Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل گفت: درمان بیماری اوتیسم و فلج مغزی با سلول‌های بنیادی خون بندناف آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل به نقل از روابط عمومی جهادانشگاهی استان اردبیل، مهران اوچی اردبیلی اظهار داشت: علی‌رغم وجود شرایط خاص در کشور به دلیل شیوع کرونا، ارائه خدمات ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی توسط این بانک به خانواده‌های متقاضی به نحو مطلوب انجام گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بانک خون بند ناف رویان جهاددانشگاهی در استان اردبیل سابقه فعالیت 11 ساله دارد، اظهار ‌کرد: این بانک در استان اردبیل با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی مناسب در شهریور‌ماه جاری بهترین عملکرد و بیشترین ثبت قرارداد را نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته داشته است.

رئیس جهاددانشگاهی استان اردبیل با بیان اینکه در حال حاضر قابلیت درمانی بیش از 100 نوع بیماری با استفاده از سلول‌های بنیادی خون بندناف به اثبات رسیده است، ادامه داد: طرح درمان بیماری اوتیسم و فلج مغزی به وسیله سلول‌های بنیادی خون بندناف آغاز شده است و خانواده‌ها می‌توانند با ذخیره سازی خون بند ناف نوزادان خود به افزایش استفاده از این خدمات پزشکی پیشرو، کمک کنند.

اوچی اردبیلی تصریح کرد: از مردادماه سال جاری باهدف ارائه خدمات بهتر به کودکان مبتلا به فلج مغزی، طرح تحقیقاتی تزریق سلول‌های بنیادی مشتق از بندناف با منشا سلول‌های خون‌ساز یا مزانشیمی به کودکان فلج مغزی اسپاستیک 4 تا 14 ساله در حال اجراست.

وی با بیان اینکه در صورت نتیجه بخش بودن این تزریق دیگر نیازی به مراجعه بیماران برای سلول درمانی به کشورهای دیگر نخواهد بود، یادآور شد: ذخیره سلول‌های بنیادی خون بند ناف به رغم هزینه‌های کمی که دارد، می‌تواند بیمه‌ای برای حفظ سلامتی فرزندان خانواده باشد.

رئیس جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل ادامه داد: خانواده‌هایی که قصد ذخیره‌سازی سلول‌های بنیادی نوزاد خود را دارند می‌توانند از هفته 36 بارداری با مراجعه حضوری به دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف رویان در استان واقع در اردبیل، شهرک کارشناسان، فاز3، میدان شفا، ساختمان جهاددانشگاهی، طبقه 3 مراجعه و یا در سایت شرکت بن یاخته‌های رویان به نشانی WWW.RSCT.IR نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

مرکز درمان ناباروری همدان راه اندازی شودکاهش 70درصدی "نرخ باروری ایران" طی 30 سال گذشته!10 تا 15 درصد زوجین دچار مشکل "ناباروری‌‌" هستند/ رابطه مستقیم ازدواج در سنین بالا و ناباروری

اوچی اردبیلی با اشاره به اینکه متقاضیان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص خدمات و مشاوره رایگان با شماره 09372835632 تماس حاصل نمایند، اظهار کرد: پس از بررسی اطلاعات اولیه، اگر مادر از لحاظ پزشکی و طبق استانداردهای ذخیره‌سازی جهانی مشکلی نداشته باشد عضویت متقاضی در بانک خون بند ناف رویان صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه هزینه اولیه عضویت در بانک خون بندناف خصوصی رویان 37 میلیون ریال است، افزود: در راستای حمایت و ترغیب خانواده‌ها برای بهره‌مندی از این ظرفیت، امکان پرداخت هزینه اولیه به صورت اقساط و تسهیلات بانکی وجود دارد.

انتهای پیام/132/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سلول های بنیادی خون بندناف سلول های بنیادی خون بند استان اردبیل بانک خون بند خون بند ناف ذخیره سازی فلج مغزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد

در پژوهش جدیدی که برای ارزیابی توانایی ChatGPT در تشخیص بیماری‌ها انجام شد، این مدل هوش مصنوعی نتوانست آبسه مغزی را به درستی تشخیص دهد.

به گزارش ایسنا، به رغم این که هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک بخش اساسی از پژوهش‌های بالینی و تصمیم‌گیری است، بسیاری از افراد هنوز صحت ChatGPT را برای پشتیبانی از فرآیندهای تشخیصی و درمانی پیچیده زیر سوال می‌برند.

به نقل از میراژ نیوز، یک پژوهش جدید که ChatGPT را برای مدیریت کردن «آبسه مغزی»(Brain abscess) به کار گرفته، نشان داده که اگرچه به نظر می‌رسد ChatGPT قادر به ارائه دادن توصیه‌هایی درباره تشخیص و درمان است اما برخی از پاسخ‌های این مدل هوش مصنوعی می‌توانند بیماران را در معرض خطر قرار دهند.

این پژوهش که در کنگره جهانی «انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا»(ESCMID) در شهر بارسلون اسپانیا ارائه شد، توسط اعضای گروه پژوهشی «بیماری‌های عفونی مغز»(ESGIB) انجام شده است.

دکتر «سوزان دایکوف شن»(Susanne Dyckhoff-Shen) از بیمارستان «دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ»(LMU) در آلمان و یکی از اعضای انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا گفت: زمانی که با ایمنی بیمار سر و کار دارید، هر نتیجه کمتر از ۱۰۰ درصد یک شکست است. اگرچه ما از دانش ChatGPT درباره مدیریت آبسه‌های مغزی شگفت‌زده شده‌ایم اما محدودیت‌های کلیدی در استفاده از این مدل هوش مصنوعی به عنوان یک دستگاه پزشکی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به آسیب احتمالی بیمار و عدم شفافیت داده‌ها برای ارائه پاسخ اشاره کرد.

توانایی هوش مصنوعی در جذب سریع، پردازش و تفسیر مجموعه داده‌های گسترده، چشم‌انداهای وسوسه‌انگیزی را نشان می‌دهد اما این پرسش نیز به وجود می‌آید که آیا فرآیندهای زمان‌بر برای ایجاد دستورالعمل‌های پزشکی هنوز ضروری هستند یا اینکه مدل‌های هوش مصنوعی آموزش‌دیده با انبوهی از اطلاعات پزشکی می‌توانند در پاسخ به پرسش‌های پیچیده بالینی با کارشناسان بالینی رقابت کنند.

آبسه‌ مغزی یک عفونت تهدیدکننده در سیستم عصبی مرکزی است که برای جلوگیری از عوارض شدید عصبی و حتی مرگ بیمار باید به سرعت شناسایی و درمان شود. مدیریت آبسه‌های مغزی عمدتا براساس تجربه بالینی و پژوهش‌های محدود انجام می‌شود اما انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا در سال ۲۰۲۳، نیاز به یک روش استاندارد را با توسعه یک دستورالعمل بین‌المللی برآورده کرد.

گروهی از پژوهشگران اروپایی برای اینکه بفهمند آیا ChatGPT قادر به ارزیابی حرفه‌ای پژوهش‌های پزشکی و ارائه توصیه‌های معتبر علمی است یا خیر، مدل هوش مصنوعی را آزمایش کردند تا ببینند که آیا در مقایسه با دستورالعمل ESCMID می‌تواند به ۱۰ پرسش کلیدی درباره تشخیص و درمان آبسه مغزی پاسخ دقیق بدهد یا خیر.

پژوهشگران ابتدا از نسخه چهارمChatGPT (ChatGPT 4) خواستند تا به ۱۰ پرسش مطرح‌شده توسط انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا پیرامون دستورالعمل آبسه مغزی آنها پاسخ دهد. پرسش‌ها بدون هیچ گونه اطلاعات اضافی طراحی و ارزیابی شدند.

سپس، ChatGPT با متن همان مقالات پژوهشی آموزش داده شد که برای توسعه دستورالعمل پیش از پرسیدن سؤالات مورد استفاده قرار گرفته بودند. این کار برای بررسی این موضوع انجام شد که آیا ChatGPT با استفاده از داده‌های مشابه به‌ کار رفته برای توسعه دستورالعمل‌ها می‌تواند توصیه‌های هماهنگ‌تری را ارائه دهد یا خیر.

سپس سه متخصص بیماری‌های عفونی، پاسخ‌های هوش مصنوعی را با توصیه‌های دستورالعمل انجمن میکروبیولوژی بالینی و بیماری‌های عفونی اروپا مقایسه کردند تا مواردی را مانند وضوح، هم‌سویی با دستورالعمل و خطر احتمالی برای بیمار ارزیابی کنند.

این پژوهش در «The Journal of Neurology» ارائه شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول های بنیادی»
  • کسب رتبه نخست محقق پژوهشکده سرطان معتمد در جشنواره تحقیقات برتر «سلول درمانی و سلول‌های بنیادی خونساز»
  • وضعیت تومورهای مغزی در کودکان/ رویکرد درمان چند تخصصی
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • بانوی ۶۱ ساله اردبیلی نجات بخش جان همنوعانش شد
  • یافته‌های پژوهشگران برای افزایش ظرفیت دیالیز برای بیماران
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • ChatGPT در تشخیص آبسه مغزی شکست خورد