Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@10:46:06 GMT

۳ روز حیاتی برای بازار بورس

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۴۳۹۹۱

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  امروز بازار اگر از کف دره به دامنه بورس بازنگردد رکوردهای نزولی در بازار جابه‌جا خواهد شد. اما اگر بتواند به کانال یک‌میلیون و ۵۰۰ هزار واحد بازگردد امید سهامداران برای برگشت زنده می‌ماند. باید دید در جنگ نهنگ‌ها(شرکت‌های بزرگ) و ماهی‌ها(شرکت‌های کوچک و متوسط) چه کسی عقب می‌نشیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نهنگ‌های زخمی در اقیانوس بورس

در معاملات روز دوشنبه، ۱۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه که بیشترین ارزش بازار را دارند، همگی با کاهش قیمت مواجه بودند. در واقع در روزی که ۶۲ درصد نمادهای بازار کاهش قیمت داشتند، افت قیمت بزرگان، بازار را به قعر یک‌میلیون و ۴۹۰ هزار واحدی برد. این رقم پایین‌ترین رقم شاخص کل در ۳ ماه گذشته است. ادامه روند خروج پول حقیقی از بازار و نوسانات شدید شاخص کل نشان می‌دهد که اعتماد به بازار برنگشته است. نوسانات و عدم تعادل بازارهای موازی نیز بر ترس و نااطمینانی‌های بورس افزوده است.

 

بوسه خداحافظی یا بازگشت از کف

گروهی از تحلیل‌گران تکنیکی نوسان شاخص کل در سه روز اخیر را پولبک شاخص می‌دانند. آنها معتقدند شاخص کل برای آخرین بار به کانال یک‌میلیون و ۵۰۰ هزاری رفت و بعد از زدن بوسه خداحافظی به کانال پایین‌تر برگشت. پولبک حالتی است که قیمت برای آخرین بار به محدوده‌ای که قبلا در آن بوده برمی‌گردد و آن را برای آخرین بار لمس می‌کند.

 

گروهی دیگر از تحلیل‌گران تکنیکی با اتکا به داده‌های تاریخی معتقدند که روند بازار باید تغییر کند. آنها می‌گویند بعد از ریزش‌های شدید شاخص در نیمه دوم فصل تابستان، بازار در ابتدای پاییز به آرامش نسبی رسیده است و مطابق الگوهای پیشین بازار، شاخص باید با ایجاد کف حمایت جدید به سمت بالا تغییر میسر دهد، اما بازار با ریزش‌های شدیدتری مواجه شده است. شاخص کل روز دوشنبه ۳۲ هزار واحد و روز یک شنبه ۲۳ هزار واحد ریزش کرد.

 

ریزش‌های چند روز اخیر شرایطی است که تا به حال تجربه نشده است. تکنیکالیست‌ها می‌گویند بازار به ۳ روز صعودی نیاز دارد و اگر ۳ روز صعودی شود روند تغییر می‌کند. آیا این ۳ روز خوب از راه خواهد رسید؟ فعلا نشانه‌ای از این روزهای خوب دیده نمی‌شود.

 

دماسنج درست کار می‌کند؟

زمانی شاخص بورس دماسنج اقتصاد نشان داده می‌شد رشد آن به معنی رونق اقتصاد تعبیر می‌شد و نزول آن ترجمه رکود بود. اما زمان زیادی است این تعبیر از معنا تهی شده است. بورس این روزها نماد انتظارات تورمی شده است.

 

گروهی از تحلیل‌گران بنیادی با اتکا به گزارش‌های عملکرد شرکت‌ها و افزایش نرخ تورم معتقدند ارزش ذاتی سهام شرکت‌ها بیش از قیمت‌های فعلی است. آنها معتقدند قیمت‌ها به پایین‌ترین سطح رسیده‌اند و به زودی از حجم فروش سهام در بورس کاسته خواهد شد و در نتیجه شاخص کل به زودی تغییر روند خواهد داد.

 

در مقابل، گروهی دیگر از تحلیل‌گران معتقدند بورس بیشتر از واقعیت اقتصاد ایران و ارزش شرکت‌های بورسی رشد کرده است و با توجه به نرخ رشد منفی اقتصاد ایران رقم واقعی شاخص کل سطوح پایین‌تری دارد. آنها اعتقاددارند با تعدیل انتظارات و بازدهی در بورس به تعدیل بیشتر شاخص منجر خواهد شد.

 

اقتصاد سیاسی بورس

به‌طورکلی بازار سهام نسبت به اخبار سیاسی حساسیت بالایی دارد و واکنش نشان می‌دهد. معامله‌گران معتقدند انتخابات ریاست جمهوری ایالات‌متحده امریکا بر روند بازارهای ایران تأثیرگذار است. گفته می‌شود باقی ماندن ترامپ بر صندلی ریاست‌جمهوری به معنای افزایش فشار اقتصادی امریکا به ایران است. به نظر می‌رسد در یک ماه آینده تا مشخص شدن پیروز این انتخابات نوسانات بازار ادامه خواهد داشت و معامله‌گران بازار در بیم و امید تحولات سیاست خارجی خواهند بود.

 

پیش‌بینی بورس در روز سه‌شنبه ۱۵ مهر

تحلیل گران سهام با اشاره به فعالیت بازار گردان‌ها و روند شاخص هم‌وزن امیدوارند شاخص کل این بار بر دوش سهام غیر صادراتی و معطوف به تولید داخلی بالا رود با جدایی این شرکت‌ها از روند ریزشی، بازار سبز شود. چشم امید سهامداران به خودروسازان است که یکی از بالاترین جذب‌ها را در پول حقیقی‌ها داشتند.

 

اما برخی دیگر با اشاره به ریزش غول‌ها اعتقاددارند شاخص امکان حرکت پایدار به سمت بالا را ندارد و هر حمایتی با مقاومت در سطوح بالاتر پس‌زده می‌شود.باید دید امروز در بورس برای سهامداران کوچک‌ها زیبا هستند یا غول‌های صادراتی برای سومین روز پیاپی مچ شاخص را می‌خوابانند.

 

گسترش نیوز

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: اقتصادسیاسی صادرات بورس جام نیوز سهام تحلیل گران شرکت ها شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۳۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است. ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.
دنیای اقتصاد نوشت:تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد.

کاهش دمای بازار ارز
دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید.

طلا گوش به فرمان ارز
افت نرخ ارز در روز گذشته قیمت شاخص‌های طلایی را نیز تحت تاثیر قرار داد. هر قطعه سکه طلا طرح جدید در عصر روز گذشته با افت قیمت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی در رقم ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان معامله شد. این افت قیمت مستقیما به‌دلیل افت نرخ شاخص‌های تشکیل‌دهنده نرخ سکه طلا رخ داده است. بهای جهانی فلز طلا و همچنین نرخ دلار آزاد در روز گذشته کاهشی بود. همچنین نیم و ربع سکه نیز در روز گذشته ۶۰۰ و ۲۰۰ هزار تومان افت نرخ را تجربه کردند و به ترتیب در ارقام ۲۴ میلیون تومان و ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان معامله شدند.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901979

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • روند ۴۰ پروژه شاخص شهر را به‌صورت جزئی بررسی می‌کنم
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • روند کاهشی نرخ ارز ادامه دارد؟
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • نگاهی به قیمت هونگچی H۵ در بازار آزاد؛ یکی از گران‌ترین چینی‌های بازار + جدول
  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد