Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@12:36:15 GMT

مهمترین تهدید در جنگل‌های دست‌کاشت چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۵۵۰۱۶۳

مهمترین تهدید در جنگل‌های دست‌کاشت چیست؟

مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مهمترین تهدید در جنگل‌های دست‌کاشت بیابانی کم توجهی به تنوع گونه‌ای است و هر گونه دخالت و ورود به عرصه نیازمند برخورداری از شناخت و اطلاعات است.

به گزارش ایسنا دکتر وحید جعفریان در دومین کارگاه آموزشی تنوع گونه‌ای در عرصه‌های بیابانی با بیان اینکه در دومین نشست مجازی تنوع گونه‌ای ۱۱ استان بیابانی شرکت دارند، رویکرد کلان سازمانی در این بخش را معرفی گونه‌های بومی قابل کشت، استفاده از گونه‌های اقتصادی، تقویت پوشش گیاهی و حفاظت خاک و توجه به روش‌های مدیریتی و اصلاحی کم هزینه و اثربخش که منجر به افزایش پوشش گیاهی شود، برشمرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حفاظت از تنوع گونه ای، مورد توجه فراوان سازمان خواربار کشاورزی

در این نشست دکتر موسی صادقی - مدیر هماهنگی طرح‌های پژوهشی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع - به ارائه گزارشی از تنوع گونه‌ای در مناطق بیابانی پرداخت و اظهارکرد: فائو حفاظت از تنوع گونه‌ای را مورد توجه و تاکید قرار داده است. 

این پژوهشگر افزود: برای رسیدن به هدف تنوع گونه‌ای، موضوع غنی‌سازی در جنگل، مرتع و بیابان باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

وی  در ادامه گفت: امروزه تک‌کشتی گونه‌ها از ریسک بالایی برخوردار است و بروز آفات و طغیان بیماری می‌تواند به گونه‌ها آسیب بزند و موجب نابودی آن شود.

صادقی نخستین اقدام در اجرای پروژه جنگل‌کاری در مناطق بیابانی را حفظ و تثبیت خاک دانست و اظهارکرد: فرسایش‌های بادی و آبی بزرگترین چالش در مناطق بیابانی است.

تجویز کشت گیاه خارشتر در اراضی بیابانی

قولاسی - استاد دانشگاه و دانش آموخته بیابان از خراسان رضوی - درباره تنوع گونه‌ای در اراضی بیابانی، کشت گیاه خارشتر را تجویز کرد و گفت: خار شتر به طول ۱۸ متر ریشه در عمق خاک دارد و بسیار مقاوم به خشکی و شوری است.

وی در ادامه گفت: این گیاه با وجود اینکه پوسته سختی دارد اما در شرایط آب و هوایی و بارندگی ۵۰ تا ۱۰۰۰ میلیمتر سازگاری و قدرت زنده‌مانی دارد و سازگار با مناطق بیابانی علاوه بر تثبیت شن‌های روان برای شتر و بز بسیار خوش خوراک است.

ضرورت استقرار گونه‌هایی که نیازمند مالچ پاشی نیستند

در ادامه مهندس زنگنه کارشناس اداره بیابان‌زدایی اداره کل منابع‌طبیعی استان خراسان رضوی در سخنانی مجازی به کشت گیاهان اشنیان، عجوه و سیاه دنگ یا سیاه شور به عنوان تنوع گونه های بومی منطقه اشاره کرد و گفت: برای استقرار این گونه‌ها به مالچ‌پاشی نیاز نیست.

خودنمایی دو ناحیه آب و هوایی در استان

مهندس مسعودی پور از اداره بیابان‌زایی منابع‌طبیعی استان سیستان و بلوچستان درباره شرایط اقلیمی استان سخن به میان آورد و اظهارکرد: سیستان و بلوچستان تحت تاثیر دو ناحیه ایرانی و تورانی و خلیج عمانی قرار گرفته است.

وی در ادامه گفت: گونه‌هایی همچون گز، تاغ، اسکنبیل، کهور ایران و پاکستانی، بنه و گز روغنی در مناطق بیابانی استان استقرار دارند.

شادابی گونه گز در ۵۰۰ هکتار از عرصه های بیابانی  

در ادامه، مهندس سرزایی - رییس اداره جنگل کاری استان سیستان و بلوچستان - به میزان بارش های کوتاه مدت و نامنظم استان اشاره کرد و گفت: پایین بودن میزان بارش ها، ایجاد تغییرات دمایی، سرعت باد و بافت ساختمان خاک مشکلاتی را در زمینه نهال کاری ایجاد کرده است.

وی کاشت گز روغنی را به عنوان گونه ای سازگار با مناطق بیابانی استان برشمرد و گفت: این گونه در ۵۰۰ هکتار از عرصه‌های بیابانی کشت شده و ۸۵ درصد آن زنده مانده است.

سرزایی افزود: گز روغنی شرایطی دارد که به لحاظ تاج پوشش ۵۰ درصد نسبت به گونه‌های عرصه‌های طبیعی بیشتر رشد می‌کند.

بر اساس این گزارش مهندس اباذری - معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها - در جمع‌بندی کارگاه آموزشی تنوع گونه‌ای در اراضی بیابانی گفت: افزایش تغییرات اقلیمی، افزایش تخریب سرزمین، گرم شدن هوا، افت سفره‌های زیرزمینی و بروز پدیده بیابان‌زایی سبب شده است تا امروز توجه متخصصان به مسئله تنوع زیستی معطوف شود.

وی بیابان‌زایی را پدیده‌ای مخرب برشمرد که آثار سویی همچون هجوم ماسه‌های روان و خسارت ناشی از آن به کانون‌های جمعیتی، کاهش حاصلخیزی و توان تولید اراضی و هدررفت منابع آب و خاک را به دنبال دارد.

اباذری در ادامه گفت: در جنگل‌کاری بیابانی استفاده از یک گونه مشخص ما را به اهداف از پیش تعیین شده رهنمون نمی‌کند بلکه باید به تنوع گونه‌ای روی بیاوریم تا تاب‌آوری در عرصه‌های بیابانی افزایش پیدا کند.  

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل‌ها، معاون دفتر امور بیابان سازمان جنگل‌ها، همچنین اصلاح روش‌های اجرایی سنتی با استفاده از گونه‌های گیاهی متنوع بویژه بومی و مقاوم به خشکی و شوری و تلفیق دانش بومی با دانش نوین با توجه به محدودیت‌های آب و خاک را امری ضروری و انکارناپذیر دانست و اظهارکرد: اتخاذ این روش می‌تواند موجب افزایش تنوع گونه‌ای و جلوگیری از تخریب آن در برابر امراض، آفات و بیماری شود.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان جنگل ها بيابان زدايي جنگل دست کاشت عرصه های بیابانی مناطق بیابانی تنوع گونه ای سازمان جنگل ها ادامه گفت گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۰۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟

عواقب بارور شدن ابرها در استان بیابانی الحناکیه عربستان سعودی به سقوط ابرها در بیابان ختم شد./اطلاعات آنلاین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • رخ نمایی مرال قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • مرکز عمده فروشی جوراب در بازار تهران کجاست؟
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • تصاویری از یک واقعه محیرالعقول در بیابان‌های عربستان؛ ابر سقوط کرد؟
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • سمنان در صدر لیست تنوع داروی دامی
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران