Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین با پیشبرد صنعت فناوری فضایی و برنامه‌های جاه‌طلبانه‌ای که دارد، قصد دارد به زودی آمریکا را از جایگاه برتر جهان پایین بکشاند.

به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، چین در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ بیشترین تعداد پرتاب ماهواره را در جهان از آن خود کرد و به ترتیب ۳۹ و ۳۳ ماهواره به فضا فرستاد. در ادامه به معرفی برنامه‌ها و دستاوردهای فضایی این کشور طی یک سال گذشته می‌پردازیم:
پرتاب نخستین فضاپیما به مریخ
چین امسال اولین ماموریت کاوشگری خود را در کره مریخ آغاز کرد و تیان‌ون-۱ را با موفقیت به سمت سیاره مریخ فرستاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این ماموریت از یک مدارگرد، یک سطح‌نشین و یک مریخ‌نورد تشکیل شده است. تیاون‌ون-۱ از طریق موشک فضایی لانگ مارچ-۵ از ایستگاه فضایی در جزیره جنوبی چین در هاینان پرتاب شد. قرار است این موشک، فاصله ۵۶ میلیون کیلومتری را در حدود هفت ماه بپیماید و در ماه فوریه سال ۲۰۲۱ به مقصد برسد.
این اولین ماموریت چین به سمت سیاره سرخ منظومه شمسی است. البته چین در سال ۲۰۱۱ یک مدارگرد را با همکاری روسیه به سمت سیاره مریخ پرتاب کرد. اما پرتاب این فضاپیما موفقیت‌آمیز نبود و فضاپیما نتوانست از مدار زمین خارج شود. طبق برنامه تیان‌ون-۱ اواسط زمستان امسال به سیاره مریخ خواهد رسید. دو تا سه ماه پس از قرار گرفتن این فضاپیما در مدار مریخ سطح‌نشین و مریخ‌نورد تیان‌ون-۱ بر سطح مریخ فرود خواهند آمد و ماموریت ۹۰ روزه خود را آغاز خواهند کرد. مریخ‌نورد تیان‌ون-۱ چین با استفاده از ۶ ابزار علمی سیاره مریخ را کاوش خواهد کرد.     مدارگرد تیان‌ون-۱ نیز در مداری بیضوی و قطبی با کمک هفت ابزار علمی سیاره مریخ را از مدار این سیاره زیر نظر خواهد گرفت. این مدارگرد تا فاصله ۲۶۵ کیلومتری از سطح به مریخ نزدیک خواهد شد و در زمان اوج مداری به فاصله ۱۲ هزار کیلومتری از سطح مریخ خواهد رسید. مدارگرد تیان‌ون-۱ وظیفه مخابره اطلاعات مریخ‌نورد به زمین را نیز بر عهده دارد. سطح‌نشین تیان‌ون-۱، اما فعالیت علمی خاصی انجام نخواهد داد و وظیفه اصلی آن انتقال مریخ‌نورد به سطح سیاره مریخ است.   کاخ آسمانی در فضا
چین می‌خواهد که در سفر فضایی، قدرت بزرگ در جهان شود. از میان همه، این کشور در نظر دارد که در سال ۲۰۲۲ یک ایستگاه فضایی را با نام تیانگونگ یعنی کاخ آسمانی به بهره‌برداری بسپارد. این ایستگاه فضایی ۶۶ تنی می‌تواند در یک زمان به مدت ۶ ماه میزبان سه فضانورد باشد و ۱۰ سال در مدار بماند. این ایستگاه فضایی دارای سه ماژول خواهد بود: یک فضای اصلی برای سکونت و دو ماژول برای انجام آزمایش‌ها درباره همه چیز از فناوری‌های فضایی گرفته تا زیست‌شناسی در گرانش صفر یا بی‌وزنی را شامل می‌شود.
اگر همه چیز طبق برنامه‌ریزی پیش برود، اولین ماژول در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ سوار بر موشک لانگ مارچ-۵ بی پرتاب خواهد شد. ماژول‌های دیگر نیز همراه با تجهیزات و چند خدمه پرتاب خواهند شد. آژانس فضایی چینی در این باره اعلام کرد قصد دارد فضانوردان خود را ژوئیه امسال انتخاب کند. مطابق اظهارات اخیر این آژانس فضایی، انتخاب فضانوردان برای اولین بار شامل افراد دارای سوابق علمی و مهندسی است و انتخاب آن‌ها فقط نیرو‌های نظامی نیروی هوایی ارتش نخواهد بود.     علاوه بر ایستگاه فضایی جدید و جالب، چینی‌ها قصد دارند یک تلسکوپ جدید با نام ژیانتیان را نیز پرتاب کنند. این تلسکوپ فضایی دارای آینه‌ای به اندازه آینه تلسکوپ فضایی هابل خواهد بود، اما این آینه می‌تواند دیده بسیار وسیع‌تری از آسمان ثبت کند. این تلسکوپ و ایستگاه فضایی هر دو در یک مدار قرار خواهند گرفت و این موضوع به این تلسکوپ اجازه می‌دهد تا به ایستگاه فضایی متصل شده و عملیات تعمیرات و به روزرسانی را انجام دهد.
نخستین فضاپیمای چندبار مصرف
چین در یک سال گذشته نخستین فضاپیمای چند بار مصرفش را نیز به فضا فرستاد که در آن از فناوری‌های نوینی استفاده شده است. نخستین فضاپیمای چند بار مصرف چینی همراه یک موشک لانگ مارچ اف -۲ از مقر پرتاب در صحرای گوبی به فضا فرستاده شد. طبق سازمان هوافضای چین، این عملیات زمینه را برای نسل آینده ماموریت‌های سرنشین‌دار به فضا فراهم می‌کند. این فضاپیما پس از مدتی عملیات در مدار زمین در تاسیسات تعیین شده در چین فرود می‌آید.   در عملیات مذکور فناوری‌های چندبار مصرف آزمایش می‌شود و پشتیبانی فناورانه برای استفاده صلح‌آمیز از فضا نیز فراهم می‌شود. البته اطلاعات زیادی درباره این فضاپیما یا عملیات پرتاب آن وجود ندارد. یکی از مقامات نظامی چین که خواسته ناشناس بماند، گفت: در این عملیات فناوری‌های نوینی وجود دارد که برای نخستین بار آزمایش می‌شوند. این فضاپیما جدید و روش پرتاب نیز متفاوت است. به همین دلیل اقدامات شدید امنیتی انجام شده است.     اما این منبع ناشناس اشاره کرد فضاپیمای مذکور شبیه هواپیمای آمریکایی مرموز X-۳۷B است که چندبار مصرف است. این هواپیما هم اکنون مشغول عملیات در فضا است.
ماهواره ویژه رصد دریا و اقیانوس
چین امسال یک ماهواره ویژه رصد دریا و اقیانوس را نیز با استفاده از موشک لانگ مارچ -C۲ به فضا پرتاب کرد. کار اصلی این ماهواره که از ایالت شانشی به فضا پرتاب شده، رصد محیط دریا‌ها و هشدار زود هنگام بلایای دریایی خواهد بود. همچنین جمع‌آوری اطلاعات مربوط به آب‌های نزدیک به چین و رصد کشتی‌های اقیانوس‌پیما از دیگر ماموریت‌های این ماهواره چینی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رقابت فضایی فناوری فضایی ایستگاه فضایی فضاپیما ماموریت های فضایی نخستین فضاپیما ایستگاه فضایی سیاره مریخ مریخ نورد لانگ مارچ بار مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۲۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش ستاره قرمزها برای رسیدن به پرسپولیس

به گزارش "ورزش سه"، نساجی مازندران دو روز دیگر در رقابت دشواری در ورزشگاه شهید وطنی به مصاف پرسپولیس خواهد رفت که کسب حتی یک امتیاز هم در این بازی می‌تواند آنها را به بقا در لیگ برتر امیدوارتر کند و محمود قائدرحمتی نیز سعی دارد با رفع مصدومیت به ترکیب تیمش در این بازی برگردد.

محمود قائدرحمتی که  دو هفته قبل در دیدار نساجی مازندران مقابل سپاهان و تیم سابق خود به دلیل آسیب دیدگی از زمین بیرون رفت، در دو مسابقه اخیرشان برابر تراکتور و ذوب‌آهن حضور نداشت، اما ظاهرا وضعیت او بهتر شده و بعید نیست بتواند در جدال با پرسپولیس به میادین برگردد.

هافبک بلند قامت نساجی مازندران که تجربه کسب چهار پیروزی همراه با تیم‌های مختلف مقابل پرسپولیس را دارد و دو سال قبل هم در جام حذفی یک پاس گل برابر این تیم در ورزشگاه آزادی داد، زیر نظر کادر پزشکی تیمش شرایط بهتری پیدا کرده تا دوشنبه دوباره در لیست بازی قرار بگیرد.

قائدرحمتی که سه سال قبل هم در نساجی مازندران عضویت داشت و گل‌های حساسی در راه بقای این تیم در لیگ برتر به ثمر رساند، انگیزه زیادی دارد تا در دیدار با پرسپولیس به میدان برود و تیمش را کمک کند.

دیگر خبرها

  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • تلاش ستاره قرمز‌ها برای رسیدن به پرسپولیس
  • گزارش تصویری | تشییع شهید گمنام در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت
  • تلاش ستاره قرمزها برای رسیدن به پرسپولیس
  • رقابت ۸۰ دونده مستعد استان همدان در لیگ دو و میدانی شهید شمسی پور
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • سال پر پرتاب فضایی ایران با ماهواره‌های طلوع ۳، ظفر ۲ و کوثر