Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

با افزایش سن، مو‌ها نیز به طور طبیعى سفید خواهند شد. اما این اتفاق هنگامى که فرد هنوز در دوران جوانى است، بسیار حائز اهمیت می‌شود. با گذشت زمان مو‌ها به تدریج نازک، کم پشت و به رنگ خاکسترى یا سفید متمایل مى شوند. در پوست بدن ما، فولیکول هایى وجود دارد، این سلول‌ها همچون کیسه هاى کوچکى هستند که داراى سلول هاى تولید کننده رنگدانه به نام ملانین هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت، عامل اصلى رنگ مو همین سلول-هاى کوچک هستند. زمانى که به سنین میانسالى مى رسیم، فولیکول‌ها قدرت رنگدهى خود را از دست داده و در نتیجه سفیدى تارهاى مو را مشاهده خواهیم کرد.

علت سفیدى مو در سنین جوانى چیست؟
رنگ موى طبیعى هر فرد متفاوت از دیگرى است، در این بین، کسانى که موى مشکى دارند، در صورت سفید شدن چند تار از مویشان، بسیار بیشتر از سایر رنگ مو‌ها جلب توجه می‌کنند. اگر چه سفید شدن مو پدیده-اى است که ما را یاد دوران پیرى مى اندازد، اما این رخداد مى تواند در هر سنى ظاهر شود. نوجوانان و جوانان زیادى هستند که متوجه تارهاى سفید موى خود مى شوند و ممکن است این امر آنان را متعجب و ناراحت کند، با دانستن علل آن مى توان با دید بهترى به سفیدى زودرس مو نگاه کرد. در ادامه، دلایل عمده سفیدى زودهنگام مو را تحیل و بررسى خواهیم کرد.

۱. ژنتیک
ما بسیارى از ویژگى هاى ظاهرى و باطنى خود را از اجدادمان به ارث می‌بریم، در واقع افراد وارث آن چیزى هستند که پدربزرگ یا مادربزرگ آ ن‌ها برایشان به جا گذاشته اند. نوجوانانى که موى سفید دارند باید عامل آن را در گذشتگان خود جستجو کنند.

۲. استرس
همه افراد در روز با استرس هایى در زندگى مواجه هستند. ممکن است این نگرانى و فشار حاصل مشکلات خانوادگى، اقتصادى، کارى و ... باشد. اما عواقب ناشى از استرس، سلامت بدن را بسیار تحت الشعاع خود قرار مى دهد که برخى از آن‌ها شامل مواد زیر مى باشد:

o مشکلات خواب
o اختلالات اشتهایى
o فشار خون بالا

استرس همچنین مى تواند بر موهاى شما نیز اثر بگذارد و یکى از دلایل اصلى سفید شدن زودرس مو‌ها باشد. یک مطالعه در سال ٢٠١٣ صورت گرفت که ارتباط بین استرس و کاهش تعداد سلول هاى بنیادى موجود در پیاز موى موش‌ها را یافت؛ بنابراین اگر هنوز سنى ندارید ولى متوجه افزایش تعداد تار موى سفید خود شده اید، باید عامل آن را فشار روانى دانست. با کاهش شرایط و موقعیت هاى استرس زا مى توان از ادامه این روند افزایشى جلوگیرى کرد.

۳. بیمارى هاى خود ایمنى
یک بیمارى خود ایمنى نیز مى تواند سبب سفیدى زودهنگام مو‌ها شود. زمانی که سیستم ایمنى بدن، سلول-هاى خودى را بیگانه تلقى مى کند و به آن‌ها حمله مى کند، ممکن است این اتفاق رخ دهد. در اختلالات آلوپسى و ویتیلیگو، سیستم ایمنى به سلول هاى فولیکولى حمله کرده و آن‌ها را نابود مى کند و در نتیجه باعث از بین رفتن رنگدانه مو مى شود.

۴. اختلال تیروئید
تغییرات هورمونى ناشى از مشکلات تیروئید مانند پر کارى یا کم کارى این غده مى تواند مسئول سفیدى مو در سنین پایین باشد. تیروئید یک غده پروانه اى شکل است که در قاعده گردن قرار گرفته است و به کنترل بسیارى از عملکردهاى بدن مانند متابولیسم کمک شایانى مى کند. تیروئید بیش از حد فعال و یا کم کار مى-تواند مسبب تولید ملانین کمتر شود، در نتیجه

تارهاى مو بى رنگ مى شوند.

۵. کمبود ویتامین B-۱۲
افراد بسیارى را مشاهده مى کنیم که در سنین کم دچار سفیدى مو شده اند و علت آن مى تواند کمبود ویتامین B-۱۲ باشد. این ویتامین نقش بسیار مهمى در بدن ایفا مى کند، علاوه بر این که انرژى بدن را بالا مى برد، به رشد سالم مو و رنگ مو هم کمک مى کند.

کمبود این ویتامین مهم، منجر به کم خونى مى شود، زمانى که بدن نتواند مقدار کافى از ویتامین B-۱۲ را جذب کند، وظیفه گلبول هاى قرمز خون که باید عمل اکسیژن رسانى به سلول هاى بدن از جمله سلول هاى مو را انجام دهد، مختل خواهد شد. در نتیجه سلول هاى مو ضعیف شده و رنگ خود را از دست خواهند داد.

۶. سیگار کشیدن
استعمال دخانیاتى مانند سیگار علاوه بر افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه و بیمارى هاى قلبى، مى تواند روى سلامت مو‌ها نیز اثرگذار باشد. سیگار کشیدن رگ هاى خونى را منقبض مى کند که در نتیجه باعث کاهش جریان خون در فولیکول هاى مو مى شود و ریزش مو را نیز در پى دارد. سموم موجود در سیگار، به بخش هاى زیادى از بدن از جمله فولیکول هاى مو آسیب وارد مى کنند و باعث سفیدى زودهنگام مو‌ها مى شود.

آیا مى توان از سفید شدن مو جلوگیرى کرد؟
به قول معروف، ماهى را هر موقع از آب بگیرى تازه است. مى توان با کاهش شرایط استرس زا و یا ترک سیگار از این روند افزایشى سفید شدن مو در سنین پایین جلوگیرى کرد. اما اگر عامل آن ژنتیکى باشد، هیچ راهکارى براى جلوگیرى از آن وجود نخواهد داشت. در صورتى که بیمارى زمینه اى سبب آن باشد، ممکن است با درمان بیمارى، رنگدانه‌ها برگردند و رنگ موى شما نیز تغییر کند.

طبق یک پژوهش، اگر مشکل تیروئید باعث سفیدى مو شده است، پس از درمان این غده، رنگدانه مجدداً ایجاد مى شود. مصرف مکمل هاى ویتامین B-۱۲ نیز در صورتى که سفیدى مو نتیجه کمبود این ویتامین باشد، مى تواند سلامت فولیکول هاى مو را دوباره تامین کند.

منبع: فرارو

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: اختلال تیروئید صراط فولیکول ها ویتامین B سلول هاى سفید شدن مى تواند مى توان سلول ها هاى مو مى شود رنگ مو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۱۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس الرت، محققان توانسته اند اتصالات عصبی به نام سیناپس‌ها را با استفاده از همان آب و مواد نمکی که مغز از آن استفاده می‌کند شبیه سازی کنند؛ پیشرفتی که به رشته نوظهور «یونترونیک» که ترکیب زیست شناسی و الکترونیک است کمک می‌کند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه اوترخت در هلند و دانشگاه سوگانگ در کره جنوبی، از عملکرد مغز انسان که از ذرات باردار به نام یون‌های محلول در آب برای انتقال سیگنال‌ها در نورون‌ها استفاده می‌کند، الهام گرفته اند.

یکی از ویژگی‌های مهم توانایی مغز برای پردازش اطلاعات، انعطاف پذیری سیناپسی است که به نورون‌ها اجازه می‌دهد تا قدرت اتصالات بین خود را در پاسخ به تاریخچه ورودی تنظیم کنند.

این دستگاه که جدید «ممریستور یونترونیک» نام دارد، میزان بار الکتریکی را که قبلا از آن عبور کرده است «به یاد می‌آورد» و ما را به ساخت سیستم‌های مصنوعی با قابلیت تقلید از مغز ابرقدرت انسان نزدیک‌تر می‌کند.

«تیم کامسما» «Tim Kamsma» فیزیکدان نظری از دانشگاه اوترخت، می‌گوید: این دستاورد نشان دهنده یک پیشرفت حیاتی به سمت رایانه‌هایی است که نه تنها می‌توانند الگو‌های ارتباطی مغز انسان را تقلید، بلکه از همان محیط نیز استفاده کنند.

ممریستور یونترونیک به شکل مخروط با محلول آب و نمک در داخل آن، فقط ۱۵۰ در ۲۰۰ میکرومتر عرض دارد (عرض حدود سه یا چهار تار موی انسان در کنار هم). تکانه‌های الکتریکی باعث حرکت یون‌ها در کانال مخروطی شکل شده و تغییرات در بار الکتریکی منجر به تغییر در حرکت یون می‌شود. تغییر در چگونگی رسانش الکتریسیته سیناپس را می‌توان اندازه گیری و رمزگشایی کرد تا دریابیم سیگنال ورودی چه بوده که این نشان دهنده نوعی حافظه است.

طول کانال بر مدت زمان حفظ حافظه ممریستور تأثیر می‌گذارد و این نشان می‌دهد می‌توان کانال‌ها را برای کار‌های خاصی طراحی کرد دقیقا مانند آنچه در مغز وجود دارد. فیزیک دان‌ها همچنین در تلاش برای یافتن روش‌های مختلف ترکیب این سیناپس‌های مصنوعی هستند.

اگرچه هنوز این دستگاه و به طور کلی یونترونیک، در مراحل بسیار اولیه هستند، اما با توجه به تولید نسبتا سریع و ارزان، این طراحی جدید می‌تواند برای طیف وسیعی از کاربرد‌های آینده مقیاس پذیر باشد.

مجریان این طرح می‌گویند اگرچه سیناپس‌های مصنوعی قادر به پردازش اطلاعات پیچیده بر اساس مواد جامد هستند، اما ما اکنون و برای اولین بار نشان دادیم که این شاهکار با استفاده از آب و نمک نیز قابل اجراست. ان‌ها به طور موثر رفتار عصبی را با استفاده از سیستمی تکرار می‌کنند که از محیطی مشابه مغز استفاده می‌کند.

این پژوهشگران امیدوارند با الگوبرداری از مغز، به جای تکیه بر فرآیند‌ها و اجزای الکتریکی سنتی و رایج، بتوان با رایانه‌ها به ظرفیت و کارایی مغز نزدیک شد.

نتایج این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • حمله ناگهانی خرس به خودروی گردشگر (فیلم)
  • پخش فیلم «رابطه» با بازی خسرو شکیبایی
  • (ویدئو) حمله ناگهانی خرس به یک خودرو
  • حمله ناگهانی مار به نگهبان باغ‌وحش حین غذا دادن (فیلم)
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان