Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان "دانشگاه ایالتی جورجیا"(Georgia State University) آمریکا در مطالعه اخیرشان روش جدیدی برای جلوگیری و بهبود "روتاویروس" و سایر عفونت‌های ویروسی پیدا کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، به گفته محققان موسسه علوم پزشکی پزشکی دانشگاه ایالتی "جورجیا"، ترکیبی از دو ماده ترشح شده توسط سیستم ایمنی می‌تواند عفونت روتاویروس را درمان کرده و از آن جلوگیری کند و همچنین سایر عفونت‌های ویروسی که سلول‌های روپوشه‌ای را مورد هدف قرار می‌دهد و تمام سطوح بدن مانند پوست، رگ‌های خونی، اندام‌ها و دستگاه ادراری را در بر می‌گیرد، درمان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روتاویروس که در کودکان خردسال باعث اسهال شدید و خطرناک و در بزرگسالان باعث ایجاد بیماری‌های گوارشی می‌شود، سالانه به مرگ هزاران کودک منجر می‌شود که این موضوع به ویژه در کشورهای در حال توسعه که واکسن روتاویروس فقط در حد متوسط موثر است، بیشتر نمایان است. روتاویروس یک ویروس آر.ان.ای است که در درجه اول سلول‌های روپوشه‌ای روده را آلوده می‌کند.

مواد شناسایی شده در این مطالعه که به طور رسمی با عنوان "سیتوکین"(cytokines) شناخته می‌شوند، "اینترلوکین ۱۸" (IL-۱۸) و "اینترلوکین ۲۲" (IL-۲۲) هستند. "IL-۱۸" و "IL-۲۲" هنگامی تولید می‌شوند که بدن پروتئینی را در پوسته شلاق مانند باکتری‌ها تشخیص دهد.

این مطالعه که چگونگی مهار عفونت روتاویروس توسط سیتوکین‌ها را بررسی کرد نشان داد، هنگامی که موش‌ها با IL-۱۸ و IL-۲۲ تحت درمان قرار گرفتند، سیتوکین‌ها بیان یکدیگر را تقویت کردند اما همچنین با مکانیزم‌های متمایز و مستقل که شامل گیرنده‌های فعال کننده در روپوشه‌ای روده هستند، مانع روتاویروس می‌شوند. این اقدامات به دفع سریع و کامل روتاویروس، حتی در میزبانانی که سیستم ایمنی بدن آنها به شدت آسیب دیده است، منجر می‌شود. همچنین مشخص شد که این درمان برای نورو ویروس(یک ویروس مسری که باعث استفراغ و اسهال می‌شود) نیز موثر است.

دکتر "اندرو گویرتز"(Andrew Gewirtz) نویسنده ارشد این مطالعه و استاد موسسه علوم زیست پزشکی دانشگاه ایالتی جورجیا گفت: مطالعه ما راه جدیدی برای از بین بردن عفونت ویروسی، به ویژه ویروس‌هایی که سلول‌های روپوشه‌ای را آلوده می‌کنند، ارائه داد. نتایج نشان می‌دهد که یک ماده ترکیبی از IL-۱۸ و IL-۲۲ می‌تواند وسیله‌ای برای درمان عفونت‌های ویروسی باشد که سلول‌های روپوشه‌ای با عمر کوتاه را مورد هدف قرار می‌دهند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Science Immunology" منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ویروس واکسن روتاویروس عفونت های ویروسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۲۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌

حسین امامیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: تزریق این واکسن در برنامه جاری ایمن سازی کودکان است.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان بردسکن افزود: اصل پیشگیری در بیماری‌های عفونی بسیار مهم‌تر از درمان است و تزریق این واکسن سبب کاهش بار جهانی بیماری‌های ناشی از عفونت‌های پنوموکوکی می‌شود.

وی با بیان اینکه باکتری پنوموکوک مهمترین عامل عفونت های مهاجم باکتریال در کودکان محسوب می شود، گفت: این بیماری طیف وسیعی از عفونت ها را شامل مننژیت، عفونت باکتریال تب دار، عفونت گوش میانی، سینوزیت، ذات الریه، عفونت ملتحمه چشم، عفونت در بافتهای نرم حفره چشم، عفونت در لایه های داخلی و دریچه های قلبی، التهاب استخوان و مغزاستخوان، عفونت پرده های محافظ قلب، عفونت یا التهاب وخیم قسمتی از صفاق، تورم والتهاب مفاصل، عفونت های بافت نرم و عفونت خونی را موجب می شود.

وی گفت: تزریق واکسن پنوموکوک در برنامه جاری ایمن سازی سبب ارتقاء سلامت کودکان می‌شود.

امامیان زمان تزریق این واکسن را در ۲ ماهگی، ۴ ماهگی و ۱۲ ماهگی و همزمان با سایر واکسن های همان گروه سنی اعلام کرد.

کد خبر 6093414

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • خواص معجزه‌آسای سیر برای پوست و مو
  • این میوه از افسردگی جلوگیری می‌کند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون دستاوردی نوین در سازمان انتقال خون
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت