Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانوی مازندرانی که با توجه به علاقه شدیدش به پرواز، مدتی از خواسته خود دور شد، دوباره مسیر زندگی‌اش را تغییر داد و توانست نخستین بانوی خلبان مازندرانی هواپیمای فوق‌سبک لقب گیرد.

به گزارش فارس، پرواز آرزوی هر فردی است و دیدن زمین و جزئیات آن بر فراز آسمان‌ها باید بسیار لذت‌بخش و دلچسب باشد؛ البته با گذری کوتاه به دوران پرخاطره کودکی، از بین دوستان و اقوام افراد زیادی را سراغ داریم که دوست داشتند خلبان شوند و شغل‌های پزشک، مهندس و پلیس در رتبه‌های دیگر علایق‌شان جای داشت، هر چند بسیاری از آن‌ها به آرزوی دیرینه خلبانی دست پیدا نکردند و در گیر و دار زندگی غرق شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانوی مازندرانی را می‌شناسم که با توجه به علاقه شدید دوران کودکی به پرواز، مدتی از خواسته خود دور شد، ولی دوباره مسیر زندگی‌اش را به سوی پرواز چرخش داد و توانست هم‌اکنون نخستین بانوی مازندرانی خلبان هواپیمای فوق‌سبک لقب گیرد.

مونا داودی ۳۷ ساله از شهرستان آمل پا بر رکاب پرواز گذاشته و با تحمل سختی‌های فراوان سوی آسمان‌ها گرفت.

در کارهایم "نمی‌شود و نمی‌توانم" ندارم

این زن توانمند با دریافت گواهینامه خلبانی هواپیمای فوق‌سبک نخستین بانوی مازندرانی است که پس از گذراندن مراحل مختلف آموزش خلبانی بدون حضور مربی (سولو) بر همه واژه‌های "نمی‌توانم و نمی‌شود" خط بطلان بکشد.

مونا داودی اظهار کرد: از کودکی عاشق پرواز بودم و به خلبانی علاقه زیاد داشتم، زیرا پدرم کارشناس ارشد موتور‌های جت و مهندسی پرواز بوده و این مهم عامل بزرگی بود تا بسیار به پرواز علاقه داشته باشم.

او افزود: با توجه به شغل پدر بسیار تمایل داشتم که به سمت پرواز و خلبانی بروم، ولی به سمت رشته فنی و مهندسی رفتم و از مسیر اصلی خود دور شدم تا اینکه به واسطه اخبار و اطلاعاتی باخبر شدم که فرودگاهی در شهرستان نوشهر کار آموزش و پرواز به علاقمندان را انجام می‌دهد تا پس از انتظار فراوان به آرزوی دیرینه‌ام برسم.

نخستین بانوی خلبان هواپیمای فوق‌سبک در مازندران با اشاره به تلاش‌های کاپیتان جلالی و کاپیتان خدایاری از بزرگان پرواز و خلبانی کشور و دیگر اساتید، تصریح کرد: دو دوره سنگین زمینی و پرواز را برای گذراندن آموزش خلبانی طی کردم همچنین در دوره زمینی ۱۲۰ ساعت را گذرانده و در دوره هوایی و پرواز پس از ۱۵ جلسه در کابین هواپیما نشستم و به تنهایی دست به پرواز زدم.

داودی یادآور شد: خلبانی کار بسیار سخت و دشوار است و در این رشته باید کاملا به زبان انگلیسی مسلط باشیم و پس از گذراندن کتاب‌های قطور زبان لاتین به مباحث ریاضی و فیزیک آگاهی پیدا کردم.

او با بیان اینکه دو پای انسان در خلبانی بسیار مهم است، یادآور شد: در راندن خودروها، رانندگان فرمان را با دست کنترل می‌کنند، ولی در پرواز فرمان در زیر پا‌های چپ و راست قرار دارد.

داودی با اعلام اینکه در آینده نزدیک قصد دارم تا دوره‌های حمل مسافر و آکروبات را بگذرانم، بیان کرد: آکروبات‌باز هوایی زن در کشور نداریم و این از مهمترین آرزو‌های من است.

او در مورد شرایط شغلی خود گفت: هم‌اکنون که نخستین خلبان زن هواپیمای فوق‌سبک در مازندران هستم می خواهم کار تدریس و مربیگری را در مازندران آغاز می‌کنم یا به عنوان خلبان تاکسی هوایی فعالیت خواهم کرد. همچنین بر این باورم که در امر پرواز همه سختی‌ها را با شعار "من می‌توانم" به آسانی تبدیل کردم.

مهیا بودن آموزش خلبانی و پرواز در مازندران

خلبان کوروش خدایاری یکی از اساتید برجسته خلبانی اظهار کرد: در سال ۱۳۵۲ به استخدام نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی در آمدم و در هشت سال دفاع مقدس پروازهای مختلف و اثرگذاری داشتم.

او با اشاره به اینکه مدت ۳۰ سال در ارتش جمهوری اسلامی خدمت کردم، یادآور شد: بعد از بازنشستگی امر آموزش به علاقمندان خلبانی را پیش گرفتم و ۱۷ سال است که آموزش خلبانی در محیط شخصی را انجام می‌دهم.

خلبان خدایاری با اعلام اینکه تاکنون بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ نفر دانشجو را در ارتش و محیط شخصی آموزش داده گفت: آخرین دانشجوی من خانم مونا داودی بود که توانست پس از گذراندن دوره‌های مختلف خلبانی گواهینامه خلبانی هواپیمای فوق‌سبک را در فرودگاه نوشهر کسب کند.

او بیان کرد: خانم داودی از دانشجویان سخت‌کوش بود که توانست نخستین دانشجوی بانو دارای گواهی خلبانی فوق‌سبک لقب گیرد.

مدیر فرودگاه نوشهر با اشاره به کسب گواهینامه خلبانی هواپیمای فوق‌سبک توسط نخستین بانوی مازندرانی، اظهار کرد: مونا داودی بانوی ۳۷ ساله آملی توانست به این مهم دست پیدا کند.

اکبر فریفته با اعلام دریافت گواهینامه خلبانی بیش از ۲۰ خلبان در فرودگاه نوشهر پس از گذراندن مراحل مختلف آموزش خلبانی بدون حضور مربی (سولو)، اظهار کرد: همه گواهینامه‌ها با تایید سازمان هواپیمایی انجام می‌شود.

لزوم توسعه هوانوردی عمومی و پویایی گردشگری هوایی در مازندران

او با اشاره به نقش ارزشمند توسعه هوانوردی عمومی و پویایی گردشگری هوایی، فرودگاه نوشهر را از قدیمی‌ترین فرودگاه‌های کشور با ۶۹ سال در استان مازندران دانست و یادآور شد: برگزاری دوره‌های آموزش خلبانی در فرودگاه‌ها برای کسب درآمد و توجیه‌پذیری فعالیت فرودگاهی بسیار مهم است.

فریفته بیان کرد: با رایزنی با شرکت فرودگاه‌ها و هوانوردی کشور فعالیت دو شرکت در قالب مدرسه آموزش خلبانی در فرودگاه نوشهر ایجاد شده تا از این خلبانان برای پرواز‌های تفریحی و خلبانی هواپیما‌های با وزن زیر ۹ تن و ظرفیت چهار تا نوزده نفره در زمینه ایرتاکسی، آمبولانس هوایی و گردشگری هوایی استفاده شود.

بانوان توانمند ایران اسلامی نه تنها در هشت سال دفاع مقدس بلکه در همه ایام دوشادوش مردان مشغول کار و تلاش هستند و حتی در برخی مواقع گوی سبقت را از دیگران می‌ربایند.

این بار شاهد درخشش بانوی مازندرانی در رشته خلبانی بودیم که نشان داد بانوان همیشه توانستند با عزم و اراده راسخ فعل خواستن را صرف کرده و با صدای بلند فریاد بزنند: "چون می‌خواهم، پس می‌توانم".

لینک کوتاه: asriran.com/00396W

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خلبان زن گواهینامه خلبانی هواپیمای فوق سبک بانوی مازندرانی فرودگاه نوشهر پس از گذراندن آموزش خلبانی نخستین بانوی یادآور شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۵۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!

تین نیوز نوید حداد :

مهماندار زن سابق اکنون رئیس هواپیمایی ژاپن است. هواپیمایی ژاپن پس از ورشکستگی در سال 2010 در حال پوست اندازی و رشد است.

به گزارش تین نین نیوز به نقل از بی بی سی، انتخاب میتسوکو توتوری (Mitsuko Tottori) به عنوان رئیس خطوط هوایی ژاپن در ژانویه سال جاری موجی از شوک را در میان شرکت های بزرگ ژاپن ایجاد کرد. خانم توتوری نه تنها اولین رئیس زن شرکت هواپیمایی ژاپن (Japan airlines) بود، بلکه کار خود را به عنوان یکی از خدمه کابین (cabin crew) آغاز کرده بود. 

بعد از انتصاب به عنوان رئیس، یک وب سایت حتی او را با عنوان " مولکول جهش یافته " یا " جهش یافته " توصیف کرد، اشاره به آنکه توتوری در سیستم هوایی ژاپن (JAS) - یک شرکت هواپیمایی بسیار کوچکتر که Japan Airlines دو دهه پیش آن را خریداری کرد - کار کرده بود. 

به طور خلاصه، او از جمع تجار نابغه نبود که به طور معمول به جایگاه بالاتر در شغل خود نایل می شوند. لازم به ذکر است که از میان 10 مردی که این پست مدیریتی را تصاحب کرده بودند هفت نفر آنها فارغ التحصیل دانشگاه های برتر ژاپن بودند، در حالیکه خانم توتوری فارغ التحصیل یک کالج با اعتبار پایین است.

با انتصاب خانم توتوری، هواپیمایی ژاپن در میان کمتر از یک درصد شرکت های برتر ژاپن به رهبری زنان پیوسته است. رئیس فعلی این شرکت هواپیمایی در گفتگو با خبرنگار بی بی سی گفت: من خودم را به عنوان اولین زن یا مهماندار سابق هواپیما نمی بینم، بلکه می خواهم به عنوان یک فرد عمل کنم، بنابراین انتظار نداشتم که این همه توجه را جلب کنم.

لازم به ذکر است که انتصاب توتوری تنها دو هفته پس از آن صورت گرفت که مهمانداران شرکت هواپیمایی ژاپن برای تخلیه موفقیت آمیز مسافران از هواپیمای ایرباس A350 که هنگام فرود با یک هواپیمای گارد ساحلی برخورد کرده بود، مورد ستایش قرار گرفتند. هواپیمای پرواز شماره 516 خطوط هوایی ژاپن پس از برخورد در باند فرودگاه هاندا توکیو به آتش کشیده شد. 

در این سانحه، پنج نفر از 6 خدمه هواپیمای گارد ساحلی کشته و کاپیتان نیز زخمی شدند. با این حال در عرض چند دقیقه پس از برخورد، تمامی 379 نفر از ایرباس A350-900  با خیال راحت فرار کرده بود. آموزش دقیق مهمانداران در فراری دادن مسافران به طور ناگهانی در کانون توجه قرار گرفت.

به عنوان یک مهماندار سابق، خانم توتوری اهمیت ایمنی حمل و نقل هوایی را در وهله اول آموخت. چهار ماه پس از اینکه او در سال 1985 مهماندار هواپیما شد، خطوط هوایی ژاپن مرگبارترین حادثه هواپیمایی تاریخ حمل و نقل هوایی را در کوه اوسوتاکا تجربه کرد که 520 نفر را به کام مرگ فرستاد. 

توتوری ضمن اشاره به این سانحه مرگبار هوایی گفت که به هر یک از کارکنان JAL فرصتی داده می شود تا از کوه اوسوتاکا بالا بروند و با کسانی که حادثه را به یاد دارند صحبت کنند. همچنین بقایای هواپیما را در مرکز ارتقاء ایمنی خود به نمایش گذاشته می شوند تا به جای خواندن در مورد آن در یک کتاب، کارکنان هواپیمایی  ژاپن با چشمان خودشان نگاه کنند و با پوست خودشان احساس کنند تا در مورد حادثه یاد بگیرند.

انتصاب توتوری به عنوان یک مقام ارشد در حالی به عنوان یک شگفتی قلمداد شد که شرکت هواپیمایی ژاپن از زمان ورشکستگی در سال 2010 به سرعت تغییر کرده است و به لطف حمایت مالی عمده دولت موفق به ادامه پرواز شده و کسب و کار با هیئت مدیره جدید بازسازی شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است
  • پایگاه شکاری چابهار یکی از یگان‌های عملیاتی و استراتژیک نیروی هوایی ارتش است
  • شوخی مردم با موضوع «جت شخصی»/ کمک «ایر تاکسی» به صنعت هوایی
  • ۸ اردیبهشت ، سالروز عروج خلبان تیز پرواز آسمان ایران
  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • خلبان نامداری که درخواستِ کم کردن درجه‌اش را داشت! + فیلم
  • ◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  • حماسه باشکوهی که شهید شیرودی رقم زد/در حد امکان وامدار تاریخ بودم
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)