Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@14:27:24 GMT

فرش قرمز روستاها جلوی پای توریست‌ها

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۳۲۷۳۲

فرش قرمز روستاها جلوی پای توریست‌ها

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد؛ فائو به‌عنوان یک سازمان بین‌المللی در بخش غذا و کشاورزی عمده فعالیت خود را در روستاها و اقتصاد روستاها بنا نهاده است و سیاست‌گذاری آن در جهت توسعه اقتصادی و اشتغال روستاها و بهبود محصولات غذایی و کشاورزی آنهاست. سیاست جدید سازمان جهانی گردشگری فرصتی را برای همکاری این سازمان ایجاد کرده است که از طریق جذب گردشگر به توسعه روستایی و رونق بخش غذایی و کشاورزی روستاها دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اجرای این طرح در ایران نیز می‌تواند در توسعه بازار گردشگری و رونق اقتصادی آن بسیار تاثیرگذار باشد، زیرا ایران دارای بیش از ۳۷ هزار روستا است که با توجه به تنوع محصولات کشاورزی و غذایی و پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های گردشگری فراوان فرصت مناسبی را برای رونق بومگردی و توسعه روستایی و اشتغال مردم بومی ایجاد خواهد کرد.

 سازمان جهانی گردشگری و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد به توافق‌نامه‌ای در زمینه توسعه گردشگری جهت رسیدن به توسعه روستایی دست یافتند. این دو سازمان به‌منظور ارتقای گردشگری پایدار روستایی و تقویت اقتصاد روستاها و حفظ اکوسیستم‌ها با یکدیگر همکاری می‌کنند. این مشارکت جدید با هدف ارتقای نوآوری و کارآفرینی، توسعه پایدار و تقویت معیشت به‌ویژه برای زنان و جوانان در مناطق روستایی انجام می‌شود. براساس این همکاری این دو سازمان درجهت پیشبرد اهداف مشترک برای دستیابی به رشد پایدار گردشگری روستایی یک تفاهم‌نامه همکاری پنج ساله منعقد کردند. تمرکز سازمان جهانی گردشگری بر گردشگری پایدار برای توسعه روستایی عمیقا مورد توجه سازمان بین‌المللی غذا و کشاورزی قرار گرفت. زیرا گردشگری در مناطق روستایی می‌تواند منجر به افزایش درآمد کشاورزان، ایجاد اشتغال، افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت مناطق روستایی برای امنیت غذایی، زیست محیطی، حفاظت از میراث فرهنگی و آشپزی و تنوع زیستی محلی و حفاظت از مناظر زیبا ‌شود. این امر منجر به اتحاد این دو سازمان بین‌المللی برای دستیابی به توسعه روستایی شده است. سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل (FAO) و سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) با هدف حمایت از اقتصاد روستایی برای ارتقای گردشگری پایدار در مناطق روستایی متحد شدند. اولین توافق‌نامه بین دو سازمان در ۲۲ سپتامبر در رم با حضور مدیر کل هر دو سازمان به امضا رسید.

گردشگری پایدار در مناطق روستایی منجر به ایجاد انواع گردشگری همچون کشاورزی، طبیعت‌گردی و ماهیگیری می‌شود که عامل مهمی در رشد اقتصادی-اجتماعی، کاهش نابرابری‌ها، افزایش انعطاف‌پذیری جوامع روستایی و افزایش درآمد روستاها محسوب می‌شوند. هدف اصلی این همکاری افزایش تاب‌آوری جوامع روستایی در برابر شوک‌های اجتماعی و اقتصادی است تا در جهت رشد گردشگری پایدارتر و فراگیرتر گام بردارد. اولویت‌های اصلی ذکر شده در این توافق‌نامه همکاری تشویق به کارآفرینی در جوامع روستایی به‌ویژه برای جوانان و زنان با هدف دسترسی به بازارهای محلی و جهانی محصولاتشان و آموزش و پرورش مهارت‌ها به‌منظور ایجاد فرصت‌های جوامع در بخش گردشگری است.

مشارکت این دو سازمان منجر به اتحادی جهانی برای دستیابی به برنامه‌های حفاظت از اکوسیستم‌ها و توسعه سیستم‌های مهم جهانی میراث کشاورزی فائو(GIAHS) و حمایت از اکوسیستم‌های شکننده (COFE) شده است که می‌تواند از جوامع آسیب‌پذیر در اکوسیستم‌های شکننده همچنین از اکوسیستم‌های کوهستانی، جزیره‌ای و جمعیت حفاظت کند. در میان شبکه سیستم‌های میراث کشاورزی مهم جهان گردشگری پیشرو برابری است. این بخش منجر به اشتغال زنان و جوانان و دادن سهمی در رشد اقتصادی می‌شود. گردشگری روستایی و کشاورزی همچنین از میراث فرهنگی غنی بسیاری از جوامع در جهت زنده‌ نگه داشتن فرهنگ عامیانه و سنت‌های دیگر برای نسل آینده حفاظت می‌کند.

تفاهم‌نامه همکاری بین دو سازمان بین‌المللی بر ماهیت جهانی گردشگری و اهمیت همکاری در هر سطح برای اعتمادسازی و ایجاد اطمینان جوامع در سراسر جهان تاکید می‌کند باتوجه به اینکه گردشگری و کشاورزی به‌عنوان عوامل حیاتی جوامع در سراسر جهان محسوب می‌شوند، این تفاهم‌نامه در بهترین زمان ممکن یعنی پس از انتخاب هدف سال جهانگردی ۲۰۲۰ «توسعه روستایی و بهبود اقتصادی» اتفاق افتاده است. این تفاهم‌نامه پنج ساله بین دو سازمان جهانی شامل اقدامات مشترک برای برنامه تقویت نوآوری و کارآفرینی، توسعه پایدار و فرصت‌های متنوع درآمد و تقویت معیشت با تمرکز بر جوانان و زنان ایجاد شده است. این توافق‌نامه همچنین بر توسعه گردشگری ماهیگیری به‌عنوان نوع جدیدی از گردشگری متمرکز است. تا با جذب گردشگران برای تجربه ماهیگیری به گردشگری ماهیگیری پایدار دست‌یابند. این مشارکت بی‌نظیر ضمن اینکه منجر به ایجاد تجارب جدید، پرورش شبکه‌ها و ایجاد اتحاد بخش‌های دولتی و خصوصی در بین دو نهاد بین‌المللی می‌شود به حمایت و توسعه راه‌حل‌هایی برای تسهیل دسترسی کشاورزان محلی و تولیدکنندگان مواد غذایی به بازارهای جهانی خواهد انجامید. از مهم‌ترین نقاط قوت توافق‌نامه جدید تمرکز بر اشاعه دانش و راهنمایی برای توسعه و مدیریت گردشگری پایدار از طریق ترویج روش‌های کاربردی، راه‌حل‌های هوشمند، محصولات نوآورانه در گردشگری روستایی با حفظ ارزش‌های سنتی است. همچنین دو سازمان جهانی با طرح یک پروژه آرمانگرایانه در تلاش برای تبدیل هزار روستا به دیجیتالی شدن هستند که این پروژه با همکاری شرکت‌های بزرگ مایکروسافت، آی‌بی‌ام، بنیاد بیل و ملیندا گیتس اجرا خواهد شد.

 ترکیب نقاط قوت هر دو سازمان و اشتراک‌گذاری منابع و دانش خود می‌تواند به بازیابی و ارتقای گردشگری روستایی و در نتیجه دستیابی به توسعه روستایی منجر شود. سازمان جهانی گردشگری با تخصص خود در شناسایی مزایای گردشگری و ارزش این دهکده‌ها و فائو با دانش خود، محصولات کشاورزی را از طریق تجارت الکترونیک به بازار عرضه می‌کنند. اجرای موفقیت‌آمیز این پروژه می‌تواند روستاها و موتورهای گردشگری روستایی را برای افزایش انعطاف‌پذیری با ایجاد تنوع در درآمد کشاورزان و بازسازی بهتر در برابر بحران کووید-۱۹ آماده کند.

پربیننده ترین پرواز بدون بازگشت پول‌های مردم بلیت هوایی ترکیه ۲۰میلیون تومانی شد! ریزش۹۶درصدی مسافران پروازهای خارجی تمام پروازها از مبدا ایران به ترکیه لغو شد تکلیف مسافران ترکیه چه می‌شود؟

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بازار گردشگری بومگردی سفر توریست روستا گردشگر بوم گردی قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سازمان جهانی گردشگری سازمان بین المللی مناطق روستایی توسعه روستایی گردشگری روستایی گردشگری پایدار دو سازمان اکوسیستم ها تفاهم نامه توافق نامه بین دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود

ایسنا/چهارمحال و بختیاری استاندار چهارمحال و بختیاری بر تامین آب پایدار در شهرها و روستاهای ناغان تاکید کرد و گفت: از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود.

غلامعلی حیدری ششم اردیبهشت ماه در شورای اداری بخش ناغان اظهار کرد: به منظور بررسی میدانی و احصای مشکلات بازدیدهای میدانی انجام می‌شود، از طرفی اعتبارات خوبی برای نیازهای واقعی استان تخصیص و شاهد تحول و سازندگی خوبی در شهرستان‌ها هستیم،.

وی با اشاره به اینکه امنیتی که در کشور حاکم بوده به برکت ایثارگری و فداکاری نیروهای مسلح است، افزود: عملیاتی که از سوی سپاه و ارتش در قالب وعده صادق انجام شد دل مردم را شاد کرد.

حیدری در ادامه گفت: می‌توان از ظرفیت ارتش در زمینه آبرسانی و بحث خانه بهداشت در بخش ناغان استفاده کرد، همچنین در این جلسه بر تعیین تکلیف طرح نهضت ملی مسکن شهری و روستایی طی یک ماه تاکید شد.

استاندار چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در کنار این موارد لازم است زمین جوانی جمعیت در شهرها و روستاها دنبال و با سرعت اقدامات لازم انجام شود، زیرا این اقدام از برنامه‌های اولویت‌دار دولت است.

حیدری در ادامه بیان کرد: یکی از مسائل و مطالبات جدی مردم جاده شلمزار_ناغان به کارون ۴ است که در سفر اول اعتباری به این پروژه اختصاص و فعال شد، البته دو منبع به منظور تامین اعتبار این پروژه از جمله ماده ۲۳ و ماده ۵۶ در نظر گرفته شده است.

وی بر پرداخت مطالبات پیمانکار تونل زره و سرعت‌گیری در انجام کار تاکید و یادآور شد: لازم است در بحث مرمت و روکش جاده‌ها، بهسازی و رفع نقاط حادثه خیز اهتمام ویژه انجام شود.

حیدری افزود: لازم است فرمانداران و بخشداران مصوباتی که در این جلسه مطرح شده از سوی دستگاه‌های مربوطه پیگیر شوند.

استاندار چهارمحال و بختیاری بر سرعت‌دهی به طرح هادی روستایی و غیر رایگان از سوی بنیاد مسکن تاکید کرد و افزود: اعتباراتی که ماهانه از محل عوارض و مالیات مستقیماً به حساب دهیاران و شهرداری‌ها واریز می‌شود بسیار ارزشمند است و باید سرعت دهی به طرح هادی روستا، آسفالت و بازسازی معابر انجام شود.

حیدری با اشاره به پروژه کشاورزی ناغان، تصریح کرد: در سفر اول ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پمپاژ پروژه کشاورزی ناغان اختصاص یافت، این امر می‌تواند تحولی را در بحث کشاورزی در این بخش ایجاد کند که باید سرعت گیرد و مطالبه مابقی اعتبار انجام شود تا پروژه به ثمر برسد.

وی بر تامین آب پایدار در شهرها و روستاها تاکید کرد و گفت: در روستاهایی که آب پایدار ندارند لازم است این کار دنبال و از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود، همچنین تسریع در فاضلاب ناغان صورت گیرد.

حیدری بر تسریع در توسعه دامداری‌ها، توسعه گلخانه و تبدیل آبیاری سنتی به نوین در بخش ناغان تاکید کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: لازم است اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان در بحث تعمیر و بازسازی و نوسازی مدارس اقدامات لازم را انجام دهد و اعتباراتی که در سفر اول و دوم اختصاص پیدا کرده تخصیص آن انجام شود.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی در بحث نهالکاری اقدامات لازم را انجام دهد، تصریح کرد: در صورتی که درختان بلوط در این منطقه وجود دارد باید برنامه‌ریزی‌های لازم در راستای صیانت از این گونه انجام شود، همچنین در بحث اخذ مجوزها در راستای توسعه کشاورزی، دامداری و طرح‌های مردمی منابع طبیعی همکاری لازم را انجام دهد.

حیدری افزود: فرماندار شهرستان کیار بحث پسماند را دنبال و تصمیمات لازم به منظور دفن پسماند در شهرستان را انجام دهد.

وی رفع و تامین آب شهرک صنعتی، تسهیلات معادن، تامین گاز گلخانه‌ها، توسعه ورزش در شهر و بخش ناغان به منظور ایجاد نشاط و مقابله با آسیب‌های اجتماعی، پرداخت تکالیف بانک‌ها در زمینه فرزندآوری جوانی جمعیت، ازدواج، مسکن پروژه‌های کشاورزی و دامداری، تامین پنل‌های خورشیدی، مرمت ایل‌راه‌ها، تسریع در اعطای مجوزهای گردشگری و بوم گردی، تسریع در فیبر نوری و تخصیص اعتبارات ماده ۲۳ از جمله مصوبات جلسه بود و مورد تاکید دستگاه‌های مربوطه قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آموزش مهارت روستائیان باعث تقویت و پایداری توسعه روستا است
  • زمین‌های بی‌آب و علف البرز هم از شر ویلاسازی مصون نیست!
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • طرح «زنان کارآمد؛ روستای سرآمد» طرحی برای کمک به اقتصاد روستا
  • خانه‌های روستایی باید به کارگاه تولیدی تبدیل شود
  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین