Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی ترابی فر کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت‌وگو با  در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند اجرایی اصلاح ساختار بودجه اظهار کرد: در بودجه ۱۴۰۰ تاکید بر اصلاح ساختار و تغییر شیوه‌های قبلی است، به طور کلی اصلاح ساختار به این معناست که هزینه‌های عمومی کشور کاهش پیدا کرده و نهاد‌های موازی کار با وظایف یکسان مدیریت و ادغام شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به منظور تحقق این امر شیوه‌های قبلی باید کنار گذاشته شده و رویکرد جدیدی اتخاذ شود.

او ادامه داد: قطعا ایجاد پایه‌های جدید درآمدی از ارکان مهم در اصلاح ساختار بودجه  به حساب می‌آید. به طبع اجرای این موضوع از اصلاح ساختار بودجه، تامین مالی دولت را تسهیل می‌کند.

ترابی فر تصریح کرد: یکی از این موارد می‌تواند دریافت مالیات‌های مختلف همچون مالیات برعایدی سرمایه و مالیات بر خانه‌های خالی همچنین توجه به رقمی که از فرار مالیاتی بدست آمده می‌تواند از موارد دیگر باشد. فرار مالیاتی در حجم گسترده و با رقم‌های بالا در کشور رخ می‌دهد. دولت باید اقدام مناسبی در این مورد انجام دهد.

این کارشناس اقتصادی افزود: تعیین منابع جدید درآمدی برای بودجه اصلاح مهمی است که باید در دستور کار قرار بگیرد. باید این نکته را درنظر داشت که در صورت کاهش نیافتن هزینه‌ها،  باید پایه‌های جدید درآمدی تعریف شود.

او افزود: مساله بعدی مربوط به معافیت‌های مالیاتی گسترده می‌شود که در سال‌های قبل اعطا شده است ولی متأسفانه هیچ برنامه‌ای برای ساماندهی معافیت‌ها وجود ندارد. باید برنامه‌ای برای کاهش و مدیریت هزینه‌ها، افرایش کارایی دستگاه‌ها، حذف دستگاه‌های زائد البته به شرط اجرای درست و اصولی تدوین شود.

او گفت: تاکنون کمبود‌ها صرفا با درآمد‌های نفتی جبران شده اند، اما اخیرا با کاهش محسوس آن مواجه شدیم و دولت به فکر تامین مالی از راه‌های دیگر است که یکی از آن‌ها استقراض است. البته نباید از تبعات زیان بار آن همچون افزایش تورم غافل شد.

بیشتر بخوانید: 

سال۱۴۰۰ باید پایه‌های مالیاتی افزایش یابد / درآمد نفتی صرف پرداخت حقوق نشود

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: استفاده از منابع صندوق توسعه نیز در بخشی از لایحه آمده است که نکته مثبتی به نظر نمی‌رسد. موضوع دیگری که مطرح است و برخی کارشناسان به آن اشاره کرده اند، هم تراز نبودن در حوزه منابع و مصارف بودجه است که اگر تغییر رویکرد و اصلاح ساختار جدی باشد این موضوع هم حل شدنی است.

ترابی فر در پایان تصریح کرد: البته به جز دولت، مجلس نیز می تواند نقش موثری در اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۰ داشته و کمک به اجرای درست و اصولی بودجه کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بودجه 1400 درآمدهای جدید د اصلاح ساختار بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۵۰۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش حقوق سربازان به اجرا در می آید؟

به گزارش صدای ایران از ایلنا، وی با اشاره به تعیین تکلیف وضعیت تسهیلات در سال جدید و اینکه آیا با وجود عدم تصویب بودجه و نهایی شدن برنامه هفتم افزایش‌ها در آن اعمال می‌شود، گفت: الان هنوز سال مالی ۱۴۰۲ است و ربطی به کامل نشدن بودجه ندارد، براساس قانون کسانی که سال گذشته ثبت‌نام کردند و دریافت تسهیلات آنها بنا به شرایطی به امسال موکول شده خب به نرخ سال گذشته دریافت می‌کنند و کسانی که امسال پرونده تشکیل داده و ثبت‌نام کنند، به نرخ امسال تسهیلات خود را دریافت خواهند کرد.

وی در ادامه اظهار داشت: تسهیلات ازدواج و فرزندآوری باید پرداخت شود و آنچه که در اینجا اهمیت دارد احکام بودجه است که تصویب و ابلاغ شده است، بر این اساس عدم بررسی و تصویب جداول بودجه مانعی برای بحث پرداخت تسهیلات ایجاد نمی‌کند.

راستینه همچنین در رابطه با افزایش حقوق سربازان نیز تصریح کرد: ما احکام را تحویل دولت دادیم و به دولت اجازه دادیم بر اساس احکام جدول مصارف خود را تدوین کند، خب جداول ارتباطی به حقوق و مزایا ندارد؛ حقوق و مزایا از احکام تبعیت می‌کند لذا بهانه‌ای برای دولت وجود ندارد. دولت بر اساس احکامی که تصویب و ابلاغ شده باید نسبت به اعمال افزایش حقوق و مزایای سربازان اقدام کند.

وی در پاسخ به این سوال که دولت مالیات بر ارزش افزوده را افزایش داده، اما همسان‌سازی را اجرا نمی‌کند، عنوان کرد: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حتما باید اعمال شود، ما قطعا این مساله را پیگیری می‌کنیم، یکی از وظایف دولت این است که احکام برنامه هفتم و بودجه ۱۴۰۳ را که تصویب و ابلاغ شده با جدیت اجرا کند. در بحث همسان‌سازی که میان دولت و مجلس اتفاق نظر وجود دارد؛ حالا اینکه این ماه اعمال نشده حتماً دولت باید با معوقاتش نسبت پرداخت آن در ماه‌های بعد اقدام کند.»

دیگر خبرها

  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • خبر مهم قالیباف درباره حقوق بازنشستگان
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است / موازی‌کاری فرهنگی داریم!
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • پرواز بودجه نهاد ریاست‌جمهوری در دولت رئیسی؛ افزایش ۸۶ درصدی کجا صرف می‌شود؟
  • افزایش ۸۶ درصدی بودجه در دولت سیزدهم!
  • افزایش حقوق سربازان به اجرا در می آید؟
  • جدول درآمدهای نفتی و مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • اجرای ایمن سازی و اصلاح شیب شیروانی ۱۴۰ کیلومتر از حاشیه راه‌های مازندران