Web Analytics Made Easy - Statcounter

عادی‌سازی روابط میان کشورهای عرب و اسرائیل به مثابه یک عامل بازدارنده در برابر ایران عمل می‌کند. قطر طرفدار ایران است و نباید اجازه یابد میان اسرائیل و شرکای صلحش در خلیج فارس فاصله بیندازد.

سرویس جنگ نرم مشرق - اندیشکده مرکز مطالعات راهبردی بگین سادات در یادداشتی به قلم ایدی کوهن نوشت: جهان عرب در حال حاضر در مقایسه با سال‌های اخیر بسیار کمتر دچار تفرقه و چنددستگی است و در یک مسیر مثبت به سمت آشتی و وحدت گام برمی‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فقط یک کشور عرب ــ قطر ــ این وسط در قالب حمایت از اخوان المسلمین، روابط نزدیک با ایران، و تأمین مالی سازمان‌های تروریستی، مخالفت خود را با اجماع مجدد اعراب در خصوص برقراری رابطه با اسرائیل نشان داده است. دوحه تنها پایتخت عربیِ مخالفِ صلح و عادی‌سازی روابط میان اسرائیل، امارات، و بحرین است و احتمالاً هرگونه تحولات صلح‌آمیز بیشتر میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس را مردود خواهد شمرد.

مخاطبان گرامی، محتوا و ادعاهای مطرح‌شده در این گزارش، صرفاً جهت تحلیل و بررسی رویکردها و دیدگاه‌های اندیشکده‌های غربی منتشر شده است و ادعاها و القائات احتمالی این مطالب هرگز مورد تأیید مشرق نیست.

در این یادداشت آمده است: به خاطر حمایت قطر از اخوان المسلمین و ایران که در قالب تلاش‌های براندازانه و تحریک‌آمیز مداوم این کشور با هدف تضعیف حکومت‌های عربی بازتاب پیدا کرده است، کشورهای حوزه خلیج فارس تحریم‌های سنگینی علیه قطر وضع کرده‌اند تا این کشور را به لحاظ دیپلماتیک و اقتصادی منزوی سازند. این محاصره عملاً موجب شده تا قطر بیش از پیش به سمت تهران و در نهایت آنکارا متمایل شود.

قطر تنها کشور عربی که شدیداً مخالف صلح اسرائیل با کشورهای عرب است

قطر از چشم حکومت‌های عربی افتاده است و بازنده اصلی قراردادهای صلح میان اسرائیل و امارات و اسرائیل و بحرین محسوب می‌شود. دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس همگی به صورت ضمنی یا آشکار از پیمان صلح حمایت کرده‌اند. قطر به‌عنوان تنها کشوری که شدیداً مخالف صلح اسرائیل با کشورهای عرب است، از طریق شبکه الجزیره متعلق به دولت این کشور حملات تند و بی‌وقفه‌ای ضد قراردادهای عادی‌سازی به راه انداخته است.

قطر در حوزه نفوذ ایران

در بخش دیگری از این یادداشت آمده است: الجزیره مدت‌ها پیش تظاهر به بی‌طرفی را کنار گذاشت. مثال‌های بیشماری موجود هستند که بر این موضوع صحه می‌گذارند، اما عدم پوشش اعتراضات در ایران و ستایش از [سردار] قاسم سلیمانی توسط این شبکه به وضوح نشان می‌دهد که قطر در حوزه نفوذ ایران از هویت عربی خود دست کشیده است. شبکه الجزیره آشکارا رویکرد ریاکارانه‌ای در پیش گرفته و پیام‌های متفاوتی برای مخاطبان مختلف ارسال می‌کند. الجزیره هنگام خطاب قرار دادن غرب یک وجهه لیبرال از خود به نمایش می‌گذارد، اما به زبان عربی مطالب تند و تحریک‌آمیزی ضد اسرائیل و توافقات این کشور با امارات و بحرین منتشر می‌کند.

شبکه الجزیره همواره مخاطبان را به شدت علیه اسرائیل شورانده و «ستیز» خشونت‌آمیز فلسطینی‌ها را ترویج نموده است. الجزیره در گزارشات خود همواره فلسطینی‌ها را قربانیِ حکومتِ خبیث و بی‌رحم اسرائیل معرفی می‌کند. اکثر کارمندان شبکه الجزیره، از جمله بیش از نیمی از اخبارگوها، فلسطینی‌تبار هستند و همین امر رویکرد تحریک‌آمیز شبکه را تقویت می‌کند.

لزوم جلوگیری از تأثیرگذاری شبکه الجزیره بر روند صلح اعراب با اسرائیل

نویسنده خاطرنشان کرد: با این وجود، قطر اولین کشور حوزه خلیج فارس بود که دروازه‌های خود را بر روی مقامات ارشد اسرائیل گشود. شیمون پرز از این کشور امیرنشین دیدار کرد و اسرائیل در سال ۱۹۹۶ یک دفتر تجاری در آن کشور افتتاح کرد. پس چه چیزی تغییر کرد؟

پس از آنکه شیخ حمد بن خلیفه آل‌ثانی امیر سابق قطر در ماه ژوئیه ۲۰۱۳ زمان امور را به پسرش تمیم بن حمد بن خلیفه آل‌ثانی سپرد، روابط با اسرائیل شکل مخفی به خود گرفتند و دلیل این امر انزوای قطر و وابستگی این کشور به ایران و ترکیه بود.

این اندیشکده صهیونیستی در پایان مدعی شد: روابط میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس به مثابه یک عامل بازدارنده در برابر ایران است و به همین خاطر دوحه با ناخشنودی به این روابط می‌نگرد. قطر و شبکه الجزیره که به مثابه بلندگوی این کشور عمل می‌کند، نباید اجازه یابند میان اسرائیل و منطقه خلیج فارس فاصله بیندازند.

          

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ توافق صلح توافق اسرائیل صلح اعراب و اسرائیل امارات متحده عربی عربستان سعودی قطر ایران و قطر الجزیره اندیشکده اندیشکده صهیونیستی کشورهای حوزه خلیج فارس میان اسرائیل شبکه الجزیره عادی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۳۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیاز‌هایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بند‌های توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش رژیم صهیونیستی از غزه.

دیگر خبرها

  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در ایران روی آنتن شبکه یک سیما
  • فلسطین، مسئله‌ای که عادی نمی‌شود!
  • عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی و کشورهای منطقه قابل هضم و توجیه نیست
  • فیلم| عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی هیچگاه مشکل غرب آسیا را حل نخواهد کرد