Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، حسینعلی سمیعی ضمن اشاره به مؤلفه‌های مخرب معدن بوکسیت تاش در قله شاهوار بیان کرد: شاهوار با سه هزار و ۹۴۵ متر، بلندترین قله شرق البرز است اما تا ارتفاع سه هزار و ۵۰۰ متری آثار معدن‌کاوی در آن دیده می‌شود. این آثار متأسفانه ملموس و غیر ملموس هستند که تخریب محیط زیست، پوشش گیاهی، ایجاد جاده‌ای که حتی نمونه آن برای مردم در راه‌های اصلی کشور نیز ساخته نشده و … همه از آثار ملموس و قابل رویت این معدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو شورای شهر شاهرود گفت: طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، شاهوار ۲۳۵ میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارد، یعنی برابر با سد کرج؛ در نتیجه این آمار نشان می‌دهد که تخریب یک ذخیره گاه آبی به راحتی انجام شده و با هیچ قیمتی قابل جبران نیست.

سمیعی با طرح این سوال که معدن راحت‌ترین شیوه برداشت، یعنی انفجار را انتخاب کرده و عوارض انفجار برای جایی که میلیون‌ها متر مکعب ذخیره آبی دارد چه می‌تواند باشد؟ گفت: در تحقیق مرکز پژوهش‌ها نیز به این مخاطرات آبی اشاره شده است، از سوی دیگر انفجارها می‌تواند جهت منابع آبی را از شاهرود به سمت علی آباد در استان گلستان تغییر دهد.

وی با بیان این که پروانه بهره برداری معدن بوکسیت یک هزار و ۳۱۳ هکتار بوده است و این میزان چه پهنه عظیمی را شامل می‌شود؟ اگر قرار باشد معدن کاری ادامه داشته باشد در چند سال آتی از شاهوار چیزی باقی نخواهد ماند، گفت: متأسفانه در این بحث معدن کاوی، اصول قانونی هم حتی رعایت نشده است، برنامه ششم توسعه می‌گوید بهره بردار قبل از بهره برداری باید ارزیابی زیست محیطی داشته باشد که متأسفانه در شاهوار شاهد آن نیستیم.

عضو شورای شهر شاهرود بیان کرد: ایجاد جاده‌ای به طول هفت هزار و ۵۰۰ متر و عرضی که در برخی نقاط به بیش از ۱۲ متر می‌رسد نشان از حجم عظیمی از تخریب محیط زیست دارد، تعداد قابل توجهی درخت ممنوع القطع اورس در شاهوار قطع شده که این موضوع از دیگر مسائلی است که در کنار نخاله‌ها و دپوی باطله‌ها می‌توان با چشم دید.

سمیعی با بیان این که برخی عوارض معدن قابل رویت نیست و ممکن است برای د۱۰ تا ۲۰ سال دیگر برای مردم شاهرود نمایان شود، تاکید کرد: منابع آبی شاهوار که امروز معدنکاران بدون هیچ بهایی در حال تخریب آن هستند، یکی از این دسته آثار مخرب معدن محسوب می‌شود که در آینده نمایان خواهد شد.

کد خبر 555101 برچسب‌ها معدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۴۷۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود

بزرگمهر مسئول برگزاری نمایشگاه گفت: در  نمایشگاه ۲۰۰ اثر از ۵۵ دانش آموز در زمینه‌های بافت گلیم و جاجیم، نقاشی و زیورآلات به تماشا گذاشته شده است.

این نمایشگاه تا ۱۱ اردیبهشت ماه از ساعت ۸ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۰ برای بازدید عموم دایر است. 

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ (+عکس)
  • سربازان زن صهیونیست به دلیل امتناع از حضور در جنگ در معرض بدرفتاری قرار دارند
  • خسارت بیش از ۲ میلیارد تومانی سیل به زیر ساخت‌های عشایری سربیشه
  • پرنده‌ای که تا ارتفاع بیش از ۱۱ هزار متری پرواز می‌کند
  • رکورد جهانی ارتفاع پرواز با این پرنده زده شد
  • افزایش ۵۷۶ واحدی شاخص کل بورس
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • کشف خطر جدید میکروپلاستیک‌ها بر سلامت
  • کدام پرنده رکورد جهانی بالاترین ارتفاع پرواز را در اختیار دارد؟ | برخورد کرکس روپل با یک هواپیما در ارتفاع ۱۱ هزار و ۳۰۰ متری
  • بازار اصفهان نباید در معرض تهدید باشد/ موزه فرهنگ و تاریخ نصف جهان برای دنیا جذاب است