور است تا زمینه تسهیل ارتباط نقاط مختلف کشور را فراهم کند؛ استان فارس به‌واسطه قرارگیری در منطقه استراتژیک کشور نقش مهمی در حمل‌ونقل باری خطوط ریلی و همچنین مسافری دارد.

ازاین‌رو اگر استان فارس از بن‌بست ریلی خارج شود می‌تواند زمینه رشد و شکوفایی در اقتصاد کشور را فراهم کند اقتصادی که نیاز ویژه‌ای به تقویت حوزه حمل‌ونقل دارد زیرا بر اساس اهداف کلی اقتصاد مقاومتی هدف واحدهای تولیدی در ابتدا توجه به ظرفیت‌های داخلی و درنهایت صادرات محصولات تولیدی به بازارهای جهانی است.

کد خبر 5039670

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه فولاد اقتصاد مقاومتی یزد محمود رضایی اصفهان فارس مجلس شورای اسلامی شیراز جعفر قادری هرمزگان هیئت دولت زرقان ویروس کرونا چهل سالگی دفاع مقدس شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا اربعین 99 گرگان کرمانشاه اربعین حسینی دفاع مقدس هفته دفاع مقدس خطبه های نماز جمعه شهرکرد رئیس سازمان برنامه وبودجه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی تأمین اعتبارات لازم راه آهن اقلید به یزد پروژه های اولویت بهره برداری استان فارس استان فارس بودجه کشور ریلی استان خطوط ریلی استان ها حمل ونقل بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۲۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!

درحالی حدود یک هفته از رسانه‌ای شدن توقف قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه می‌گذرد که خبر می‌رسد لکوموتیو این قطار توسط شرکت راه‌آهن بازداشت شده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اول اردیبهشت (شنبه هفته گذشته) اداره راه‌آهن افغانستان اعلام کرد 1100 سنگ معدنی از طریق راه‌آهن «روزنک» و از مسیر ریلی ایران به ترکیه صادر شده است.

بر اساس اطلاعیه منتشر شده، این محموله صادراتی شامل سنگ معدنی «تالک» بود که به شهر «مرسین» ترکیه صادر شد. در همین راستا مراسم افتتاحیه در ایستگاه راه‌آهن روزنک برگزار شد که در آن علاوه بر رئیس راه‌آهن هرات، رئیس اطلاعات و فرهنگ، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری و بسیاری از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی نیز اشتراک داشتند.

درپی این اتفاق، خبر آمد که اولین قطار ترانزیتی حاوی بار 1100 متریک تن سنگ معدنی از افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه راه‌آهن روزنک در ایران متوقف و اجازه عبور به آن داده نشد.

این در حالی بود که 2 روز بعد (سوم اردیبهشت) راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه‌ای اعلام‌کرد: خبر توقف قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایران کذب است و اساسا هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است. طبق روال مرسوم عبور بارهای ترانزیتی از کشورهای مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشورهای میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می‌شود. این در حالی است که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و در نهایت صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

یک روز بعد از اطلاعیه راه‌آهن یعنی چهارم اردیبهشت جواد طاهرافشار معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی به‌عنوان متولی راه‌اندازی قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه در گفت‌وگویی گفت:‌ بار در حال حاضر در خاک ایران متوقف شده‌ و اعلام اینکه بار وارد خاک ایران نشده درست نیست.

*راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه مجوز ندارد

در ادامه مرتضی جعفری، معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن در خصوص اخبار منتشر شده پیرامون اعزام قطار ترانزیتی از مبدأ افغانستان به ترکیه اظهار کرد: پیرو بازدید انجام شده سال گذشته توسط تیم عالی فنی راه آهن جمهوری اسلامی ایران شامل معاون فنی و زیربنایی و مدیران کل حوزه‌های مختلف سیر و حرکت، ایمنی و فنی و زیربنایی، از محور ریلی افغانستان حد فاصل "شمتیغ" تا "روزنک" و مذاکرات به عمل آمده در جلسه برگزار شده در وزارت راه و شهرسازی با حضور سفیر  ایران در افغانستان، بر لزوم رفع نواقص و مشکلات ایجاد شده برای خط جهت حمل محمولات تجاری تأکید و مقرر شد انجام اصلاحات فنی و رفع نواقص و کاستی‌های موجود حدفاصل مرز شمتیغ تا ایستگاه روزنک، با هدف ارتقای سطح ایمنی مورد نیاز از وضعیت عملیاتی به شرایط استاندارد فنی، به منظور امکان سیر قطارهای تجاری صورت پذیرد.

وی ادامه داد: در این راستا مقرر شد کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان که از سوی سفیر ایران در این کشور معرفی شده نسبت به انجام اصلاحات مورد نیاز و بهره‌برداری محور مذکور با نظارت عالیه وزارت راه و شهرسازی (راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران) اقدام کند. در این راستا طی یک سال گذشته با مساعدت راه آهن 16 قطار عملیات جهت تسهیل انتقال ادوات ریلی به منظور تسریع عملیات اجرایی احداث قطعه چهارم محور ریلی خواف-هرات صورت پذیرفته است.

وی افزود: بر اساس توافقات صورت گرفته کنسرسیوم فوق‌الذکر متعهد شده به سرعت نواقص را رفع کرده و پس از ارتقای خط مبتنی بر استانداردهای ریلی، به راه‌آهن منعکس شد تا پس از بازدید از اقدامات انجام شده، امکان سیر ایمن قطار به تایید کارشناسان فنی برسد.

معاون بازرگانی و بهره برداری راه‌آهن بیان کرد: علیرغم دستور مساعدت حداکثری از سوی مدیرعامل و پشتیبانی راه آهن  جهت ارسال ادوات ریلی و پیگیری‌های مکرر از سوی راه‌آهن با عبور هر قطار عملیات، کنسرسیوم مذکور در روزهای اخیر از حسن نیت راه آهن سوء استفاده کرده و بدون هیچگونه هماهنگی و اخذ تأییدیه از راه آهن نسبت به بارگیری واگن‌ها و اعلام آن در رسانه‌ها جهت حمل محمولات تجاری ترانزیتی اقدام کرد که مورد پذیرش نبوده و به‌منزله نقض مقررات ریلی بین المللی و توافقات قبلی است.

جعفری با اشاره به لزوم حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بین‌المللی گفت: باوجود عدم هماهنگی صورت‌گرفته، با توجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم جهت اعزام آزمایشی قطار مذکور انجام گرفته و راه اندازی رسمی مسیر تجاری مذکور پس از رفع نواقص و تأیید متخصصان فنی ریلی با هماهنگی راه‌آهن‌های دو کشور انجام خواهد شد.

کنسرسیوم: قطار ترانزیتی مجوز دارد

از سوی دیگر خبر می‌رسد که راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، لکوموتیو قطار مذکور را توقیف کرده است! جواد طاهرافشار معاون حمل‌ونقل کنسرسیوم توسعه ریلی در این‌باره به خبرنگار تسنیم می‌گوید: کنسرسیوم توسعه ریلی با دستور وزیر راه و شهرسازی برای توسعه ترانزیت ریلی با مشارکت بخش خصوصی تشکیل شده است.

وی با یادآوری این‌که 20 فروردین ماه امسال مجوزهای لازم برای ورود قطار ترانزیتی افغانستان از استانداری خراسان رضوی، مرزبانی و .. اخذ شد، افزود:‌ علاوه بر این ورود این قطار به کشور دستور معاون حمل‌ونقل وزیر راه و شهرسازی را دارد. ضمن این‌که ورود قطار ترانزیتی دستور نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور افغانستان را نیز دارد.

وی با بیان این‌که قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه پس از ورود به کشور در ایستگاه شمتیغ متوقف شد، تاکید کرد: ورود این قطار حتی با ناظرات گمرک خراسان رضوی نیز هماهنگ و تشریفات مربوطه انجام شده بود. ما صورتجلسه مرزبانی را هم برای ورود این قطار داریم.

وی همچنین از توقیف لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه خبر داد و گفت: متاسفانه کارکنان راه‌آهن در اقدامی عجیب لکوموتیو را از قطار جدا کرده و آنرا با خود بردند!

وی تاکید کرد:‌ یکی از مشکلات ما سفر وزیر راه و شهرسازی به پاکستان بود. فردا شنبه این موضوع را از وی پیگیری خواهیم کرد تا شاهد عبور اولین قطار ترانزیتی مذکور از خاک جمهوری اسلامی ایران و تداوم آن در راستای برنامه‌های توسعه‌ای دولت باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان-ترکیه توقیف شد!
  • دلیل توقف قطار افغانستان _ترکیه / تکذیبیه مسئولین راه آهن از سر بی اطلاعی بود+فیلم
  • وقوع بارش‌های سیل‌آسا در بسیاری از نقاط کشور/ بارش‌ها در تهران تشدید می‌شود
  • اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق | مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت /بارش برف و باران در محورهای ۱۱ استان
  • هواشناسی ۴۰۳/۰۲/۰۵؛ تداوم بارش درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • تداوم بارش‌ها در مرکز، شرق، جنوب شرق و جنوب کشور/ هوای ابری تهران
  • هواشناسی ایران ۴۰۳/۰۲/۰۵؛تداوم بارش‌ درمرکز، شرق و جنوب کشور
  • باران همچنان در این مناطق می‌بارد | شدت بارش‌ها در ۵ استان | وزش باد شدید و گرد و خاک در بخش‌هایی از کشور
  • اقلید ، قطب تولید پیاز استان فارس