Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عملیات نیرو‌های امنیتی، پلیس، ارتش و رزمندگان بسیج مردمی عراق برای شناسایی و دستگیری هسته‌های مخفی گروهک تروریستی داعش و پاکسازی مناطق آلوده و ناامن در استان‌های «نینوا، صلاح الدین و دیاله» همچنان در جریان است.

گروهی از نیرو‌های تیپ ۵۳ بسیج مردمی پس از بررسی‌های دقیق میدانی، عملیاتی را در منطقه «العاشق» در محور شمال شرق شهر «تلعفر» در شمال غرب استان نینوا انجام دادند و توانستند یکی از سرکرده‌های گروهک تروریستی داعش را شناسایی و دستگیر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته منابع میدانی، این تروریست سرشناس در چند عملیات علیه ساکنان و نیرو‌های امنیتی در شهرستان «تلعفر» شرکت داشت و نقش ویژه‌ای را ایفا کرده است؛ این شهرستان از مناطق مهم شمال غرب استان نینوا محسوب می‌شود که نقطه اتصال شهر موصل به مرز‌های سوریه است.

از سویی دیگر، شهرستان مهم و راهبردی «تلعفر» درواز‌های غربی شهر موصل به شمار می‌آید و همین مسئله بر اهمیتش افزوده است؛ مناطق مهمی از جمله «فرودگاه سهل سنجار، قیروان و...» در جنوب تلعفر واقع شده اند.

همزمان با عملیات رزمندگان تیپ ۵۳ بسیج مردمی در تلعفر، نیرو‌های اطلاعات استان نینوا هم در یک عملیات دیگر موفق شدند ۳ تن از عناصر تروریستی داعش بنام‌های «ابو براء، ابوفارق و ابوجنات» را شناسایی و دستگیر کنند.

بیشتر بخوانید

آیا آمریکا سفارتخانه اش را در عراق خواهد بست؟

نیرو‌های عراقی پس از بازجویی از ۳ تروریست، اطلاعاتی در خصوص مقر‌های مخفی داعش در محله قدیمی شهر موصل دریافت کردند و به سرعت راهی منطقه مورد نظر شدند و توانستند یک کارگاه ساخت مواد منفجره را به همراه تجهیزات نظامی کشف کنند.

 

از جنوب شرق استان صالح الدین نیز خبر می‌رسد، گروهی از عناصر مخفی داعش حمله سنگنین و گسترده‌ای را علیه مواضع رزمندگان تیپ ۴۱ بسیج مردمی در منطقه «تل الذهب» انجام دادند که در همان گام نخست با واکنش قاطع مواجه شدند.

براساس اطاعات به دست آمده، نیرو‌های بسیج مردمی مستقر در این محور پس از درگیری با تروریست‌های داعش موفق شدند حملات را دفع و خنثی کنند؛ حومه غربی و شرقی منطقه تل الذهب از جمله «سید غریب» همچنان آلوده به تروریست‌های داعش است.

منطقه «تل الذهب» از محور غربی به بیابان‌های شرقی دریاچه الثرثار و از محور شرقی نیز به پایگاه نظامی «بلد» متصل می‌شود؛ این منطقه همچنین از محور جنوبی به پایتخت وصل می‌شود و جاده راهبردی «بغداد - ترکیه» هم از غرب این منطقه می‌گذرد.

عناصر تروریستی داعش در ماه‌های گذشته چندین مرتبه با انجام عملیات‌های متعدد تلاش کردند منطقه «تل الذهب» را ناامن و اشغال کنند و راه را برای نفوذ به دروازه شمالی بغداد باز کنند که با واکنش نیرو‌های عراقی ناکام مانده اند.

نیرو‌های عراقی پس از دریافت اطلاعات دقیق، عملیات دیگری را در منطقه بیابانی وادی الثرثار در حدفاصل غرب استان صلاح الدین و جنوب شرق استان نینوا آغاز کردند؛ این منطقه در سال‌های گذشته به محلی مناسب برای رشد و آموزش تروریست‌های داعش تبدیل شده است.

در این عملیات رزمندگان بسیج مردمی، نیرو‌های فرماندهی عملیات صلاح الدین، نیرو‌های فرماندهی غرب استان نینوا و نیرو‌های فرماندهی عملیات الجزیره به همراه چند هنگ از ارتش شرکت داشتند و نیروی هوایی ارتش نیز مسئولیت پشتیبانی را برعهده داشت.

نیرو‌های عراقی در جریان عملیات در منطقه «وادی الثرثار» موفق شدند یک مقر مخفی گروهک تروریستی داعش را به همراه ۶ تونل حامل مواد منفجره کشف و منهدم کنند و یک تروریست انتحاری را به هلاکت برسانند؛ با پاکسازی و تامین امنیت این منطقه ارتباط تروریست‌ها در حدفاصل جنوب شرق استان نینوا و غرب استان صلاح الدین قطع می‌شود.

ار شمال شرق استان دیاله خبر می‌رسد، گروهی مشترک از رزمندگان بسیج مردمی و نیرو‌های ارتش پس از دریافت اطلاعات، عملیاتی را برای بازرسی و پاکساری منطقه «ابودهن» در شمال شهرستان «المقدادیه» در ۴۵ کیلومتری شمال شرق بعقوبه آغاز کردند؛ تروریست‌های داعش در ماه‌های گذشته از طریق رودخانه «مهروت» به این منطقه نفوذ کرده اند و به تهدیدی برای ساکنان تبدیل شده اند.

در حال حاضر مناطق شمال شرق، شمال، شمال غرب و غرب استان دیاله (خانقین، جلولاء، مقدادیه، ابوصیداء، بعقوبه، الرز، مندلی، العظیم و...) آلوده به هسته‌های مخفی گروهک تروریستی داعش هستند که با ایران، اقلیم کردستان (جنوب سلیمانیه)، شمال شرق و شرق استان صلاح الدین هم مرز هستند.

منبع: مشرق

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گروهک تروریستی داعش تحولات عراق گروهک تروریستی داعش عراق گروهک تروریستی داعش تروریست های داعش نیرو های عراقی استان نینوا صلاح الدین بسیج مردمی شرق استان غرب استان شمال شرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۴۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک

حمله ناجوانمردانه به نمازگزاران در شهرستان «گذره» هرات که باعث شهادت شش تن از جمله امام جماعت این مسجد شد، بار دیگر خطر حضور و فعالیت تروریست‌های داعش و گروهک‌های تروریستی را یادآوری کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، اگرچه در دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان کاهش یافته و هیئت حاکمه افغانستان در تامین امنیت نسبت به حکومت قبلی موفق‌تر عمل کرده‌‌ اما با این حال خطر حملات تروریستی همواره به عنوان تهدیدی علیه مردم ایران و افغانستان وجود داشته است.

ایران و افغانستان دو کشوری هستند که اهداف بالقوه حملات تروریستی گروه‌های افراطی و تکفیری هستند. طی بیش از دو سال اخیر موج حملات تروریستی در افغانستان و ایران صورت گرفته است. کارشناسان معتقدند تروریست‌ها با نام و نشان‌های مختلف به دنبال ایجاد رعب و وحشت و تخریب در این دو کشور هستند.

تشریک مساعی افغانستان و ایران در مبارزه علیه تروریسم می‌تواند یکی از اهداف قابل توجه سیاستگذاران دو کشور باشد‌.

با توجه به اینکه گروه تروریستی تکفیری داعش مسئولیت حمله اخیر به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات را به عهده گرفته‌ است، اهمیت مبارزه دو کشور علیه این گروه تروریستی بیش از پیش ضروری به نظر می‌رسد چرا که تبانی گروه‌های مختلف که حمایت برخی سران خارج‌نشین را نیز همراه دارد، سرآغاز فتنه‌انگیزی و برافروختن جنگ منطقه‌ای است.

سخنان اخیر حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ریاست جمهوری ایران در کابل مبنی بر اینکه افغانستان شریک ایران در مبارزه مشترک با تروریسم و بخصوص داعش است؛ نشان‌دهنده اهمیت مبارزه دو کشور علیه تروریسم بین‌المللی می‌باشد.

کاظمی قمی در واکنش به حمله تروریستی به نمازگزاران در شهرستان گذره هرات در شبکه ایکس نوشته است: تروریسم و مشخصا داعش خراسان یک تهدید مشترک برون پایه برای ایران، افغانستان و کشورهای منطقه است؛ ما افغانستان را شریک خود در مبارزه با این تهدید مشترک می دانیم و همکاری در این حوزه از اولویت‌ها خواهد بود.

این سخنان نشان‌دهنده لزوم مبارزه مشترک ایران و افغانستان در زمینه تهدیدات تروریستی است.

گروه تروریستی داعش که به گفته کارشناسان یک پروژه آمریکایی است و برخی از مقامات آمریکایی همچون ترامپ نیز بر آمریکایی‌بودن آن اعتراف کرده‌اند، در یکی دو سال اخیر عملیات‌هایی در خاک‌ افغانستان و ایران انجام داده که این حملات منجر به شهادت چندین تن از شهروندان دو کشور شده است.

سیدحسن مرتضوی معاون سفارت ایران در افغانستان نیز با بیان اینکه ایران و افغانستان در زمینه مبارزه با تروریسم اهداف مشترکی دارند، معتقد است که سیاستمداران دو کشور می‌بایست در زمینه مبارزه با تروریسم بین‌المللی هم‌افزایی داشته باشند.

گروه تروریستی تکفیری داعش که ابتدا در سوریه فعالیت خود را آغاز کرده بود، پس از شکست این پروژه در سوریه، با حمایت آمریکایی‌ها به شمال افغانستان منتقل شدند و پس از آن حملاتی را در نقاط مختلف افغانستان و ایران انجام دادند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان این حملات را به عنوان حملات کور (بدون هدف و سازماندهی) تلقی می‌کنند؛ با این حال شواهد نشان می‌دهد که بخشی از اعضای این گروه تروریستی ماموریت دارند تا به ناامنی در منطقه دامن بزنند و از این طریق سدی بر تعاملات اقتصادی شرکای منطقه‌ای افغانستان از جمله چین، روسیه و ایران شوند.

سخنان سفیر ایران در افغانستان مبنی بر لزوم مبارزه دو کشور علیه داعش‌، نشان‌دهنده اهمیت این موضوع در امنیت افغانستان، ایران و منطقه است.

شایان ذکر است که مسئولان در افغانستان همواره به نبود پایگاه مشخص گروه تروریستی داعش در افغانستان تاکید کرده‌اند اما هر از گاهی این گروه تروریستی مسئولیت حملات در خاک‌ دو کشور افغانستان و ایران را به عهده می‌گیرد.

در اینکه داعش یک پروژه آمریکایی‌ است شکی نیست و بسیاری از کارشناسان معتقدند هدف اصلی این حملات ایجاد حس ناامنی در کشورهای منطقه و در نتیجه تحت تاثیر قرار دادن روابط منطقه‌ای افغانستان است.

نکته قابل توجه در حملات تروریستی اخیر این است که تروریست‌ها با هدف قرار دادن شیعیان افغانستان، بدنبال اهداف مشخصی در منطقه هستند، این اقدامات در ادامه خط نفاق افکنانه دشمنان دو کشور قابل تامل است.

ناامنی و ایجاد حس رعب و وحشت در میان مردم منطقه از اهداف گروه‌ تروریستی تکفیری داعش به شمار می‌رود.

مجاهد: از تهدید داعش در افغانستان بزرگنمایی می‌شودرصد داعش در افغانستان با چشمان چینیحقانی: تهدید داعش در افغانستان، نگران‌کننده نیست

با توجه به آنچه گفته شد لزوم مبارزه توامان افغانستان و ایران و تشریک مساعی علیه تروریسم بین‌المللی می‌تواند به عنوان یک اصل اجتناب‌ناپذیر در روابط دو کشور مفروض باشد.

افغانستان، ایران و کشورهای منطقه به خوبی درک کرده‌‌اند که امنیت منطقه متکی به روابط حسنه میان کشورهای همسایه است.

آمریکا با این که در ظاهر افغانستان را ترک کرده، اما از بازی بیرون نرفته است و با کارت داعش بازی می‌کند. می‌توان نتیجه گرفت که داعش تنها کارت باقیمانده در دستان آمریکاست که با آن بدنبال ناامن‌سازی افغانستان و تنگ کردن فضا برای شرکای جدید اقتصادی افغانستان از جمله کشورهای همسایه است.

کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و برای تهدیدات مشترک، تصمیمات مشترک و مبارزه مشترک را سرلوحه سیاست خارجی خود قرار دهند.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن از آغاز چهارمین مرحله عملیات در برابر رژیم صهیونیستی خبرداد
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • زد و خورد میان معترضان صهیونیست و عناصر پلیس در اراضی اشغالی
  • ادعای ترکیه مبنی بر کشتن ۴۳ تروریست در یک هفته
  • سردار شکارچی: رسانه یکی از مهمترین عناصر نقش‌آفرین در تقویت قدرت نرم و امنیت است
  • ضربات ایستگاهی مهارنشدنی روبرتو کارلوس / فیلم
  • بمباران شمال عراق از سوی ترکیه
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • ضرورت مبارزه ایران و افغانستان با داعش به عنوان تهدید مشترک
  • انهدام ۲ پایگاه تروریست‌ها در «حمص» سوریه توسط روسیه