Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@08:51:26 GMT

وقتی رنگ ناخن از سلامت بدن می‌گوید

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۳۲۶۱۴

وقتی رنگ ناخن از سلامت بدن می‌گوید

ایسنا/اصفهان آیا می دانید ناخن‌ها می توانند سرنخی از سلامت بدن را نشان دهند؟ هرگونه تغییر رنگ، شکل و حالت ناخن و یا ایجاد برجستگی‌ها بر روی آنها ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری در بدن باشد.

گاهی مشکلات در کبد، ریه‌ها و قلب می‌تواند در ناخن‌های شما ظاهر شود. برای دانستن اینکه ناخن‌های شما چه اسراری را می‌توانند فاش کنند و اینکه تفاوت در ظاهر ناخن نشانه چه مشکلی در بدن است، مطلب زیر را بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناخن های رنگ پریده؛ گاهی اوقات می تواند نشانه یک بیماری جدی مانند کم خونی، نارسایی احتقانی قلب، بیماری کبد و سوء تغذیه باشد.

ناخن های سفید؛ اگر قسمت بیشتر ناخن ها سفید و دارای لبه های تیره است، می تواند نشان دهنده مشکلات کبدی مانند هپاتیت باشد. ممکن است انگشتان نیز کمی زرد شوند که یکی دیگر از علائم مشکل کبد است.

ناخن های زرد؛ یکی از رایج ترین دلایل زردی ناخن ها عفونت قارچی است. با بدتر شدن عفونت، ممکن است بستر ناخن جمع شده و ناخن ها ضخیم و یا خرد شوند. در موارد نادر، ناخن های زرد می توانند وضعیت جدی تری مانند بیماری شدید تیروئید، بیماری ریوی، دیابت یا پسوریازیس را نشان دهند.

ناخن های مایل به آبی؛ ناخن هایی با رنگ مایل به آبی می توانند به این معنی باشد که بدن اکسیژن کافی دریافت نمی کند. این مورد می تواند نشان دهنده یک مشکل ریوی مانند آمفیزم باشد. برخی از مشکلات قلبی نیز ممکن است با ناخن های مایل به آبی همراه باشد.

ناخن های موج دار؛ اگر سطح ناخن موج دار یا حفره دار باشد، ممکن است نشانه اولیه پسوریازیس یا آرتروز التهابی باشد.

ناخن های شکننده؛ ناخن های خشک و شکننده که به طور مکرر شکسته یا شکافته می شوند با بیماری تیروئید ارتباط دارند. ترک خوردگی یا شکاف همراه با رنگ زرد مایل به دلیل عفونت قارچی است.

التهاب اطراف ناخن؛ اگر پوست اطراف ناخن قرمز و پف کرده به نظر برسد، به عنوان التهاب چین خوردگی ناخن شناخته می شود و ممکن است در نتیجه بیماری لوپوس یا دیگر اختلالات بافت همبند باشد. عفونت نیز می تواند باعث قرمزی و التهاب اطراف ناخن شود.

خطوط تیره زیر ناخن؛ باید در اسرع وقت بررسی شود. بعضی اوقات به دلیل ملانوم، خطرناک ترین نوع سرطان پوست ایجاد می شود.

ناخن های خورده شده؛ گاز گرفتن ناخن ها ممکن است چیزی بیش از یک عادت قدیمی نباشد، اما در برخی موارد این نشانه اضطراب مداوم است که قابل درمان است. جویدن ناخن با اختلال وسواس فکری عملی مرتبط است.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب ام دی، ناخن ها تنها بخشی از پازل سلامتی بدن هستند.  اگرچه تغییرات ناخن با بسیاری از شرایط سلامتی همراه است، اما این تغییرات به ندرت اولین علامت است و بسیاری از ناهنجاری های ناخن ممکن است بی ضرر باشد. به این معنی که هر کسی که ناخن سفید دارد به هپاتیت مبتلا نیست و یا کسی که ناخن هایش شکننده است حتما عفونت قارچی ندارد. اما نکته حائز اهمیت این است که در صورت تغییر رنگ ناگهانی در ناخن ها بهتر است به پزشک یا متخصص پوست مراجعه کنید.

البته دلایلی از جمله پیر شدن گرفته تا تغذیه نامناسب می تواند ناخن های شما را خشک، نازک و شکسته کند. برخی از روش های درمانی و پزشکی نیز وجود دارد که می تواند آنها را شکننده کند. مراقبت مناسب می تواند در سالم و مستحکم نگه داشتن ناخن ها تفاوت ایجاد کند.

وقتی ناخن هایتان خیس می شوند، متورم و وقتی خشک باشند، جمع می شوند. اگر دستان شما زیاد در آب است، به خصوص اگر از صابون یا شوینده نیز استفاده می کنید، این تغییر مداوم می تواند ناخن های شما را خشک و یا بسیار نرم کند. سن نیز یکی از دلایل تغییر در ناخن است. هرچه پیرتر می شوید ناخن های شما خشک شده و رشد کندتری دارند. ناخن های پا معمولاً ضخیم تر و سخت تر می شوند.

سندرم رینود؛ یک بیماری است که بر رگهای خونی تأثیر می گذارد و باعث می شود دست و پایتان خون کافی نداشته باشد. ناخن های شکننده علامت شایع سندرم رینود است.

سطح کم تیروئید؛ نیز بر روی ناخن تاثیرگذار است. سطح پایین هورمون تیروئید، به نام کم کاری تیروئید، میزان عرق بدن را کاهش می دهد. نتیجه این امر موها، پوست و ناخن های خشک تری است. همراه با شکنندگی ناخن ها، ممکن است علائم دیگری مانند درد، خستگی، افزایش وزن و مشکلات حافظه نیز داشته باشید.

کم خونی؛ همچنین شایع ترین علت کم خونی یا کم بودن تعداد گلبول های قرمز خون، آهن کافی در خون نیست و ممکن است هنگامی اتفاق بیفتد که خون بیش از حد از دست دهید. کم خونی می تواند ناخن های شما را به شکل یک قاشق برامده یا فرورفته کند.

ناخن های شکننده می توانند از عوارض جانبی برخی از درمان های سرطان مانند شیمی درمانی باشند. همچنین گاهی ناخن های شکننده می توانند بدان معنی باشند که ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را دریافت نمی کنید. به عنوان مثال، سطح پایین کلسیم (هیپوکلسمی) می تواند باعث پوسته پوسته شدن، خشکی مو و شکنندگی ناخن ها به همراه گرفتگی عضلات شود.

چگونه از ناخن های خود مراقبت کنیم؟

یک روش آسان برای محافظت از ناخن ها در برابر رطوبت بیش از حد یا مواد شیمیایی خشن، دستکش هنگام شستن ظرف ها یا نظافت منزل است. دستکش های لاستیکی انتخاب کنید که روی آنها پنبه باشد، بنابراین کمتر عرق خواهید کرد.

همچنین چند مطالعه کوچک نشان می دهد که مصرف دوز بیوتین در روز می تواند ناخن ها را ضخیم و تقویت کند. مقادیر زیاد آن را با پزشک خود مشورت کنید.

ناخن های مصنوعی و مواد شیمیایی که برای زیباسازی ناخن استفاده می شود گزینه خوبی برای ناخن ها نیستند.

وقتی پروتئین کافی دریافت کنید، میزان کراتین بدن شما را افزایش می دهد. کراتین پروتئینی است که موها و ناخن ها را می سازد و باعث استحکام آنها می شود.

یکی دیگر از راه های مراقبت از ناخن ها این است که ناخن های خود را مرتب کنید. باید آنها را مستقیماً با قیچی های تیز یا ناخن گیر ببرید.

لوسیون های حاوی اسیدهای آلفا هیدروکسی یا لانولین می توانند برای شکنندگی ناخن های ناشی از شرایط خشک مفید باشند.

هیچگاه از ناخن های خود به عنوان ابزار استفاده نکید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی سلامت بدن ناخن تواند ناخن ها ناخن های شکننده ناخن های شما ناخن ها کم خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرخطرترین شغل ها برای کارگران

حسن اصیلیان مهابادی،  با بیان اینکه مشاغل گوناگونی در جوامع انسانی وجود دارد، اظهار کرد: بررسی وضعیت مشاغل بیانگر این است که هرکدام از گروه‌های شغلی بنا به ماهیت خود با مشکلات سلامت و ایمنی مواجه هستند.

وی با بیان اینکه سازمان بین‌المللی کار، «سلامت» را در کانون توجه قرار داده، خاطرنشان کرد: به طور قطع، رعایت‌نکردن اصول ایمنی و بهداشت در محیط‌های کار منجر به بروز مشکلات فراوان برای جامعه کارگری می‌شود که در صنایع مختلف مشغول به فعالیت هستند. براساس آخرین برآوردهای سازمان بین‌المللی کار، سالانه حدود ۳ میلیون کارگر به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار، جان خود را از دست‌ می‌دهند.

استاد گروه مهندسی بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار دانشگاه تربیت‌مدرس ادامه داد: میزان مرگ و میر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در سال جاری میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ بیش از ۵ درصد افزایش یافته است. بنابر بر گزارش سازمان بین‌المللی کار، بیشترین میزان مرگ‌ومیر کارگران به دلیل حوادث و بیماری‌های ناشی از کار مربوط به بیماری‌های شغلی می‌شود که معادل ۲.۶ میلیون از ۳ میلیون مرگ‌ومیر سالانه حوادث و بیماری‌های ناشی از کار در دنیا است. همچنین حوادث ناشی از کار که جزو مقوله ایمنی به حساب می‌آید موجب مرگ ۳۳۰ هزار کارگر در هر سال می‌شود. 

بیماری‌هایی که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران با بیان اینکه برخی از بیماری‌ها تاثیر بیشتری بر سلامت کارگران دارند، اظهار کرد: بیماری‌های قلبی_عروقی، سرطان و بیماری‌های تنفسی جزو مواردی هستند که سلامت کارگران را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ به نحوی که سه‌چهارم مرگ‌ومیرهای ناشی از کار مربوط به این بیماری‌های است.

وی با بیان اینکه «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» جزو پرخطرترین مشاغل  هستند، افزود: ۶۳ درصد از آسیب‌های شغلی منجر به مرگ برای مشاغل «ساخت‌وساز»، «جنگل‌داری»، «کشاورزی» و «ماهیگیری» است. 

وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار در ایران

اصیلیان درباره وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور اظهار کرد: وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار کشور نسبت به روزهای نخست انقلاب از وضعیت خوبی برخوردار است. بررسی وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار ایران در مقایسه با برخی از کشورهای منطقه  بیانگر این است که این مولفه، شرایط نسبتا خوبی دارد اما در مقایسه با کشورهای پیشرفته، با وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارد.

لزوم به‌روزرسانی قوانین سلامت محیط کار

وی با بیان اینکه قوانینی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار تدوین شده، افزود: اگرچه قوانین حوزه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار  کشور طی سال‌های گذشته بهبود یافته، اما با سطح مطلوب فاصله دارد. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور نسبت به ابلاغ قوانین سلامت محیط کار اقدام کرده و علاوه بر قوانین ابلاغی وزارت بهداشت، «قانون کار» نیز تدوین شده است. اگرچه قوانین ابلاغی وزارت بهداشت و قانون کار در کشور اجرا می‌شود اما این قوانین باید به‌روزرسانی شوند. 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در حوزه بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار یک موضوع ضروری قلمداد می‌شود، خاطرنشان کرد: به طور قطع، فرهنگ‌سازی سبب بهبود وضعیت بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار می‌شود. فرهنگ توجه به نکات ایمنی باید در وهله نخست در میان کارفرمایان جاری شود؛ پس از آن، کارگران باید به نکات ایمنی و بهداشتی خود توجه ویژه داشته باشند. فرهنگ‌سازی در زمینه توجه به نکات ایمنی باید در کانون توجه قرار گیرد و تلاش‌های فراوانی در این راستا محقق شود. 

اصیلیان گفت: سازمان بین‌المللی کار،  موضوع فرهنگ‌سازی توجه به سلامت را با توجه به میزان مرگ‌ومیر بیماری‌های و حوداث ناشی از کار در کانون توجه قرار داده و در این مسیر گام برمی‌دارد. سازمان بین‌المللی کار با توجه به ضرورت و اهمیت بهداشت حرفه‌ای و سلامت کار، ۲۷ آوریل را به عنوان روز جهانی «ایمنی و بهداشت حرفه‌ای» لحاظ کرده و هر ساله شعاری برای این روز تعیین می‌کند. سال گذشته، شعار «محیط کار سالم و ایمن، حق مسلم هر نیروی کار است» را انتخاب کرد.

تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط کار

وی درباره شعار روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای نیز اظهار کرد:  «تغییرات آب و هوایی» در کانون توجه شعار سال جاری قرار گرفته است. دخل ‌و تصرف و توسعه فعالیت‌های انسانی در کره زمین سبب تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن کره زمین شده و سبب بروز سیلاب، طوفان، کولاک و سونامی در نقاط مختلف کره‌زمین شده است. افزایش دمای کره زمین، تغییرات اقلیمی، افزایش اشعه ماورای بنفش خورشید و همچنین افزایش حشرات که عامل بیماری به حساب می‌آیند، می‌تواند برخی از محیط‌های کاری را تحت تاثیر قرار دهد.  

رئیس انجمن بهداشت حرفه‌ای ایران ادامه داد: کارگرانی که در مناطق رو باز فعالیت می‌کنند تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرند. موضوع تاثیر تغییرات اقلیمی بر محیط‌های کار در کانون توجه سازمان بین‌المللی کار قرار گرفته است و با توجه به اهمیت این موضوع باید در داخل کشور نیز مهم قلمداد شود. سازمان محیط زیست، وزارتخانه‌های «بهداشت» و «کار» و انجمن بهداشت حرفه‌ای می‌توانند دست به دست یکدیگر دهند و در این زمینه اقداماتی انجام دهند. 

وی در پایان گفت: طرح جدید سازمان بین‌المللی کار، محیط کار سالم از سال جاری تا سال ۲۰۳۰ اجرا می‌شود و برای تحقق این منظور سه هدف در نظر گرفته است. نخستین راهبرد برای تحقق این موضوع، «بهبود چارچوب ایمنی و بهداشت کار» است. همچنین ۲ راهبرد «تقویت هماهنگ، مشارکت و سرمایه‌گذاری در زمینه ایمنی و بهداشت کار» "OSH" و "تقویت OSH"  نیز به عنوان دیگر راهبردهای سازمان بین‌المللی کار در زمینه ارتقای سلامت محیط کار به حساب می‌آید. اگر به سه راهبرد سازمان بین‌المللی کار توجه کنیم به حد مطلوبی در زمینه بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار نایل می‌آییم. 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • وقتی که قولنج خبر از ابتلا به سرطان می‌دهد
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • پشت‌پرده عکس‌ جعلی ترانه علیدوستی و پدرش
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • پرخطرترین شغل ها برای کارگران
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • ۴ نشانه که خبر از نابودی کبد می‌دهد
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • ام‌ اس زودرس قابل تشخیص است؟
  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون