Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@17:50:43 GMT

بورس املاک در راه است

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۳۵۷۴۸

بورس املاک در راه است

رحمانی، مدیرعامل سابق بورس گفت: موافقت اصولی با راه اندازی بورس املاک صادر شده است و از ۱۵ تا ۲۰ مهرماه پذیره نویسی می‌شود.

به گزارش سرویس بورس مشرق، علی رحمانی، افزود: بورس املاک شامل ساخت و امتیازهای اسمی است که در شورای عالی بورس اوراق بهادار به تصویب رسیده است.

وی گفت: این بورس بعد از پذیره نویسی ثبت می‌شود و به عنوان یک شرکت سهامی عام امسال شروع به کار می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

برترین گروه‌های بورسی +جدول

این کارشناس بورس گفت: کارکرد اصلی این بورس کمک به بازار مسکن است تا سرمایه و سپرده‌های مردم هم در مقابل تورم مصون باشند و هم احتمال خانه دار شدنشان بیشتر شود و از طرف دیگر به تشکیل سرمایه در بخش ساختمان و ساخت کمک می‌کند.

وی افزود: این بورس در درجه اول یک بازار مالی است که قرار است در آن برای طرح‌ها تامین مالی صورت گیرد.

رحمانی در پاسخ به انتقاد گروهی که معتقدند چرا با وجود چندبورس، باید بورس دیگری شکل گیرد گفت: بخش ساختمان و زیرساخت، تخصصی است و ابزارهای متفاوتی می‌طلبد و باید نهادها و ابزارهای خاص خودش را داشته باشد.

ملک و ساختمان بزرگترین بخش فعال بخش خصوصی

وی با اشاره به این که ملک و ساختمان بزرگترین بخش فعال بخش خصوصی است و سازوکارهای تامین مالی خاص خودشان را دارند افزود: ده‌ها طرح داریم که در بخش ساختمان نتوانستند تامین مالی کنند گرچه نظام اجرایی و فنی نیز تامل برانگیز است.

رحمانی با اشاره به این که صندوق‌های زمین و ساختمان یکی از نهادهایی است که در بورس املاک ساخت و امتیازات، عرضه خواهد شدگفت:صندوق‌های زمین و ساختمان که پیشتر در بورس فعالیت می‌کردند موفق نبودند، چون علاقه‌ای به تامین سرمایه در این بخش نداشتند.

وی گفت: نهادی به عنوان متعهد پذیره نویسی باید ایجاد شود تا اگر سهامداران فعلی یا بازار از بورس املاک استقبال نکردند آن‌ها این سهام را بخرند، چون طرح‌ها باید ساخته شود.

این کارشناس بورس گفت: ساختار بسیار پیچیده و پرهزینه بود بنابراین مقررات، شرکت پروژه را تاسیس کردیم، چون در ۱۰ سال گذشته فقط یک شرکت پروژه شکل گرفته که آن‌ها هم از تشکیل آن پشیمان هستند.

لزوم استفاده از تجربه‌های گذشته صندوق‌های زمین و ساختمان

وی افزود: زیرساخت لازم و کافی را نداریم بنابراین باید به صورت تخصصی کار کنیم و ساختاربندی درست را انجام دهیم و از تجربه‌های گذشته صندوق‌های زمین و ساختمان نیز استفاده کنیم.

این استاد دانشگاه الزهراء با اشاره به این که ابزارهای فعلی بازار سرمایه برای بازار املاک و زیرساخت‌ها مناسب نیست گفت: به طور مثال یک طرح راهسازی که ۱۰ سال طول می‌کشد می‌توانیم اوراق مشارکتی برایش منتشر کنیم به قیمت ۳۰ هزار تومان و در طول ۷ یا ۸ سال به سررسید سود ۱۰۰ هزار تومان برسد تا دغدغه تامین مالی نداشته باشد.

وی گفت: پیش بینی می‌کنیم صندوق‌های زمین و ساختمان و املاک و مستغلات بتوانند واحدهای سرمایه گذاری شان قابل تبدیل به ملک باشد.

تشکیل شرکت‌های اجاره داری به نام «ریتس»

مدیرعامل سابق شرکت بورس اوراق بهادار به تشکیل شرکت‌های اجاره داری به نام «ریتس» اشاره کرد و گفت: این شرکت‌ها املاک مسکونی تجاری و صنعتی و یا بیمارستان اجاره می‌دهند که پیش بینی می‌کنیم شرکت‌های اجاره داری خیلی موفق باشند، چون در کشور املاکی به ارزش ۴۰۰ هزار میلیارد تومان داریم که قابل اجاره داری است.

وی افزود: برای املاک مازاد دولت نیز ابزاری فراهم می‌کنیم تا قابل اجاره دادن باشد و درآمد آن هم مشخص است. البته این موضوع قوانین و مقررات می‌خواهد، چون این نوع شرکت‌ها معاف از مالیات است و در بخش خصوصی فعالیت می‌کنند.

این کارشناس بورس گفت: هیئت دولت قانون خوبی تصویب کرد که می‌تواند زمین واگذار کنند و یونیت (واحد) بگیرند.

وی با اشاره به این که بسیاری از مشکلات مثل تعاونی مسکن با تشکیل بورس املاک حل خواهد شد، گفت: در بورس املاک استانداردسازی و ساخت و ساز سریع و هم ارزان سازی انجام می‌شود.

صندوق‌های زمین و ساختمان زیرمجموعه بورس املاک می شود

رحمانی گفت: صندوق‌های زمین و ساختمان نیز زیرمجموعه بورس املاک خواهد شد و مشوق‌هایی نیز برای آن در نظر گرفته می‌شود تا جذابیت این موضوع از بین نرود.

وی تاکید کرد:در کوتاه مدت نباید از بورس انتظار معجزه داشته باشیم بلکه در فاصله زمانی بلند مدت ۵ تا ۶ سال باید بازار اجاره داری داشته باشیم.

وی درباره مالکان خانه‌های خالی نیز گفت:، چون برای مردم ابزارهای سرمایه گذاری مناسب طراحی نکردیم آن‌ها رابه سمت فعالیت‌های سوداگرایانه سوق دادیم و ابزارهایی که طراحی شده حاکمیتی است و در جاهایی نیز لطمه زدیم در حالی که اگر قوانین و ابزارهایی داشته باشیم سرمایه گذار از آن منتفع می‌شود و عاملی است تا واحدهای ساخته شده را در بورس املاک سرمایه گذاری کنند.

مدیرعامل سابق شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: در بورس املاک می‌توانیم زیرساخت‌هایی مثل آزاد راه‌ها را تعمیر کنیم و یا طرح‌های عمرانی مثل بیمارستان‌ها در این بورس ساخته و تمام شود.

وی اضافه کرد: بورس املاک در گام اول یک بازار مالی است و در گام دوم می‌توانیم یک بازار فیزیکی ایجاد کنیم.

زمزمه مخالفت با بورس املاک

رحمانی درباره زمزمه مخالفت با بورس املاک گفت: برخی تصور می‌کنند در این بورس آپارتمان معامله خواهد شد و این باعث افزایش قیمت می‌شود در حالی که اصلا به این حوزه ورود نمی‌شود.

وی گفت: این بورس قرار است با سرمایه ۵ هزار میلیارد تومان شکل بگیرد و بورس املاک خودش این سرمایه را نیاز ندارد یعنی شرکتی زیر مجموعه بورس املاک به عنوان توسعه و تثبیت نهاد و ابزارهای بخش ساختمان تشکیل شود و در طول ۵ سال هم بورس این شرکت را واگذار می‌کند.

این کارشناس بورس گفت: در صورتی که هیچ صندوقی راه اندازی یا وارد بورس املاک نشود این شرکت باید بتواند کار را پیش ببرد بنابراین حتما تامین سرمایه تخصصی مسکن نیاز داریم.

رحمانی گفت:این طرح دراندیشکده دانشگاه الزهرا مدون و استانداردهای جهانی یک بورس در ان لجاظ شد و ما ابزارهای لازم را مدون کردیم و اماده پذیره نویسی است.

وی اضافه کرد:چون این بورس در قالب یک شرکت سهامی عام خواهد بود هیچ کس بیشتر از ۲ ونیم درصد نمی‌تواند سهم داشته باشد و پذیره نویسی عمومی خواهد شد.

منبع:سایت خبری بازار

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ بورس شاخص بورس بازار بورس بورس تهران فرابورس سازمان بورس سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا اخبار بورس بورس املاک و مستغلات املاک بازار بازار سرمایه بازار مسکن بازار سهام سهام سرمایه گذاری مسکن صندوق های زمین و ساختمان کارشناس بورس گفت بورس املاک پذیره نویسی بخش ساختمان اجاره داری تامین مالی خواهد شد شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۳۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!

به گزارش خبرآنلاین ،دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات دومین روز هفته جاری، با افت ۰.۸۷ درصدی، معادل ۲۰ هزار و ۲۸۴ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۸۴ هزار و ۸۳۳ واحد قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت: رشد ارتفاع نماگر اصلی بازار سرمایه در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۹۹ درصدی (معادل هفت هزار و ۵۳۶ واحد) در پله ۷۵۷ هزار واحدی قرار گرفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام و حق تقدم) را در روز یکشنبه، سه هزار و ۹۶ میلیارد تومان نشان می‌داد. این تابلو همچنین حجم معاملات روز یکشنبه را ۶.۹ میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

از سوی دیگر، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز از خروج سرمایه آنها از بازار سهام حکایت دارد. شاخص ورود و خروج پول در پایان معاملات روز یکشنبه بورس، از خروج ۱۱۹.۵ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی خبر می‌دهد.

پیش‌ بینی بورس دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

بازار سرمایه در دومین هفته اردیبهشت‌ماه، در حالی که همه اهالی تالار شیشه‌ای منتظر یک شروع مثبت و قوی بودند، روز منفی دیگری را پشت سر گذاشت. قامت سرخ نقشه بازار بورس، نشان از منفی بودن ۸۰ درصدی تابلوهای بورسی داشت.

حجم و ارزش پایین معاملات در کنار توقف روند ورود پول حقیقی‌ها به بازار سرمایه، روایتگر روز معاملاتی فرسایشی برای سهامداران بود. روند نماگرهای سهامی نشان می‌دهد برخلاف انتظار، در روز یکشنبه خبری از حمایت حقوقی‌ها نبود و روند معاملات با بازگشت قدرت خریداران همراه نبود.

کارشناسان معتقدند، در صورتی که محرک‌های بازار از جمله دلار نیمایی تغییر چندان محسوسی پیدا نکند، روند نوسانی بازار ادامه خواهد یافت. صندوق‌های اهرمی نیز، در پایان معاملات دومین روز هفته، در سوی منفی دامنه نوسان خود قرار گرفتند؛ این موضوع مشخص می‌کند معامله‌گران و سرمایه‌گذاران امید چندانی به تغییر شرایط در بازار روز میانی هفته ندارند.

با وجود این، دو خبر مثبت به بازار سرمایه تزریق شده که می‌تواند حال و هوای معاملات را در روز میانی هفته تغییر دهد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: «معافیت‌هایی که در حوزه بورس وجود داشته، به قوت خود باقی خواهد ماند. همچنین نرخ مالیات بر عملکرد بنگاه‌ها به سطح ۲۰ درصدی بازگشت.»

از همین رو، در راستای پیش بینی بورس روز میانی هفته، می‌توان با توجه به اخبار مثبتی که به بازار سرمایه تزریق شده است، انتظار بازگشت نماگرهای سهامی به ریل مثبت را داشت.

۲۲۷۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900717

دیگر خبرها

  • چشم انداز سرمایه گذاری در بورس مثبت است
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی
  • جمهوری آذربایجان قصد دارد املاک دولتی ایران در باکو را مصادره کند
  • ادعای اقدام علیه املاک دولت ایران؛ باکو قصد مصادره اموال کرده است؟
  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شروط مجلس برای معافیت مالیات بر سرمایه در انتقال املاک
  • شروط معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه در انتقال املاک تعیین شد
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • مبلغ دقیق مرحله سوم سود سهام عدالت / مرحله سوم سود سهام عدالت کی واریز می‌شود؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس